11 tipp Robert Kiyosakitól, hogy legyünk sikeresebbek

„Mindenki a mennyországba akar menni, de senki sem akar meghalni.”

Robert Kiyosaki egy amerikai üzletember, író, befektető és motivációs előadó. A „Rich dad” (gazdag papa) cég alapítója. Az értékét 80 millió dollárra becsülik. Ő igazán tudja, hogy lehet valaki sikeresebb.

Sokat beszél az anyagi függetlenségről. De mi is az az anyagi függetlenség?

Anyagi függetlenség az, amikor életed végéig nem muszáj dolgoznod ahhoz, hogy megélj. Anyagi függetlenséget következőképp is meg lehet fogalmazni: Azt csinálod, amit szeretnél, ott ahol szeretnéd, amikor szeretnéd, ameddig szeretnéd, és akivel szeretnéd. Neked melyik megfogalmazás tetszik jobban? Összességében mindkettő ugyanazt jelenti. Amikor lábujjhegyen megyünk végig az életeden, amikor félünk kockáztatni, amikor a vereség félelme nagyobb, mint a nyereség öröme… akkor életünk legjobb éveiben dolgozni fogunk a pénzért anélkül, hogy valaha is megértettük volna, mi is az, amiért dolgozunk… A szegény és középréteg dolgozik a pénzért, de a gazdag réteg a pénzt dolgoztatja.

Itt van pár tipp tőle a sikeresebb életért:

#Higgy magadban

Pedig valamit valamiért. Igaz? A legtöbb ember azért nem teljesít jól anyagilag, mert a félelem visszatartja. A félelem attól, hogy pénzt, időt és energiát veszítenek jóval nagyobb, mint a meggazdagodás öröme. Én „langyos víz szindrómának” hívom. Kiyosaki azt tanácsolja, hogy merjük cselekedni és higgyük a jövőnkben, de legfontosabb az, hogy higgyünk magunkban.

KÉRD az AJÁNDÉK önfejlesztő eBook-ot INGYEN most:

#Merj hibázni

„A kudarc inspirálja a győzteseket és padlóra küldi a veszteseket.”

Az idézet csodálatosan leír mindent. Minél többet hibázol, annál közelebb kerülsz az anyagi függetlenséghez.

A nyertesek nem félnek a kudarctól. A nyertesek tanulnak a hibáikból, hogy legközelebb jobban csinálják. A veszteségeket tanuló pénznek hívjuk és mindenkinek meg kell fizetni. Nincs kivétel. Ha az anyagi függetlenség ingyen lenne, akkor mindenki anyagilag függetlenítené magát.

Tedd a kudarcot a barátoddá.

#Tanulj!

Azzá válsz, amit tanulmányozol. Cselekedj most és cselekedj okosan! Gondolkodj nagyban és válj magabiztosabbá a tudásod által. A tudás hatalom. A tudás az anyagi függetlenség egyik legfontosabb pillére. TV helyett vásárolj üzleti könyveket és folyamatosan képezd magad. A tanulás által sikeresebb leszel.

#Fizess magadnak előbb

300.000 forintot keresel havonta, tegyél félre 100.000-t későbbi befektetésekre. Vagy ha annyit nem tudsz, akkor csak 50.000-t. A lényeg, hogy magadnak fizess előbb.

#Találd meg a „Miért”-ed

„Annyira ki akartam szállni az alkalmazottak világából, hogy még keményebben kezdtem el dolgozni, hogy többet be tudjak fektetni.”

Találj egy nyomós érvet, egy nagyon jó okot, hogy miért legyél anyagilag független. Amíg nincs elég erős okod, addig a félelem fog győzni, mert nincs semmi, ami motiválna.

Erre én személy szerint a „Miért” szóval szoktam utalni. De hívhatjuk inspirációnak, víziónak, jövőképnek, hajtőerőnek vagy akár motivációnak is. Mindegy. De ha ez nincs, akkor soha nem fogod elérni az anyagi függetlenséget és soha nem hozol létre jólétet magadnak és családodnak.

#Keress segítséget

Válassz mentorokat, akik már elérték azt, amit te akarsz, majd másold le őket. Ok okozati világban élünk. Ha nekik sikerült, akkor neked is fog, ha azt teszed, amit ők. Mások segítségével könnyebben lehetsz sikeresebb.

#Taníts

A legjobban úgy tudod magadat tanítani, ha tanítod a megszerzett új tudást.  Ha például a pénzről akarsz többet tanulni, akkor taníts másokat.

#Válogasd meg a barátaid

taníts és légy sikeresebb

Vajon milyen hatással van ránk pénzügyi környezetünk, barátaink? Ha pénzügyileg intelligens, jómódú emberekkel vesszük magunk körbe, akkor többet tudunk tanulni is. Nézzük körbe. Nevezzük meg az 5 személyt, akivel napi/heti szinten a legtöbbet érintkezünk. A bevételed megegyezik ennek az 5 embernek az átlag bevételével. Igazam van vagy igazam van? Jól válogasd meg barátaid, mert a legközelebbi barátaid tükörképe vagy minden tekintetben s így anyagilag is.

#Adj

Az adakozásnak hatalmas nagy ereje van. Ez már időközben bizonyított tény. Ahhoz, hogy kapj, először adni kell.

#Az akadályok leküzdése

Szó volt a félelemről, ami a legnagyobb akadályt jelenti számunkra. Emellett oda kell figyelni a lustaságra is. Szorgalmasnak kell lennünk az anyagi függetlenség elérése érdekében.

Kemény munka. Igen. Az anyagi függetlenség nem ingyen van, hanem kemény munka által megszerezhető. Így, aki anyagilag függetlenné akar válni, annak az életében nincs helye kifogásoknak, se a lustálkodásnak, se a halogatásnak.

#Minőségi kérdések

Végezetül fontos megértenünk, hogy minden a fejben dől el. Épp ezért ne azt mondjuk, hogy „Ez drága!” vagy „Ezt nem engedhetem meg magamnak”. Inkább ezt kérdezzük: „Hogy engedhetem meg magamnak?”

„Amikor fiatal vagy, azért dolgozz, hogy tanulhass és ne pedig azért, hogy pénzt keress.”

Csatolakozz a Facebook oldalunkhoz:

Ajándék önfejlesztő eBook

KÉRD az AJÁNDÉK önfejlesztő eBook sorozatot INGYEN most:

Évek alatt összegyűjtött abszolút hihetetlen tippekkel és trükkökkel az önfejlesztés területéről, melyekkel garantáltan maradandó változást érsz el életedben. FOGADD NAGY SZERETETTEL.

Andrade Anita

A szerző

Andrade G. ANITA
Önfejlesztő tréner és EREDMÉNY COACH

További részletek >>

© Copyright  2020-2022   |   Andrade Anita by SikerGuru    |   Adatkezelési szabályzat    |   Általános felhasználási feltételek 
 Minden jog fenntartva   |   Email: anita@siker.guru