12 okosság mára!

Fogadd szeretettel a legújabb blogbejegyzésem, amiben 12 válogatott okosság olvasható a sikeres élethez / vállalkozáshoz:

1. Okosság: Reggeli rutin? Még jó!

Megfigyeltem, hogy a legtöbb sikerkönyvben írnak arról, hogy a vezetőknek van reggeli rutinjuk.

Miért jó ez?

Igazából segít a nap folyamán fókuszáltnak maradnod és robogni fogsz céljaid felé, ráadásul jól esik és egészséges.

kitartás, következetesség

A reggeli rutin általában sport, a helyes mentalitás kiépítéséből és egy egészséges reggeliből áll. Bevallom nekem is van egy nagyon jó 90 perces reggeli rutinom és még mindig dolgozom azon, hogy szokásommá alakítsam.

Felkelés és fél liter citromos víz után 10 perc a futópadon, majd 10 perc izomerősítés után 10 perc jóga és nyújtás, amit 10-15 perc meditáció követ. Utána jön a 10 perces mentális fittség, ami megerősítések, hálaadás gyakorlat és célkitűzés vizualizációval. A spenótos Smoothie és a kávé sem hiányozhat a reggeliből.

2. Hogyan befolyásolja hozzáállásod életed?

Mindenkinek van egy olyan ismerőse, aki megkeseredett és akármi történik vele, minden rossz és persze mindenki más hibás, csak ő nem. Egyik ismerősömnek elromlott a telefonja és elkezdett panaszkodni. Már megint tönkrement a telefonom, hát nem hiszem el, miért történik ez mindig velem? Ezek a telefonok semmit se érnek – és folytatta-folytatta, majd egy 5 perces beszélgetés után olyan rosszul éreztem magam, amit nem értettem mert előtte én voltam a legboldogabb ember a világon, amikor hirtelen megvilágosultam.

AHA – erről beszélnek a sikerguruk. Válogasd meg barátaid. Ebben az évben tiltottam meg minden barátomnak, hogy nekem akármikor is panaszkodjanak. Nem vették jó néven. Sok ember már nincs is jelen az életemben ezért és az egyetlen egy dolog, ami megváltozott, hogy kiegyensúlyozottabb vagyok és boldogabb. Itt jön a második okosság: ‘Te se engedj be minden szemetet az elmédbe. Állj őrt elméd előtt és pozitív dolgokkal tápláld. Hidd el, meg fogja neked hálálni.

KÉRD az AJÁNDÉK önfejlesztő eBook-ot INGYEN most:

3. okosság: Delegálj!

Gyakran lehet hallani, hogy a delegáció elengedhetetlen egy sikeres üzlet kiépítéséhez és ugyan úgy egy sikeres élethez is. Csak előnye van, ha jól csináljuk. Ezért is van rengeteg tanfolyam és infó, amik segítenek nekünk megtanulni a delegáció művészetét, mert az. Művészet és nem velünk született adottságunk.

Ha delegálunk, több időnk marad azokra a dolgokra, amikben mi nemcsak jók vagyunk, hanem élvezzük is.

A delegáció nem azt jelenti, hogy lusták vagyunk.

Nem beszélve arról, hogy a gyengeségeidet ledelegálni okos, mert a másik lehet jobb IT szakember vagy marketing manager, könyvelő, mint az te valaha is lehetsz.

Ha vállalkozó vagy, az alacsony jövedelmet előállító tevékenységeket is leadhatod, mint főzés, mosás, takarítás, mert te azalatt az idő alatt többszörös értéket tudsz teremteni.

Vagy akár, ha nagyon szereteted és tiszteled magad az úgy nyert időt fordítsd a magad kényeztetésére és tölts minőségi időt drága és egyetlen családoddal.

4. Vállalkozónak születni kell?

Nem – ennyi volt a bejegyzés:)

Természetesen, mint minden más képességet, ezt is ki kell fejleszteni, meg kell tanulni. Természetesen az segít, hogyha például vállalkozói családban nőtél fel vagy életed folyamán időt töltesz vállalkozókkal vagy vállalkozói gondolkodásmóddal rendelkező egyénekkel. Ilyenkor mondják, az emberre, hogy született vállalkozó.

Ami hibás, mert egyformán jövünk ki az anyaméhből ilyen szinten. Az, hogy felnőtt korban milyen sikeresek leszünk, az kizárólag csak a programozásunk eredménye. Nem a gének, nem az ország, amiben születtünk. Pár országot kivéve a tudás akárhol és akármikor elsajátítható tanulással és gyakorlással.

Magyarország nem kivétel. A tudás kinn van, hemzseg, nekem elhihetitek. Okosság: ‘Nincs más dolgotok, csak kimenni, megkeresni és megtanulni, majd gyakorolni, hibázni, tanulni belőle gyakorolni, hibázni, tanulni belőle így tovább.’

5. Főnök vagy vezető?

Szia vállalkozó! Főnök vagy vezető vagy? A különbség óriási és ezen múlik, hogy az alkalmazottaid jól érzik e maguk a cégedben.

Ha vezető vagy, akkor relaxáltan nemcsak több profitot termelnek, de a cégimage-t is emelik, ha jó kedvűek a munka is jobban folyik és sokkal találékonyabbak és több tucat más előnye van.

Nem beszélve arról, hogy te, mint vezető jobbá teszed más emberi lények életét szimplán létezéseddel, ami számomra az élet értelme.

Avagy munkatársaid csak egy főnök vagy és munkatársaid már más munkát keresgélnek a neten ebédszünetben, mert nemcsak kibírhatatlan vagy és fölényeskedő, de folyamatosan rajtuk vered el a port, mivel érzelmi intelligenciád a padlót súrolja. Ha főnök vagy, a cég sem fejlődik olyan jól, nem tudod megtartani a tehetségeket és hidd el az önbecsülésednek is nagyot ártasz.

Kérdem én ezután, hogy milyen cégtulajdonos akarsz lenni? Egy motiváló vezető vagy egy másokat leépítő főnök?

Szerencsére ezt is, mint általában mindent az életben lehet tanulni. Látogass el az andrade-anita.hu oldalra, a vállalkozók önfejlesztő portáljára és okosítsd magad.

KÉRD az AJÁNDÉK önfejlesztő eBook-ot INGYEN most:

6. okosság: Önfejlesztés nélkül nincs boldogság

Önfejlesztés nélkül nincs boldogság. Tudom, hogy ez egy nagyon meredek kifejezés, de igaz. Úgy gondolom, hogy a legtöbb ember nincs tisztában az önfejlesztés hatalmával.

Mielőtt elkezdtem volna az önfejlesztést, egy kisebbségi komplexusban szenvedő, beszédhibás partygirl voltam, akinek az egyetlen egy szórakozása az volt, hogy elment bárokba részegre inni magát, mert akkor legalább eltűntek gátlásai és átmenetileg jól érezte magát. Pfu ezeket kimondani is kegyetlen… szünet.

Miután rátaláltam az önfejlesztés eszközére, életem visszájára fordult – a lehető legjobb értelemben – a mai életem teljesen elüt előző mivoltomtól. Megtaláltam az igaz boldogságot és már semmiért sem adnám fel és nem mennék vissza a világért sem. Az önfejlesztés számomra mindennapi és nem tudnék nélküle élni. Ha egyszer bele kóstoltál az izébe, nem ereszted, ezt elhiheted.

7. Miért a kudarc a vállalkozó legjobb barátja?

Miért van az, hogy annyira félünk a csalódástól és a kudarctól? Végül is egyszerű biológia. Ugyanis a kudarc megélése stresszhormonokat bocsájt ki, melyek nincsenek jó hatással egészségedre és agyad ettől akar téged megóvni azáltal, hogy kifogásokat gyárt neked. Nem csinálsz semmit, nem hibázol, nincs stresszhormon igaz? Az nem élet persze, de így működik az agyad.

Az érem másik oldala viszont az, hogyha egy sikeres vállalkozást akarsz kiépíteni, akkor – vasmegyeisen szólva – kudarcokra nagyobb szükséged van, mint egy falat kenyérre. Miért?

Maga a kudarctól való félelem az a dolog, ami visszatart téged a fejlődéstől és hogy belemenj rizikós dolgokba, amire az egész vállalkozói világ épül. A kudarctól miért félünk és miért is termel stresszhormonokat?

Mert, ha hibázunk, úgy gondoljuk, hogy megszégyenülünk embertársaink előtt, ami az alacsony önbecsülés ÉKES jele. A megszégyenülés által pedig elveszítsük a társadalomban kivívott helyünk. Ez NEM a vállalkozói gondolkodásmód része. Az igaz vállalkozó tudja, hogy kudarc nélkül nincs se tanulás se sikeres vállalkozás és azért, mert ő hibázott nem kisebb, sőt épp ellenkezőleg. Folyamatosan nő. Okosság: ‘Tedd a kudarcot és a hibákat barátaiddá, ha sikeres akarsz lenni.

8. Te tudod, hogy mit akarsz?

Te tudod mit akarsz? Pontosan. Milyen párkapcsolatot? Milyen vállalkozást? Hogy nézzen ki egy átlagos napod és hol akarsz lenni 5 év múlva, 10 év múlva?

Meglepődnél, hogy mennyien vannak odakinn, akiknek fogalmunk sincs arról, hogy mit akarnak, mert annyira autó pilótán vannak, hogy az agyukat egyáltalán nem használják gondolkodásra, továbbá a legtöbben arra fókuszálnak, amit NEM akarnak. Ez akármilyen hihetetlenül is hangzik, viszont igaz. Hadd szemléltessem ezt gyorsan egy egyszerű példával.

Amikor nekem panaszkodnak, hogy nincs normális pasi odakinn, mindig megkérdem, hogyan néz ki az álompasid kívülről belülről? Írd le szavakkal légyszíves.

KÉRD az AJÁNDÉK önfejlesztő eBook-ot INGYEN most:

Majd szinte kivétel nélkül felsorolják, hogy Ne dohányozzon, Ne legyen hűtlen, NE bulizzon, NE legyen parancsolgató… Ne, ne és ne! Ha nem arra fókuszálnak az emberek, amit akarnak, akkor mégis, hogy a fenébe fogják a megfelelő partnert bevonzani? Arra fókuszálnak, amit NEM akarnak, mert NEM tudják, hogy mit akarnak.

Ezért arra biztatlak téged, hogy ha akármilyen problémád van az életben most azonnal vegyél elő egy darab papírt és írd le hogy mi az, amit akarsz, hogy milyen legyen. Semmit se hagyj ki és légy olyan részletes, amilyen részletes csak tudsz. Remélem tudtam ezzel a technikával kicsit segíteni.

9. Elég egy erős akaraterő?

Az akaraterő nagyon beszélt téma. Edzheted, mint egy izmot, ha megfelelően táplálkozol, eleget alszol, meditálsz, sportolsz, de ami a legfontosabb, hogyha használod. Az igaz, hogy reggel egy bizonyos mennyiségű akaraterővel ébredsz, ami nap végére elhasználódik, főleg, ha sok döntést hozol, és sokat használod akaraterőd.

akaraterő

Meglátásom szerint, bár fontos a fegyelmezettség és az akaraterő mégsem akaraterőre van szükséged, hanem egy elég erős vízióra, egy miért-re. Az akaraterő csak támogat.

Ki vagy mi ez neked az életedben? Létezik valaki vagy valami az életedben, amiért életed áldoznád fel? Esetleg a vállalkozásod, kisfiad, kislányod, szerelmed, szüleid? Továbbá miért akarod azt, amit akarsz? Ha létre tudsz hozni a lelki szemeid előtt egy elég erős, érzelmekkel átitatott, tiszta képet arról, amit akarsz, akiért csinálod és milyen lesz, ha már megkaptad, akkor egy hatalmas belső motivációt alakítasz ki magadban és akaraterőd ebben tud téged támogatni.

10. Hogyan irányíthatod gondolataid kérdésekkel?

Az agy alapfunkciója, hogy kérdésekre válaszol. Ez az agy. Egy számítógép. Beadsz egy kérdést, kidobja a választ. Ezt csinálja megállás nélkül naponta több ezer kérdést, legtöbbet tudat alatt feldolgozva. Jobbra forduljak vagy balra? Egy gombóc fagyit kérjek vagy kettőt?

Kérdésekkel tudod stimulálni az agyad. Milyen marketing kampánnyal érem el a legtöbb hasznot? Majd az agyat bemegy rögtön a kis irat raktáradba kikeresi a választ. Persze ha előbb nem raktad bele a tudást az irat raktáradba, akkor nem is tudod kivenni. Logikus, nem?

A fókuszod irányíthatod kérdésekkel. Miért vagyok én ilyen szerencsétlen? Miért nem tudok lefogyni? Miért jönnek vissza a kilók? Ne aggódj, az agy erre is ad válaszd. Mert szerencsétlen vagy. Mert egy dagadt vagy. Mit szólsz ezekhez a minőségi kérdésekhez: Hogyan fogyhatok le, miközben élvezem a folyamatot? Mi a legjobb dolog életemben? Mire lehet ma büszke? Miért lehetek hálás az életemben?

Miért fontos, hogy ne kételkedj vállalkozásod sikerében?

Tök jó, hogy totál bonyolult dolgokat próbálok meg 60 másodperc alatt elmagyarázni…

Te hiszel a vállalkozásodban? Fontos, hogy meg tudd válaszolni ezt a kérdést. Ugyanis, ha hiszel, akkor több erőfeszítést teszel, mert bízol céged jövőjében. Ha nem hiszel, kételkedsz, beengedsz gondolatokat a fejedbe, hogy mi van ha, vagy nekem úgysem sikerül, akkor alapban kevesebb energiát és munkát fogsz befektetni, nem igaz?

Ennek következménye kevesebb eredmény, ennek következménye az agyad megszólal: AHA! Látod én megmondtam, hogy neked nem fog sikerülni! Ez ördögi kör. Okosság: ‘Ha vállalkozást nyitsz, vagy fejlesztesz fontos, hogy 100%-ig higgy abban, hogy sikerre fogod vinni és meglátod úgy is lesz!’

11. Hogyan fejleszd a vállalkozásod?

Rengeteg infó van odakinn, amik segítenek megválaszolni ezt a kérdést, én mégis egyetlen egy eszközt szeretnék megemlíteni. Mert állítom, ha ezt az egy eszközt folyamatosan használod és beveted a céged felfejlesztésében, akkor másra nem lesz szükséged.

Ez egy olyan eszköz, amely, habár mindenkinek a rendelkezésére áll, mégis oly kevesen használják. Sokan nem is értik meg az elsöprő erejét és kételkedve tekintenek rá, ahelyett, hogy kipróbálnák. Sokan sajnos időpazarlásnak veszik, habár ez az egyetlen egy dolog, ami nemcsak vállalkozásuknak adna szárnyakat, hanem ugyan úgy kihatna a magánéletükre is.

Kíváncsiak vagytok, hogy mi ez az eszköz? Ez végül is csak egyetlen egy szó. Egyszerű, de erőteljes és ez az egy szó: Önfejlesztés. Okosság: ‘Minél többet tudsz és tapasztalsz, annál több kapu és lehetőség nyílik meg előtted. Tovább mész, messzebb látsz.’

12. Miért elengedhetetlen egy vállalkozási vízió?

Véleményem szerint egy szép, vonzó, érzelmi töltésű vízió nemcsak a privát életben elengedhetetlen, hanem az üzleti életben is. Hol akarsz lenni a cégeddel 5 év múlva? Hol akarsz lenni 10 év múlva? Hogyan szándékozod bővíteni a cégedet és mikor? Mik a taktikáid és mi a stratégiád? Mire van szükséged, hogy elérd az üzleti céljaid? Kire, illetve kikre van szükséged, hogy haladj a vállalkozásépítéssel? De az egyik kedvenc kérdésem: Kivé kell, válj annak érdekében, hogy elérd a víziód? Mit vagy hajlandó adni a sikeredért és hogyan tudsz nagyban, majd még nagyobban gondolkodni?

Ilyen és ehhez hasonló kérdések megválaszolása elengedhetetlen, különben nem tudod, merre tartasz és a tétlenség fog lebénítani, nem beszélve arról, ha nincs egy nagy szaftos víziód, ami húz, akkor vajon mi fog?

Záró okosság: ‘A személyi fejlődés az egyetlen egy létező, mérhető és szabad szemmel érzékelhető dolog az egész világon, ami igazán boldoggá tud tenni – SEMMI MÁS! Csak a személyi fejlődés.’

Csatolakozz a Facebook oldalunkhoz:

Ajándék önfejlesztő eBook

KÉRD az AJÁNDÉK önfejlesztő eBook sorozatot INGYEN most:

Évek alatt összegyűjtött abszolút hihetetlen tippekkel és trükkökkel az önfejlesztés területéről, melyekkel garantáltan maradandó változást érsz el életedben. FOGADD NAGY SZERETETTEL.

Andrade Anita

A szerző

Andrade G. ANITA
Önfejlesztő tréner és EREDMÉNY COACH

További részletek >>

© Copyright  2020-2022   |   Andrade Anita by SikerGuru    |   Adatkezelési szabályzat    |   Általános felhasználási feltételek 
 Minden jog fenntartva   |   Email: anita@siker.guru