3 dolog a szokásokról, melyek megváltoztatják az életed

Vannak dolgok, amiket tudunk befolyásolni, és vannak olyan dolgok is, amiket nem. Foglalkozzunk most az első csoporttal, a befolyásolható dolgokkal. Mik ezek? A szokásaink. Ha megvizsgálod őket és jó szokásokat alakítasz ki, meglátod, hogy megváltoztatják az életed.

1. A jó szokások tanulhatók a rosszak elhagyhatók

Rettentő nagy különbség van „szegény szokások” és „gazdag szokások” között.

Bizonyított tény, hogy az ember a szokásai rabja. A szokás hatalom. Milyen igaz.

Rengetegen vágyunk egy biztos anyagi, érzelmi és egészségügyi háttérre, de vajon hányan vagyunk képesek érte tenni?

Ennek az embernek szokása heti 4-5-ször edzőterembe menni. Látni rajta, fenomenálisan néz ki. Ennek itt pedig szokása munka után megállni a Starbuckba egy csokitortára és egy extra nagy adag frappucsinóra sok tejszínhabbal. Látni rajta, el van hízva.

Akármilyen hihetetlennek is hangzik ezek csak mindennapi szokások és mint olyanok AKÁRMIKOR megváltoztathatók, elhagyhatók vagy felvehetők, tanulhatók.

Gondoljunk úgy a szokásokra, mint egy ételre. Elmész étterembe, eléd rakják az étlapot te pedig kiválasztod, ami neked kell. A szokásokkal ugyan így van. Végig nézed az összes szokást. Ami nem tetszik, elhagyod, ami tetszik, felveszed. Ilyen egyszerű. Ahogy az életnek, a szokásoknak is következménye van. Megváltoztatják az életed.

2. Vállald a szokásaid következményeit

következmény: megváltoztatja az életed

Hallottál már az Ok-Okozat Törvényéről? Bizony ez nem csak valami délibáb, hanem erre épül fel az egész világ.

Dohányzol? Ne sírj, ha tüdőrákos leszel. (Persze mindenki hallott az ismerősének ismerőséről, akinek volt egy ismerőse, aki 90 évesen még dohányzott? Egyrészről ez valószínűleg nem igaz, másrészről pedig, ha 100.000 emberből egyetlen egy emberre akarjuk alapozni döntésünket, akkor bajban vagyunk.)

Futsz minden nap 15 km-t betonon, olcsó és rossz minőségű cipőben? Ne sírj, ha 70 évesen tönkre mennek ízületeid.

Estenként munka és tanulás helyett Való Világot nézel a TV-ben? Ne sírj ha 62-65 évesen nem mehetsz nyugdíjba, mert különben nem lesz mit enned és nem tudod hogy befizetni a gázszámlát…

Tisztán étkezel és mindent megteszel egészségedért, sportolsz és odafigyelsz testedre? Ne lepődj meg rajta, hogy hosszú és egészséges életed lesz és a nap folyamán fittnek és energetikusnak fogod magad érezni.

Dolgozol magadon minden nap és fejleszted magad? Korán kelsz és mersz vállalkozni? Ne lepődj meg rajta, ha korán nyugdíjba mehetsz és luxus dolgokat engedhetsz meg magadnak életed végéig.

Sokat káromkodsz, nagyon pesszimista vagy (ha esik az eső az a baj, ha nem esik az a baj), negatív vagy és mindenben csak a problémát látod? Akkor valószínűleg az életeddel sem vagy megelégedve és nem is leszel, SOHA. Ne lepődj meg rajta, ha arra kérdésre, hogy „Boldog vagy-e?” egy nagy NEM lesz a válasz, amíg élsz.

Ha felismered az ok-okozat közti összefüggéseket, képes leszel olyan új és pozitív szokásokat kialakítani, melyek megváltoztatják az életed.

Olvasd el a könyvem és sajátítsd el

a sikerhez vezető apró szokásokat!

3. Légy éhes, kíváncsi és gyors!

A sikeres emberek éhesek és égő vágy tüzeli őket egész nap. Reggel alig várják, hogy ébresztő legyen, mert végre nekiállhatnak ismét a munkának. Én ismerem ezt az érzést. És te?

Továbbá egy nagyon fontos szokás, hogy a sikeres emberek gyorsan hoznak döntéseket, de lassan változtatják meg őket. A döntésképtelenség nagyon rossz szokás és keveset beszélnek róla a médiában J Megtanulni gyors döntéseket hozni és szokássá varázsolni egy olyan dolog, mely gyökeresen megváltoztatja az életed, ha eddig még nem tette.

Az utolsó előtti siker szokás, amely egy MUSZÁJ, hogyha valahova is akarod vezetni alkalmazottaid és vállalatod az a kíváncsiság. Légy Kíváncsi Fáncsi! A kíváncsiság nem más, mint egy siker szokás. A sikeres emberek szeretnek kíváncsiskodni és hallgatni. Így tanulnak és fejlesztik magunkat. Ugyanígy szereznek nagyon látókőrt és rálátást. Évek alatti sok sok kíváncsiskodás az, ami feljebb vitte őket.

A legutolsó siker szokás pedig a:

Sürgősségi érzés!

Amit ma megcsinálhatsz, ne halaszd holnapra. Ezt kifejezetten kiemeltem, mivel ez nálunk volt nagy probléma a cégben. Egyik kulcs munkatársunknál nem alakult ki semmiféle sürgősségi érzés. Ez katasztrofális következményeket vonzott maga után.

Nem volt kész például az évvégén az elszámolás, adójog, könyvelés és ÁFA… ezek nem olyan dolgok, amikkel a magyar ember viccelni szeret. Ha nincs sürgősségi érzésed, akkor mindent „majd holnap” csinálsz meg, míg nem addig-addig halogatod a dolgokat, míg kudarcot vallsz.

Ha nincs sürgősségi érzésed, akkor nem is gondolod te olyan nagyon komolyan a vállalkozásod. Nem vagy iránta szenvedélyes. Ez pedig a pontos recept a csődhöz. Alakítsad ki sürgősségi érzést. Gondold azt, hogy nincs holnap. Ma kell meglenni mindennek. Ez a szokás elengedhetetlen egy sikeres cég vezetéséhez.

Csatolakozz a Facebook oldalunkhoz:

Ajándék önfejlesztő eBook

KÉRD az AJÁNDÉK önfejlesztő eBook sorozatot INGYEN most:

Évek alatt összegyűjtött abszolút hihetetlen tippekkel és trükkökkel az önfejlesztés területéről, melyekkel garantáltan maradandó változást érsz el életedben. FOGADD NAGY SZERETETTEL.

Andrade Anita

A szerző

Andrade G. ANITA
Önfejlesztő tréner és EREDMÉNY COACH

További részletek >>

© Copyright  2020-2022   |   Andrade Anita by SikerGuru    |   Adatkezelési szabályzat    |   Általános felhasználási feltételek 
 Minden jog fenntartva   |   Email: anita@siker.guru