3 siker tipp a milliomos Jack Canfieldtől személyesen

Jack Canfield egy amerikai író, motivációs előadó, tréner és vállalkozó. Ő az Erőleves a léleknek című könyvsorozat társszerzője, melyet 500 millió darabszámban adtak el több mint 40 országban. Itt van 3 nagyon fontos tipp, ami elengedhetetlen hozzátevője a sikeres életnek:

1. Hitrendszer

Mindannyiunk rendelkezik saját hitrendszerrel. Ahogy felnőttünk, amit hallottunk, láttunk és tanítottak nekünk formálta a hitrendszerünk. A hitrendszerünken belül van támogató hit és korlátozó hit.

Mi is az a támogató hit?

Kutatást végeztek egy iskolában, ahol egy osztályt két részre osztottak az év közepén. Egyik felével elhitették, hogy ők a jó matekosok a másik felének pedig azt mondták, hogy ők a rossz matekosok. Azok a gyerekek, akiknek azt mondták hogy ők jók matematikából valóban jobban teljesítettek a teszteknél, mint a másik csoportban lévő gyerekek. Azóta rengeteg ilyen és ehhez hasonló tanulmányt folytattak és az összes megerősítette ezt a feltevést.

Akár azt hiszed, képes vagy rá, akár azt, hogy nem, igazad lesz.

-Hery Ford

Épp ezért fontos, hogy az ember tisztában legyen a támogató hitrendszer elemeivel és a siker szokásokkal.

KÉRD az AJÁNDÉK önfejlesztő eBook-ot INGYEN most:

TIPP! Mi lenne ha meghívnál egy sikeres embert havonta ebédelni? Vidd el ebédelni és kérdezz tőle minőségi kérdéseket a rutinjával és életével kapcsoltban. Tanulj tőle. Figyeld meg milyen támogató hitrendszert használ és milyen siker szokásai vannak. Hova járnak, mit olvasnak, mit csinálnak szabadidejükben stb. Ha nincs lehetőséged kapcsoltban lépni velük, akkor olvasd el könyveiket, életrajzukat.

„Azok a könyvek, amiket nem olvastál, nem fognak rajtad segíteni.”

-Jack Canfield

2. Hol a fókuszod?

Miért ne takaríts vagy főzz kivéve ha nagyon élvezed?

Ez a pont nagyon fontos. Életbevágóan nagy szerepe van. Rengeteg ismerősöm van, akik panaszkodnak, hogy semmire sincs idejük. Viszont főznek, mosnak, vasalnak, takarítanak, autót szerelnek, házban vagy házon javítanak stb. miközben arról beszélnek, hogy milyen nagy karriert akarnak magunknak felépíteni vagy milyen új vállalkozáson törik a fejüket. Figyeljünk! Csak törik a fejüket. Igaz? Az igazság az, ha nem tolják át a fókuszuk a fontos dolgokra akkor életük végéig csak törni fogják azt a fejet… semmi sem fog változni.

Rolling Stones zenekar miben jó? Mi az erősségük? Képzeljük el, ha nem az erősségükre koncentrálnának. Szerinted ők állítják össze a színpadot koncert előtt majd utána elkezdik összeszedni a szemetet?

Amikor a fókuszunk a dolgokon van, amikben mi igazán briliánsak vagyunk, akkor nagyon nagy jutalomban lesz részünk az élettől. Ha túl sok időt töltünk azzal, hogy a gyengeségeinken dolgozunk, akkor csak átlagosak maradunk, mert a végén csak pár nagyon erős gyengeségünk lesz. Mindannyiunk jó valamiben. Mindenkit Isten megáldott tehetségekkel. Mi a tiéd? Miben vagy jó? Nem mindenki tudja és ezeket és felfedezni akár évekig is eltarthat.

Írd össze azokat a dolgokat, amiket nem szeretsz csinálni és delegáld le őket. Mennyi időd fog felszabadulni ezáltal? Vagy delegálunk vagy stagnálunk. Ne végezzünk úgymond alacsony jövedelemmel járó tevékenységeket. Adjuk fel őket. Talán nem vagyunk villanyszerelők, vízvezetékszerelők, szakácsok, asztalosok, takarítónők stb. Keressünk egy gyereket, aki szívesen megcsinálja a ház körüli munkákat. Majd invesztáljuk az így nyert időt egy pénzt termelő tevékenységbe, töltsük időt családunkkal, pihenéssel, energia feltöltődéssel. anélkül, hogy lelkiismeret furdalásunk lenne.

TIPP! Régen kinyomtattam a következő mondatot több példányba és a lakás különböző részeire kiragasztottam olyan helyre, ahol állandóan szem elött volt:

Amit épp most csinálok, segít nekem céljaim elérésében?

Varázs kérdés! Próbáld ki! Nagyon jól működik és ha otthonról dolgozol, folyamatosan fókuszálva tart az igazán fontos dolgokra. Mint például a saját életed. Mármint persze ha fontos számodra?

Egyes emberek megpróbálják majd lerombolni a fókuszunk. Ne hagyjuk magunkat. Tegyük ki a „kérem ne zavarjanak” jelet a homlokunkra.

Arra is figyeljünk oda, hogy a régi szokások nehogy visszahúzzanak minket.

Továbbá sok ember a rossz dolgokra fókuszál és aztán csodálkoznak, hogy életük nem a jó irányba tart. Igaz?

A szokás a fejben keletkezik

Sokan a spórolásra fókuszálnak a több pénz keresése helyett.

-Anita Andrade

Ugyanúgy a túlsúllyal. Nyilvánvalóan rengeteg ember nem a sportra és az egészséges táplálkozásra fókuszál.

Jack Canfield arról is ír a könyvében, hogy hogyan zárja el magát egy egész napra hetente a külvilágtól. Ekkor csak egyedül van és gondolkodik.

A gondolkodásnak nagyon nagy szerepe van az előre jutásunkhoz.

-Anita Andrade

A legfontosabb céljaink igazán saját céljainknak kell lennie. Tehát mi az amit akarsz? Ne törődjünk vele, hogy akárki mit gondol. Mert amúgy ha tényleg luxus autót akarsz vezetni és a tengerparton akarsz élni akkor hajrá! Nagyon fontos, hogy előtte győződjünk meg róla, tényleg ez az, amit valójában akarunk. Az álmainknak saját álmainknak kell lennie.

TIPP! Állítsunk össze egy listát, amit véghez akarsz vinni az elkövetkező 10 évben. Keress 101 dolgot. Engedd el szabadon fantáziád, hadd szárnyaljon. Nyisd ki az elméd a végtelen lehetőségek felé. A lista írás közben használd ezeket a minőségi kérdéseket:

-Mit akarok csinálni? Mit szeretnék csinálni?

-Mit akarok megszerezni? Mit szeretnék birtokolni?

-Hova akarok menni? Hova szeretnék utazni?

-Mit akarok lerakni az asztalra? Hogy szeretnék hozzájárulni?

-Mit akarok megtanulni? Hogy szeretném képezni magam?

-Mennyit akarok keresni? Hogy szeretnék pénzt fektetni és hova?

-Mit teszek az egészségem megőrzése érdekében?

-Kivel akarok időt tölteni? Hol szeretnék időt tölteni?

Jack Canfield felhívja rá a figyelmünk, hogy az agy képekben gondolkodik és nem pedig írásban. Mielőtt leírnánk a válaszokat keressünk hozzá megfelelő képeket. Nyomtassuk ki őket és ragaszuk be a cél könyvünkben. Mert van cél könyvünk, igaz? Amúgy mivel csinálnánk a reggeli vizualizációink?

3. Blueprint – tervrajz

Minden gyönyörű ház egy jól megalkotott tervrajz alapján készült.

-Napoleon Hill

Senki sem áll neki egy ház megépítésének anélkül, hogy előtte a legapróbb részletekig meg nem tervezte azt, igaz? Miért lenne ez  máshogy a saját életünkkel? Arra hivatkozni, mert úgysem úgy lesz, a gyengeség jele. Tervezni kell, tervezni fontos, tervezés nélkül sincs siker és nem is lesz!

Fontos! Nem csak az életünket kell megtervezni, hanem ugyan úgy a napunkat, a hetünket, a hónapunkat és az évünket. Hol akarsz lenni 5 év múlva? 10 év múlva? Ha nincs tervünk, akkor honnan tudjuk, hogy merre is induljunk el? Akkor honnan tudjuk, hogy milyen tetteket kell véghez vinnünk egyes részcél, cél elérése érdekében?

Csak keringünk, mint gólyafos a levegőben.

TIPP! Előző este tervezd meg az elkövetkező napod. Tanulmányok mutatják, hogy éjjel a tudatalattid munkába áll és kitalálja, hogy vidd véghez a napi terveid.

Csatolakozz a Facebook oldalunkhoz:

Ajándék önfejlesztő eBook

KÉRD az AJÁNDÉK önfejlesztő eBook sorozatot INGYEN most:

Évek alatt összegyűjtött abszolút hihetetlen tippekkel és trükkökkel az önfejlesztés területéről, melyekkel garantáltan maradandó változást érsz el életedben. FOGADD NAGY SZERETETTEL.

Andrade Anita

A szerző

Andrade G. ANITA
Önfejlesztő tréner és EREDMÉNY COACH

További részletek >>

© Copyright  2020-2022   |   Andrade Anita by SikerGuru    |   Adatkezelési szabályzat    |   Általános felhasználási feltételek 
 Minden jog fenntartva   |   Email: anita@siker.guru