3 tipp, hogyan győzd le azonnal a félelmet

A félelem minden siker halálos ellenfele és megsemmisítője. Hiába tudjuk, hogy mit kéne tennünk, de ha a félelem lebénít bennünk, nem mozdulunk. Sokan nem követik álmaik, vágyaik, mert a félelem visszatartja őket. Te tudod hogyan győzd le azonnal a félelmet?

Tudod mi az a félelem? Érezted már? Bénított már le a félelem? Tudod, milyen fajtái vannak? Meg tudod különböztetni őket? Tudsz félelem ellenére cselekedni? Próbáltad már? Ha nem, miért nem? És ha igen, akkor mi történt?

Amit nagyon fontos megérteni, hogy a félelem jó dolog. A félelem óvni akar bennünk az esetleges fájdalmaktól. Ezért nem ugrunk, le egy szikláról vagy nem tesszük tűzbe kezünk.

hogyan győzd le azonnal a félelmet

A világhírű író, Napoleon Hill szerint 6 fajta nagyon erős emberi félelem létezik, melyek a következők:

 • Félelem a betegségtől
 • Félelem a szeretet elvesztésétől
 • Félelem az öregedéstől
 • Félelem a haláltól
 • Félelem a szegénységtől
 • Félelem a kritikától

Természetesen a lista nem teljes és ki lehet egészíteni a következőkkel:

 • Félelem a csalódástól
 • Félelem a visszautasítástól
 • Félelem a bírálástól
 • Félelem az elítéléstől
 • Félelem a változástól
 • Félelem a bizonytalanságtól
 • Félelem a megszégyenüléstől és nevetségessé válástól
 • Félelem az egyedülléttől – az lehetséges, hogy az ember társas lény, de amíg nem ismerjük meg magunk és nem fogadjuk el magunk olyannak, mint amilyenek vagyunk, ezt a félelmet sosem tudjuk legyőzni.
 • Félelem a fájdalomtól – agyunk alapfunkciója az, hogy óvjon bennünk mindenfajta fájdalomtól és az élvezetek felé hajtson minket. Ami jó hír, hogy mi intelligensebbek vagyunk saját agyunknál és tudunk neki parancsolni.
 • Félelem a kudarctól – a legtöbb vállalkozó szellemű fiatalt ez a fajta félelem tart vissza a legjobban. A félelem teljesen irreális és nem megalapozott. Félnek, hogy belefektetik az értékes időt, esetleg valamely indulótőkét és 6 hónap után dugába dől az egész. Elveszítik a pénzt és az időt. Természetesen a tapasztalat, amit ezáltal nyertek felbecsülhetetlen értékű, de sajnos nem mindenki gondolkozik tovább.
 • Félelem a függetlenség elvesztésétől…

Neked melyik félelmed a legerősebb?

KÉRD az AJÁNDÉK önfejlesztő eBook-ot INGYEN most:

Jöjjenek a tippek! Hogyan győzd le azonnal a félelmet

Szerencsére egy tucat dolog van, amit a félelem legyőzése érdekében tehetünk. Itt van rögtön három nagyon erőteljes eszköz:

#1. Komfort Zóna kihívások

Hallottál már róla? Ha félsz a magasságtól, menj fel egy nagyon magas hegyre. Ha félsz a pókoktól, szerezz be párat, ha félsz a nyilvános beszédtől, tarts párat. Majd meglátod, félelmed alábbhagy.

Tegyél valamit minden nap, amitől félsz. Akkor nő az ember igazán, ha a komfort zónáján kívül cselekszik. Ily módon hamar megtanítod az agyadnak, hogy valójában félelme alaptalan volt és ami a legfontosabb, hogy valójában TE vagy a főnök és nem pedig a félelem diktál az életedben. A félelem alábbhagy. Tudjuk, hogy a komfort zónában élés nagyon kényelmes. Igaz? Viszont idővel a félelmek eluralkodnak az emberen, ha nem tesz minden nap valamit, amitől fél.

#2. Tanulás

Egy másik ragyogóan egyszerű eszköz maga a tanulás. Leginkább attól félünk a legjobban, amit nem ismerünk. Nem tudjuk, hogy mi lesz a kimenetele. Nem vagyunk benn biztosak.

“Vajon, ha belekezdek ebbe a vállalkozásba, sikerrel járok vagy elúszik minden pénzem?” – az illető retteg, így neki sem áll.

“Vajon, ha felhívom sorra a beszállítóim és megkérem őket, hogy adjanak 30 napos fizetési haladékot, visszautasítanak?”  – az illető fél, hogy visszautasítsák, vagy még rosszabb, megszégyenül, ezért inkább fel sem emeli a telefont.

tanulás - félelmeink legyőzése

“Vajon, ha életmódot változtatok, lefogyok, és jól fogok kinézni, elveszítem a mostani barátaim?” – akármilyen furcsán is hangzik, az első számú tudatalatti félelem a súlyfelesleggel küszködő embereknél a szeretet és identitás elvesztése. Így mindig visszahíznak eredeti súlyukra. Ismersz ilyen embereket? Én igen, méghozzá nagyon közelről. Saját magam személyében.

S lista folytatódhatna órákon keresztül. De, ha tanulunk róla, megértsük, hogy működik, és ami a legfontosabb, elfogadjuk, hogy létezik, akkor hatékonyabban tudunk ellene fellépni. Amiről nem tudunk, azt nem tudjuk megváltoztatni, nemigaz?

#3.Egyéni megoldások

Természetesen te magad egyedül képes vagy félelmeiddel elszámolni magadban, külső segítség nélkül. Egyszerűen csak el kell gondolkodnod rajt, hogy mi az a hit, hitrendszer, ami segít neked félelmeid legyőzésében. Tedd fel magadnak a következő varázs kérdést:

„Mit kell elhinnem ahhoz, hogy le tudjam győzni azt a bizonyos félelmemet?

Ez egy nagyon erőteljes kérdés.

Nekem és sok más embertársamnak például maga a gondolat, hogy milyen hatalmas a világegyetem és mennyire eltörpülnek mellette a saját félelmeim, mindig hatalmas erőt adott a félelmeim ellenére cselekedni. Akármikor megtorpanok, félelem eluralkodik rajtam és elbizonytalanodom, egyszerűen belegondolok az univerzum nagyságába és rögtön erőre kapok. Hallottam még: Az élet túl rövid illetve a legtöbben az Isteni hitben találják meg a szükséges erőt.

Lényeg a lényeg: A megoldás benned van és elég erős vagy már most ahhoz, hogy akármilyen félelmed szemébe nevess és cselekedj a félelem ellenére is. Majd onnan fejlődj és tanulj, erősödj, mert egyet megígérhetek – elképzelhetetlenül megéri! Győzd le azonnal a félelmet!

Csatolakozz a Facebook oldalunkhoz:

Ajándék önfejlesztő eBook

KÉRD az AJÁNDÉK önfejlesztő eBook sorozatot INGYEN most:

Évek alatt összegyűjtött abszolút hihetetlen tippekkel és trükkökkel az önfejlesztés területéről, melyekkel garantáltan maradandó változást érsz el életedben. FOGADD NAGY SZERETETTEL.

Andrade Anita

A szerző

Andrade G. ANITA
Önfejlesztő tréner és EREDMÉNY COACH

További részletek >>

© Copyright  2020-2022   |   Andrade Anita by SikerGuru    |   Adatkezelési szabályzat    |   Általános felhasználási feltételek 
 Minden jog fenntartva   |   Email: anita@siker.guru