5 dolog, amit a sikeres emberek mindig szem előtt tartanak

Ma azzal az öt dologgal fogunk megismerkedni, amit a sikeres emberek mindig szem előtt tartanak.

1. Önfejlesztés

A sikeres emberek folyamatosan befektetni önmagukba. Ne csak az anyagiakra gondoljunk, hanem az idő és az energia befektetésre is.

Régebben az egyik ismerősöm panaszkodott, hogy milyen rossz a munkahelyén, ugyanis őt nem becsülik meg, ő keveset keres, és az élete egyszerűen egy katasztrófa. Majd megkérdeztem tőle, hogy esténként mit szokott csinálni.

“Ó hát én megkaptam ezt az új playstation X-box akármit és azzal szoktam játszani, mert az az egyetlen egy kikapcsolódás az életemben.”

Kérdezlek én, hogyha az estéidet ostoba online játékokkal vagy tévénézéssel töltöd, akkor úgy mégis hogyan is várhatnád el, hogy az életed csak úgy varázslatos módon az egyik pillanatról a másikra jobbá válik?

A panaszkodásnak rettentő sok hátulütője van. Helytelen fókuszra buzdítja az embert, lehúzza az önbecsülését, a pesszimizmusba dönt, bevonzza a rosszat, szar mágnessé vál általa. Továbbá abszolút, de semmit sem old meg.

KÉRD az AJÁNDÉK önfejlesztő eBook-ot INGYEN most:

A panaszkodást ne keverjük össze a kibeszéléssel, mert valóban néha jó a fájdalmainkat és a problémáinkat kibeszélni… De! Itt mindenképpen szorítkozzunk az 5-95 szabályra. 5 százalékban a beszélgetés keretein belül a problémáinkról beszéljünk, 95 százalékban pedig arról, hogy ezeket majd hogyan fogjuk megoldani. Majd menjünk ki a nagyvilágba és tényleg csináljuk is, ne csak beszéljünk róla.

Felbecsülhetetlenül fontos, hogy az első pontnál ne csak beszéljünk róla, hanem áldozzuk is fel azt az esti valóságshow nézését, a playstation-t és az online játékokat. Helyette pedig fejlesszük önmagunkat, mivel az ezermilliószor többre fog minket vinni, mint akármelyik panaszkodás és időpazarlás.

“A legtöbb ember túlbecsüli, amit egy hónap alatt képes véghez vinni és alábecsüli, amit 5 év alatt.”

/ Tony Robbins

2. Storytelling

A sikeres emberek nagyon jó mesemondók. Nagyon szeretnek sztorikat megosztani, nagyon szeretnek tanítani sztorik által. A mesemondás, illetve a storytelling egy értékes képesség, amit könnyen meg lehet tanulni.

Jómagam is az elmúlt négy-öt évben storytelling, illetve a mesemondást, a történetmesélést tanulmányoztam – hogyan kell összerakni egy sztorit, A-tól Z-ig. Erről írtam egy könyvet is. a könyvben nemcsak bugyuta sztorikat raktam bele, hanem pontosan leírtam, hogyan írhatsz te is olyan történeteket, amik magukkal ragadják az olvasót.

Nem kell hozzá semmifajta előtudás, sem kreativitás, mert a könyv minden egyes résznél segít és végigkísér téged az egész történetíráson az elejétől a végéig. Úgyhogy akit érdekel, annak belinkeltem a könyvet a blogbejegyzés alá, meg lehet nézni. Tehát igen, a sikeres emberek rettentő jó mesemondók, mivel nagyon jól tudják, hogy a példázatokkal, a mesékkel, a sztorikkal a kis rövid történetekkel lehet a legjobban befolyásolni és oktatni.

3. Fókusz

A legtöbb sikeres ember ebben az egyben bizony megegyezik. Lézer fókuszáltak, koncentrálnak a célra. Majd olyanok, mint a pitbull: megfogja, és nem ereszti el, addig, amíg el nem éri a célját. És ez az egyik ismérve a sikeres embereknek. Hogy hogyan maradjunk fókuszáltak olvasd el ITT.

KÉRD az AJÁNDÉK önfejlesztő eBook-ot INGYEN most:

4. Gyakorlás

A gyakorlat teszi a mestert! – az egyik kedvenc magyar szólásom, mivel ez igaz, és ennél szebben nem is lehetne kifejezni.

Ez az, ami kiszakít minket a középszerűségből: a gyakorlás.

A népesség 95 % -a középszerű. Úgy gondolják, hogy az egyetem után leáll a tanulás és abbamarad a fejlődés.

Legyen a hivatásod bármi, egy ügyvéd, egy takarítónő, egy fodrász, egy tetőfedő, egy online marketinges, dolgozzál a kereskedelemben, a szolgáltatóiparban, mindegy, mert a gyakorlás egyszerűen elengedhetetlen része az egyenletek. Amúgy megrekedünk egy szinten, és akkor középszerűvé válunk.

Soha nem fogom elfelejteni, egy nagyon kedves ismerősömnek alvásproblémái voltak. Orvostól orvoshoz járt és úgy igazából senki nem tudta megállapítani, hogy mi a baja.

Amikor mondtam neki, hogy menjen el kicsit híresebb orvosokhoz, menjen el esetleg egy privát orvoshoz, és ajánlottam neki, hogy kérdezzen körbe az ismerősei körében, hogy ki ismer esetleg olyan orvost, aki a diagnosztizálásra van specializálódva, meglepődött.

mi a hivatásod?
A sikeres szakembereket keresd!

Valójában a legtöbb orvos csak középszerű. Ugyanúgy, ahogy a legtöbb ügyvéd középszerű, a legtöbb élelmiszeripari felszolgáló középszerű, a legtöbb kozmetikus középszerű. Ezek az emberek nem sikeresek és soha nem lesznek sikeresek, ha csak meg nem értik a gyakorlás és a folyamatos tanulás fontosságát.

Mindig arra kell törekedni, hogy a legjobb legyél a szakmában, és ez gyakorlás nélkül nem fog menni.

Egy szintén nagyon kedves orvos ismerősöm Németországban viszont gyakorol éjjel, nappal. A kórházban, ahol dolgozik valamilyen katéteres beavatkozást van lehetőség gyakorolni és az újoncok a 95% -a nem veszi igénybe ezeket a lehetőségeket, mert minek, ők már tudnak mindent és különben is egész nap gyakorolnak és dolgoznak.

Viszont ő, minden nap reggel héttől este hétig dolgozik, de utána még bent marad a munkahelyén és gyakorol, gyakorol. Igen, ő nagyon jó orvos akar lenni. Ezt hívjuk minimumnak. Valójában nem elég jónak lenni a szakmában, hanem arra kell törekedni, hogy te legyél a legjobb.

Itt kezdődik a siker gondolkodásmód.

5. Együttműködés

A sikeres emberek azok folyamatosan együttműködő partnereket, támogató partnereket keresnek. Ők jól tudják, hogy egyedül nem megy és egyedül nem lehet sikereket elérni. Pont ezért folyamatosan és tudatosan olyan embereket keresnek, akikkel vagy együtt tudnak dolgozni, vagy a mentoruknak fel tudják őket fogadni. Ötleteket és tapasztalatokat, tanácsokat ki tudnak cserélni, vagy munkatársakat keresnek, vagy alkalmazottakat vagy szponzorokat…

Folyamatosan más emberek után kutakodnak, e-maileznek nekik, felhívják őket telefonon, networking estéken ismerkednek és beszélgetnek velük. Tovább ajánlások által ismerkednek.

Csatolakozz a Facebook oldalunkhoz:

Ajándék önfejlesztő eBook

KÉRD az AJÁNDÉK önfejlesztő eBook sorozatot INGYEN most:

Évek alatt összegyűjtött abszolút hihetetlen tippekkel és trükkökkel az önfejlesztés területéről, melyekkel garantáltan maradandó változást érsz el életedben. FOGADD NAGY SZERETETTEL.

Andrade Anita

A szerző

Andrade G. ANITA
Önfejlesztő tréner és EREDMÉNY COACH

További részletek >>

© Copyright  2020-2022   |   Andrade Anita by SikerGuru    |   Adatkezelési szabályzat    |   Általános felhasználási feltételek 
 Minden jog fenntartva   |   Email: anita@siker.guru