5 dolog, amit a sikeres emberek mindig szem előtt tartanak

A sikeres emberek folyamatosan „befektetnek magunkba”

Itt nem csak pénzről van szó, hanem időről, energiáról és áldozatokról. Minél többet tanulunk, invesztálunk saját magunkba, annál értékesebb emberekké válunk. Ez tény. Tehát ahelyett, hogy otthon ülünk a számítógép előtt vagy a Play Station előtt és arról panaszkodunk, hogy megint mindjárt hétfő és hogy a mi főnökünk a legostobább ember a világon álljunk meg egy pillanatra és gondolkodjunk el rajt, hogy ki itt akkor most felelős a saját életünkért? Önsajnálat helyett inkább fejlesszük magunk nap, mint nap és „fektessünk be magunkba” időt, pénzt, energiát és hozzunk végre áldozatokat, ahelyett, hogy mindig mást hibáztatunk saját tehetetlenségük miatt. A sikeres ember nem csak 100%-ig felelősséget vállal, hanem hajtja saját magát előre és minden nappal tanul valami újat. Ők tudják, hogy a fejlődés a kulcs.

Mesemondásban kiválóak

A sikeres emberek tudják, hogy milyen fontos mesélni és elmondani a történeted. Ez nem csak az üzleti világban, de a személyes életedben is ragyogóan tud működni. Az emberek szemében érdekesebb, értékesebb leszel, ha van pár autentikus, meggyőző sztorid. A sikeres ember szeret mesélni és szereti, ha hallgatják. Élvezettel ül le és csak mesél akár órákon keresztül is. Szereti a tudását is tovább adni, mert tudja, hogy annál jobb lesz neki, minél több embernek adja át a tudását és annál jobb lesz a többieknek is, minél többet tud rajtuk a saját példája által segíteni.

KÉRD az AJÁNDÉK önfejlesztő eBook-ot INGYEN most:

A sikeres emberek együttműködést keresnek

Egyedül nem megy – mondja a régi magyar nóta is. Akármire vállalkozol az életben, mindig szükség van másik emberekre. Hisz ezért forog a Föld. Ha megnézed egy vállalkozás is emberekből áll nem pedig számítógépek és berendezések gyűjteménye. Az emberek üzemeltetik. A sikeres ember tudja, hogy ha akármit is el akar érni az életben, akkor mások segítségére és együttműködésére lesz szüksége. Együttműködő feleket általában könnyű találni, de olyan feleket, akikben meg is bízhatsz nehezebb. Akik nem lehúznak, hanem felfelé tolnak. Folyamatosan úton vannak olyan emberek keresésében, akikkel kölcsönösen tudják egymást segíteni. Ötleteket, tudást kicserélni. Vagy esetleg különböző területeken kiegészíteni egymást. Kizárólagosan és teljesen win-win szituáció.

A sikeres emberek fókuszáltak

Ha egy célt kitűznek a szemük elé, akkor olyanná válnak mint egy Pit Bull – nem eresztenek! Nem veszik le a szemüket a célról! Megfogják és nem eresztik, amíg el nem érik a kitűzött célt és pont ez teszi őket sikeressé. Akkor nem érdekli őket semmi más, csak hogy elérjék azt, amit szeretnének. Magas koncentrációt és fókuszt követel a siker és ezzel tisztában vannak. A cél van a fejükben reggel, amikor felkelnek. Délben ebéd közben. Este, amikor leteszik a fejüket a párnára. Mindig arról beszélnek. Arról olvasnak. Arról néznek videókat. Ezzel is növelve a fókuszt és a koncentrációt.

Ők mindig gyakorolnak, gyakorolnak, gyakorolnak

sikeres emberek gondolatmenete

Mindegy milyen hivatásról van szó. Lehet ügyvéd, orvos, színész, tetőfedő, fodrász, szakács stb. Mindegy! Pontosan tudják, hogyha igazán sikeresen akarnak lenni a választott szakterületükön, akkor gyakorolniuk kell éjt nappallá téve. Igen! Gyakorlat teszi a mestert. Elkerülve ezzel a középszerűséget, mely minden álom halála. Minden nap tökéletesítik és növelik tudásuk az adott pályával kapcsolatban. Tudják, hogy a siker nem máról holnapra jön, hanem keményen meg kell érte dolgozni. Órákon, heteken, hónapokon és éveken át tartó kemény gyakorlás és munka eredménye pedig soha nem marad el. És a legjobb a szakmában a legjobb a szakmában. Ennyi.

Csatolakozz a Facebook oldalunkhoz:

Ajándék önfejlesztő eBook

KÉRD az AJÁNDÉK önfejlesztő eBook sorozatot INGYEN most:

Évek alatt összegyűjtött abszolút hihetetlen tippekkel és trükkökkel az önfejlesztés területéről, melyekkel garantáltan maradandó változást érsz el életedben. FOGADD NAGY SZERETETTEL.

Andrade Anita

A szerző

Andrade G. ANITA
Önfejlesztő tréner és EREDMÉNY COACH

További részletek >>

© Copyright  2020-2022   |   Andrade Anita by SikerGuru    |   Adatkezelési szabályzat    |   Általános felhasználási feltételek 
 Minden jog fenntartva   |   Email: anita@siker.guru