A BOLDOGSÁG TITKA

Mi a boldogság titka? Ezt mindenki keresi. Ki ebben, ki abban találja meg boldogságát. 9 pontban összeszedtem neked, merre is keresd.

Aki ismer engem, az tudja, hogy én nem csak sikerkutatással, agyprogramozással, és önfejlesztéssel foglalkozom, hanem ugyanúgy boldogságkutatással is. Azt hiszem Brian Tracy mondta, hogy ha el akarsz érni valamit, akkor csak nézz meg olyan embereket, akik már elérték, majd nézd meg, hogy milyen szokásaik vannak, miket csinálnak. Másold le és előbb-utóbb az ő életük a te életedre is érvényes lesz.

Ezért elhoztam nektek kilenc olyan pontot, amely bizonyítottan boldogabb élethez vezet.

Az első pont egy elég híres tanulmány. A Harvardon csinálták és azt mondják róla, hogy az egyik leghosszabb, és legintenzívebb és legtágabb tanulmány, amit valaha is csináltak. Hetven éven keresztül, minden évben megnéztek több száz, azt hiszem hétszáz embert, egészen kicsi gyerekkoruk óta és végigkísérték, ahogyan felcseperedtek. Azt vizsgálták, hogy mitől függ a boldogságuk, és ezt egy gyönyörű szép tanulmányba foglalták össze.

Azok az emberek kerültek ki a legboldogabban ebből a tanulmányból, akiknek egy erős emberi kapcsolati mátrixuk volt. Barátok, párkapcsolat, család és nagyon jól ápolták ezeket a kapcsolatokat. A boldogságukat valójában a megelégedettségükben, a boldogságukban és az egészségükben is mérték.

Azt is kimutatta ez a tanulmány, hogy akik több törődő emberrel vették magukat körbe és jobb emberi kapcsolatokat tudtak ápolni, őket jobban megóvta az idő kereke és sokkal egészségesebbek voltak, tovább is éltek.

Az idő üti a pénzt.

az idő üti a pénzt

Azt is kimutatták a tanulmányok, hogy azok az emberek sokkal boldogabbak, sokkal elégedettebbek az életben, akik többre becsülik az időt, mint a pénzt.

Inkább ők több időt birtokolnának mintsem, hogy több pénzt.

  • Az egyik extrémitás, aki azt mondja, hogy neki csak a pénz, pénz, pénz. Ez az az ember, aki a halálos ágyán visszanéz és megbánja, hogy túl sokat dolgozott. Ez az az ember, aki nincs ott, amikor felnőnek a gyerekei, és az unokáival próbálja kompenzálni. Persze ha van olyan jó kapcsolata a gyerekeivel. Ez az az ember, aki a pénzt sokkal többre becsüli, mint az időt és nem érti meg, hogy ez pont, hogy nem boldogsághoz vezet, hanem nagy frusztrációhoz.
  • A másik extrémitás pedig az az ember, aki úgy gondolja, hogy csak az idő számít. A pénz nem számít, a pénz nem fontos, a pénz az mindegy. Egyik ismerősöm belefogott egy vállalkozásba, azt hiszem három-négy hónap után csődbe is ment, mint ahogy az első vállalkozásoknak a többsége. Ami jó jel, mert legalább az alaptudás megvan, hogy kell egyáltalán egy vállalkozást nyitni. Azonnal vissza is ment dolgozni, és mondta, hogy ő többet ilyet nem csinál, mivel ő többre értékeli a családjával eltöltött időt, mint a pénzt.


Úgy fogalmazott: “Látni akarom a gyerekeimet felnőni.”

A valóság az, ha az ember egy sikeres vállalkozást épít ki, akkor igen lehet, hogy az első néhány évben napi tizenhat órát kell dolgoznia. Utána viszont, ha jól csinálja, akkor természetesen ez megfordul és sokkal több ideje ÉS ENERGIÁJA marad a gyerekeire, mint ha egy alkalmazotti beosztásban dolgozna heti negyven órát. Majd mire hazaérsz, csak lehuppansz a tévé elé és mindent csinálsz, csak éppen nem a gyerekeiddel foglalkozol, igaz?

KÉRD az AJÁNDÉK önfejlesztő eBook-ot INGYEN most:

Horatius is megmondta, mindig válasszuk az arany középutat.

Igen a pénz is fontos, igen az idő is fontos. S, való igaz, hogy az idő az sokkal értékesebb, mint a pénz. Pénzből mindig lehet többet csinálni, de az időt, soha nem kapod vissza.

Mennyi az annyi? A pénz boldogít?

Körülbelül hetvenötezer dollár éves szinten az a bevétel, ami bőven elég mindenre, hogy az ember jó egészségügyi ellátást kapjon, hogy elmenjen nyaralni, hogy befizesse a számláit és hogy boldogan éljen.

A kevesebb nem jó, mert ha az ember nem tudja, hogy holnap hogyan fizesse be a számláját, akkor az boldogtalansághoz vezet. A több sem jó, mert minél több pénzed van, annál több felelősség nyugszik a válladon.

Ha egy Audid van, vagy egy Ferrarid, autó, autó. Mind a kettő biztonságos, igen, lehet, hogy az egyik kicsit gyorsabban megy, de az nem fog téged boldoggá tenni.

Ugyanúgy, ha egy száz négyzetméteres lakásban laksz vagy egy ezer négyzetméteres nagy kastélyban laksz. A különbség az életben nem fog téged boldoggá tenni. Ezt elhiheted.

Az ötödik pontunk pedig adni, adni, és adni.

Tanulmányok kimutatták, hogy azok az emberek, akik adnak, akárcsak kis szívességeket, vagy adományoznak egy társaságnak, vagy ajándékoznak, boldogabbak. Ezek a tettek emelik a boldogság szintünket. Nem csak azért, mert közben emberekkel vagy kapcsolatban, és mivel más embereket boldoggá teszel, hanem egyszerűen azért, mert adni igenis, hogy nagyon jó érzés.

A hatodik pontunk pedig egy nagyon-nagyon kézenfekvő dolog, és ide még sok mindent föl lehetne sorolni, az pedig a testünk és az egészségi állapotunk, más néven pedig az, hogy lélegezzünk, hogy egészségesen táplálkozzunk, és hogy sportoljunk.

És itt a sportot szeretném kiemelni, hogy a sport az olyan hormonokat szabadít fel a testünkbe, ami bizony sokkal boldogabbá tesz minket.

KÉRD az AJÁNDÉK önfejlesztő eBook-ot INGYEN most:

A hetedik pontról pedig olvastam egy érdekes cikket. Méghozzá azt, hogy azok az emberek sokkal boldogabbak, akik tapasztalatokra és élményekre költenek cuccok helyett. Ezt már említettük az elején, hogy teljesen mindegy, hogy milyen kategóriás autód van. Az autónak az a lényege, hogy biztonságos legyen, és hogy menjen, és persze, hogyha keveset fogyaszt, vagy mondjuk elektronikus autó, annál jobb, de az nem fog minket boldogabbá tenni.

Hogyha van egy táskád, és az Gucci vagy Ralph Lauren vagy mit tudom én még milyen márkák vannak. Az téged nem fog boldoggá tenni, boldogabbá tenni.

önfegyelem és kitartás

De viszont, hogyha elmész az ismerőseiddel hegyet mászni vagy kirándulni, vagy nyaralni, vagy megveszel egy könyvet és elolvasol, vagy akár online tréninget, az is egy élmény, ugye abból még fejlődsz is amúgy, akkor az igazán tud hozzá adni a te boldogságodhoz. Úgyhogy vásároljál élményeket és eseményeket, cuccok és tényleg néha a legtöbb esetben felesleges dolgok helyett.

Az utolsó előtti pontra hagytam az önfejlesztést, hogyha még velem vagy, akkor gratulálok. Ha napi szinten meditálsz vagy elcsendesedsz magadban, hogyha magaddal vagy, akkor nem csak sokkal centrikusabb vagy, sokkal kiegyensúlyozottabb vagy, sokkal nyugodtabban és fókuszáltabban tudsz reagálni az élet dolgaira és vezetni a napi tevékenységeidet, hanem boldogabb is vagy.

Ez is egy tény.

Az utolsó pedig a kilencedik pontunk, az az egyik nagyon-nagy kedvencem, az pedig a baráti kör, a barátok. Legyen az egy mélyen ápolt, régi barátság, vagy akár új arcok, új barátok, egy Networking este, amikor tényleg emberekkel van az ember, az igazán nagyon meg tudja emelni a boldogsági szintünket.

És ez a kilenc pont ez nagyon érvényes a nap minden percére, úgyhogy igyekezzél belőle minimum egyet-kettőt bevetni, kipróbálni.

Remélem tetszett neked ez a kilenc pont.

Csatolakozz a Facebook oldalunkhoz:

Ajándék önfejlesztő eBook

KÉRD az AJÁNDÉK önfejlesztő eBook sorozatot INGYEN most:

Évek alatt összegyűjtött abszolút hihetetlen tippekkel és trükkökkel az önfejlesztés területéről, melyekkel garantáltan maradandó változást érsz el életedben. FOGADD NAGY SZERETETTEL.

Andrade Anita

A szerző

Andrade G. ANITA
Önfejlesztő tréner és EREDMÉNY COACH

További részletek >>

© Copyright  2020-2022   |   Andrade Anita by SikerGuru    |   Adatkezelési szabályzat    |   Általános felhasználási feltételek 
 Minden jog fenntartva   |   Email: anita@siker.guru