A nyertes játszma – 3 tipp, hogyan győzd le a félelmet

Minden, amitől félünk, csak a fejünkben létezik…

A félelem minden siker halálos ellenfele és megsemmisítője. Hiába tudjuk, hogy mit kéne tennünk, de ha a félelem lebénít bennünk, nem mozdulunk. Sokan nem követik álmaik, vágyaik, mert a félelem visszatartja őket. Ha sikereket szeretnél elérni az életedben, győzd le a félelmet!

Tudod mi az a félelem? Érezted már? Bénított már le a félelem? Tudod, milyen fajtái vannak? Meg tudod különböztetni őket? Tudsz félelem ellenére cselekedni? Próbáltad már? És ha igen, akkor mi történt?

Amit nagyon fontos megérteni, hogy a félelem jó dolog. A félelem óvni akar bennünket az esetleges fájdalmaktól. Ezért nem ugrunk le egy szikláról vagy nem tesszük tűzbe kezünk.

A világhírű író, Napoleon Hill szerint 6 fajta nagyon erős emberi félelem létezik, melyek a következők:

  1. Félelem a betegségtől
  2. Félelem a szeretet elvesztésétől
  3. Félelem az öregedéstől
  4. Félelem a haláltól
  5. Félelem a szegénységtől
  6. Félelem a kritikától

KÉRD az AJÁNDÉK önfejlesztő eBook-ot INGYEN most:

Természetesen a lista nem teljes és ki lehet egészíteni a következőkkel:

  • Félelem a csalódástól
  • Félelem a visszautasítástól
  • Félelem a bírálástól
  • Félelem az elítéléstől
  • Félelem a változástól
  • Félelem a bizonytalanságtól
  • Félelem a megszégyenüléstől és nevetségessé válástól
  • Félelem az egyedülléttől – az lehetséges, hogy az ember társas lény, de amíg nem ismerjük meg magunk és nem fogadjuk el magunk olyannak, mint amilyenek vagyunk, ezt a félelmet sosem tudjuk legyőzni.
  • Félelem a fájdalomtól – agyunk alapfunkciója az, hogy óvjon bennünk mindenfajta fájdalomtól és az élvezetek felé hajtson minket. Ami jó hír, hogy mi intelligensebbek vagyunk saját agyunknál és tudunk neki parancsolni.
  • Félelem a kudarctól – a legtöbb vállalkozó szellemű fiatalt ez a fajta félelem tart vissza a legjobban. A félelem teljesen irreális és nem megalapozott.
  • Félelem a függetlenség elvesztésétől

Neked melyik félelmed a legerősebb?

Szerencsére egy tucat dolog van, amit a félelem legyőzése érdekében tehetünk. Itt van rögtön három nagyon erőteljes eszköz, hogyan győzd le a félelmet:

1. Komfort Zóna kihívások

győzd le a félelmet

Hallottál már róla? Ha félsz a magasságtól, menj fel egy nagyon magas hegyre. Ha félsz a pókoktól, szerezz be párat, ha félsz a nyilvános beszédtől, tarts párat. Majd meglátod, félelmed alábbhagy.

Tegyél valamit minden nap, amitől félsz. Akkor nő az ember igazán, ha a komfort zónáján kívül cselekszik. Ily módon hamar megtanítod az agyadnak, hogy valójában félelme alaptalan volt. A félelem alábbhagy. Tudjuk, hogy a komfort zónában élés nagyon kényelmes. Igaz? Viszont idővel a félelmek eluralkodnak az emberen, ha nem tesz minden nap valamit, amitől fél.

2. Tanulás

Egy másik ragyogóan egyszerű eszköz maga a tanulás. Leginkább attól félünk a legjobban, amit nem ismerünk. Nem tudjuk, hogy mi lesz a kimenetele. Nem vagyunk benne biztosak.

tanulás

“Vajon, ha belekezdek ebbe a vállalkozásba, sikerrel járok vagy elúszik minden pénzem?” – az illető retteg, így sokan neki sem állnak.

“Vajon, ha felhívom sorra a beszállítóim és megkérem őket, hogy adjanak 30 napos fizetési haladékot, visszautasítanak?”  – az illető fél, hogy visszautasítsák, vagy még rosszabb, megszégyenül, ezért inkább fel sem emeli a telefont.

“Vajon, ha életmódot változtatok, lefogyok, és jól fogok kinézni, elveszítem a mostani barátaim? – akármilyen furcsán is hangzik, az első számú tudatalatti félelem a súlyfelesleggel küszködő embereknél a szeretet és identitás elvesztése. Így mindig visszahíznak eredeti súlyukra. Ismersz ilyen embereket? Én igen, méghozzá nagyon közelről. Saját magam személyében.

A lista folytatódhatna órákon keresztül. De ha tanulunk róla, megértsük, hogy működik, de ami a legfontosabb, elfogadjuk, hogy létezik, akkor hatékonyabban tudunk ellene fellépni. Amiről nem tudunk, azt nem tudjuk megváltoztatni, nem igaz? Fogadd meg a tanácsom: Tanulj és győzd le a félelmet

3. Egyéni megoldások

Természetesen te magad egyedül képes vagy félelmeiddel elszámolni saját magadban, külső segítség nélkül. Egyszerűen csak el kell gondolkodnod rajt, hogy mi az a hit, hitrendszer, ami segít neked félelmeid legyőzésében. Tedd fel magadnak a következő varázs kérdést:

„Mit kell elhinnem ahhoz, hogy le tudjam győzni azt a bizonyos félelmemet?”

Ez egy nagyon erőteljes kérdés.

Nekem és sok más embertársamnak például maga a gondolat, hogy milyen hatalmas a világegyetem és mennyire eltörpülnek mellette a saját félelmeim, mindig hatalmas erőt adott a félelmeim ellenére cselekedni. Akármikor megtorpanok, eluralkodik rajtam a félelem és elbizonytalanodom, egyszerűen belegondolok az univerzum nagyságába és rögtön erőre kapok. Hallottam még: Az élet túl rövid illetve a legtöbben az Isteni hitben találják meg a szükséges erőt.

Lényeg a lényeg: A megoldás benned van és elég erős vagy már most ahhoz, hogy akármilyen félelmed szemébe nevess és cselekedj a félelem ellenére is.

Csatolakozz a Facebook oldalunkhoz:

Ajándék önfejlesztő eBook

KÉRD az AJÁNDÉK önfejlesztő eBook sorozatot INGYEN most:

Évek alatt összegyűjtött abszolút hihetetlen tippekkel és trükkökkel az önfejlesztés területéről, melyekkel garantáltan maradandó változást érsz el életedben. FOGADD NAGY SZERETETTEL.

Andrade Anita

A szerző

Andrade G. ANITA
Önfejlesztő tréner és EREDMÉNY COACH

További részletek >>

© Copyright  2020-2022   |   Andrade Anita by SikerGuru    |   Adatkezelési szabályzat    |   Általános felhasználási feltételek 
 Minden jog fenntartva   |   Email: anita@siker.guru