A tudatalatti programozás 3 alapszabálya!

Részlet a Fejlődj és Gazdagodj c. könyvemből

A TUDATALATTI TÉRKÉPED

Való igaz, hogy az agyprogramozás egy sokkal közvetlenebb megközelítés életed megtervezéséhez, mert mélyebben fejti ki a hatását. Gyakorlatilag ott, ahol az igazán számít.

A legtöbbünknek van egy tudatalatti térképe arról, hogy hogyan kéne kinéznie az életünknek. Ez a térkép mindent összefoglal számunkra, legyenek az anyagiak, karrier, emberi kapcsolatok, párkapcsolat, egészség, vagy a mindennapi közérzetünk.

Ha életünk megegyezik a térképpel, akkor boldogok vagyunk és kiegyensúlyozott életet élünk függetlenül attól, hogy mi van pontosan a térképen.

Vásárold meg a könyvet

 és sajátítsd el az önfejlesztés alapjait!

A gond ott kezdődik, hogyha az életünk nem egyezik meg ezzel a térképpel. Ilyenkor 2 dolog történet:

Ha életünk rosszabb, mint ahogy a térkép szerint lennie kéne, akkor állandóan frusztráltnak érezzük magunkat. A másik, ellenkező esetben pedig, amikor életünk jobban halad és felülmúlja a tudatalatti térképen szereplő dolgokat, akkor pedig elkezdjük megszabotálni a saját életünket.

A lényeg mindkét esetben ugyanaz: Mindenáron hű akarsz maradni a

térképen szereplő tervezethez, mindegy mi legyen az.

A jó hír az, hogy bármi is legyen a térképeden, ha nem tetszik, akkor az agyprogramozás eszközeivel (és persze tettekkel!) ezeket bármikor lehetőséged van felülírni.

Tony Robbins-t felkereste egy közismert sztár, akit több jelentős napilap 2016-ban a világ legsikeresebb üzletasszonyának nevezett ki, azzal a problémával, hogy állandóan boldogtalan, frusztrált és depressziós. Mi is lehet a problémája egy ilyen tehetséges, mindenki által kedvelt celebnek? Tony a coaching alatt igyekezett feltárni a hölgy térképét. Mi az, ami nem stimmel? Hiszen megvan mindene, amire bárki is valaha vágyhat. Pénz, a legjobb házak, kocsik, minőségi élet, igaz és befolyásos barátok, szerető család és a karrierje is szárnyalt. Nem beszélve arról, hogy egyenesen imádta, amit csinált és minden nap értéket közvetített az embereknek is. Közel másfél órás puhatolózás után fény derült a mélyen rejtőző titokra és a hölgy végre megtörve, lehajtott fejjel és nagyot sóhajtva ennyit mondott:

„46 éves vagyok… az hittem mostanra már lesz gyermekem.”

Szerinted mi nem stimmelt a térképén? A gyermeki szeretet az egyik leghatalmasabb dolog a világon és habár a térképén szerepelt, a való életében ezt még nem sikerült neki manifesztálnia és ez mérhetetlen fájdalmat és tudatalatti gyötrődést okozott neki. Amikor Tony rámutatott erre a lényeges eltérésre, egy csapásra megváltozott minden a szupersztár életében. Végre megértette szenvedésének eredetét és mint olyan, most már tud rajta változtatni is.

  • Hogy néz ki s saját térképed?
  • Úgy élsz, ahogy te azt gondoltad, hogy élni fogsz?
  • Ha vannak eltérések, akkor mik azok?
  • Lehetséges-e, hogy ezek az eltérések hozzájárulnak ahhoz, hogy néha búskomor vagy és nem tudod, hogy miért vagy frusztrált?

Nyilvánvalóan nekem fogalmam sincsen arról, hogy te milyen élethelyzetben vagy és mik a megoldásra váró problémáid. Továbbá, hogy mik az álmaid és céljaid az életben. De abban az egyben biztos vagyok, hogyha még nem érted el őket, akkor annak az egyik kiemelkedő oka az, hogy a tudatalattid megszabotál téged. Erre pedig az egyetlen legjobb és leghatékonyabb megoldás maga az agyprogramozás.

Éppen ezért köszöntelek ebben a csodálatos részben, ahol megtanuljuk, hogyan programozzuk elménket a sikerre.

FEJLŐDJ ÉS GAZDAGODJ! / BY ANDRADE G. ANITA 64

Itt ismét megjegyezném, hogy a siker mindenkinek mást és mást jelent. Ezért arra bíztatnálak, hogy igyekezz megfogalmazni minden nap, hogy mit jelent számodra a siker és afelé dolgozz serényen. Többszörösen meg fogja magát hálálni. Ezt garantálom.

Miután beazonosítottuk a hitrendszerünkben jelen lévő korlátozó hiedelmeket és azt, hogy milyen támogató hitekre van céljaink eléréséhez szükségünk, itt az idő, hogy a következő szintre lépjünk. Ez nem más, mint kiirtani irgalmatlanul a tévhiteket és elkezdeni elültetni a támogató hiteket az elménkbe.

Vásárold meg a könyvet

 és sajátítsd el az önfejlesztés alapjait!

Ez a lépés a legfontosabb, mivel az egyetlen egy módja, hogy a külső világod megváltoztasd az, ha a belső világodat megváltoztatod. Ha a belső világod megváltozik, amit előző példánkban a gyökér jelképez, akkor a külső világod automatikusan hozzá igazodik. Ezt pedig a gyümölcsök jelképezik.

Velem vagy még?

Viszont még mielőtt végig mennénk az agyprogramozás leghatékonyabb eszközein, vegyünk át 3 alapszabályt, amelyet mindenképpen tarts szem előtt.

3 ALAPSZABÁLY

Ahhoz, hogy sikerre vidd az agyprogramozás, vagy akár nevezhetjük tudatalatti autoszuggesztió, technikáját jó pár univerzális szabály van, amelyet nem hagyhatsz figyelmen kívül. Elhoztam neked a három legfontosabbat.

1. Szabály – Tudd mit akarsz!

Természetesen itt is a legfontosabb dolog a tisztánlátás, hisz az hatalom.

Kulcsfontosságú pontosan tudnod, hogy mi az, amit akarsz az élettől. Érdemes az agyprogramozás megkezdése előtt egy alapos célkitűző szertartást tartanod, hogy tisztába kerülj azzal, hogy mit is akarsz pontosan elérni.

FEJLŐDJ ÉS GAZDAGODJ! / BY ANDRADE G. ANITA 65

Gondolj úgy az agyprogramozásra, mint egy térképre. Amikor egy ismeretlen városban vagy, akkor még a térkép sem fog segíteni, hogyha nem tudod, hogy hova akarsz menni.

2. Szabály – Fedd fel a korlátozó hiedelmeidet, amik visszatartanak!

Visszatérve a térképes példánkra, hogyha egy városban találod magad, akkor nemcsak a célcímre van szükséged, hanem azt is kell tudnod, hogy honnan indulsz. Ha nincsenek utcanevek kiírva, akkor hiába van térképed, mivel nem tudod, hogy pontosan hol vagy, így nem tudod a térképet sem olvasni.

Éppen ezért fontos tisztában lenni a hitrendszerünkkel, hogy mik azok a tévhitek, amelyek akadályt jelenthetnek céljaink elérésében.

Például, ha el szeretnéd érni az anyagi függetlenséget, akkor fel kell térképezned, hogy mik azok a hitek a pénzzel kapcsolatban, amik megakadályoznak téged a célod elérésében. Talán beépült már régen az a korlátozó hiedelem a tudatalattidba, hogy

„A gazdag emberek boldogtalanok.” Vagy

„Ha anyagilag független leszek, elveszítem a családomat.”

, amelyek tudat alatt azonnal szabotálnák a célodat.

Egy másik példa lehet egy boldog, gyümölcsöző párkapcsolat. Milyen hiedelmekkel rendelkezel ezen a téren? Talán már megégetted magad a múltban és talán féltékenységeddel gyilkolod meg a jelenlegi kapcsolatodat, mert azt gondolod, hogy a történelem megismétli önmagát?

3. Szabály – Következetesség és kitartás szükségeltetik!

A folyamatosságnak az agyprogramozásban van a legnagyobb szerepe, hiszen a csoda nem egy hét, vagy egy hónap alatt fog megtörténni.

Ebből az okból kifolyólag fontos elhatároznod magad, hogy minden egyes nap legalább 5 percet szánsz elméd programozására.

FEJLŐDJ ÉS GAZDAGODJ! / BY ANDRADE G. ANITA 66

FEJLŐDJ ÉS GAZDAGODJ! / BY ANDRADE G. ANITA 67

A folytatásért vedd meg a Fejlődj és Gazdagodj című könyvem!

Vásárold meg a könyvet

 és sajátítsd el az önfejlesztés alapjait!

Csatolakozz a Facebook oldalunkhoz:

Ajándék önfejlesztő eBook

KÉRD az AJÁNDÉK önfejlesztő eBook sorozatot INGYEN most:

Évek alatt összegyűjtött abszolút hihetetlen tippekkel és trükkökkel az önfejlesztés területéről, melyekkel garantáltan maradandó változást érsz el életedben. FOGADD NAGY SZERETETTEL.

Andrade Anita

A szerző

Andrade G. ANITA
Önfejlesztő tréner és EREDMÉNY COACH

További részletek >>

© Copyright  2020-2022   |   Andrade Anita by SikerGuru    |   Adatkezelési szabályzat    |   Általános felhasználási feltételek 
 Minden jog fenntartva   |   Email: anita@siker.guru