Az eredményes emberek 9 ismérve

Jómagam már régóta kutatom a siker titkát, és azokat a hozzávalókat, amik alapjában véve megkülönböztetik a gazdagot a szegénytől, az eredményes és az eredménytelen embereket.

Az eredményes és a sikertelen emberek közti különbségek

Itt van 9 hozzávalót, ami valójában segít téged eredményessé válni:

1.Kitartás

Az első pont a kitartás üti a tehetséges. Biztosan te is ismersz egy csomó olyan embert, akik nagyon tehetségesek, de igazából nem értek el sok mindent az életben, és nem tudnak sok mindent felmutatni.

Biztos vagyok abban is, hogy ismersz olyan embereket, akik egyáltalán nem tehetségesek, de sokkal több mindent elértek, mint mindenki más a környezetedben, és felnézel rájuk. Ők kitartók voltak azzal, amit elkezdtek. Általában elkezdték, és be is fejezték. És éppen ezért a kitartás mindig üti a tehetséget.

KÉRD az AJÁNDÉK önfejlesztő eBook-ot INGYEN most:

Ezzel azt a tévhitet is le szeretném rombolni, ha esetleg azért nem állsz nekimert úgy hiszed te nem vagy olyan tehetséges. A tehetségnek sok köze nincsen a sikerhez.

Tony Robbins is egy tehetséges előadó, de hogy ha ő nem rakja bele azt az öt-tíz évet a karrierje legelején, amikor éjt nappallá téve dolgozott és fejlesztette magát, akkor nem vitte volna sokra.

Will Smith is nagyon tehetséges színész és énekes, de hogy ha ő nem tette volna meg azokat a dolgokat, amiket ő megtett, akkor egy ismeretlen, sikertelen ember lenne.

2. Sport

A második az pedig a sport. A csapból is ez folyik, ha sikeres akarsz lenni, akkor sportolnod kell.

Számomra az, hogy én rá tudjak állni a napra, hogy fókuszált tudjak maradni, hogy jól tudjak gondolkodni, hogy úgy érezzem belülről is, hogy én eredményes vagyok, szükségem van a sportolásra. Egyszerűen sportolás közben az ember sokkal jobban ellazul.

Ha sikeres akarsz lenni, akkor sportolnod kell.

“De én sok elhízott milliárdost ismerek Anita – mi a szöszről beszélsz?!”

A siker mindenkinek mást jelent, nemde? Számomra nem feltétlen az anyagi javakat. Sikeres számomra az az átlagember, ki 60 éves korára, fitt, egészséges és egy csodálatosan szerető család veszi körbe, miközben elégedett fantasztikus életével és hétvégente a kis kertjében munkálkodik, mert őt ez kapcsolja ki. Nem kellenek ehhez dollár milliók igaz? Csupán a mai elbutított társadalom gondolja úgy, hogy a siker a Teslánál, Ferrarinál, iPhone-nál és a saját lakásnál kezdődik.

Hiába van Jachtod a kikötőben, hogyha nem bírsz rá felmászni, mert olyan beteg vagy. Nem csak azért kell sportolnod, mert megnő az energiaszinted, sokkal jobban tudsz fókuszálni, sokkal egészségesebb leszel, hanem hogy ha már idősebb leszel, akkor tudd azt a vagyont, azt a gazdagságot, azt a jólétet élvezni, amit megteremtettél magadnak. Mivel, hogy azt szokták mondani, hogy az ágyból senki sem tudja élvezni a millió dollárjait.

3. A lehetőséget nézd ne az akadályt

A harmadik pont az az ugorj a lehetőségekre. És ezt egy kicsit engedd meg, hogy jobban kifejtsem:

Hány olyan alkalmat hagytál ki az életedben, amikor lehetőséged nyílt valamit csinálni?

Lehetőséged nyílt valamit kipróbálni, és te visszautasítottad? Gondolj bele most.

Majd persze az agyad elkezdett kifogásokat kreálni, hogy miért utasítottad vissza, mert akkor még kicsik voltak a gyerekek, vagy nem volt hozzá kedved, vagy péntek volt, vagy nem volt rajtad sapka, teljesen mindegy. A lényeg, hogy a sikeres emberek egy olyan mentalitással rendelkeznek, hogy ők azonnal lecsapnak a lehetőségekre.

Erre tudnálak téged is bátorítani. Amikor például engem megkeresnek e-mailben, vagy személyesen is, vagy telefonon, akkor rögtön az első válaszom az, hogy igen. Meghallgatom, hogy mit akarnak, és hogy nem vagyok benne biztos, hogy mi lesz a kimenetele, akkor megpróbálom. De semmiképpen sem beszélem magamat le egy olyan dologról, ami esetleg érdekes rálátásokat, vagy új tapasztalatokat tud hozni az én életembe.

KÉRD az AJÁNDÉK önfejlesztő eBook-ot INGYEN most:

Egy idő után ne félj, mert már megfelelő tapasztalattal fogsz rendelkezni és rutinból elkezdhetsz “nem”-et mondani, mert tudod mi a pörgés. De amikor kezdesz – MINDEN IGEN! Igen?

4. Miért kell?

A negyedik pontunk pedig akkor legyen az, hogy erős miérttel kell rendelkezzél. A miértet azt úgy tudnám elmondani, hogy miért kelsz fel az ágyból? Mi a felhajtóerőd? Mi a motivációd?

Például: miért akarsz lefogyni tíz kilót? Általában a válasz az szokott lenni, merthogy beleférjek a nadrágomba, merthogy egészségesebb legyek, hogy jobban verjem a szívem, hogy lefogyjak, hogy jobban érezzem magam a bőrömben, hogy megnőjön az önbizalmam…

Ez valójában nem a te miérted.

Miért akarok lefogyni? Azért, hogy belefogyjak a tavalyi nadrágomba. És miért akarsz belefogyni a tavalyi nadrágodba? Azért, hogy megnőjön az önbizalmam. És miért akarod, hogy megnőjön az önbizalmad? Azért, hogy könnyebb legyen pasiznom. És miért akarsz pasizni? Azért, mert párt akarok magamnak, mert úgy érzem, hogy úgy lehetek boldog.

Miért akarsz gazdag lenni? Hogy senki ne tudja neked megmondani azt, hogy mikor hol és mit csináljál. A szabadságvágyunk óriási. Azért, hogy az ember független legyen.

Ha anyagi függetlenséget akarsz, és akkor felesleges nagy házat vizualizálni. Ennek semmi értelme, mert egy nagy ház nem fog téged tudni megmozgatni. Ugyanúgy lehetsz boldogtalan egy kis házban, meg ugyanúgy lehetsz boldogtalan egy nagy házban.

5. Szeresd a visszautasítást!

Ne félj már a visszautasítástól. Én ezt úgy is meghatároznám, hogy barátkozzál meg a visszautasítás gondolatával. Az igazság az, hogy rettentő sokat olvastam, tanultam és tapasztaltam ebben a részben, ezen a területen, tisztán és szívből kijelenthetem azt, hogy az egyik nagy visszatartó erő az életünkben az, hogy nem merjük megtenni, mert félünk a visszautasítástól.

visszautasítás

Miért fél mindenki a visszautasítástól?

Ennek egy nagyon egyszerű magyarázata van, méghozzá, ha visszaugrunk most picikét az őskorba, ott, hogy ha visszautasított téged a csorda, akkor ki lettél úgymond eliminálva, kidobtak téged a csordából, el lettél száműzve. Onnantól fogva te éhen haltál, vagy megfagytál.

Tehát szükséged volt, és a mai napig is minden egyes embernek szüksége van egyfajta csordára. Ma is ezért rettegünk a kis ősagyunkkal attól, hogy minket visszautasítanak. Ezt a kis ősagyunk azzal hozza kapcsolatba, hogy te meg fogsz halni. De 2020-ban meghalni azért, mert valaki visszautasított – az esélye elég kicsi, mivel most már le tudunk szaladni a közértbe venni valami ételt, és általában a legtöbb ember lakásában már van fűtés is.

Rober Kyiosakitól tanultam, hogy hogyan tudunk megbarátkozni a visszautasítással?

Komfortzóna kihívásokkal.

Ennyi. Például, hogy ha egy eladó vagy, akkor csinálják egy nap ötven hideg hívást, három héten keresztül, és akkor ott aztán ne félj, nagyon hozzá fogsz szokni a visszautasításhoz.

Direkt olyan életszituációkat kell keresned, ahol esély van arra, hogy téged visszautasítsanak. Meg kell mutatni magyarul az agyadnak, hogy nem fogsz belehalni, és így lehet megbarátkozni a visszautasítással. Nem megy megerősítéseken keresztül, nem vizualizálhatod oda magadat, hogy te most már tök jól tudod a visszautasításokat kezelni, nem meditálhatod bele magadat, hanem ki kell menned és visszautasításokat kell kapjál folyamatosan.

Sorry, ez az egyetlen módja… ha sikeres akarsz lenni, annak bizony fájdalmas ára van, akárki akármit is mondd.

6. Légy hiteles, légy önmagad!

A pályafutásom elején én is elkövettem azt a hibát, hogy én olyan akartam lenni, mint Tony Robbins.

Úgy mozogtam, úgy gesztikuláltam, aztán még volt egy-két ember, akit követtem, olyan tartalmakat akartam gyártani.

Volt, hogy le akartam másolni másoknak a termékeit és azt, hogy milyen szavakat használnak. Mindig másokat tanulmányoztam. Amúgy a modellezés az egy hasznos dolog, megfelelő kereteken belül. Tehát, hogy ha van egy mentorod, akire felnézel, igenis, hogy lopjál el tőle egy-két olyan dolgot, amit te is bevethetsz a te életedben, de ne akard feltalálni a spanyol viaszt.

Amit te másoktól tanulsz, azt fogd meg, és alakítsad át a te szájízedre.

KÉRD az AJÁNDÉK önfejlesztő eBook-ot INGYEN most:

Légy hiteles! Mert hogy igazából, hogy ha mindig más akarsz lenni, az totál át fog jönni a többi embernek is, akárki akármit mond, hisz, vagy gondol. Ha nem vagy hiteles, legyen akármi a foglalkozásod, akkor azt az emberek messziről meg fogják érezni, és ez rányomja a bélyegét a te sikeredre, vagy a te sikertelenségedre. Úgyhogy mindenképpen légy hiteles, légy önmagad, ne félj attól, hogy önmagad vagy.

Igen, vissza fognak utasítani, de az szuper, mert akkor legalább gyakoroljuk a visszautasítást, és így tudod igazából megtalálni magadat. Így tudod megtalálni azt, hogy te ki vagy valójában, és tudsz egyensúlyban, békében és szeretetben élni önmagaddal.

7. Szeresd magad nagyon!

Olyan sok emberrel találkozom, le rí róluk, hogy nem szeretik magukat, és egyszerűen megőrjít a gondolat, az, hogy vannak olyan emberek, akik tényleg gyűlölik magukat, utálják magukat, csúnyán beszélnek magukkal. Mindig próbálom őket bátorítani, és mindig próbálom nekik azt valahogyan a tudatukra adni, hogy milyen különlegesek, hogy milyen csodálatosak. És a siker az valójában ott kezdődik, hogy szereted magadat.

Szeresd magadat! Mert úgy fog majd kialakulni a hited önmagadban.

Úgy fogsz majd merni, csinálni. Használhatod a tükörtechnikát. Nézzél bele a tükörbe, és mond azt a szemedbe:

“Szeretlek, (neved)!”
“Te mindennél fontosabb vagy nekem. Tisztellek, szeretlek!”
Amikor elkezdtem csinálni, ezt a technikát még jó pár éve, akkor az első pár ilyen alkalom eszméletlen kényelmetlen volt. Kicsit el is szégyelltem magam, el is vörösödtem, mert nagyon kényelmetlenül érintett az, hogy én szeretem magamat. Én szerethetem magam?!

Leginkább azért, mert anno még annyira nem szerettem magamat… De minél többet csináltam, annál jobban sikerült magamat megszeretnem. És képzeljétek el, hogy mi történt? Hogy ha megszereted magad, akkor az önbizalmad automatikusan fog nőni.

Az önszeretet (nem önimádat!) az az egyik legfontosabb sikerszokás.

8. Válj problémamegoldóvá!

légy problémamegoldó

Nyolcadik pont az, hogy oldd meg az embertársaidnak a problémáit. Azt szokták mondani, hogy annál sikeresebb vagy, minél nagyobb problémát tudsz megoldani.

Ezt lehet kicsit nehéz bevenni… főleg Magyarországon.

Tehát, hogy ha nem oldod meg egyik embernek sem a problémáját, akkor nem fognak neked pénzt adni.

Mert általában akkor kap az ember pénzt, hogy ha problémát old meg. Igaz?

Ha kis problémát oldasz meg, akkor kis pénzt kapsz. Ha nagy problémát tudsz megoldani, akkor nagy pénzt kapsz.

Mégis mikor tudsz nagy problémákat megoldani?

Ha nem vagy képzett, nem vagy fejlett, ha nem csináltál sok komfortzóna kihívásokat, nincs sok tapasztalatod, nem értesz az emberekhez = valójában annak az esélye, hogy te nagy problémákat fogsz tudni megoldani, egészen picike. Nemde?

Itt is, mint mindenhol máshol, a kulcs az önfejlesztésben rejlik. Minél jobb vagy, minél nagyobb problémákat fogsz tudni megoldani, annál hitelesebb vagy. És valójában a sikernek ez az egyetlen egy legfontosabb kulcsa. Úgyhogy ezt még akár ki is írhatjátok magatoknak, kirakhatjátok a falra, amit amúgy anno még én is tettem, hogy:

“Minél jobb vagyok, annál nagyobb problémákat tudok megoldani, annál sikeresebb leszek.”

Válj jobbá, dolgozz magadon, minden egyes nap.

9. Viszlát félelem!

Elérkeztünk az utolsó pontunkhoz, a kilenceik pont: nézzél farkasszemet a félelmeiddel, és cselekedj a félelmeid ellenére.

Általában azt szoktátok nekem írni, hogy féltek cselekedni, a félelem megbénít titeket, a félelem visszatart titeket.

Éppen ezért úgy döntöttem, hogy csinálok egy tanfolyamot azzal a címmel, hogy cselekedj a félelem ellenére. Amikor én egy tanfolyamon dolgozok, akkor általában meg szoktam venni öt-hat sikerkönyvet, a bestsellereket, a legjobbakat, a legjobb pszichológusoktól, a legjobb szakemberektől, akik ebben a témában írtak egy könyvet. A könyvükben összegyűjtenek mindent, amit egy pszichológus a 25 éve alatt tanult arról, hogy hogyan kell a félelem ellenére cselekedni. Én csináltam egy ilyen kurzust nektek, és ezt ide be is linkeltem, klikkeljetek a linkre, és nézzétek meg, hogy miből áll össze a kurzus, és hogy mit fog tudni nektek adni ez az iszonyat jó tanfolyam. Mert igen, az, hogy a félelem ellenére cselekedjünk, az egy sikeres szokás.

Hogy ha engedjük, hogy lebénítson minket a félelem, akkor soha nem fogunk cselekedni. Ha soha nem fogunk cselekedni, akkor soha nem fogunk eredményeket elérni. Tehát véleményem szerint, az első dolog az, hogy szeresd magad, utána pedig vagy akár mellette párhuzamban, pedig cselekedjünk már a félelem ellenére.

Csatolakozz a Facebook oldalunkhoz:

Ajándék önfejlesztő eBook

KÉRD az AJÁNDÉK önfejlesztő eBook sorozatot INGYEN most:

Évek alatt összegyűjtött abszolút hihetetlen tippekkel és trükkökkel az önfejlesztés területéről, melyekkel garantáltan maradandó változást érsz el életedben. FOGADD NAGY SZERETETTEL.

Andrade Anita

A szerző

Andrade G. ANITA
Önfejlesztő tréner és EREDMÉNY COACH

További részletek >>

© Copyright  2020-2022   |   Andrade Anita by SikerGuru    |   Adatkezelési szabályzat    |   Általános felhasználási feltételek 
 Minden jog fenntartva   |   Email: anita@siker.guru