Hogyan változtathatod meg életed egy nyerő reggeli szokássorozat felvételével?

Hányan kelnek fel reggel és rögtön ellenőrzik, az okos telefonjukat mintha a reggeli újságról lenne szó? Azt mondják, hogy ez egy szokás. Azt is mondják, hogy az ember a szokásai rabja. Milyen igaz?

A szokás egyszerűen csak egy rutin, amit már annyiszor ismételtünk, hogy a tudatalattidban történik.

Most a saját reggeli rutinomról szeretnék pár gondolatot megosztani, más néven a saját reggeli szokássorozatomról és így próbálom hangsúlyozottan kiemelni, hogy milyen fontos egy reggeli „killer” rutin kialakítása. Továbbá fontos tudni, hogy ha nekem sikerült, neked is biztos sikerülni fog.

Ami azután történik, miután kikelsz az ágyból meghatározza egész életed, akármilyen hihetetlenül is hangzik. Az az első 1-2 óra az ébredés után a felelős azért ahol most vagy az életben. Legyen az jó vagy rossz.

Néha meg tudod jósolni egy-egy ember reggeli szokás sorozatát első ránézésre, akár az utcán:

  • Ez az ember valószínűleg reggel felkel, beleugrik a futó cipőjébe, lekocog fél órát, egy órát majd elfogyaszt egy kellemes, kiegyensúlyozott reggelit. Meg tudod mondani. Fittek és jó formában vannak.
  • Ez a másik ember pedig valószínűleg még 20-szor lenyomja a szundi gombot a telefonján, 10-szer átfordul a másik oldalára még mielőtt kigurulna az ágyból. Majd belemászik a cipőjébe, munkába menet megáll a Starbucksba egy extra nagy frapuccsinóért tejszínhabbal és 3 fánkot mellé. Meg tudod mondani. Betegesnek tűnik és el van hízva

KÉRD az AJÁNDÉK önfejlesztő eBook-ot INGYEN most:

Ez nem tudomány. Ez tény.

Most had osszak meg veled 4 fontos pontot, melyről úgy vélem, hogy nagyon fontos szerepet játszanak a reggeli rutinod, azaz a reggeli szokás-sorozat kialakításában.

Az első pont: A szokások tanulhatók

Hurrá! A tudósok állítják, hogy egy szokás elsajátításához 21 napig kell folyamatosan megszakítás nélkül csinálni azt a bizonyos szokást. Amikor reggelente felkelek, rögtön a konyhába veszem az irányt és megiszok fél liter vizet frissen facsart citrommal. Pontosan 21 napra volt szükségem, hogy felvegyem ezt a hihetetlen egészséges szokást, miáltal már kora reggel hidratálom a testem és beindítom a gyomorműködésem. Ma, évekkel később, már el sem tudnám képzelni a napom a citromos vizem nélkül.

A második pont: Egy szigorú reggeli rutin az életed MINDEN területére pozitívan hat ki

Miután elfogyasztottam a reggeli citromos vizem fizikális torna következik. Ez lehet futás, kocogás, jóga vagy csak nyújtás. Jobban érzem magam tőle egész nap, egészségesebb vagyok és rögtön fel is ébredek tőle lelkileg, fizikailag és mentálisan is.

A harmadik pont: Legyen 10 perced magadra!

A reggeli individuális “indítás” nagyon fontos. Te döntöd el, hogy hogy állsz teljesen rá a napra. A fizikális workout után én általában leülök egy 20 percre és meditálok, megtervezem a napom, légző gyakorlatokat végzek, sokszor vizualizálom jövőbeli céljaim, vágyaim, hálát adok, vagy csak egyszerűen olvasok valami motiválót. Mindenki saját maga dönti el, hogy hogy szerez egy nagy lendületet aznapra. A lényeg, hogy ez a pont fontos, mert ettől függ, mennyire lendületesen tudod venni az akadályokat és hogy mennyire motiváltan és lelkesen tudsz belemenni a napba. Minél lelkesebb és motiváltabb vagy, annál sikeresebben fogod zárni az aznapi tevékenységeid.

A negyedik pont: Egészséges táplálkozás

Nagyon fontos a tested is ellátni a megfelelő tápanyagokkal. Nemcsak a mentális dolgokat kell kora reggel helyre rakni, hanem ugyan úgy a testednek is meg kell adni a lehető legjobbakat, hogy megfelelően alá tudjon támasztani nap közben és szolgálni tudjon téged.

Miután készen állok a napra én személy szerint egy reggeli Smoothie-val letudom az anyagcserém. Minél több zöldséget pakolok bele, annál jobb. Gyorsan megvan, és benn van minden, amire reggel szüksége van a szervezetnek.

És aztán végre indulhat a nap tele energiával, hálával és lelkesedéssel.

Mit gondolsz? Megéri venni a fáradtságot és kialakítani egy “killer” reggeli rutint magadnak, ami egy idő után már természetes less és mindenféle megerőltetés nélkül fogod tudni végrehajtani? Gondolod, hogy tényleg megéri?

Milyen reggeli szokássorozat indítja be a reggeled? Hogy indul a napod? Írd le a megjegyzések részbe a lap alján, mert igazán kíváncsi vagyok rá!

Csatolakozz a Facebook oldalunkhoz:

Ajándék önfejlesztő eBook

KÉRD az AJÁNDÉK önfejlesztő eBook sorozatot INGYEN most:

Évek alatt összegyűjtött abszolút hihetetlen tippekkel és trükkökkel az önfejlesztés területéről, melyekkel garantáltan maradandó változást érsz el életedben. FOGADD NAGY SZERETETTEL.

Andrade Anita

A szerző

Andrade G. ANITA
Önfejlesztő tréner és EREDMÉNY COACH

További részletek >>

© Copyright  2020-2022   |   Andrade Anita by SikerGuru    |   Adatkezelési szabályzat    |   Általános felhasználási feltételek 
 Minden jog fenntartva   |   Email: anita@siker.guru