Ezért válaszd mindig a nehezebbik utat!

Ma arról lesz szó, hogy miért válasszuk mindig kivétel nélkül a nehezebbik utat.

Az igazat megvallva, az önfejlesztéssel kapcsolatban annyi mindent találsz az interneten, annyira sok információ és ötlet, tanács és tipp van, hogy az ember egy idő után belezavarodik.

Ezért azt tudnám tanácsolni, hogy nyiss egy Word dokumentumot, vagy legyen egy csodafüzeted, ahova leírod azt a sok kis tanácsot. Aztán igyekezz hetente vagy akár kéthetente egy ilyen tanácsot megfogadni. Próbáld meg szépen, lassan beépíteni a tudatalattidba, mert itt fog kezdődni igazából a fejlődés.

Megfigyeltem sokszor, hogy elmegyek egy-egy előadásra, egy-egy tréningre, és rengeteg sok információt tanulok és hallok. Majd hazamegyek és visszamegyek a régi kerékvágásba. Nem használok fel semmit, nem vetek be semmit. Pont ezért végletekig fontos az, hogy ezeket leírd nap, mint nap és fókuszálj és koncentráljál rájuk, hogy ezeket be tudjad vezetni az életedbe.

KÉRD az AJÁNDÉK önfejlesztő eBook-ot INGYEN most:

A tudás az nem hatalom. Hogyha a tudás az hatalom lenne, akkor az összes két, három, négy, öt, hat diplomás embernek óriási nagy hatalma lenne.

A tudás az potenciális hatalom.

Hogyha a tudást nem használod, akkor megette a fene.

Pont ezért elhoztam ma nektek egy ilyen tudást, amit hogyha nem használsz, akkor haszontalan. Méghozzá az, hogy mindig a legnehezebb utat, illetve a nehezebb utat válasszuk, és ezt egy személyes példával szeretném nektek szemléltetni.

Jómagam, amikor tizennégy éves lettem választanom kellett és én választhattam. Jó persze, adtak nekem két választási lehetőséget, hogy hova megyek tovább tanulni.

akaraterő és döntéshozatal

Az egyik lehetőség az Szombathelyen az Orlai iskolában volt, a külkereskedelmi szakközépiskolán. A másik lehetőség pedig Fertődön volt anno még osztrák-magyar vállalkozásképző és közgazdaságtani középiskolának nevezték, mely egy két tannyelvű iskola volt, ahol Ausztriából jártak át a tanárok és német nyelven is folyt az oktatás.

Természetesen a nehezebbik utat választottam, mivel azt tanultam már nagyon kicsi koromban, hogy mindig a nehezebbik utat válasszuk, mivel az lesz az, amelyik a nagyobb előnyt, az édesebb, nagyobb gyümölcsöt fogja majd nekünk termelni a jövőben.

Itt kezdődik a hosszú távú gondolkodás. Nem azt nézzük meg, hogy mi lesz nekem jó az elkövetkezendő három percben. Azt nézzük meg, hogy majd öt-hat-hét, tíz, húsz, harminc, negyven év múlva melyik fogja nekem a legtöbb hasznot hozni. Úgyhogy erre az elméletre, tippre alapoztam azt a döntést, hogy Fertődre mentem tovább tanulni.

Majd a második pont az életemben, amikor ismét választóút előtt álltam, az, amikor végeztem Fertődön ezzel az iskolával és megszereztem az osztrák diplomámat, akár így is nevezhetjük, és egy olyan választási út előtt álltam, hogy mehetek Magyarországra főiskolára vagy egyetemre, illetve mehetek Ausztriába a bécsi Gazdasági Egyetemre.

Természetesen az ausztriai volt a nehezebb út, mivel teljesen más kultúra, egy elismerten nehéz egyetemről volt szó, továbbá teljes mértékben távol a szeretteimtől, a családomtól és a barátaimtól. De persze én se vagyok tökéletes és ez így van jól.

Senki sem az. Én is rengeteget hibáztam az életemben, és volt egyszer egy eset, amikor a könnyebbik utat választottam, amit a napig bánok amúgy, és hogyha visszacsinálhatnám az időt, hogyha visszaforgathatnám az idő kerekét, akkor ezt nem így csináltam volna.

Emlékszem, azt hiszem egy vagy két éve voltam Fertődön ebben az osztrák-magyar vállalkozói középiskolában. Akkor jött egy lehetőség, hogy átmehetek és ugyanezt az iskolát befejezhetem Oberpullendorsban is, ott is volt egy ilyen hack, handers academi képzés, mint ami van Fertődön is.

KÉRD az AJÁNDÉK önfejlesztő eBook-ot INGYEN most:

Két választásom volt. Maradok Fertődön, abban az iskolában, ahol a fele oktatás magyar volt, a másik fele pedig németül volt. Ahol már ismertem mindenkit, ahol már tudtam, hogy be tudom fejezni az iskolát. Vagy pedig kiköltözök tizenhat évesen Ausztriába egy teljesen idegen közegbe, hogy minden németül tanuljak.

A helyes választás az ez lett volna. Én mégis megmaradtam a megszokottban, és pont ezért a döntésemért meg kell, hogy mondjam, nagyon-nagyon lelassította ez az osztrák tanulmányaimat. Tehát most itt vagyok és kérdezlek téged, milyen választásokat hoztál te a múltadban? Milyen választások előtt álltál te a múltadban és melyik utat választottad, a könnyebbet vagy a nehezebbet, mit hozott neked ez?

Hogyan tudod te ezt értékelni, illetve van-e esetleg ilyen választási út most jelenleg az életedben?

Ha van, akkor vajon a nehezebb utat fogod választani? Vagy megalkuszol és maradsz a biztos rosszban, és a könnyebb utat választod?

Akárkivel beszélek, akárkinek a könyvét, akármelyik mentoromnak a könyvét olvasom, akármilyen siker magazint olvasok, valami sikertanácsadó, mindenhol, mindenki azt mondja, hogy ahhoz, hogy sikeres legyél, általában a nehezett utat kell választani.

Erről szólt a mai bejegyzés, hogy mindig a nehezebbik utat válasszuk!

Csatolakozz a Facebook oldalunkhoz:

Ajándék önfejlesztő eBook

KÉRD az AJÁNDÉK önfejlesztő eBook sorozatot INGYEN most:

Évek alatt összegyűjtött abszolút hihetetlen tippekkel és trükkökkel az önfejlesztés területéről, melyekkel garantáltan maradandó változást érsz el életedben. FOGADD NAGY SZERETETTEL.

Andrade Anita

A szerző

Andrade G. ANITA
Önfejlesztő tréner és EREDMÉNY COACH

További részletek >>

© Copyright  2020-2022   |   Andrade Anita by SikerGuru    |   Adatkezelési szabályzat    |   Általános felhasználási feltételek 
 Minden jog fenntartva   |   Email: anita@siker.guru