Fókusz a mindennapokban

A fókusz – pókuszról röviden:
Sajnos a statisztikák is azt mutatják, hogy a mai ember óriási fókusz problémákkal küszködik, és, mint jól tudjuk, az önfejlesztés és a sikerhez vezető út egyik alappillére a fókusz.

Magyarul, hogyha nem tudunk egy rendes, egy jó erőteljes fókuszt kialakítani, akkor bizony a siker is váratni fog magára. Épp ezért ma arról lesz szó, hogy hogyan tudsz magadnak sziklaszilárd fókuszt kialakítani.

Hadd jegyezzem meg, hogy nem is annyira nehéz ebben a mai világban elveszíteni a fókuszunkat. Hiszen manapság már szó szerint kattintásnyira van mindenfajta szórakozás, sok behatás ér minket a nap minden percében, minden órájában. Ez mind-mind leszívja az energiánkat, és így leszívja a fókuszunkat is.

Úgyhogy a MI felelősségünk az, hogy mindennek az ellenére, mi mégis fókuszáltak és koncentráltak tudjunk maradni.

Azt tanácsolnám nektek a legeslegelején, hogy nyugodtan rakjátok ki a fejetekre a „Kérem, ne zavarjanak!” táblát:

KÉRD az AJÁNDÉK önfejlesztő eBook-ot INGYEN most:

„Kérem, ne zavarjanak, mert én most, és az elkövetkezendő pár évben a jövőmön fogok dolgozni”

és ne érezd magad azért rosszul, mert nem tudod, hogy mi történt a tegnapi Való világban. Se azért, mert nem vagy éppen topon, hogy politikai dolgokról vitatkozz olyan emberekkel, akiknek a legtöbb esetben abszolút semmi rálátásuk nincs a politikára. Csak simán rakd ki azt a kis táblácskát a fejedre, és ne pletykálj a munkahelyeden. Ne csitt-csettelj hülyeségekről a szomszédjaiddal, ne nézz tévét, híreket meg főleg nem.

Az egyik oka annak, hogy minden motivációs előadó és önfejlesztő tréner téged arra biztat, hogy ne nézz tévét és híreket a fókusz!

Hadd magyarázzam el neked ezt gyorsan, és érthetően!

A hírek, a média az úgy van megtervezve, hogy téged félelemben, félelemben, rettegésben tartsanak.

Félelem

Minek?

Hogy, ha téged rettegésben és félelemben, és legfőképp bizonytalanságban tudnak tartani, akkor az, mit jelent? – az azt jelenti, hogy te irányítható vagy.

A híreket telerakják rémhírekkel, hogy hol volt terrortámadás, milyen rossz a gazdaság, mire figyelj oda, kit, hol gyilkoltak meg.

Ez téged nemcsak félelemben tart, hanem automatikusan abszolút, de elveszi a fókuszodat a saját céljaidról, és pesszimizmusba is dönt.

Tudjuk, hogy a siker eléréséhez egy óriási nagy adag optimizmusra is szükségünk van.

Tehát pont ezért vedd komolyan azokat a tanácsokat, amiket adnak neked, hogy ne nézzél tévét, ne olvassál újságokat.

Nem fog az életed attól még jobb lenni, mert tudod, hogy Iránban volt egy bombatámadás és hányan haltak meg. Ezzel csak a saját félelemérzetedet és bizonytalanságodat fogod lerombolni.

KÉRD az AJÁNDÉK önfejlesztő eBook-ot INGYEN most:

Mivel én még régen rettentő sok nagyon agresszív videót, horrorfilmeket, híreket, élő bombatámadásokat néztem, rettentő rossz hatással volt az elmeállapotomra.

Amióta ezt nem nézem, érzem saját magamon is, hogy sokkal optimistább vagyok. Sokkal jobban merek, sokkal jobban megbízok magamban, sokkal jobban megbízok másik emberben is.

Rengeteg olyan ember van, aki át fog verni téged, de ez a játszmának a része. Ez a játéknak a része. Nincsen győzelem pofonok és kudarcok nélkül. Ez a természetes dolog.

Épp ma néztem meg egy videót, amiben egy híres és sikeres ember 10 sikerszokásáról volt szó. Azt mondta, hogy az első szokás, az, hogy ha a gyermekei ki merték ejteni azt a szót, hogy „kudarc”, két hétre bezárta őket a szobába. Ennek eszméletlen nagy mentális ereje van.

Mire fókuszálsz, hogy optimistán tudjál gondolkodni?

a fókusz ereje

Ha te szemetet raksz bele állandóan a fejedbe, hogy ki veszekszik kivel, hol van terrortámadás, meg Trump, meg migránsok…

…akkor hogyan gondolod egy percig is, hogy te tudsz optimistán gondolkodni, és tudsz a céljaidra fókuszálni?

Nem tudsz, igaz?

Lehetetlen. Az agyunk így van kitalálva, és ez teljesen rendben van.

Ez az egyik legnagyobb különbség sikeres és sikertelen embertársaink között!

Csak tudatosítani kell ezeket a folyamatokat, s amint megértettük pedig, könyörtelenül és kegyetlenül cselekednünk kell. Ez máshogy nem megy.

Hogy adjak nektek egy abszolút ütős tippet, hadd osszam ezt meg veletek:

Pár éve történt, amikor elkezdtem a fókuszt tanulmányozni. Ekkor találkoztam egy eszméletlen jó tippel. Méghozzá az, hogy nyomtass ki egy A4-es papírra egyetlen egy mondatot, majd pedig ragasztgasd szét, szerte, összevissza, ahol dolgozol az irodádban, a lakásodban.

Akkor a munkahely számomra ez a saját lakásunk volt, úgyhogy drága férjem legnagyobb örömére kinyomtattam ezt az egy mondatot több A4-es papírra, és ahova úgy napközben jártam (általában mosdó, konyha, iroda) oda jól látható helyen, hogy mindig-mindig ránézzek, kiragasztottam.

„Az, amit most csinálok, segít nekem a céljaim elérésében?”

Több hónapig kint volt ez a kérdés, és magamon éreztem, hogy mennyire fókuszában tart. Amikor tényleg dolgoztam egész nap, és amikor elterelődött a figyelmem, akkor a kérdés azonnal vissza tudott engem oda tolni a fókuszált állapotomba. Ismét lézerfókuszú voltam.

„Az, amit most csinálok, segít nekem a céljaim elérésében?” Gyönyörű, elegáns, frappáns mondat, igaz? Próbáld ki! Akár átfogalmazhatod a te szájízedre.

Átfogalmazhatod, ahogy a te elméd ezt sokkal jobban feldolgozza, megérti, és ajánlom neked, hogy ezt mindenképpen próbáld ki, mivel akár hiszed, akár nem, a fókuszon múlik az, hogy te mennyire sikeres leszel az életben, és hogy milyen hamar tudod elérni az álmaidat, és a kitűzött céljaidat.
Sokan a spórolásra fókuszálnak, majd pedig csodálkoznak, hogy nincsen pénzük.

Tony Robbins és az összes mentor azt oktatja, azt tanítja, hogy a fókuszod irányítja az egész életedet, mert amerre a fókuszod irányul, oda folyik a te energiád, abba fektetsz bele energiát, és azt fogod majd pedig visszakapni az élettől.

De hadd mondjak rögtön egy példát!

Hogyha túlsúlyos vagy, akkor rettentő sok ember a fogyókúrára fókuszál, a túlsúlyra, hogy hogy állnak rajta a ruhák, hogy mikor kezdődik majd a következő 2-3 hetes diéta.

Őrültség!

Ezek a diéták, ezek nem működtek 200 éve, 100 éve, 50 éve, most sem működnek, és a jövőben sem fognak működni.

Jim Rohn is megmondta, az elmebetegségnek a hivatalos fogalma az, amikor egy egyén ugyanazt csinálja nap nap után, év év után, és közben más eredményeket vár el.

Pont ezért, ha túlsúllyal küszködsz, akkor az egyik legfontosabb dolog, amit most megtehetsz annak érdekében, hogy ezen javítsál és segítsél, hogy eltolod a fókuszodat a diétázásról a sportra, és az egészséges táplálkozásra.

S ne arra fókuszálj, hogy ó, én el vagyok hízva. Ne azt kérdezd magadtól, hogy miért vagyok én elhízva!? Miért nem megy nekem a fogyókúra?!

Mert az agy olyan, mint egy számítógép: beleadsz egy kérdést, kidobja a választ.

Megkérdezed az agyadtól „Miért vagyon én ennyire elhízva?” – azért, mert dagadt vagy, azért, mert nem mozogsz, azért mert pizzát eszel este 10 után, azért vagy elhízva.

Ezekre mind vannak válaszok. Az agyad odaadja neked a válaszokat tudat alatt, és el vagy rendezve.

Nagyban gondolkodom.

Igyekezz minőségi kérdéseket feltenni:

Hogyan jöhetek formába, miközben élvezem a folyamatot?

Hogyan sportolhatok minden nap, miközben évezem azt, amit csinálok?

Minőségi kérdés, fókusz áttolódás, mivel mindent a fókuszunk határoz meg.

És ez nemcsak az alakunkkal, a testünkkel és az egészségünkkel kapcsolatosan igaz, hanem ugyanúgy az emberi kapcsolataidra is igaz, ugyanúgy a vállalkozói sikereidre is igaz, ugyanúgy a pénztárcád vastagságára is igaz. Minden egyes, az élet minden egyes aspektusára igaz az, hogy amire fókuszálsz, az megnövekszik.

passzív jövedelem

Még itt ilyen kis bónuszpontként mindenképpen meg szeretném említeni a fókusz és az elvárásnak a kapcsolatát.

Te mit vársz el az élettől?

Mik az elvárásaid?

Figyelj arra oda, hogy milyen elvárásokat állítasz az élettel és magaddal szemben, mivel az esély arra, hogy ezeket meg fogod kapni, iszonyat magas. Itt is a fókusznak annyira sok köze van az elvárásokhoz, mivel hogyha azt várod el például, hogy havonta százezer forintot keresel, akkor a fókuszodat is arra fogod ráirányítani, és valószínűleg előbb-utóbb be fog következni.

Hogyha azt várod el, hogy havonta hárommillió-négymillió forintot fogsz termelni, akkor valószínűleg, egy idő után, mivel annyira arra fókuszálsz, az fog majd bekövetkezni.

Persze, az önfejlesztés és a sikerhez vezető út több más pillérre épül.

Nehogy félreérts, nehogy azt gondoljad, hogy na, akkor nekem most nincsen más dolgom, csak hátra dőlni és akkor fókuszálni arra, amit én akarok.

Nem! Ez egyik építőeleme!

A siker, mint egy nagy vár, több pilléren nyugszik, hogyha egy pillér kiesik, akkor még mindig ott van a többi pillér, hogy ezt fenntartsa, de nagyon fontos minden pillért megerősíteni és folyamatosan figyelni, és a fókusz az egyik ilyen tartópillérje a te sikerednek.

Csatolakozz a Facebook oldalunkhoz:

Ajándék önfejlesztő eBook

KÉRD az AJÁNDÉK önfejlesztő eBook sorozatot INGYEN most:

Évek alatt összegyűjtött abszolút hihetetlen tippekkel és trükkökkel az önfejlesztés területéről, melyekkel garantáltan maradandó változást érsz el életedben. FOGADD NAGY SZERETETTEL.

Andrade Anita

A szerző

Andrade G. ANITA
Önfejlesztő tréner és EREDMÉNY COACH

További részletek >>

© Copyright  2020-2022   |   Andrade Anita by SikerGuru    |   Adatkezelési szabályzat    |   Általános felhasználási feltételek 
 Minden jog fenntartva   |   Email: anita@siker.guru