Gál Beáta interjú

Beáta: Szia Anita! Nagyon-nagyon örülök, hogy itt lehetek, és köszönöm szépen a meghívást neked, mert ez egy fantasztikus lehetőség, azt gondolom mindannyiunk számára, az előadók számára és a hallgatóság számára egyaránt.

Nagyon szépen köszönöm, tudom, hogy fantasztikusan sok és kivételes munkátok van benne.

Anita: Így van, így van. Nagyon szépen köszönjük! Most röviden bemutatnálak, és aztán akkor már bombázlak is rögtön az első kérdéssel. Gál Beáta, a te személyedben egy üzleti és sikermentort csodálhatunk végül is, szerintem ez elég ideillő szó. Okleveles transzformátor coach, a „Have it all” közösség megalapítója, és egyben édesanya és üzletasszony.

Az ígéret, amikor az ember megismerkedik veled rögtön, az a Have it all, ami pedig lefordítva annyit jelentene, hogy legyen meg mindened. Most ezt így magyarosan, szépen lefordítottam. Sikeres vállalkozás, folyamatosan áramló anyagi jólét, minőségi szabadidő önmagadra és a szeretteidre. Egészség, utazás. Mert minden a tiéd lehet, és ezt mindjárt be is fogjuk bizonyítani.

KÉRD az AJÁNDÉK önfejlesztő eBook-ot INGYEN most:

Mára te már így éled az életedet, viszont volt idő, amikor mindez neked, számodra lehetetlennek tűnt. Esetleg mondanál arról az időszakról nekünk pár szót, hogyan nézett ki az az időszak, amikor még nem volt minden a helyén? Sőt, ugye írtad magadról és mondtad is, hogy pénzhiányban, időhiányban szenvedtél. Egészségügyi problémáid voltak. Esetleg megosztanád-e velünk mindezt? Mert általában mindenki csak a jót mutatja magáról. De mi arra is kíváncsiak vagyunk, hogy te honnan indultál, és miken mentél keresztül ahhoz, hogy most itt lehess, ahol most vagy.

Beáta: Hát, valóban így van. Nem mindig volt minden annyira nagyszerű, mint jelen pillanatban az életemben. De talán az is fontos, hogy én viszonylag jó családi körülmények közé jöttem. Jjó családi körülmények között, egy átlagos magyar családból. Tényleg mindenem megvolt, és értem el jelentős sikereket. Külföldön dolgoztam, és a harmincas éveim elejéig szinte minden rendbe volt az életemben. Utaztam, jó jövedelemmel rendelkeztem, és így tovább. És a harmincas évek elején történt az, hogy visszaérkeztem Magyarországra, és rá pár hónapra az édesapámat elveszítettem.

Előtte elkezdtem egy saját vállalkozást Magyarországon, és egy lefelé húzó spirálba találtam magamat. Ami egyébként évekig ment lejjebb és lejjebb. Négy éven keresztül konkrétan, és ez teljesen ráment az egészségemre, az anyagi helyzetemre, a lehetőségeimre. Folyamatosan fáradt voltam, kilátástalannak láttam bizonyos helyzeteket. Most lehetne mondani azt, hogy a gazdasági válság akkor köszöntött be, és így tovább. De azt tapasztaltam, hogy nem voltam ezzel egyedül, és azóta is azt tapasztalom, hogy nem vagyok ezzel egyedül. Nagyon sokaknál látom, hogy húszas évei végén, harmincas évek elején az a korosztály, amit én is képviselek, elakad valami által. És ez az én életemben is jelentkezett.

Az egyetlen jó dolog, ami beköszöntött abban az időszakban az életemben, a párkapcsolatom volt. Most már a férjemnek tudhatom az úriembert. Aztán elkezdtünk – 2010-ben volt az, amikor azt mondtam, hogy felfelé kell haladnunk- felfelé haladni valójában, és elértünk újra sikereket, vagy elértem újra sikereket.

Viszont akkor pedig azt tapasztaltam, vagy az volt az észrevételem, hogy eljutottam egy bizonyos szintre, és onnét nem tudtam továbblépni. Nem tudtam minden életterületemet harmonizálni, és mivel úgy éreztem, hogy a vállalkozásban sem tudok kiteljesedni úgy, ahogy nem csak úgy, ahogy szerettem volna, de éreztem legbelül, hogy valami több van, valahogy többre vagyok képes.

Ez az áttörés nem történt meg, és mindamellett nem tudtam elképzelni, hogy már ez a harmincas éveim végein volt, hogy hogy lesz nekem így családom, hogy fogom ezt az egészet összeilleszteni? És elkezdtem nagyon-nagyon-nagyon keresni az utamat, az utat és a megoldást. És elkezdtem figyelni olyan sikeres embereket, akik azt az életet élték, vagy legalábbis bizonyos életterületeiken, amit én szerettem volna magaménak.

Egyre inkább erősödött bennem, nem csak az a vágy, hogy mind üzletileg, mind a magánéletemben, mind az egészségemben úgymond sikeres legyek külön-külön a területeken, és ezeket harmonikusan egymás mellett tudjam, de egyre inkább láttam, hogy ez lehetséges és ehhez kerestem az utat. És hát végül is így indult el, hogy elérkeztem oda, ahol most tartok.

Ez volt az ambíció és a motiváció mögötte. Abban az időszakban, amikor valóban, mondjuk úgy, hogy életem mélypontjára kerültem. Akkor bizony voltak olyan helyzetek, hogy nem volt készpénzünk, vagy maximum ötezer forintunk volt. Nem tudtunk vásárolni élelmiszert, és sorolhatnám.

Hat éven belül hat műtétem volt. Kölcsön kellett kérni műtétre, mert csak magánklinikán vállalták azt a műtétet el, és nem állt rendelkezésünkre a pénz. Úgyhogy eljutottam addig a pontig, amíg se egészségem, sem anyagi jólétem, se sikereim, se önbecsülésem nem volt. És az volt az, amikor azt mondtam, hogy elég volt. Innét valahogy ki kell jutni. És azt mondtam, hogy nem tudom, hogy hogyan, de meg fogom találni az utat.

Anita: És ez a harmincas éveid elején volt, vagy a végén? Vagy ez melyik stagnáció volt? Amikor hazaköltöztél Magyarországra?

Beáta: Hazaérkeztem Magyarországra 32–33 évesen. Akkor halt meg az édesapám, és onnéttól az az életszínvonal, az az életmód, az az energia, amivel rendelkeztem, az elkezdett elveszni.

KÉRD az AJÁNDÉK önfejlesztő eBook-ot INGYEN most:

Anita: Aha.

Beáta: Négy éven keresztül tartott, hogy csak lefelé, lefelé, és 2010-ben volt az a pont, amikor azt mondtam, hogy na jó, tehát ez nem az az irány, ami felé tartani szeretnék, vagy amiről akkor már tudtam, hogy az élet szól. És onnét indultam el. Nem jött azonnal áttörő siker, de lépésről lépésre haladtam.

Anita: És az, hogy te eljussál erre a pontra, az egy külső indíttatás volt, vagy pedig belülről jött valami? Tehát volt valami segítséged ahhoz, hogy te ezt tudjad realizálni, vagy ez teljes mértékben automatikusan jött nálad?

Beáta: Az, hogy elég volt és szeretnék innét?

Anita: Igen, igen.

Beáta: Az konkrétan egy műtét-előkészítőben történt, az első műtétem esetében. Nem nagyon szeretnék most belemenni a részletekbe. Nem azért, mert titok, hanem azt gondolom, hogy más tartalommal is tudunk ide a hallgatóságnak érkezni. Az volt az a pont, amikor az első ilyen műtét volt, amire kölcsön kellett kérni, amit senki más nem csinált meg. És akkor még a műtét-előkészítőben azt mondta a doktor úr, hogy Beáta, így nem fogom tudni megműteni, amikor már megkaptam a nyugtatót. Tehát annyi minden történt, hogy azt mondtam, hogy na jó, ez nem az. És azt mondtam, hogy ha én ebből a műtőből kijövök, és márpedig ki fogok jönni, akkor innét csak előre visz az út.

Anita: Akkor végül is ott született meg a döntés.

Beáta: Igen.

Anita: Mert sokan szenvednek ugye ebben, hogy tényleg megy-megy lefelé a lejtő. Mik voltak azok a lépések, amiket te megtettél annak érdekében, hogy aztán tényleg lentről aztán felfelé kezdjen el indulni már a szekér?

KÉRD az AJÁNDÉK önfejlesztő eBook-ot INGYEN most:

Beáta: Először is az, hogy elkezdtem kiszállni az áldozat szerepéből, és egyre inkább az irányítást a kezemben akartam tudni. Az életem irányítójává kívántam válni. Elkezdtem keresni azokat a megoldásokat, lehetőségeket. Előtte is olvastam könyveket, jártam rendezvényekre, képzésekre, viszont elkezdtem azt is vizsgálni, hogy mi az, amire nekem valóban szükségem van?

Tehát mi az, ami nem működött eddig, és mi az, amit másképp kell tennem. És elkezdtem keresni. Volt egy megállapításunk a férjemmel közösen, hogy ebben az időszakban, hogy és nem megbántva senkit, de ez egy szlogen is itt Magyarországon, hogy aki ért hozzá, aki sikereket ért el, az nem árulja el a titkot. Aki meg tanítja, az meg, hogy is van ez a mondás? Az tanítja, aki nem tudta elérni, nem tudta megcsinálni.

Valahogy zátonyra futottunk annak az idején, abban az időben. Hát ez nyolc éve volt, kilenc éve volt, teljesen más volt még a piac, mint jelen pillanatban. Tehát azért mára fantasztikus trénerek, segítők, tanácsadók vannak Magyarországon, hál istennek. Akkor nem igazán lehetett olyat találni, aki sikeres is, és úgy adja át a tudását.

Akkor megfogadtam én, hogy ha én egyszer elérem a sikereket, akkor én meg fogom osztani másokkal, és onnétól nagyon tudatosan elkezdtem keresni olyan mentorokat, coachokat, azoknak a könyveit olvastam, akik nem csak írnak róla, nem csak beszélnek róla, hanem élik is. És ez egy nagyon nagy segítség volt, és a másik oldalról pedig nagyon nagy felelősséget is látok benne, hiszen nagyon-nagyon túltelített a piac mindenhol, és nagyon sokan vannak, akik még csak szeretnék elérni, és úgy tanítanak.

Tehát azért meg kell találni mindenkinek azt, ami számára a vágyaival azonos, és számára működik. Számomra mindenképpen ez volt, hogy hiteles emberektől tanulni, akik nem csak az elmondásai alapján, és mára fantasztikus, hogy az online világ ezt lehetővé teszi, tudjuk követni az emberek életeit, bele tudunk mászni a családjába. És látjuk azért, hogy azok a fotók valóban azt tükrözik-e, ami a mögöttes tartalom-e, vagy sem?

Úgyhogy ez mindenképpen nagy segítség volt az én számomra. A mai napig egyébként az, hiszen a mai napig folyamatosan tanulok, és olyan emberektől, akik fantasztikus üzleti sikereket érnek el. Tehát akik valóban élik azt az életet, közeljövőben például Neale Donald Walsch lesz Magyarországon egy rendezvényen. Vele van lehetőségem együtt dolgozni, de más sikeres üzletasszonyokkal, és üzletemberekkel is, akiket mentoromnak tudhatok.

Anita: Így van, így van. És ugye ő egy elég híres ember. Mindenképpen maradjatok a végéig, mert a végén pont erről lesz szó, hogy hol fogtok majd tudni vele találkozni, illetve ugye még egy akciót is, és egy meglepetést is hoztunk nektek. Azt olvastam aztán mert persze alaposan átolvastam az egész weboldaladat, hogy volt egy olyan pont az életedben, amikor szinte mindened megvolt hozzá, hogy sikeres legyél, de valahogy mégsem működött.

Vagy inkább nem tudtad működtetni. És ezzel én mondjuk nagyon-nagyon jól tudok azonosulni, biztos, hogy sok nézőnk van most, aki ugyanebben a cipőbe jár. Írtad, hogy ez egy olyan probléma, amivel a legtöbb vállalkozó küszködik. Hogyan sikerült ezen átlendülnöd? Amikor már tudod, már minden a helyén van, tudod, hogy mit kell csinálni, beszerezted mondjuk már a szükséges eszközöket, de mégse passzol.

Tehát ez a legutolsó áttörés, amikor megtörténik úgymond a csoda. Ugye ezt … hívják nagyon-nagyon sokan, ugye akik nem látnak bele a színfalak mögé, azt gondolják, hogy á, persze, szerencsére volt, az egyik napról a másikra sikerült. De mi ez? Mi kell ahhoz, hogy ez a …, ez az egy éjszaka alatt történő áttörés megtörténik? Amikor tényleg már megvan minden, de nem tudod mi az az egy dolog, ami mégse, hogyan mondják magyarul? Nem lök át tégedet a küszöbön.

Beáta: Na, hát … én nem hiszek, azt gondolom, hogy olyan nincsen, nem létezik. Alapos felkészülés van minden egyes siker mögött. Legalábbis olyan siker mögött, amire én vágyok, ami hosszú távon fenntartható és folyamatosan fejleszthető. Ugye mondtam, hogy elkezdtem tudatosan keresni, és egy kicsit megtévesztő lehet, mert coachként határozom meg magamat, üzleti mentorként, transzformációs coachként, és ide a meghívást is coachként kaptam. Azonban én elsődlegesként, elsődlegesen nem coachnak tartom magamat, hanem annak az üzletasszonynak, vagy annak a vállalkozó nőnek, aki elért bizonyos sikereket, és azt hajlandó megosztani másokkal.

KÉRD az AJÁNDÉK önfejlesztő eBook-ot INGYEN most:

Egyébként én nem segítek olyan területen, amin ne lenne tapasztalatom. Csak, tehát csak olyan dolgokba segítek, amin keresztülmentem, megtapasztaltam, kipróbáltam, alkalmaztam és sikereket értem el vele. Nem a coaching karrier lett az, ami az áttörést okozta, mert sokan azt gondolják.

Hanem az az út, az az egyfajta tudatos gondolkodás az életemben, a vállalkozásomban, a vezetésben, és a spiritualitás, és az üzleti életnek a párosítása, amit egyébként a mai napig hirdetek, és amit alkalmazok is az ügyfeleimnél, és ez okozza, ez hozza ezeket az eredményeket, hogy ezeket, én a spiritualitás szót nem annyira részesítem előnyben, sokkal inkább a tudatos gondolkodás, vagy az univerzális törvények, az élet törvényeinek az elfogadása, megismerése, megértése, a megértésnek az egyre mélyebb, vagy magasabb szintre emelése, kinek hogy tetszik.

Azoknak az alkalmazása, és egyre inkább elsajátítása, egyre nagyobb önbizalom, magabiztosság szerzés ezen a területen. Tehát ez hozta el nekem azokat a sikereket, amik egyébként most már képesek akár … hozni, jelentős eredményeket, de ehhez mindenképpen szükség volt az, hogy azért ez nem egyik pillanatról a másikra történt, hanem ez tényleg folyamatosan, és most is azt gondolom, hogy ennek az útnak nagyon az elején járok, és folyamatosan, egyre foglalkozom vele.

Tehát ez az életemnek a része, hogy ezeken a területeken egyre nagyobb tudásra, tapasztalatra, megértésre tegyek szert, és ezeket egyre inkább tudjam alkalmazni, illetve át tudjam adni az ügyfeleknek, akikkel együtt dolgozom.

Tehát a tudatos gondolkodás, vagy ahogy én még szoktam hívni, a bőséggondolkodás, hiszen ugye a vállalkozók legtöbb esetben azért küzdenek, mert úgy gondolják, hogy mind lehetőségből, mind pénzből, mind időből, mind ügyfélből korlátozott számban áll a rendelkezésükre, azt gondolják, nem lesz elég idejük, nem lesz elég pénzük megvalósítani.

Nem lesz elég idejük elsajátítani, vagy már nincs elég idejük, hiszen a negyvenes-ötvenes éveiben járó vállalkozó nem tudja felvenni a versenyt a húszas-harmincas éveiben járóval a mai online világban, ami egyébként abszolút nem igaz. Tehát nem így működik, ez csak a hit, ami távol tartja tőlünk ezeket az eredményeket.

És a másik, ami szintén áttörést okoz az az, hogy ugye azt látom, hogy nagyon nagy mértékben képesek a vállalkozók túlbonyolítani, és túlságosan nehézzé tenni a saját életüket. Akár az üzleti életben, akár a magánéletben. Tehát nagyon tökéletesen akarják csinálni, nagyon-nagyon tudni akarnak mindent, hogy pontosan, hogy, és természetesen ez egy bizonyos mértékig szükségeltetik, de megtalálni a leges legegyszerűbb módját annak, és mindig létezik, és a legegyszerűbb általában sokkal eredményesebb tud lenni, mintha olyan mértékben túlbonyolítunk dolgokat, mint ahogy sajnos nagyon-nagyon sokan azt teszik.

KÉRD az AJÁNDÉK önfejlesztő eBook-ot INGYEN most:

Anita: Így van. Nagyon jó pontokat szólítottál most meg, és szinte minden egyes pontról lehetne napokat beszélni. Ezek tényleg olyan hatalmas nagy pontok, és te is ebben segítesz a te ügyfeleidnek.

Most felírtam, hogy a néha tényleg egy vállalkozónak elég szinte egy észjárásbeli áttolódás, meg egy coach szerintem. Illetve vagy akár egy mentor, pont amit mondtál, és ezt tök szépen megfogalmaztad szerintem, hogy ebben az információdömpingen annyira sok mindenre kell fókuszálni.

Te pedig segítesz leszűkíteni, és leegyszerűsíteni úgymond az egész utat, hogy kivagdosni a felesleges zajt, és tényleg megnézni, hogy hol a cél, hová akarsz eljutni, és ezt, meg ezt, meg ezt kell megcsinálnod. Ez tényleg, az lett volna a következő kérésem, hogy mi az a coaching, egy kicsit mesélj a coachingról, hogy hogyan működik?

De szerintem ez majdnem, hogy szépen megfogalmazta azt, hogy valójában mi egy igazi coachnak a szerepe, és amit mondtál, hogy te csak abban tudsz segíteni, amit már te is átéltél. Szerintem pont ettől vagy nagyon hihető, nagyon hivatalos, és ugye van ettől, ebből kifolyólag kialakítottál magadnak egy nagy hitelességet olyan szinten.

Na most olvastam a weboldaladon, hogy először is van egy csomó, nagyon jó programod, azok nekem nagyon-nagyon tetszettek. Én már el is kezdtem köztük válogatni. Vannak, tehát nem csak coaching, ahogy te is mondtad, vannak szeminárok is, sőt, még vannak online programok is, ami én szerintem a tanulásnak a jövője, és azt írtad, hogy a mani mind set … és a business az, ez a három terület, amin te dolgozol.

Lefordítva ez a pénz, az észjárás és az üzlet. Jó magam is nagyon-nagyon sok levelet kapok, végletekig frusztrált vállalkozóktól, hogy nem tudják, hogy hogyan futtassák fel az ő üzletüket. Véleményem szerint egy vállalkozás nagy részben viszont tiszta gondolkodásmód és pszichológia. Ugye ez a maind set része az egyenletnek. Milyen vállalkozói gondolkodásmódot adsz át akár a coachingodon, akár a rendezvényeiden, vagy az online tanfolyamaid keretein belül?

Beáta: Hát, azt a bizonyos sikermentalitást, amit itt az előbb említettem, és az előbbihez még egy gondolat eszembe jutott, ugye a coach területhez, számomra coachként az etalon Magyarországon nem az üzleti élethez tartozik, Kemény Dénes. És ugye Kemény Dénes fantasztikus sikereket ért el a vízilabda csapattal, és úgy szintén annak volt köszönhető ez első körben, nem az, hogy edző volt, vagy coach volt, hanem ő megélte azokat a sikereket, ahová el akarta juttatni ezeket az embereket.

Rendelkezett a tapasztalatokkal, tudta, hogy milyen élethelyzeteken mennek át, milyen stresszt élnek meg, milyen kihívásokkal találkoznak, milyen kudarcok jönnek számba, hogyan gondolkodnak, mit, hogy élnek meg. Tehát nagyon-nagyon-nagyon, mindent tudott hozzá, ami kellett hozzá, hiszen ő maga is elérte ezeket a sikereket. És ő azt a szemléletmódot, azt a hozzáállást, és én is azt a szemléletmódot, azt a hozzáállást adom át, ami az, van a hiánygondolkodás, és van a bőséggondolkodás.

Tehát amíg egy vállalkozó a hiánygondolkodásra fókuszál, és elkerülhetetlen, hiszen itt nőttünk fel, erre vagyunk kondicionálva, folyamatosan ezt kapjuk a külvilágtól, addig nem tudja elérni, megérni, és hiába tudja, mint ahogy annak idején én is tudtam, hogy tudom, hogy ezt hogy kell működtetni, mégsem hozza azokat az eredményeket.

Tehát mi lehet a hátulütője? Vagy mi az, amit nem tudok? Vagy mi az, amit másképp kellene? Vagy nem érdemlem meg? Tehát annyi-annyi gondolat van, és az okozza egyébként a frusztrációt, mert valóban azt látom, hogy a vállalkozók legtöbbike, legalábbis akikkel én együtt dolgozom, mindent beleadnak, ami az aktuális képességeiknek, tudásuknak megfelel. Vagy ami azzal összhangban van.

KÉRD az AJÁNDÉK önfejlesztő eBook-ot INGYEN most:

Tehát természetesen vannak folyamatok, hiszen az üzleti élet változik, az online élet változik, és én is online építem a vállalkozásomat, online vagyok jelen első körben.

Tehát a rendezvényeket is online hirdetjük, és úgy jutnak el hozzánk az ügyfelek, vagy jutnak el hozzám az ügyfeleim. Az üzleti életben is vannak változások, hiszen változik a Facebook, a YouTube, az Instagram, változnak az értékesítési folyamatok, automatizálási folyamatok. És ez mind-mind fontos.

De az elsődleges az, hogy rendelkezhet valaki a legteljesebb és a legprofesszionálisabb üzleti tudással, ha az illető hiánygondolkodásra van programozva. Mert csak egy sikeres elme képes sikert produkálni. Tehát ugyanúgy szükségeltetik az is, hogy az illető megértse, elhiggye, tudja, hogy sikerekre képes, és azt létre tudja hozni.

Anita: És szerinted, az elmúlt években erre, hogy ha visszatekintesz, mindaz a sok vállalkozó, akikkel te együtt dolgoztál, és itt szeretném megemlíteni, hogy nem csak nőkkel dolgozol együtt, hanem férfiakkal is, akkor biztos, hogy sikerült megfigyelned egy mintát, hogy mi az az egy legnagyobb dolog, amivel a legtöbb vállalkozó küszködik? Mit gondolsz, akkor a sikermentalitás, illetve a hiányészjárás mellett van-e még valami, ami visszatartja az embereket. Ami mondjuk a magyar vállalkozóknak a legnagyobb problémája, amit sikerült az elmúlt pár évben neked észrevenned? Amit most így megosztanál velünk.

Beáta: Igen, és ezt a kérdést nagyon köszönöm, mert azt gondolom, hogy ez nagyon fontos, és nagyon-nagyon aktuális. Lehet, hogy kicsit megbotránkoztató lesz első körben a válasz, viszont nagyon-nagyon igaz. A legkülönbözőbb módon, és magamat is beleértem, mert mindenki a saját szintjén valamilyen formában teszi. Magyar vállalkozók, de nem csak a vállalkozók, életünk más területein is, a legprofesszionálisabban vagyunk képesek akadályozni önmagunkat.

Tehát egyik oldalon hihetetlen módon teperünk, a másik oldalon pedig észrevétlenül saját magunk számára is, folyamatosan elgáncsoljuk magunkat. Lassítjuk magunkat, visszahúzzuk magunkat és így tovább. És hogy mi ennek az oka? És akkor lehetséges ezen a területen továbblépni, hogy ha ennek a megértése és az elfogadása megtörténik.

Akármilyen szinten is vágyunk a sikerre, és a sikerre vagyunk programozva, sokkal erősebben félünk attól az élettől, attól a bőségben megélt élettől, ami ránk vár, vagy amiért egyáltalán bejöttünk, vagy amiért születtünk. Úgy hogy, és ez okozza a káoszt. Hiszen meg nem értés, képes vagyok rá, tudom, hogy jár nekem, és mégsem hozz azt az eredményt, mert olyan tudatalatti félelmek élnek bennünk.

Egyébként most a következő évben ez lesz a fő fókusz, hogy ebben segítsem leginkább a vállalkozókat, akik hozzám fordulnak, hogy felismerjék ezt, és megértsék azt, hogy hogy tudnak ezekkel a félelmekkel együtt haladni, és egyre erőteljesebben haladni az életükben.

Mert maximálisan megérdemlik, és ez nem is csak a vállalkozókról szól, hanem szükség van azokra a kivételes, különleges vállalkozókra, akik például hallgatják ezt a felvételt, vagy akik Magyarországon élnek, dolgoznak, tevékenykednek. Saját félelmeink. A félelem a sikertől. Félelem a bőségtől, félelem a gazdagságtól. Félelem a pénztől. Félelem a kudarctól. Félelem az online jelenléttől. És ennek megvan az oka, hogy miért, amibe most nem szeretnék belemenni.

Anita: Így van, így van. Tehát tényleg, erről ugye mindenki a félelem a kudarcról beszél. A félelem a sikerről, sikertől kevesen beszélnek, pedig ez is ugye egy valóságos dolog. Mégis, adnál nekünk egy kis ízelítőt? Mondanál egy-két eszközt, hogy hogyan tudunk ezen könnyebben átlendülni, ezen a félelmen, hogy ne, ugye ahogy te is mondtad, ne gáncsoljuk el magunkat, ne szabotáljuk magunkat. Van-e esetleg erre valami egyszerű, ami mondjuk már ma nekiállhatnának az emberek?

Beáta: Igen. Ez egy nagyon-nagyon tipikus kérdés, amit kapok, és például most szombaton lesz egy rendezvényem, és éppen gondolkodtam rajta, hogy ott lesz száz résztvevő, és ezt az energiát fogják nekem tolni, hogy azonnali megoldásra lesz szükségük, és néha olyan erős, hogy már majdnem beleléptem.

Elkezdek egy megvalósíthatatlan dolognak. A lényeg az, hogy tehetünk érte, viszont az egy folyamat. És azt érdemes felfognunk, hogy arra, hogy elérjük azt az életet, amiért ide jöttünk, arra az egész életünket kaptuk, és nem ezt az egy napot. És ha minden nap, ugyanúgy, mintha minden nap edzünk, ha csak felemelünk egy súlyzót, és ha azt mindennap megtesszük, ha felemeljük tízszer, akkor az elkerülhetetlen, hogy egy idő után átalakítson bennünket teljes mértékben.

Ugye Spartán … történetét is mindenki ismeri. Úgy, hogy én azt javasolnám, hogy amit ma tehetünk az az, hogy határozzuk el, és döntsük el, és kezdjük el megtervezni, hogy milyen módon fogjuk mától rendszeresen az akaratunkat egyre inkább edzeni. A vágyainkat egyre inkább edzeni, a félelmeink helyett.

Ez például egy nagyon egyszerű módja, ha már eszközre van szükség, hogy minden nap egy öt-tíz percet leülni egymagaddal, esetleg úgy kezdeni a napot, a reggeli kávéddal, a teával, nem tudom, ki hogy indítja a napot, hogy végiggondold, hogy miért csinálom ezt az egészet? Hogy hova is tartok én valójában? Nem csak a mai napon, hanem mondjuk az adott évben, az adott hónapban, az adott időszakban, és ehhez ma mit teszek?

Folyamatosan a vágyakra fókuszálni, és ha rendszeresen tesszük ezt, ugye akkor amire figyelünk az elkezd növekedni, ahhoz egyre több érzelmet fogunk táplálni, elkerülhetetlen, hogy az elkezdjen megvalósulni. Viszont amit látok, hogy nem igazán tudja a legtöbb vállalkozó, hogy hová tart hosszú távon.

Anita: Így van. Tehát pont ezért ugye akár lehetne az első lépés is az, hogy tényleg az ember kerüljön azzal tisztába, hogy mi az, amit akar? Mert míg régebben szoktam mindig kérdezgetni az embereket, még fiatalabb koromban olyan szinten, hogy a nőknek ugye a legnagyobb problémája, hát nincsen normális pasi odakint, az összes pasi teljesen használhatatlan. És akkor ugye mindig meg szoktam kérdezni, hát mi az, amit akarsz egy pasiba? Mi az, amire vágysz?

Erre mindig visszajött a tipikus válasz, ne igyon, ne dohányozzon, ne járjon el, ne hazudjon, ne csaljon meg, ne, ne, ne, ne. Pont erről van itt szó, ugye, ez a félelemre fókuszálunk, akkor ugye az fog megnőni, és egyik se mondta sohasem, hogy mi az, amit akar. Ugye az volt maga a kérdés, mi a vágy? És ennek örülök, hogy megemlítetted, mivel tényleg én is sokszor találkozom ezzel, hogy most akarnak azonnal mindent.

A türelem, az egy nagyon-nagyon nagy szerepet játszik ugye az önfejlesztésben, és az, hogy amit mondtál, ez annyira hasznos. Ezt most tényleg én is mondom, hogy a vágyainkra fókuszáljunk, és tényleg vegyük azt a napi öt percet minden reggel, mert annyira sok ember csak beszél róla, megveszi a könyveinket, meg eljön az előadásokra, és az ott kapott hatalmas nagy tippözönlegből semmit nem valósítanak meg.

Utána meg ott ülnek fél év múlva, és hát ez az önfejlesztés ez hülyeség, ó, ez a rendezvény ez hülyeség volt, ez nem segített semmit. És ahogy te is mondtad, egy rendezvény még nem fogja megváltoztatni az életet, hanem amit a rendezvényen kapsz, és utána azt hazaviszed és nap, mint nap felhasználod, az fogja majd ugye megváltoztatni.

Most pedig egy személyesebb kérdés következik, hogy ha megosztod velünk.

Beáta: Az előző témához még visszakanyarodhatok egy picit?

Anita: Oké, persze, persze, persze, oké.

Beáta: Mondtad a türelmet, hogy türelemre van szükség, és azt mondtad, hogy eljönnek az emberek egy rendezvényre, és nem változtatja meg az életüket. Én ezt egy kicsit úgy egészíteném ki, hogy türelmetlen türelemre van szükség. És azt, hogy egy rendezvény meg tudja változtatni egy rendezvény az életét, ha ő tudja, miért jött arra a rendezvényre, ha tudja, miért olvassa el azt a könyvet, ha tudja, ha tudja, hogy hosszabb távon mi a szándéka? De az az, amit látok, hogy hiányzik.

Tehát eljönnek és egy csodaszert keresnek, egy csodabogyót, amit, hogy ha bekapnak, ugye ez azonnali dolgot, ami mindent meg fog változtatni. Ez meg nem így működik. Mit, hová szeretnék eljutni? És most nem arról beszélek, hogy életem végéről, attól függ, hogy ki hol tart egy, a vállalkozásában, vagy az életében, de akár minimum egy évben, két-három évben minimum lássák magukat, hogy hová tartanak. Na, és annak a célnak a megvalósulásához mi szükséges ebben a félévben? Mit keresek? És ebben a hónapban. Meg most miért jöttem el erre az adott rendezvényre? Miért hallgatom ezt az online programot? A kíváncsiság az nem elég, és az sem, hogy megtaláljam a csodamódszert, mert ha nem tudom, hogy mit keresek, ugye céltalan hajósnak nem kedvez egy szél sem.

Tehát, ha nem tudom mit keresek, akkor nem ismerem fel, amikor találkoztam vele. Ez nagyon-nagyon fontos, hogy lássuk a szándékunkat, és egyébként minél pontosabb a szándékunk, minél kristálytisztább, annál kevésbé van szükség türelemre, mert annál gyorsabban megvalósul. Még ezt szerettem volna hozzátenni.

Anita: És még ezt kifejtenéd? Ez annyira érdekes volt, amit a legelején mondtál, hogy mi az a türelmetlen türelmesség? Ez nagyon-nagyon-nagyon tetszik nekem, ez a kifejezés.

Beáta: Türelmetlen türelmességet, és köszönöm a kérdést, abban az értelemben értem, először is mindennek az alapja a megértés. Nem az, hogy pozitívak legyünk, nem az, hogy boldogok legyünk. Tehát ahhoz, hogy boldogok legyünk, megértésre van szükség. Ahhoz, hogy türelmesek legyünk megértésre van szükség. Megértsük, hogy hogy működik az élet, mi az életnek az értelme? Mik azok a szabályok, vonzás törvénye, tudatos teremtés, meg sorolhatnám itt a különböző dolgokat.

Tehát, ha megvan a megértésünk, és a türelmetlen türelem azt úgy értem, hogy ha tudjuk, hogy mi azért jöttünk ide, erre a földre, hogy maximálisan kiteljesedjünk, és hogy valójában a hiánygondolkodással szemben a végtelen bőség létezik. Azért tapasztaljuk a hiányt, mert a kollektív, mindenkinek a tudatában ez a hiánygondolatok forognak, de hogy ha ezeket elengedjük, akkor láthatjuk a világnak a végtelenségét.

És türelmetlenség arra, hogy amiért idejöttünk, abban kiteljesedjünk. A türelmet pedig úgy értem, hogy bármi, ami történik az életünkben, ha tudjuk, hogy miért történik, úgy értve, nemhogy ha tudjuk, bocsánat. Ha megértjük, hogy mi ez a folyamat, amin végigmegyünk, és hogy az életnek minden történése egyfajta ajándék az életünkben, minden ahhoz segít bennünket hozzá.

KÉRD az AJÁNDÉK önfejlesztő eBook-ot INGYEN most:

Tehát, ha nem a frusztrációból nézzük, hogy na, azért kaptam, mert nem vagyok elég jó, ezt se tudtam jól megcsinálni, nem vagyok rá érdemes, és így tovább, és így tovább. Hanem megértjük, hogy azért vagyunk itt, hogy maximálisan a magánéletünkben, nőként, anyaként, férfiként, családfőként vállalkozóként elérjük azt, ami mások életében is jelentős változást tud eszközölni.

Tehát úgy tudunk gazdagodni, hogy ha másokat is gazdagítunk. Tehát ezzel kapcsolatban is ugye kvantumugrás, türelmetlen vagyok, hogy egyre inkább kiteljesedjek, és ez a türelmetlenség azt jelenti, hogy éppen ezért életem minden pillanatában, minden nap a legteljesebb énemet kívánom adni. Mosolygok, kedves vagyok, jó szándékkal vagyok, tehát mindig a lehető legtöbbet. És így ezt a kettőt összepárosítani, hogy türelmetlen türelem. Nem tudom, hogy érthetően tudtam-e átadni?

Anita: Igen. Igen, és tényleg nagyon a szívemből beszéltél, mert mindenkinek, tényleg, nem csak meg kéne érteni ezt a gondolkodásmódot, hanem e szerint kéne élni, mert ez teszi úgy igazából az emberi életet boldoggá. Mert ugye biztos te is sokszor hallod a feltételes boldogságot, hogy ha majd lesz pénzem, ha majd elvégzem az egyetemet, ha majd megházasodom, ha majd lesz gyerek, ha majd megtalálom a pasim, ha majd lesz saját házam, majd akkor, majd boldog leszek. És ugye pont ez az, ami szerintem, amit ugye te is most mondtál, ez a türelmetlenség, hogy tényleg, most kell boldognak lenni, hogy ha van pénz, ha nincs pénz, mivel, hogy ha az ember pénz nélkül nem tud boldog lenni, akkor a pénz azon már ugye nem fog sokat változtatni.

Beáta: Igen, és talán megérteni még azt a gazdagság és bőség mellett, hogy tehát amikor már ideérkeztünk, akkor már teljes egész tökéletesek voltunk és vagyunk, és nem azért jöttünk ide, hogy valamit bizonyítsunk, hanem azért, pontosan azért, hogy megmutassuk, hogy kik vagyunk. Tehát ezeket, és még van ennek jó néhány összetevője, és én is csak egy úton tartok efelé, tehát még én is csak a nagyon-nagyon a legelején.

De, amit már megértettem, amit már tudok alkalmazni, az megmutatkozik az életemben. És talán még a tévhitekkel kapcsolatban egy gondolat, hogy az én bőségtudatosságom, az én gazdagságtudatosságom az pontosan olyan, mint a körülményeim. Ezt kell elfogadni. Nagyon sokan mondják, ú, én annyit változtam az elmúlt években, vagy annyit fejlődtem. És mi látszik az életedben? Mi változott? Nem sok minden.

Tehát ez kicsit egy ilyen önbecsapás állapota, hogy felismerni, hogy pontosan az az élet, amit élek, az semmi másnak nem köszönhető, mint ahogy legbelül gondolkodom. És téveszme, hogy nagyon sokan úgyszintén azt gondolják, hogy a belső béke az első, és annak a külső béke, vagy a külső gazdagság ellent mond. És ez abszolút megint egy tévedés. Minél nagyobb, minél inkább úgy hazataláltam, vagy minél inkább ön azonos vagyok belül, az annál inkább megmutatkozik a külső dolgokban. Tehát, ha valaki megtagadja, lehet egy választást, mert mindenki maga választ, de nem lemondás. Érthető a különbség?

Anita: Én annyira belemerültem most, amit mondtál, szerintem órákig tudnám így hallgatni, de tényleg, a legalapabb dolgokat kapjátok most itt meg, mert valójában az rettentően fontos az, hogy a belső világunk formálja a külsőt. Szó szerint. Ahogy ugye te is megmondtad. De ezt olvasni, az teljesen más, mint amikor tényleg valaki így, ilyen mélyrehatóan elmagyarázza neked.

Ezt tényleg megérteni, az meg már egy megint másik. Saját magamról is, mert nagyon jól tudom, hogy amikor ott vannak az adósságok, amikor ott a betegség, amikor ott a rossz a nyakadon, na, akkor gondolkodjál jól, akkor próbáljál bőséget megteremteni magadban. Ugye ehhez kell a mindennapi gyakorlás, ehhez kell a hit, és tényleg az, hogy az ember ezt mindig-mindig csinálja.

S, ne csak egy hétig, vagy két hétig, vagy pár hónapig, hanem ezt folyamatosan kell csinálni, mert ugye a belsőnknek rettentő sok időre van ahhoz szüksége, hogy valamit elhiggyen, ami mondjuk kívülről lehet, hogy most még nincs úgy. És ugye ahogy te is mondtad, minden belülről indul ki. És hogy ha a belsődet át tudod alakítani, akkor a külsőd majd át fog. És ugye én szerintem erre mondtad azt, hogy nem szereted használni a spirituális szót, de ugye mégis, ez azért már egy picit a spiritualitásnak a küszöbeit.

Beáta: Hát a tudatos gondolkodás, bőségtudatosság, tudatosságra ébredés. Ezek jobban rezonál, ezek a kifejezések, talán azért, mert én is vállalkozó és üzletasszony vagyok, és jobban szeretem a kézzelfogható dolgokat.

Anita: Így van, tényleg kinek melyik szó a szájíze, de végül is alapjában véve az összes ugyanazt jelenti. És a személyes kérdés, amit most már itt kijelöltem magamnak az, hogy meséld el nekünk a karriered eddigi legnagyobb baklövését, és hogy mit tanultál belőle?

Beáta: Oké. Lehet, hogy egy kicsit meglepő lesz, amit fogok mondani. Gondolkodtam rajta, ugyanis megkaptam ezt a kérdést korábban tőled. És nem találtam olyat, ami baklövés lenne, és pont abból kifolyólag, hogy én nem baklövésként látom a dolgokat. Ez nem azt jelenti, hogy nem hibáztam, napi szinten hibázok. És ugye mit jelent a hibázás is?

A hibázás is, tehát ebben is egy kicsit szeretnék segíteni, és remélem, most lehetőségem lesz rá, hogy megint a rövid távú és a hosszú távú gondolkodás. Hová tartok hosszú távon, mert, hogy ha rövid távon nézem, és a mai napon, és a mai napon hoztam egy olyan, csináltam egy olyan Facebook reklámot, vagy elköltöttem, kifizettem valamire egy összeget, ami nem működött, akkor ez hibának tűnhet, és nagyon sokan itt megállnak.

Én viszont nem így nézem, hanem a hosszabb folyamatot, hogy ide akartam eljutni, na, ez nem az a módszer, ami odavezet, de mit tanultam ebből, hogy ezt megcsináltam? Először is azt, hogy nem ez lesz az a módszer, amit használni fogok, és még általában nagyon sok hozadéka van a dolgoknak.

És erről beszéltem az előbb, hogy az élet minden körülménye az, nagyon sokan, hogy kudarc, kihívás, fájdalom, megpróbáltatás, az élet minden körülménye ajándék, és nem is igazán hibázhatok, vagy nem követhetek el baklövést. Hogy ha az egészet látom, és hosszú távon gondolkodok. És ez megint a frusztráció, amiről beszéltél, hogy mennyi vállalkozó frusztrálja magát, a frusztrációnak az egyik oka, hogy rövid távon, napi szinten mérik az eredményt.

Napi szinten figyelik, hogy mi történt velük, és a másik pedig, hogy ha tényleg én nekem is sok gondolat eszembe jut, az az, hogy arra összpontosítanak, hogy miben nem voltak jók, mi nem sikerült? Ahelyett, hogy arra figyelnének, hogy mi az, amit viszont elértek. Mi az, amire szert tettek? Mi az, amivel gazdagodtak, akár tudás, egy kapcsolat, vagy bármi más, és ezért van, hogy én a Have it all közösségen belül például, vagy a programjaimon belül, ami hosszabb távúak, rendszeresen megtanítom ünnepelni a résztvevőket, hogy azt a vállalkozót végigvesszük, na jó, akkor mi az, amit elértél? És így tovább, és így tovább.

Még egy, ez a jó szó rá, hogy megtanítom arra, hogy ne csak felületesen ünnepelje, és legyen érte hálás, hanem tényleg átélje ezt az egész folyamatot, és ugye nagyon jól tudjuk, hogy amire figyelünk, és szívvel, lélekkel, abból pedig még többet tudunk eredményezni. Úgy hogy napi szinten, éppen a minap gondolkodtam azon, hogy úristen, hogy ebben az évben, az elmúlt pár hónapban micsoda eredményeket értem el. És éppen mosolyogtam, hogy de hogy ezért én mennyit hibáztam!

Ez fantasztikus, mert először is hiba nélkül nincsen eredmény, a másik pedig a kihívás, ugye? A kihívás, vagy kudarc. Hát kudarc, hogy ha abbahagyom. De a kihívás az ajándék. Csak a kihívások által fejlődhetünk. Tehát a kihívás az, amivel találkozom, egy lehetőség a kihívás, hogy hogyan tudom önmagam, hogy kivé tudok válni a folyamatban, mit tudok elsajátítani, milyen kapcsolatra tudok szert tenni, és itt is a mentalitás, hogy a hiányra, vagy a bőségre fókuszálok.

Ez a sikermentalitás. Szeretném elmondani mindazoknak, akik megnézik ezt az anyagot, hogy soha nem hibáznak. Még soha nem hibáztak egész életükben, hogy ha az egészet nézik, és nem egy kis szakaszát kiragadják, és nem azokat a pontokat gyűjtik, hogy miért nem elég jó? Mert ez megint egy univerzális törvényre rácáfol, mely szerint már akkor teljesen tökéletesek voltunk, amikor idejöttünk.

Anita: És remélem jegyzeteltek, mert ezek mind nagyon-nagyon hasznos tippek. És mit mondanál azoknak az embereknek, akik mondjuk tényleg, ahogy mondtad, sőt, ezt még magamon is ugyanúgy észre szoktam venni a mai napig, hogy a hibájukra fókuszálnak, hogy rövid távon gondolkodnak, és mondjuk most még nincs lehetőségük elmenni egy rendezvényre, vagy mondjuk nincsen lehetőségük befektetni egy coachba, vagy egy mentorba, hogy ők hogyan kezdjék el ezt folyamatot? Van-e esetleg valami trükk, vagy eszköz, amivel, amit napi szinten tudnak használni arra, hogy emlékeztessék az agyukat, hogy ne a rosszra fókuszáljanak, hogy mibe nem jók, hogy miért nem érnek annyit, hogy miben hibáztak, hogy mit csesztek el, hanem a másik felére, amit ugye most említettél.

Beáta: Igen, látom nagyon ragaszkodsz a trükkökhöz, még egyszer mondom, hogy trükk és … nincsen. Viszont, ha már a trükk szót használjuk, nem trükk, de természetesen tudom, hiszen magamon is tudom, hogy volt egy időszak az életemben, amikor nem lett volna pénzem kifizetni mondjuk saját magamat, most, ahol tartok az életemben. Vagy egy rendezvény, nem tudtam volna elmenni egy rendezvényemre. Vagy volt olyan, hogy nem tudtam megvenni egy könyvet, nem tudtam volna megvenni egy könyvet, mert az életünk egyik mélypontja az volt, amikor a férjemmel sétáltam a városban, és megkérdeztem tőle, hogy mennyi készpénzünk van?

Mondta, hogy ötezer forint. Az nála volt. Majd hirtelen eltűnt mellőlem, és utánanéztem, visszasétált, és láttam, hogy egy hajléktalanhoz lehajol, és utána visszajött hozzám, és megkérdeztem, mennyit adtál neki? És mondta, hogy egy ezrest. Én nem szóltam egy szót se, mondom, most már csak négyezer forintunk van.

KÉRD az AJÁNDÉK önfejlesztő eBook-ot INGYEN most:

Tehát ez nem lett volna még nagyjából elég egy könyvre se, hogy ha élelmiszert is szerettünk volna vásárolni. És bizony volt, hogy hetekig, vagy hónapokig vajas kenyérrel ment a férjem dolgozni, és ezek megtörtént esetek. És éppen ezért nagyon-nagyon sok anyagot biztosítok én is ingyenesen azoknak, akik az életükben azon a ponton vannak, ahol mondjuk én voltam valamikor.

Ezek az anyagok komplett programok, most például a Neale Donald Walsch-sal egy közösen egy online kurzust raktunk össze, hogy azok is elérjék, akik valóban akarnak. De az adott pillanatban olyan kilátástalan a helyzetük, mint ahogy én is mondtam, egy spirál úgy lehúzott, hogy konkrétan azt mondtam, hogy nem akarok változtatni a helyzeten.

Ez több, mint az édesapám elvesztésével kapcsolatos volt, hogy nem. Én nem akarok tudomást venni semmiről sem, és ilyenkor szükség van egy kézre, aki odanyúl és felemel, és segít neked kijönni. Nagyon-nagyon sok ilyen ingyenes programom van, de vannak nagyon-nagyon alacsony árú programok. Egyébként épp most több visszajelzést kaptam, hogy hihetetlen, hogy milyen alacsony áron kínálom azt a tartalmat, ami az online programokban benne foglaltatik.

Örülök, hogy ezzel is tudok segíteni. És természetesen, amikor pedig már ott tart az adott vállalkozó, ahol egy későbbi életszakaszomban én tartottam, amikor eljut oda, hogy eljut valahová. Én például egymillió-másfélmillió forint közötti összeg volt az, hogy egyszerűen nem tudtam, eljutottunk oda, és nem tudtam túllépni, és még nem tudtam megengedni a Have it all filozófiát, egyébként ami azt jelenti számomra, hogy választások lemondások nélkül.

Hogy megengedjem magamnak, hogy igenis lehetek egyszer boldog édesanya, és lehetek sikeres vállalkozó, és lehetek a társamnak a társa, és még minőségi időt is tölthetek magammal, és a személyes coaching, vagy az intenzívebb, vagy exkluzívabb programjaim azok nekik szólnak, amikor már ott tartanak az életük azon szakaszában. Ezt a trükköt tudom ajánlani, hogy vegyék igénybe, biztos vagyok benne, hogy.

Talán még annyi, hogy ha én is azt tapasztaltam, hogy nagyon sok mindent kipróbáltam, és most is látom nagyon sok magyar vállalkozón, hogy nagyon sok mindent kipróbálnak, nagyon sok, mindenkinek megvan a saját mentora. Inkább én mentornak hívnám, mint coachnak, mert ahogy mondtam, de számomra nagyon fontos a személyes tapasztalat. Ami a mögött a munka mögött áll, amiben segíti a mentor a mentoráltját.

És hogy ha megtalálja azt, akivel eléri a sikereket, itt megint egyébként az a bizonyos akadály, az a félelem van a háttérben, na jó, idáig eljutottam, de innét azért hogyan tovább? És akkor elkezdenek rohangálni és mást keresnek, és visszadolgozzák magukat arra a szintre. Tehát, hogy ha megtalálod azt, aki segít, akkor maradj vele. Évekig. Minimum három-öt évig. És akkor fog igazán transzformálódni az életed. Egyébként ezt én is követem.

Anita: Ezek nagyon jó trükkök voltak, ahogy én mondtam, de eszközök is, tehát tényleg a mentor az egy hatalmas nagy dolog, és ezt örülök neki, hogy megemlítetted, mivel általában ugye az összes sikeres vállalkozó, hogy ha megkérdezik tőle, hogy miért lett sikeres, akkor mindig egy mentorra szoktak hivatkozni. A másik meg az, hogy nagyon köszönjük szépen, hogy mondtad, hogy vannak ingyenes tartalmaid is, mivel tényleg, akik most vannak olyan szinten, hogy mondjuk még nem tudják maguknak megengedni, akkor most már azonnal le is romboltuk a kifogásokat, hogy a pénz kifogást, mivel igen, akár ingyenes tartalommal is elkezdhetik már most. És hogy ezt hol tehetik meg? Ugye ezt majd a videó alá be is fogjuk nektek linkelni. Mesélnél egy picit a kvantumugrásról? Hogy mit jelent az az üzleti életben, és mi kell hozzá?

Beáta: Kvantumugráshoz mi szükségeltetik? Attól függően, hogy üzleti területen, vagy gondolkodásmódilag. Gondolkodásmódilag mindenképpen egy néhány dolognak a megértése, elfogadása. Például az, hogy bármire képesek legyünk az életünkben.

Viszont nem csak bármire képesek vagyunk, hanem pont azért jöttünk ide, hogy ezt a nagy gazdagságot kifejeződésre juttassuk, és mi vállalkozók a vállalkozásunkat, az olyan gondolkodásmódú vállalkozók, mint én, pontosan az önkifejezésük egy eszközéül használják. Tehát nem a pénz az elsődleges, az majd egy következmény lesz, egyébként ezért van, hogy nagyon sok vállalkozó a pénzt tűzi ki, és nem éri el, mert nem az elsődleges célját tűzi ki.

Tehát mindenképpen az a mentalitás, hogy kik vagyunk valójában, hova tartunk, mire vagyunk képesek, miért vagyunk itt? Üzletileg pedig mindenképpen az, hogy megértsük, hogy hosszú távban érdemes gondolkodni. És ha most nem is öt, tíz, tizenöt évekről beszélek, de hoztam egy nagyon egyszerű példát erre. Van egy nagyon-nagyon egyszerű példám erre. Hogy ha, ugye hogy gondolkodnak a vállalkozók?

A vállalkozók legtöbbje, amit én látok, vagy azok a vállalkozók, akik bizonyos szinten elakadnak. Maximum egy hónapban gondolkodnak, vagy esetleg kettőben. Na jó, akkor ezt a hónapot, és most ebben a hónapban el kell érnem ezt, és folyamatosan kudarcélmény elé állítják magukat, hiszen ahogy mondtam, ha a kudarcokat el akarjuk kerülni, akkor mindenképpen hosszú távon érdemes gondolkodni, hiszen az adott teljesítményünket vesszük alapul.

Viszont, hogy ha elkezdesz hosszú távon gondolkodni, egy-kettő-három évben, akkor meglátod azt, hogy alul értékeljük azt, hogy mire vagyunk képesek hosszú távon. Felülértékeljük, hogy mire vagyunk képesek rövid távon. Az egyszerű példa amit hoztam, mondjuk gondolkodjunk három évben. Tételezzük fel, és nagyon szeretném, hogy ha mindenki a saját számaival számolna. Amit én hoztam számot, az csak az egyszerűség kedvéért van. De aki éppen kezdő vállalkozó, és mondjuk még nem rendelkezik jövedelemmel, az vegye alapul azt a jövedelmet, amit az elmúlt egy-két évben átlagosan keresett havi szinten.

Az, hogy a családdal, vagy külön, az mindig háztartásfüggő, tehát ott is, hogy hogy számoljátok a jövedelmet. Aki már működő vállalkozást működtet, az vegye alapul a saját jövedelmét. Én egymillió forintot hoztam havi jövedelemnek, még egyszer mondom, csak a könnyű számolhatóság kedvéért, úgy hogy ne akadjunk el az egymillió forintnál, mert nem fogjuk megérteni az üzenetnek a lényegét.

És ha abban gondolkodunk, hogy havi egymillió forint volt a jövedelmed, akkor ez azt jelenti, hogy éves szinten 12 millió forint. Jó? És ha három évben gondolkodunk, akkor, ha kvantumugrásról beszélünk, ha ezt a jövedelmet tízszerezzük minden évben, az azt jelenti, hogy a 12 millióból jövőre 120 millió lesz. Aztán 2020-ban 1,7 milliárd, 2021-ben 12 milliárd. Lehetséges-e a tízszerezés? Lehetséges.

Van egy kedves ügyfelem, ő 2016-ban kezdte a vállalkozását, termékekről van szó, üzlethelyiséggel rendelkezik. 2016 év végén, ha jól tudom, ilyen szeptember körül. 2017 volt a teljes éve, most együtt dolgozom vele. Most augusztus, vagy szeptemberben mondta, mondjuk legyen szeptember, hogy megtízszerezte a tavalyi jövedelmét, egy olyan termékkel, ami idényjellegű és még nem volt a szezonja.

Tehát lehetséges. És ha körülnézünk a világban láthatjuk. Ez nem azt jelenti, hogy meg kell tízszerezned a jövedelmedet, ez csak egy példa a kvantumugrásról és a hosszú távú gondolkodásmódról. De felejtsük el a tízszerezést. Mondjuk, és azt gondolom egyébként visszatérve, hogy a 12 millió, a 120, az 1,2 milliárd mindenképpen kvantumugrás. Egyetértünk ebben Anita?

Anita: Így van.

Beáta: De hagyjuk a tízet, mondjuk gondolkodjunk abban, hogy három éven keresztül csak háromszorozzuk a jövedelmünket. És megint a 12 milliót véve az azt jelenti, hogy 2019-ben 36 millió forint. És ha megint háromszorozzuk 2020-ban az 108 millió forint. Majd 2021-ben 324 millió forint. Hosszú távon gondolkodtam. És csak arról beszéltem, hogy három éven keresztül háromszorozom a jövedelmet. Ezt már egyébként a vállalkozók 80%-a el tudja magáról hinni, hogy erre képes.

KÉRD az AJÁNDÉK önfejlesztő eBook-ot INGYEN most:

De ezt is hagyjuk, és azt mondom, hogy csak három éven keresztül abba gondolkodjunk, hogy duplázzuk a jövedelmünket. Ami azt jelenti, hogy 12 millióból 2019-re 24 millió lesz, 2020-ban 48, 2021-re 96 millió. Tehát a mostani egymilliós jövedelem, havi egymilliós jövedelem 2021-re 8 millióra nő, csak azáltal, hogy éves szinten dupláztam. Ez kvantum ugrása.

Mindenkinek megvan az, és ez egyébként, mindegy, nem megyek bele a részletekbe, és nem is az az elsődleges, hogy mit érünk el. Hanem az, arra érdemes összpontosítani, hogy mivé váljunk a folyamatban? Kivé szükséges válnunk? Mennyire szükséges önmagunkkal önazonossá válni, hogy ennek a teljesítménynek az elérésére, hogy egy kicsit a tudatos gondolkodás felé hajolva, hogy mindennek az értéknek a kifejezésére képesek legyünk. Hogy kifejezzük azt, amik valójában vagyunk.

Tehát mennyire önazonos gondolatokat érdemes választani, és akkor a hiány és a bőséggondolkodás, a hiánygondolkodás nem önazonos, azért frusztrálom agyon magamat. A hiánygondolkodás betegséget okoz, nyomorúságot, anyagi problémát, párkapcsolati problémát.

A bőséggondolkodás önazonos. És egyébként érzed is, te is, vagy bárki, aki ezt a beszélgetést hallgatja. Lehet, hogy utána elkezd logikusan, logikusan gondolkodni, aki azt mondja, hogy nem hisz el magáról, de amikor elenged mindent, akkor tudja, hogy ez az igazság. Nem? Teljesen összhangban vagy vele, és teljes nyugalmat okoz az életedben.

Anita: Amikor úgymond madártávlatból nézzük az életünket, nem, mint mondjuk ma, mi van, ha nem mi lesz tényleg két-három év múlva? Ez egy teljesen más szemlélet. Tehát remélem, aki nézi ezt végigcsinálta, és te is érzed most már azt, hogy ez működik. És milyen gyakran kell ezt a gyakorlatot megcsinálni? Vagy?

Beáta: Ez nem egy gyakorlat, nem egy életforma. Egyébként, ugye mondtad, hogy nem csak hölgyek, hanem urakkal is együtt dolgozom, és van egy úriember, akivel együtt dolgozom most már két éve, dr. Illés Ferenc egyébként, a visszajelzések szerintem fent is van a weboldalamon.

Ő mondja, hogy az a folyamat, amikor lehetőségem van együtt dolgozni vele egy rendezvényen, egy program, egy coaching keretében, amit kitűz két-háromszoros jövedelemnövekedést, ilyen három-négy hónap múlva. Tehát ahogy ő mondja, végigmegyünk az egész folyamaton. Összerakjuk és így tovább, általában két-három héten belül el szokta érni azokat az eredményeket.

Nem csak pénzügyileg, hanem az az ember, akivel valamikor együtt dolgoztam, és szét volt frusztrálva, mert mindene volt, csak szabadideje nem. Tehát éjjel-nappal dolgozott, mert az volt az elképzelése ügyvédként, addig mára, ha jól tudom, ilyen heti három-négy napokat dolgozik és sokszorozta a jövedelmét két év alatt. Ez egy folyamat, ez egy életforma.

Anita: Hát nagyon szépen köszönöm az interjút. Rettentő sok hasznos információt kaptunk, és remélem, hogy szorgosan jegyzeteltetek, majd találkozunk januárban mindenképpen, és köszönöm szépen, hogy itt voltál.

Beáta: Én is nagyon szépen szeretném megköszönni nektek még egyszer Anita a lehetőséget, meg ezt a kellemes beszélgetést, és neked kedves hallgató, hogy ezt a felvételt meghallgattad. Köszönöm szépen!

Anita: Köszönjük, sziasztok!

Csatolakozz a Facebook oldalunkhoz:

Ajándék önfejlesztő eBook

KÉRD az AJÁNDÉK önfejlesztő eBook sorozatot INGYEN most:

Évek alatt összegyűjtött abszolút hihetetlen tippekkel és trükkökkel az önfejlesztés területéről, melyekkel garantáltan maradandó változást érsz el életedben. FOGADD NAGY SZERETETTEL.

Andrade Anita

A szerző

Andrade G. ANITA
Önfejlesztő tréner és EREDMÉNY COACH

További részletek >>

© Copyright  2020-2022   |   Andrade Anita by SikerGuru    |   Adatkezelési szabályzat    |   Általános felhasználási feltételek 
 Minden jog fenntartva   |   Email: anita@siker.guru