Gazdag vagy szegény gondolkodásmód?

Mi a különbség a gazdag és szegény SZOKÁSOK között?

Mi mindenben különbözik a szegény gondolkodásmód a gazdag gondolkodásmódtól?

Először is a szegény gondolkodásmód és a gazdag gondolkodásmód között rettentő sok alapvető különbség van, amit már több ezer ember az elmúlt évszázadokban tanulmányozott.

Ezt szeretném nektek átadni, hogy valójában mire is jutottak.

A tetteinknek van következménye.

1. TÁPLÁLKOZÁS

A gazdag embereknek 70% százaléka kevesebb, mint 300 kalória gyors ételt eszik naponta, és 97 %-a a szegény embereknek sokkal több, mint 300 kalória szemetet, hát tegyors ételt eszik naponta. Ebből adódóan egyértelmű, hogy a gazdagok egészségesebben táplálkoznak. Több gyümölcsöt, zöldséget és magas minőségű ételt fogyasztanak. Persze kivételek mindig is voltak és lesznek is. Ilyen például Warren Buffet és a Fat’donalds-os sajtos burger. De a kivételek… senkit sem érdekelnek!

KÉRD az AJÁNDÉK önfejlesztő eBook-ot INGYEN most:

2. Fókusz


80%-a a gazdag gondolkodásmódú embereknek az egyetlen egy cél elérésére fókuszálnak, miközben 12%-a a szegényeknek teszi ezt. Megjegyezném, hogyha már a fókuszról van szó, hogy a gazdagok 23%-a szerencsejátékozik, míg ez százalék a szegényeknél 52%.

A különbség egyértelmű.

3. Sport

76%-a a gazdagoknak folyamatosan sportol körülbelül heti négyszer, mígnem a szegényeknek ez csak 23%-a teszi.

4. Önfejlesztés

A gazdagok 63%-a hallgat hangos könyveket, ami közben a munkájukban utaznak, vagy sportolnak, mígnem 5%-a teszi ezt a szegény gondolkodásmódú embernek.

hangoskönyvet hallgatni

De itt van még jópár fontosabb statisztikai adat:

 • 81%-a a gazdag embereknek van teendő listája, hogy miket kell elvégeznie. Mígnem ez a szegény embereknél 19%.
 • 63%-a a gazdag gondolkodásmódú embereknek kötelezi arra a gyermekét, hogy nem fikció, hanem inkább szakkönyveket olvasson, mígnem ez a szegény gondolkodásmódú embereknél ez mindössze 3%.
 • 70%-a a gazdag gondolkodásmódú szülőknek arra ösztönzik a gyermekeiket, hogy adományozzanak, hogy ingyen dolgozzanak, míg 3%-a a szegény gondolkodásmódú szülőknek teszi ezt.
 • 67%-a a gazdagoknak írja le a céljait, 17%-a a szegényeknek.
 • 88%-a a gazdagoknak olvas több mint 30 percet naponta, ez csupán 2% a szegényeknél.
 • 6%-a a gazdagoknak “ami szívén, a száján” típus, míg 78%-a a szegényeknek.
 • 47%-a a gazdagoknak ébred fel három órával a munkakezdés előtt, 3% ez a szegényeknél.
 • 74%-a tanítsa a gyerekeit a napi sikerszokásokra, 1%-a a szegényeknek.
 • 84%-a a gazdagoknak hiszi azt, hogy ők alakítsák az életüket és ez mindössze 4%-a a szegény gondolkodásmódú embereknek.
 • 86%-a a gazdag gondolkodásmódú embereknek szeret olvasni, 26%-a a szegényeknek.
 • 86%-a gazdagoknak hisz egy életen át tartó fejlődésben, önfejlesztésben, és mindössze 5%-a a szegényeknek.

Este azt eldönteni, hogy te nem egy ostoba valóság show-t nézel, hanem egy szakkönyvet olvasol, nincs pénzhez kötve.

Ezek a kis apró szokások azok, amik meghatározzák az életünket.

Ezek az apró dolgok azok, amiktől úgy igazából valaki, nevezhetjük akár sikernek is, sikeres lesz, gazdag lesz, jólétben tud élni.

KÉRD az AJÁNDÉK önfejlesztő eBook-ot INGYEN most:

5. Boldogságkutatás

A boldogság kutatás is egy nagyon fontos része az önfejlesztésnek, hiszen miért ne kutatnánk azt, amiért mi itt vagyunk ezen a világon. Hogyha valóban azért vagy a világon, hogy boldog legyél, akkor nem lenne kutya kötelességünk azt megtanulni, hogy mi az, ami minket boldoggá tesz, ahelyett, hogy csak tippelgetünk és feltételezünk, hiszen tudjátok, hogy mit mond Denis Félix a feltételezésről:

A feltételezés az minden jónak az elrontónak.

Úgyhogy pont ezért, ami úgy minket igazából boldoggá tesz az nem a pénz… -ezt egy tanulmány is kimutatta:

Évente 10-15 millió forint bőven elég, hogy mi egy gazdag, anyagilag gazdag életet éljünk. Nincsen szükségünk sokkal többre, hogyha viszont kevesebb van, akkor már ott jönnek a problémák és jön a frusztráció.

Ha ennél több pénzed van, nem fog boldogabbá tenni. Persze most nem arra biztatlak, hogy keressél évente húsz millió forintot és álljál meg, és ne fejlődjél tovább. Persze, hogyha már az ember lejut egy olyan szintre, akkor sokan tovább mennek, mert élvezik a játszmát, élvezik az életet, tehát neked is anyagi jogod, alanyi jogod van ahhoz, hogy annyit keressél, amennyit akarsz, annyi kastélyt és annyi Ferrarit vegyél, amennyit csak akarsz. A lényeg itt tényleg abban van csak, hogy a pénz a boldogság csak az egyik pillérje.

Úgy szoktam magyarázni, hogy az csak egy oszlop. Hiába van több pénzed, mint mindenki másnak, ha csak azon az egy oszlopon állsz, a kastélyod összeomlik.

A Te kis kastélyodnak több oszlopon kell állnia, hogy az egy erős, stabil alapokon álljon. Ilyen oszlop például az egészséged. Hiába vagy gazdag, ha reggel nem tudsz kikelni az ágyból. Ne értsél félre a pénz fontos, de az egészség is épp olyan fontos. Oszlopok! Az összes fontos. Számodra melyik fontosabb? A pénz vagy az egészség?

A népet a hülyeségre programozzák a tévében és a mainstream médiában. Ez tény.

Volt egyszer egy gazdag ember és bekopogott hozzá a halál.

“Uramisten én még nem akarok meghalni, még annyi dolgom van… még adjál egy kis időt halál.” – kérlelte a gazdag ember.

“Nem lehet velem alkudozni, most megyünk azonnal.” – felelte a halál.

“De adok pénzt, minden vagyonomat odaadom, csak egy napot hadd töltsek el a gyerekeimmel és az unokáimmal.” – folytatta a gazdag ember.

“Nem! Semmiképpen!”

“Legalább egy órácskát hadd töltsek el velük, a kis unokáimat hadd ölelhessem meg még egyszer.” – nem adta fel a gazdag ember.

“Nem!”

“Legalább egy levelet hadd írhassak nekik, ahol leírom, hogy mennyire szeretem őket.”

“Nem!”

“De mindenemet odaadom, az összes vagyonomat odaadom, csak még egy utolsó, egy csók a kis orcájukra.” – a halál azonnal magával ragadta a gazdag embert, mert a világ össze pénze sem elég ahhoz, hogy alkudni tudjon a halállal és több időt tölthessen családjával.

– VÉGE –

Na bumm… sajnos a legtöbb embernek az jött le, hogyha gazdag vagy, akkor rosszak az emberi kapcsolataid, nem töltesz időt a szeretteiddel és az életed végén bajban leszel. Máshogy kifejezve a gazdagok idióta emberek, akik soha sincsenek a családjukkal és körülbelül szarnak mindenre. És amúgy is egy szar alak minden gazdag, mert a pénzért nem lehet megvásárolni semmit sem az ég világon.

Micsoda hazugság és népbutítás kérem szépen!

Ezekkel arra programozzák a népet, hogy nehogy meggazdagodjál, mert olyan boldogtalan leszel, mint a csuda.

Hogyha olvasnál híres, gazdag emberek biográfiáit, akkor tudnád, hogy egytől egyig, már negyven, negyvenöt, ötven évesen nyugdíjba tudnak vonulni ahelyett, hogy hatvanhárom vagy hatvannégy éves korukig be kéne járni egy munkahelyre dolgozni, Mindemellett annyi időt töltenek el a kis unokájukkal amennyit akarnak és a legtöbb esetben sokat vannak velük. Úgyhogy ez abszolút agymosás, mert az ember gazdag, még nem lesznek neki rossz emberi kapcsolatai.

agymosás, agyprogramozás

Ha szegény emberhez állított volna be a halál, akkor a szegény ember is ugyanúgy könyörgött volna a halálnak, hogy még hadd töltsek el több időt a kis unokáimmal, hogy még hadd öleljem meg utoljára a gyermekeiket, hogy még hadd csókoljam meg utoljára a páromat…

Érdemes odafigyelni, hogy micsoda eszméletlen káros agyprogramozással tömi tele a fejünket a média. Ez pedig visszatart sok embert attól, hogy meggazdagodjon, mert félnek attól, hogyha gazdagok leszeknek, akkor utálni fogják őket.

A fenn elhangzott kis történetet több ezren megosztották Facebookon és több tízezren likeolták. Gazdag ember egy se likeolta, ezt garantálom.

Végig olvastam a kommenteket, és egy hölgy írta a kommentben, hogy látjátok gazdag ember, volt pénze, de még sem tudta megvenni a szeretetet.

 1. Erről nem is volt szó a történetben
 2. Ha szegény ember vagy, akkor se tudod megvenni a szeretetet, mert a szeretetet nem pénzért adják.

Úgyhogy talán ezzel a gondolattal búcsúznék tőletek, hogy ne féljetek a gazdagságtól, az nem azt jelenti, hogy fukar emberek vagytok, az nem azt jelenti, hogy rossz emberré váltok.

Továbbá igyekezzetek a gazdagságot ne csak az anyagiakkal összekapcsolni, hanem ugyanúgy az önfejlesztés során figyeljünk oda az egészségügyi gazdagságunkra, az emberi kapcsolati gazdagságunkra, a lelki, érzelmi gazdagságunkra, a mentális gazdagságunkra, és persze az anyagi gazdagságunkra is.

De az való igaz, hogy a pénz és az időt, jól mérlegen kell tartani, össze kell hangolni, mert bizony sokan esnek abba a hibába sajnos, hogy annyira azt hiszik, hogy majd a pénz az majd vesz nekik boldogságot, nem vesz, a pénz majd megold mindent.

Sok mindent megold, de nem mindent!

Sokan teljesen ráfókuszálnak arra, hogy ők meggazdagodjanak csak anyagilag, elhanyagolják közben az emberi kapcsolataikat, kihasználják az egészségüket, nem figyelnek oda magukra egyáltalán.

Ez az extrémitás.

A másik extrémitás – mert minden éremnek két oldala van – az pedig az, amikor valaki azt mondja, hogy a pénz az nem boldogít, a pénz az nem fontos, és abszolút, de nem dolgozik azon, hogy pénze legyen.

Ez utóbbit nem úgy kell elképzelni, hogy oké, neki a pénz nem fontos, DE! iszonyat jó emberi kapcsolatai vannak, és iszonyat egészséges és naponta tizenöt órát játszik a gyerekeivel. Haha! Sajnos nem így van ez… igaz? Tudod, miről beszélek?

Nem az egyik extrémitás, nem a másik extrémitás, hanem jöjjünk szépen középre és szépen, lassan megfontoltan haladjunk végig a kis életünkön, úgy, hogy élvezzük, hogy folyamatosan ici-pici kis bébi lépésekben építjük az összes pillért, ami nekünk fontos, anyagiak, emberi kapcsolatok, egészségünk, a mentális jólétünk, mindegyiken párhuzamosan picikét dolgozzunk minden nap.

Az arany középútban sosem tévedhetünk.

Csatolakozz a Facebook oldalunkhoz:

Ajándék önfejlesztő eBook

KÉRD az AJÁNDÉK önfejlesztő eBook sorozatot INGYEN most:

Évek alatt összegyűjtött abszolút hihetetlen tippekkel és trükkökkel az önfejlesztés területéről, melyekkel garantáltan maradandó változást érsz el életedben. FOGADD NAGY SZERETETTEL.

Andrade Anita

A szerző

Andrade G. ANITA
Önfejlesztő tréner és EREDMÉNY COACH

További részletek >>

© Copyright  2020-2022   |   Andrade Anita by SikerGuru    |   Adatkezelési szabályzat    |   Általános felhasználási feltételek 
 Minden jog fenntartva   |   Email: anita@siker.guru