Hogyan alakíts ki szokásokat, amik automatikusan sikeressé tesznek?

Azok a változások, amelyek először kicsinek és lényegtelennek tűnnek, jelentős következményeket eredményeznek az évek során. Ezekről a kis változásokról lesz szó, amiket szokásokká alakítunk. Hogyan vegyük fel ezeket a sikeres szokásokat?

Talán vannak emberek, akik hihetetlen sikereket érhetnek el egyik napról a másikra. Én egyet sem ismerek. Valójában az élet nem egyetlen egy dolgon múlik, hanem dolgok láncolatán.

Azon a kis szokáson, hogy a filmeket angolul magyar felirattal nézi az ember. Hogy ébredés után nem a telefonhoz nyúl, hanem a tevékenység naplóhoz. Hogy letiltotta a Facebookot és az Instagramot a számítógépről és telefonról. Hogy a napot fél liter citromos vízzel kezdi. Hogy abbahagyta a dohányzás szokását, a túlzott alkohol fogyasztást. Hogy leírja magának azt, amit akar és nem arra fókuszál, amit nem akar.

A meditáció szokása. A tervezés, a pozitív gondolkodás, a dicsérés szokása. A reggeli és az esti rutinodon belül bevett szokások. A fogmosás, bőrápolás szokása. Higéniai szokások. Ismerkedési szokások. Az egészséges táplálkozás szokása.

Olvasd el a könyvem és sajátítsd el

a sikerhez vezető apró szokásokat!

Biztos te is tudnál felsorolni jó pár apró szokást, amely megváltoztatta az életedet. Alapjában véve ilyen és ehhez hasonló apró szokásokon múlik a jelenlegi helyzeted, a jövőd, hogy milyen boldog vagy, mennyi pénzed van és mennyire vagy megelégedve saját életeddel. Fel tudnál sorolni ilyen apró szokásokat?

Aztán vannak azok az apró szokások, amelyek képesek egy egész életet megváltoztatni és teljesen más irányba terelni.

Számomra ilyen volt az olvasás apró szokása a legnagyobb változásokat hozta életemben. Hogy kiolvastam azt az egyetlen egy könyvet, ami hatására még több 100 könyv következett, hiszen így megértettem az olvasás és fejlődés hatalmát.

Továbbá, hogy hallgattam szüleimre szokás és egy messzi, lényegesen nehezebb, kéttannyelvű iskolát választottam. Hogy a sportról az életem szerves részeként kezdtem el gondolkodni. Hogy a döntéseimnél igyekeztem a nehezebb utat választani szokás, így többet kaptam következményképpen. Hogy nem ragadtam le egy halott párkapcsolatban és hoztam egy döntést, hogy kilépek, kerüljön bármibe is. Hogy nem engedtem, hogy a főnököm lelkileg terrorizáljon és felmondtam. Kétszer is. A magamért kiállok szokás.

Hogy elkezdtem első vállalkozásom – a kezdeményezés és rizikóvállalás szokása.

Hogy kiköltöztem Ausztriába, majd hazaköltöztem Magyarországra és a lista még folytatódhatna oldalakon keresztül.

Viszont a sikert nem egyetlen egy jó ötlet, egy jó lépés vagy a szerencse határozza meg:

Hiába olvastam volna könyveket, ha nem ültettem volna át gyakorlatba a tanultakat.

Feleslegesen végeztem volna el egy neves egyetemet, ha utána nem mertem volna felmondani az első munkahelyemen.

Hiába mondtam volna fel a munkahelyemen, ha nem kezdtem volna vállalkozásba.

Magyarul nemcsak fizikai szokásokról lesz szó, hanem ami néha még annál is fontosabb: mentális szokásokról is.

Olvasd el a könyvem és sajátítsd el

a sikerhez vezető apró szokásokat!

Egy könyv, egy döntés, egy szokás nem elég, hogy 15 év múlva teljesen máshonnan nézd a napfelkeltét és abszolút máshol tarts az életedben. A sikert a folyamatos, általában lényegtelennek tűnő apró döntéseid, szokásaid határozzák meg. Nincs egy mágikus döntés vagy egy csodatevő szeminárium, sem varázs tabletta. Ha ezt várod el ettől a könyvtől, akkor sajnos rossz helyen kopogtatsz. A sikeres életnek ára van. Hajlandó vagy megfizetni?

Nézzük meg példaként, amivel én foglalkozom: Online tanfolyamok létrehozása és értékesítése. Hihetetlen sok apró dologból tevődik össze ez az egyetlen egy feladat. De nézzük is meg mire gondoltunk:

Előtte fontos megérteni a kiválóságot. A siker és a kiválóság kéz a kézben jár.

A kiválóság csapdája a tökéletességre való törekvés. Ne várj, míg minden tökéletes lesz, hanem kezd el azonnal onnan, ahol most tartasz és azzal, amid most van. Magyarul igen, neked kell a legjobbnak lenned és folyamatosan erre törekedned, de meg kell, értsd az elején szörnyű leszel és ez rendben van így. Adj magadnak engedélyt, hogy rossz legyél, és jobban fogsz merni.

Az egyik ismerősöm Podcastet akart indítani, de nem tudta hogyan. Ezért megfogta a telefonját és elkezdett vele Podcasteket felvenni, majd egy ismert helyre ezt feltöltögetni minden héten egyet. A minőség nem volt jó. A Podcast adások sokszor strukturáltalanok voltak és megfelelő technikai háttér sem volt kiépítve.

Továbbá nem volt weboldal, ahonnan el tudták volna érni a követői az összes Podcastet, ahogy az a nagykönyvben meg van írva. A marketing teljes hiánya pedig egyértelmű volt. Hibázott? Persze, hogy nem. Elkezdte. Nem engedte, hogy a „tökéletes akarok lenni, amikor belevágok” szindróma visszatartsa.

Viszont, ha ismerősöm nem dolgozik a hiányosságokon folyamatosan, akkor sosem lesz sikeres.

Szerencsére őt is a kiválóság vezérli, mert idővel vásárolt magának egy profi mikrofont, kiépítette a weboldalt, vásárolt tárhelyet, elkezdte a marketinget és megértette a Podcast lényegét. Ma már több 100 követője van és folyamatosan tanul, fejlődik. Nem beszélve arról, hogy az első felvétel összehasonlíthatatlan az 50.-el. Mind hangminőség, mint témaválasztás, mint felvezető és struktúra stb. Tekintetében.

Olvasd el a könyvem és sajátítsd el

a sikerhez vezető apró szokásokat!

A siker és a kiválóság kéz a kézben jár.

Nem baj, ha nem vagy jó benne, de kezd el és folyamatosan dolgozz magadon. Minden héten, minden nap.

Egy másik példa egy online tanfolyam készítése:

Ami egy online tanfolyam készítéséhez szükségeltetik, az elsősorban az első osztályú tartalom, amely a következőkből tevődhet össze: testbeszéd, mimika, gesztikuláció, hanglejtés, hangsebesség, hangsúlyozás, hangszín, artikuláció, szóhasználat, oktatás értehetősége, oktatás élvezhetősége, gondolatok logikus összekapcsolása egymással, ígéret, a tartalom folyékonysága, bátorítás, önbizalom növelés és megértés, nlp szavak és kifejezések használata, egyszerűség, vicces és humoros elemek, oktatási struktúra, tehát a tananyag struktúrája, storytelling, meglepetés elemek használata, metaforák, oktatás felhasználhatósága, nyomatható munkafüzet, oktatás eredményességének a biztosítása, cselekvésre buzdítás, feladatok, áttörések biztosítása.

online tanfolyam készítés

Semmiképp sem hanyagolhatjuk el a megjelenést sem, igaz? Tehát a smink, haj, alak, kisugárzás, mikrofon beállítások, fénybeállítások, íróeszköz és más vizuális eszközök, professzionális videóélmény, magas felbontás, öltözetem, fehér fogak. Mindeközben fejben kell tartani a céljaimat is, hiszen a cselekedethez pontos célok tartoznak. Ilyenek például az elégedett vásárlók, érdeklődők, majd a feliratkozók gyűjtése is fontos, eladások növelése, akár a like-ok gyűjtése, email lista bővítése, ismertség növelése, közkedveltség sem elhanyagolható, autoritás és hitelesség kialakítása szinte az első helyen áll, ha infótermékeket értékesítesz.

Itt jön képbe azonnal az eladási oldal kinézete, ajánlások képpel majdnem, hogy elengedhetetlen, gyakran látogatott weboldal, marketingre és reklámra költött pénz és a cég, akit megbízol, copywrite, automatikus után követés, meglepetés elemek, bónusz anyagok, upsale akciók, elérhetőség és még sok-sok más.

Ne feledkezzünk meg arról, hogy a tanfolyam megvétele könnyű, egyértelmű, gyors és egyszerű legyen, az árazás sem elhanyagolható, a tanfolyam felületet biztonságos legyen, ne omoljon össze, gyors legyen és mindig elérhető, a tanfolyamra való belépés egyszerű, a tanfolyam felhasználófelülete fantasztikus és szórakoztató, a számlázás pedig automatikus, ha lehet.

Természetesen ezeket még jobban le lehet bontani, hiszen egy eladási oldal több tucat apró dologból tevődik össze. Sminket elkészíteni ismét több órás, akár több napos tanulást, majd pedig gyakorlatot igényel az idődből. De ez így van összes ponttal, nem? Az, hogy én sikerrel járok-e az online tanfolyamokkal ezeknek az aprónak tűnő részeknek az összességétől függ, nem pedig attól, hogy mennyire vagyok tehetséges, szép vagy okos.

Kemény munka és tanulás, ami szintén egy szokás. Mert, ahogy csinálsz valamit, úgy csinálsz mindent – mondták a bölcs tanítók!

Tényleg nem kell több a sikerhez. Ezeknek az apró szokásoknak a felvétele fog téged boldoggá, kiegyensúlyozottá és sikeressé tenni a te választott területeden.

Bármit is csinálsz most az életedben, biztos vagyok benne, hogy le lehet bontani ilyen és még apróbb részletekre, amiken aztán külön-külön elkezdhetsz apránként dolgozni és hihetetlen sikereseket érhetsz el.

Minden egyes tevékenység egy szokásból ered. A szokás hatalmától senki sem menekülhet. Máshogyan kifejezve olyan ember vagy, mint amilyen szokásokat birtokolsz.

Ha nem szokásom a tanfolyamokat úgy összeállítani, hogy az strukturálisan egy tanulási élményt tudjon biztosítani, akkor lehet megveszed az elsőt, de a másodikat biztos nem, a tovább ajánlásról pedig már nem is beszélek.

Szokások.

Ez a kulcs mindenhez.

Az apró szokás nagy hatalom

Olvasd el a könyvem és sajátítsd el

a sikerhez vezető apró szokásokat!

A SZOKÁS ARRA VALÓ, HOGY MEGKÖNNYÍTSE MINDENNAPJAINKAT.

A szokás egy automatikus problémamegoldó és segítségével egyszerűbbé válik az életünk. Szokások nélkül nagyon nehéz lenne léteznünk. Képzeljük csak el, hogyha minden egyes alkalommal, amikor belépünk egy sötét szobába, ki kéne találnunk, hogy hogyan oldhatjuk meg a problémát. Ezzel szemben mindenki kialakította a villany felkapcsolásának a szokását, amely már automatikusan, látszólag gondolkodás nélkül történik. Képzeljük el, hogy minden fogmosás alkalmával arra fokuszálnánk, hogy milyen technikával mossuk meg melyik fogunkat. Már a nap első egy órájában teljesen kimerülnénk. Szokások nélkül nem tudnánk élni.

Vegyük például az egészségedet. Mindenki egyetért abban, hogy egészség nélkül nem tudunk teljes életet élni. Sokan az egészséget nevezik meg a legfontosabbnak az életben. Az egészség lehet nagyon egyszerű és nagyon összetett is. Megszokás (szokás) kérdése.

Szokás kérdése, ha elmész bevásárolni belecsempészed-e azt a Snickerst a bevásárlókosaradba. Szokás kérdése, hogy a gyümölcs és zöldség szektorban vásárolsz a TENGER TENGERPART CSODÁLATOS SZÉP SZABADSÁG SZERETET ÖRÖM legtöbbet. Ellátogatsz-e az alkohol részleghez? Este munka után a tévé előtt leheveredve megbontasz egy sört, vagy leugrasz edzeni a fitneszterembe. Akármilyen hihetetlen, de mind a kettő szokás, illetve megszokás kérdése. Este egy politikai csatornán, vagy egy önfejlesztő könyvön alszol be? Szokás.

hogyan kezeled a stresszt? szokások

A szellemi egészségnek is óriási szerepe van a sikeredben, igaz? Hogyan kezeled a stresszt? Milyen szokásokat építettél ki? Én tudom, a mai napig azon dolgozom, hogy a stresszevést leépítsem és elhagyjam ezt a káros szokást. Mert nemcsak szokásokat fogunk felvenni, hanem ugyanúgy elhagyni is lehetőségünk van azokat a szokásokat, amelyek már nem szolgálnak minket többé.

Aztán itt van a mentális egészség, mint tanulás, mentális tréningek, mint például sudoku, keresztrejtvényfejtés, fejben számolás, versek megtanulása stb. Zig Ziglar szokta mondani, hogy nincs lassú elme, csak olyan, amelyet nem edzenek folyamatosan és eltunyul.

Az elméddel foglalkozni és edzeni is szokás. Édesapám a mai napig keresztrejtvényeket fejt. Sokan sakkal, olvasással és más egyéb eszközökkel próbálják frissen tartani elméjüket.
Végül, de nem utolsó sorban a testi egészség, mint táplálkozási szokások, sportolási szokások, káros szenvedélyektől mentes élet, orvosi kontroll vizsgálatok, oxigén, folyadékbevitel, életstílus, kiadós alvás, biztonság érzése stb.

Szokások. Ha például szokásod hajnali egyig szennylapokat olvasgatni, vagy sorozatokat nézni, amikor másnap reggel 6-kor csörög az óra, akkor meg tudom mondani az egészséged, a sikered és az élettel való megelégedettségedet is. Ugyanis 5 óra alvás nagyon kevés embernek elég. Ha évek óta nem sportoltál, ismét akárki meg tudja mondani fizikai állapotod, csapnivaló. Ha gyorskajákat, zsíros fehérkenyeret eszel, cukrozott szörpöket iszol, a zöldséget csak kirakatból ismered, akkor ismét akárki meg tudja mondani az energiaszintedet. Este 6 óra után valószínűleg már megszólíthatatlan leszel, de lehet már jóval előbb is.

Láttál már favágást? Sokszor több százszor meglendítik azt a fejszét majd az utolsó 1-2 csapás hatására elkezd a fa dőlni. Te is tudod, hogy nem az utolsó csapás miatt sikerült kivágni azt a fát, hanem a megelőző több száz miatt. A cél a fa kivágása volt, ami maga az eredmény, amit el akartál érni. A szokás pedig, ami az eredményhez vezetett, maga a fejsze használata. Éppen ezért mi a megfelelő apró szokások kialakításán fogunk dolgozni, ami majd automatikusan a kívánt eredményhez fog vezetni. Ez a titok nyitja.

A lista végtelen. A lényeg, hogy az ember szokásaitól függ. A legapróbb szokásaitól, ha így tetszik. A szokás hatalom. Megváltoztatod szokásaid, megváltoztatod életed.

Még mielőtt megtanulnánk, hogyan vehetünk fel gyorsan és egyszerűen új apró szokásokat, még végig megyünk a legfontosabb apró siker szokásokon. Ezeket a sikerszokásokat a legsikeresebb és legelégedettebb embertársaink napi szinten gyakorolnak. Nézzük meg tehát, hogy milyen szokásokat kell magunkévá tudni a siker elérése érdekében:

Hogyan alakíts ki szokásokat, amik automatikusan sikeressé tesznek?

Csatolakozz a Facebook oldalunkhoz:

Ajándék önfejlesztő eBook

KÉRD az AJÁNDÉK önfejlesztő eBook sorozatot INGYEN most:

Évek alatt összegyűjtött abszolút hihetetlen tippekkel és trükkökkel az önfejlesztés területéről, melyekkel garantáltan maradandó változást érsz el életedben. FOGADD NAGY SZERETETTEL.

Andrade Anita

A szerző

Andrade G. ANITA
Önfejlesztő tréner és EREDMÉNY COACH

További részletek >>

© Copyright  2020-2022   |   Andrade Anita by SikerGuru    |   Adatkezelési szabályzat    |   Általános felhasználási feltételek 
 Minden jog fenntartva   |   Email: anita@siker.guru