Hogyan alakítsunk ki sikeres gondolkodásmódot?

Hogy segíthetnek a gondolataid? Mivel gondolataink határozzák meg életünk, ezért nem árt odafigyelni, mikor mit gondolunk. Illetve a felesleges, olykor káros gondolatoktól megszabadulni és helyettük burjánzó, támogató, siker gondolatokkal telerakni fejünk, hisz az visz minket előbbre. A sikeres gondolkodásmód fog téged előre vinni!

Csak azért, mert tudjuk, hogy mikor hol robbangatnak, merre tartanak az emigránsok, ki nyerte meg a való világot, és mit csinál a szomszéd szombat délután, még nem leszünk se sikeresebbek, sem elégedettebbek az életben. Éppen ellenkezőleg!

Sajnos a legtöbb ember ilyen gondolatokkal tömi tele a fejét nap, mint nap, majd csodálkozik, hogy az elégedetlen és elkezd panaszkodni, másokat szidni, ami csak még jobban ront a dolgok állásán.

„A kormány a hibás, az apám cseszett el, a szomszédom, a párom tart vissza, az ország a hibás.”

Élből elutasítja a felelősségvállalást, de még a gondolatát is. Úgy tesz, mintha nem is ő irányítaná a saját életét, és állandóan a külső tényezőktől függene. Sajnáltatja magát. Azon verseng a barátaival, hogy kinek rosszabb az élete, majd százszor kiküldi az univerzumnak a megerősítést, hogy: „Én nem vagyok szerencsés” „Én már nem tudok változni.” „Nekem már úgyis mindegy” Feladja. Élete hátralévő részét önsajnálatban, panaszkodásban és szenvedésben éli le. Nem tudja, hogy van választási lehetősége, mert már annyira elveszítette a hitet. Nem hisz sem magában, sem az univerzumban, sem pedig másokban. Nap, mint nap próbál rájönni, hogy mitől ilyen szerencsétlen, boldogtalan és céltalan. Miért nem tudja sokszor, hogy mihez kezdjen, miért döntésképtelen és miért érzi az a 3 tonnás fájdalmat, amely a szívén tanyázik?

KÉRD az AJÁNDÉK önfejlesztő eBook-ot INGYEN most:

A kulcs a gondolkodásmód átformálásában rejlik. Létezik jó gondolkodásmód és rossz gondolkodásmód illetve akár siker gondolkodásmód és szegény gondolkodásmód. Mindegy hogy nevezzük, a lényeg, hogy csupán a gondolkodásmódunk megfelelő adaptálásával garantált sikert érünk el. Nagyon hamar egy boldogabb, kiegyensúlyozottabb, kielégítőbb életformát érhetünk el. Lelökhetjük azt a 3 tonnás fájdalmat a szívünkről és végre elkezdhetünk saját magunknak élni. Szabadon, félelem nélkül. Nyitottnak lenni a világra. Szeretni jobban és jobban. Egyszerűen élvezni az életet.

perselyben a pénz - siker

Ha pénzről van szó például, akkor a legtöbben nagyon óvatosan szeretnének vele bánni. Azért használtam a „szeretnének” szót, mivel ezeknek az embereknek általában éppen ezért sosincs pénzük. Őket nem a szenvedély és vágyakozás irányítja, hanem a félelem, ami pedig a legrosszabb tanácsadó.

A félelem egy hatalmas erő, mely csak visszatartja őket. A félelem, hogy nem tudják befizetni a számlájukat. Félnek, hogy nem lesz elég pénz. Ez az a hírhedt félelem, amely miatt elmennek másnak pénzt keresni és feladják saját álmaikat. Örökre.

Csakhogy ez a gondolkodásmód nem segít rajtuk. A félelem utána is folytatódik és életük folyamán egyre csak intenzívebb lesz. A félelem, hogy elbocsátsák őket. Rettegnek, hogy valami történik, amire nincs befolyásuk és összeomlik az általuk oly jól ismert világ.

Mit gondolsz, az emberek miért sietnek reggelente munkába? Miért félnek attól, hogy elkésnek. Rettegnek, hogy elbocsátsák őket. Ezek azok az emberek, akik kijelentik, hogy „Oh, a pénz nem minden!” vagy „A pénz nem fontos!” – de ha ez tényleg így is lenne, akkor vajon miért rohannak minden reggel munkába? Hány olyan embert ismersz, aki úgy Isten igazából imádja a munkahelyét és a munkatársait? Én sajnos nagyon keveset. Még ha el is próbálják magunkkal hitetni, hogy szeretnek ott robotolni, szívük legmélyén tudják, hogy ez nem a hivatásuk és boldogtalanok. Áldozathozásként fogják fel, hisz valakinek be kell fizetni a számlákat, nem igaz?

Ha nem tudod eldönteni, hogy szereted Isten igazából a munkád, akkor itt egy egyszerű kérdés, amivel saját magad letesztelheted. Válaszold meg őszintén a következőt:

pénz egyenlő siker?

„Ha holnap felkelsz és a bankszámládon 5.000.000 Eurot találsz, ami csak a tiéd és azt csinálsz vele, amit akarsz, akkor hogy folytatod az életed?”

Ha a válaszok közt van, hogy felmondasz, akkor nem szereted a munkád és hazugságban élsz, ha ennek ellenkezőjét gondolod. Azok az emberek szeretik a munkájukat Isten igazából, akik ingyen is csinálnák.

Álljunk meg itt egy szóra! Emlékezzünk meg azokról a kevesekről, akik tényleg imádják a munkájukat és minden reggel úgy kelnek fel egy óriási nagy mosollyal, hogy „jaj végre, reggel van, alig várom, hogy nekiállhassak ennek a fantasztikus napnak!” Igen, ők is léteznek. Ők azok, akik nagyon sokra fogják vinni, mivel ha imádod, amit csinálsz, akkor abban elkerülhetetlenül, visszavonhatatlanul óriási sikereket fogsz elérni.

Légy tisztába saját életeddel és alakíts ki siker gondolkodásmódot!

Csatolakozz a Facebook oldalunkhoz:

Ajándék önfejlesztő eBook

KÉRD az AJÁNDÉK önfejlesztő eBook sorozatot INGYEN most:

Évek alatt összegyűjtött abszolút hihetetlen tippekkel és trükkökkel az önfejlesztés területéről, melyekkel garantáltan maradandó változást érsz el életedben. FOGADD NAGY SZERETETTEL.

Andrade Anita

A szerző

Andrade G. ANITA
Önfejlesztő tréner és EREDMÉNY COACH

További részletek >>

© Copyright  2020-2022   |   Andrade Anita by SikerGuru    |   Adatkezelési szabályzat    |   Általános felhasználási feltételek 
 Minden jog fenntartva   |   Email: anita@siker.guru