Hogyan gazdagodjunk meg? – Dennis Felix könyvének összefoglalása

A ‘Hogyan gazdagodjunk meg’ című könyv szerzője, Dennis Felix egy angol származású író, költő, előadóművész és filantróp milliomos. Saját kiadója, mely az első kiadó volt Angliában, amely megjelenített számítógép magazinokat. A szóbeszéd azt járja, hogy ő volt az első ember aki élő TV adásban használta a nagyon illetlen és alpári „picsa” szót. Hirtelen vérmérsékletéről és szabad szájáról volt híres.

Alapos kutatás által találtam rá erre a könyvre. Rövid könyv, kellemes olvasmány. Dennis Felix milliomos üzletember milliókat érő tanácsait olvashatjuk a könyvben. Az író nagyon őszinte és részletekig menően leírja a múltját, mely meglepő, mivel tele van alkohollal, droggal és prostituáltakkal.

A ‘Hogyan gazdagodjunk meg’ c. könyvben leírja, hogy mennyire megbánta ezt, és hogy már milyen fontos számára az egészséges életmód. A könyv telis-tele van jó tanácsokkal. Én nem mondanám motivációs könyvnek, mivel számomra igazán hasznos tanácsokat adott. Arra tanít, hogy legyünk belevalóbbak, merjünk és ne csak a szánk járjon.

Az egész könyv egy nagy igazság és valószínűleg sok embernek nem a szájíze, mivel az író nagyon egyenesen fejezi ki magát (néha káromkodással megtűzdelve). De, ami fontos: az igazságot beszéli arról, hogyan gazdagodjunk meg. Próbáltam összefoglalni a legjobb mondatokat és gondolatokat, amiket találtam a könyvben. Jó olvasást kívánok.

A könyvet egy hét alatt sikerült kiolvasnom úgy, hogy az utolsó munkahelyemen az utolsó hetet töltöttem 2014-ben, nyáron. Annyira feltüzelt ez a könyv, tele van energiával és szenvedéllyel.

sikerkönyv összefoglalás

19 Világhírű Sikerkönyv Összefoglalója 

Vásárold meg az eKönyvet ITT!

Nagyon nagy hatással volt rám a ‘Hogyan gazdagodjunk meg’. A könyv befejezése után is hetekig megmaradt az az érzés, melybe a könyv sodort bele:

Magabiztosság. Fegyelem. Motiváció. Szenvedély.

Ha tetszik egy könyv, akkor miután befejeztem rögtön utánanézek az írónak. Hol él, mikor született stb. A ‘Hogyan gazdagodjunk meg’ elolvasása után is így tettem és meglepődve láttam, hogy az író ugyanazon a héten hunyt el, mint amelyiken kiolvastam a könyvét…

A kulcs: MAGABIZTOSSÁG

Az életben segít, ha vastag bőrünk van.

Mi a legértékesebb dolog, amit a gazdagság ad? Ez egyszerű! Idő! Időt az olvasásra, írásra, ha akarja az ember. Vagy könyvet írni, ha épp olyan kedvem van. Idő utazásra, sétálni, gondolkodni, olvasni, festeni, inni, haverokkal lógni vagy szerelmemmel lenni. De tényleg csak akármit csinálni, amíg nem kell irodában vagy gyárban nap nap után dolgozni a pénzért valaki másnak…

Ahogy kiderült a pénz ugyanolyan, mint a szex. Semmi másra nem tudsz gondolni, ha nem kapsz és mindig másra gondolsz, ha van elég. Az író kijelenti, hogy ő csak nála okosabb embereket alkalmaz. Ezek az emberek dolgoznak neki, mert túlságosan félnek, hogy elveszítik azt, amit eddig megszereztek.

TIPP! Szerezz be magadnak egy fiatal, vakmerő partnert óriási kitartással.

„Ha a gazdaggá válás esélye elbátortalanít, akkor megérdemled, hogy szegény maradj!” -Dennis Felix / Hogyan gazdagodjunk meg

Bosszankodással nem megyünk semmire ugyanúgy, ahogy tétlenséggel sem. De ha már tudjuk, hogy a kudarctól való félelem az, amely visszatart minket, már egy lépés a jó irányba. DE nem elég, mert a tudás az nem tett! Figyelj! A kudarctól mindenki fél.

ne félj a kudarctól
Ne félj a kudarctól!

Ha nem vagyunk hajlandóak kudarcot vallani, néha nyilvánosan is…, néha katasztrofálisan is…, akkor nagyon kevés esélyünk van a meggazdagodásra. Ha érdekel, hogy mit gondolnak rólunk a szomszédok, soha az életben nem leszünk gazdagok.

Ha nem vagyunk hajlandóak hosszabb órákat dolgozni, mint mindenki más, valószínűleg nem fogunk meggazdagodni. Ha nem játékként tekintünk erre a kihívásra, akkor soha nem leszünk gazdagok.

De ha azzal töltjük napjaink hogy gondolkodunk és ezt a jó ötletet vagy azt a jó ötletet dolgozzuk ki az agyunkban, akkor nem jutunk sehova. Valószínűleg sok más embert gazdaggá fogunk tenni csak nem magunkat. Ez általában így van. Ötletektől nem fogunk meggazdagodni. A helyes végrehajtástól fogunk.

Az egyedüli emberek, akik egy hedge fund-ból (befektetési alap) gazdagodtak meg, hedge fund a menedzserei voltak…

Akik céget akarnak alapítani és meggazdagodni, nem várhatnak el ingyen fuvart. Továbbá ezerszer jobb megpróbálni és kudarcot vallani, mint meg sem próbálni.

„A feltételezés az elbaszott dolgok szülőanyja.” -Dennis Felix / Hogyan gazdagodjunk meg

TIPP! Egy szép, friss virágcsokor minden héten a recepciónál jobb benyomást kelt, mint egy méregdrága olasz bútor.

Csináld és higgy magadban!

Senki se válik jobbá csak azért mert megvett és elolvasott egy könyvet. Az egyedüli út a fejlődéshez, ha kipróbálja, amit olvasott és tettekké változtatja őket. Igaz?

Ha te nem hiszel magadban, akkor vajon ki fog?

Önbizalom nélkül semmit sem lehet véghez vinni.

A kételyekkel és félelmekkel szembesülni kell! Írjuk le őket egy papírra. Vizsgáljuk meg őket. Tartsuk fel őket a fény felé. Majd emlékezzünk arra, hogy milyen egyediek vagyunk. Az összes tudós és kutató ezt neked alá fogja támasztani. Hogy ne tudnál magadban hinni? A természet hitt benned. A végzet hitt benned. És ha úgy gondolod, akkor Isten hitt benned.

Hallgass a megérzéseidre

Felix Dennis egy igazi üzletember. Arra biztat minket, hogy mindig hallgassunk a megérzéseinkre. Sok híres emberrel találkozott élete folyamán és a legtöbben csak azért álltak vele szóba, mert gazdag volt.

Start-up – Kezdő vállalkozás

Arra is biztat, hogy hozzunk létre több „fészket”. Richard Branson-t hozza példának, hisz ő is többféle vállalkozást alapított az évek során. Ő is több fészket rakott úgy mond. Építsünk ki magunknak annyi fészket, amennyit csak tudunk. Viszont óva int minket, hogy belekezdjük mindenbe és a végén semmit se viszünk véghez. Az elején próbáljunk meg egy alaptevékenységnél maradni és aköré építeni.

Az elején gondoskodjunk az első fészkünkről. Úgy viseljük gondját, mintha életünk függene tőle. Úgy viseljük gondját, mintha első szülöttünk lenne. Majd ha már megerősödött és elkezdett pénzt termelni utána rögtön kezdjük el a második fészkünk. Minél több fészek, annál jobb.

Hallgass és figyelj oda

Mihelyst nem hallgatunk tovább, azonnal abbahagyjuk a tanulást.

A hallgatás a legnagyobb fegyver a kitartás és az önbizalom után ha vállalkozók vagyunk. A hallgatás alatt nem azt érjük, hogy nem beszélünk hanem azt, hogy hallgatjuk, mit mond a másik. Senki se szegényedett el, mert sokat hallgatott, tanult és figyelt.

Az udvariasság nem a legfőbb erény ha jó üzletet akarsz kötni, de segít. Ha megbeszélésekre kell járnunk, akkor viszont fogjuk rövidre, nagyon rövidre. Szóljunk valakinek, hogy 15-25 perc után szakítsa félbe a gyűlést.

Végezetül hallgass sikeres emberekre, figyelj mit mondanak a jó befektetők és tanulj a legjobbaktól. A szerencse akkor történik, amikor az alapos felkészülés találkozik a lehetőséggel. Ez egy fontos eleme annak, hogyan gazdagodjunk meg.

TIPP! Sose nevezzük ki pénzügyi vezetőnket más projektek élére.

sikerkönyv összefoglalás

19 Világhírű Sikerkönyv Összefoglalója 

Vásárold meg az eKönyvet ITT!

Válj ragadozóvá!

Ez a rész volt a kedvencem a ‘Hogyan gazdagodjunk meg’ c. könyvben. Légy ragadozó! Sikertelen emberek túl sokat gondolkodnak, még mielőtt akármibe is belevágnának. Ők képesek elképzelni a kudarcot. Nagyon törődnek azzal, hogy más mit mond és fontos számukra a szociális presztízs. De ami a legfontosabb, nem tudnak tárgyalni, mert nem tudják kiüríteni a fejüket.

Ne felejtsük el, hogy a legtöbb ragadozó szerencsés egész élete során ellentétben a zsákmányukkal.

Ha sikeresek akarunk lenni, ragadozóvá kell válnunk. Ez az egyetlen igaz út a gazdagság felé.

„A gyáva száz halált hal naponta.” -Dennis Felix / Hogyan gazdagodjunk meg

Ne csináld egyedül

Delegáljunk majd tanítsunk meg másokat delegálni. Mindenki ismeri azt a nótát, hogy „egyedül nem megy” – ez igaz! Senki se gazdagodott még meg egyes egyedül segítség nélkül.

Legyél hős. Hogyha a hősködés nem a stílusunk, akkor színleljünk. Egy idő után természetessé vállik.

A delegáció által lehetőséget adunk másoknak, hogy a legjobbat hozzák ki magukból miközben mi meggazdagszunk. Úgy éri meg meggazdagodni, ha közben segítünk másokon. Varázslat! Igaz?

Ha nincs sok tulajdonod, akkor szereted a hatalmat. Szeretsz másokat irányítani, élvezed hogy megmondhatod nekik mit csináljanak. Ha ez a helyzet, akkor soha nem fogsz megtanulni delegálni egy feladatot vagy egy lehetőséget.

Különösképp a vállalkozásod legelején óriási jelentősége van a delegációnak és a reklámnak. Ez a kettő a legerőteljesebb fegyver a meggazdagodásért vezetett harcban.

Ha jól tudunk delegálni, akkor egy idő után már csak az lesz a dolgunk, hogy az embereket irányítsuk és akkor válunk igazi vezetővé.

Figyeljünk! Nem mindenki azért dolgozik, hogy meggazdagodjon. Sőt, a legtöbb ember nem azért dolgozik. Fontos odafigyelni delegáció közben, hogy ne törjük le a fiatal, ambiciózus menedzsereket. Meg kell nekik engedni, hogy hibázzanak. Ne okold őket, ha valami rosszul sül el. Ha tényleg olyan rosszak és folyamatosan bajt csinálnak, akkor még mindig kirúghatod őket.

Dennis kijelenti, hogy pár eladási menedzsere néha többet keresett, mint ő maga és ez teljesen rendben volt. A jó munkát dicsérni kell, a töketleneket és a köcsögöket pedig ki kell rúgni a cégünkből. A vállalkozásodnak jó, nem beszélve arról, hogy jobb kedvre deríted a munkatársakat és a munkalégkőr is jobb lesz.

Fontos elismernünk, hogy a humántőke a legfontosabb része az egyenletnek. Akár elhisszük, akár nem, de sokkal okosabb és értelmesebb emberek fognak eljönni és nekünk dolgozni, hogyha megkérjük őket. Feltéve, ha rendesen meg tudjuk őket fizetni, segíteni tudunk nekik fejlődésükben és vezetni tudjuk őket.

TIPP! Csak csináljuk végre! Sokkal egyszerűbb utána elnézést kérni, mint előtte engedélyt.

TIPP! Amikor delegálsz vagy új embereket veszel fel, akkor 1. Legyenek nálad okosabbak 2. Ne a saját tükörképed keresd.

De nem csak a megfelelő alkalmazott kiválasztásán múlik. A munkatársaink, partnereink, beszállítóink és a vevőkörünk is nagyon okosan kell megválogatni. Ezek mind-mind hozzá tartoznak a humántőkéhez, mely sikerre viszi a vállalkozásunk.,

Tárgyalás

tárgyalás

Ha üzletemberek vagyunk, akkor a tárgyalás számunkra gyakori. Először is próbáljunk úgy tekinteni egy tárgyalásra, mint egy probléma megoldására. A tárgyaló feleket nem kell kedvelni. Nem azért vannak ott. Ők azért vannak ott, hogy úgy húzzanak le minket, ahogy mi azt hagyjuk nekik. Dennis itt megemlít egy történetet:

Akkoriban egyik kiadóját akarták tőle felvásárolni a nagyfejesek. Egy kávézóban találkoztak az érdekelt felek tárgyalni. A szokásos alkudozás után Dennisnek nagyon keveset ajánlottak a cégéért. így felállt és bátran így szólt:

„Köszönöm uraim az ajánlatukat. Mint mondtam az ár 3 millió font és csak negyedmillió letétben. Ezenkívül továbbra is meg akarom jelentetni a magazinomat. Ha nem hallok magunkról hamarosan, akkor a következő ár 4 millió lesz. Kellemes délutánt!”

– majd felállt és távozott a kávézóból. Leírta, hogy utána rögtön betért egy szomszédos kávézóba, majd hozzátette, hogy úgy remegett a keze az idegtől, hogy alig tudta kimerni a cukrot.

Mi történt itt? A kisember megtanulta, hogy a nagyember nem lehet a barátja tárgyalás során. Az árba belementek és kiadta saját magazinját is.

TIPP! Hallgass! Hallgass sokat a tárgyalás alatt, tehát ne beszélj. A csend nyugtalanító. Az emberek kényelmetlenül érzik magukat, ha csend van és hajlamosak arra, hogy fecsegéssel kitöltsék a némaságot, gyakran gyengítve a tárgyalási pozíciójukon ezzel.

Ha gazdag akarsz lenni, BIRTOKOLJ!

A tulajdon nem a legfontosabb dolog. A tulajdon az egyetlen egy dolog, ami számít. Nem azért vagyunk itt, hogy jópofizzunk, és eljátszunk minden milyen szuper! Azért vagyunk itt, hogy egy kisebb vagyont teremtsünk magunknak és családunknak. Azért alkalmazunk embereket, hogy végezzék a munkájukat. Ha nem teszik, kirúgjuk őket. Az idő az egyedüli dolog, amit nem cserélhetünk ki. Az egészségünk és az életünk mellett természetesen

Soha ne szidd a konkurenciát. A gyengeség és a hülyeség jele. Dennis mindig agyondicséri a versenytársait. „Elvégre nem egy menedzser vagy, hanem gazdag akarsz lenni, nem?”

Tippek egy új alkalmazott beállítására:

  • Mások is vezessenek a választottunkkal interjút. Jó más véleményét is kikérni ilyen nagy döntésekben.
  • Menj tovább és vedd fel a kapcsolatot a jövendőbeli alkalmazottad előző cégével.
  • Jegyzetelj és beszélj keveset. Lehet hogy durván hangzik, hogy nem kezdeményezünk és sokat hallgatunk, viszont nem udvariaskodni vagyunk ott, hanem azért vezetjük az interjút, hogy meggazdagodjunk.


Több ezer szakértő szaladgál az utcákon, akik örömmel elmondják neked, hogy fizesd a lehető legkevesebb adót az államnak és el is mondják neked egy bizonyos díj ellenében. Meggazdagodni nem nehéz, de ha gazdag is akarsz maradni, akkor fizesd az adóidat és ne fejd meg a tehenet anélkül hogy bejelentenéd az állam bácsinak.

Végezetül drága barátom, ha fiatal vagy, akkor mindenkinél, aki nálad öregebb sokkal gazdagabb vagy. A család, barátok, szeretők csak zavaró tényezők. Feketén és fehéren. Soha se adj kölcsön pénzt egy barátnak. Adj örökbe vagy soha ne adj pénzt.

Ne próbálj meg barátkozni az alkalmazottjaiddal. Légy fair és nagyon barátságos de ne próbálj meg egy lenni közülük. Hagyd figyelmen kívül a nagy ötleteket és koncentrálj a nagy végrehajtásokra. Fókuszálj! Tartsd a szemed a pénzed!

Ne félj semmitől és senkitől ezen a világon.

Csatolakozz a Facebook oldalunkhoz:

Ajándék önfejlesztő eBook

KÉRD az AJÁNDÉK önfejlesztő eBook sorozatot INGYEN most:

Évek alatt összegyűjtött abszolút hihetetlen tippekkel és trükkökkel az önfejlesztés területéről, melyekkel garantáltan maradandó változást érsz el életedben. FOGADD NAGY SZERETETTEL.

Andrade Anita

A szerző

Andrade G. ANITA
Önfejlesztő tréner és EREDMÉNY COACH

További részletek >>

© Copyright  2020-2022   |   Andrade Anita by SikerGuru    |   Adatkezelési szabályzat    |   Általános felhasználási feltételek 
 Minden jog fenntartva   |   Email: anita@siker.guru