Hogyan használjuk a hit hatalmát?

Az 1898-ban született Norman Vincent Peale-t sokan a pozitív gondolkodás szülőatyjának nevezik. Az egyik legismertebb könyve az 1950-es években íródott „Pozitív gondolkodás hatalma” címmel. A könyv nagyon vallásos, ami annak is betudható, hogy lelkész írta. Most röviden összefoglalnám, mit is gondol az író, a hit hatalmáról.

Norman 93 évesen hunyt el és közkedvelt személy volt akárhova is ment. Tehát, mint mondtam vallásos és arra tanít, hogy higgyünk Istenben, mivel az Isten erejével akármire képesek vagyunk. Sok személyes példát is hoz a könyvben, amik ezt alátámasztják. A pozitív gondolatok teremtő erejére fekteti a hangsúlyt. A másik fő pontja a könyvnek pedig az, hogy higgyünk saját magunkban. Most nézzük meg pontosabban a tartalmat.

Soha ne kételkedj a mentális kép valóságában. Nagyon veszélyes is lehet, mivel az elménk folyamatosan azon munkálkodik, hogy ezeket a képeket megvalósítsa. Ne felejtsük el azt sem, hogy a legtöbb ember, annak ellenére, hogy mennyire magabiztos a fellépésük, de mégis gyakran félnek, meg vannak ijedve és folyamatosan kételkednek magunkban. Majd egy szép idézettel folytatja az író, mintha megpróbálna minket vigasztalni a kedvenc idézetemmel:

„If God be for us, who can be against us?”

Nem fordítottam le ezt az idézetet, mert nem tudtam volna szépen visszaadni. Ha nem tudnál angolul kb. annyit tesz, hogy ha Isten velünk van, akkor mégis ki lehet ellenünk? Magyarul Isten szeretete elég ahhoz, hogy erősek legyünk és soha ne kételkedjünk magunkba.

Az önismeret maga a gyógyulás. Érezd és hidd el, hogy ebben a pillanatban az Isten erejét fogadod be.

sikerkönyv összefoglalás

19 Világhírű Sikerkönyv Összefoglalója 

Vásárold meg az eKönyvet ITT!

Arra buzdít minket, hogy vásároljunk egy Bibliát. Ez mindenkinek a magánügye, viszont az író állítja, hogy segít megtalálni a belső békéd. Egy másik technika a béke megtalálására a csend napi gyakorlása. Véleménye szerint minimum 15 perces napi szinten. Ürítsük ki elménk majd miután kiürült azonnal kezdjük el megtölteni kreatív, egészséges gondolatokkal.

Az önbüntetésre is kitér egy példával, melyben leírja, hogy a gyerekkorból hozott megfenyítések hogyan hatnak ki a felnőttkorra. Ha valami bűnt követsz el, vagy rosszat okozol másoknak a szüleid, tanáraid már nem tudnak megbüntetni, ezért a tudatalattid büntet téged. Ezt hívják önbüntetésnek.

Hogyan tarthatjuk fenn az egészségünk a hit segítségével?


Ha reálisan gondját viseled testednek, ami annyit tesz, hogy egészségesen táplálkozol, sportolsz, eleget alszol, nem használod ki tested, akkor a test megdöbbentő energiával fog ellátni és mindig egészséges lesz. Az az ember, aki valamin ügyködik és dolgozik az életén, nem egy fáradt ember.

Ha nem csinálsz semmi érdemre valót, nem csoda, hogy állandóan fáradt vagy. Minden probléma megoldható és helyesen megoldható, ha imádkozol. Miközben imádkozol a világegyetem leghatalmasabb erőjével van dolgod. Majd az író azt tanácsolja, hogy kísérletezzünk az imádkozással. Kísérletezzünk, hogy nekünk mi működik a legjobban.

Hogyan találjuk meg a boldogságot?

Tedd a boldogságot szokásoddá. Mindenki boldog akar lenni. Sőt az emberek legnagyobb százaléka szerint a boldogság az élet értelme. Ez egész nagy dolog igaz? Akkor nem kéne tudnunk, hogyan teremhetünk egy majdnem állandó boldogságot a saját életünkbe?

a hit hatalma, boldogság

A boldogsághoz vezető út: Tartsd távol szíved a gyűlölettől, az elméd az aggodalomtól. Élj egyszerűen és adj sokat. Töltsd meg az életet szeretettel. Felejts el az egód és törődj másokkal. Lassíts le, csendesedj el. Gyakorold a békés állapotot. Relaxálj és ismételgesd a következőket magadban: „Az isteni béke érinti meg testem.” Majd érezd a békét, ahogy áthatja egész tested, lelked és léted. Kezdj el egy lassan, nyugodtabb életet élni.

A következő idézettel folytatjuk az összefoglalásunk:

„All things are possible to him that believeth.”

Ami annyit tesz, hogy akármi lehetséges annak, ki hisz. Változtasd meg a mentális szokásaid hitetlenről hívőre. Tanulj meg elfogadni a kételkedés helyett. Az író még az affirmáció, azaz megerősítéseket is ajánlja lefekvés előtt. De persze ő a bibliából idéz.

Majd folytatja, hogy a legjobbat várd el és ne a legrosszabbat.

Nagyon figyelj oda, hogy mit akarsz, mert azt fogod kapni. Ugye Norman bácsi is utal rá, hogy a legtöbb ember nem tudja, mit akar. Csak azt hiszik, hogy tudják. Te tudod, mit akarsz? Tudod, mit akarsz pontosan? Írd le egy papírra az életed minden területére vonatkozóan. Anyagi, testi, lelki, párkapcsolati, munkahelyi stb.

sikerkönyv összefoglalás

19 Világhírű Sikerkönyv Összefoglalója 

Vásárold meg az eKönyvet ITT!

Mint sokan mások, az író megemlíti, hogy vizualizáljuk, amit akarunk, hangsúlyozzuk, folyamatosan arra gondoljunk, imádkozzunk érte és koncentráljunk rá. Vegyük körbe nagy hittel és tegyünk a megszálltságunkká. Kérjük Isten a megfelelő dolgokért, de mindegy kis gyermek, kétségek nélkül tegyük. A kétség elzárja az erő folyását. A hit megnyitja. A hit ereje oly hatalmas. Itt van egy szuper megerősítés:

„A legjobbat várom el és Isten segítségével meg is kapom.”

Az író szerint napi 10-szer olvassuk fel ezt a megerősítést és a gondolataink olyan erőssé válnak, hogy a végén már be lesz programozva arra, hogy valósággá váljon.

Ha a kudarccal kapcsolatos gondolataid vannak, akkor azonnal szabadulj meg ezektől a gondolatoktól, mivel ha kudarcra gondolsz, akkor hajlamos vagy meg is kapni azt. Nagyon érdekes. Például ne gondolj a sárga színre. Mire gondolsz? A mentális beállítottságod a LEGFONTOSABB része az egyenletnek.

Az elalvás előtti 5 perc a legfogékonyabb a szuggesztióra, mert az elme más frekvencián mozog. Nyugodtabb, befogadóképesebb. Oké? Tehát épp ezért ekkor lehet a legjobban programozni.

Még valami – Hidd el, hogy minden problémára van megoldás. Légy nyugodt, mert a feszültség is blokkolja az erő és energia áramlását. Az agyad nem tud megfelelően működni stressz alatt. Fontos ezt megérteni és elhinni.

Majd a legvégére pár jó tanács a pozitív gondolkodás apjától:

Szándékosan beszélj mindenről reményteljesen. Menj ki és beszélj mindenről optimistán. Ápold elméd és képezd magad. Csinálj egy listát barátaidról és hogy ki a legpozitívabban közülük, majd menj és tölts velük időt. Ne vedd magad túlságosan komolyan.

Tervezd meg a munkád és dolgozz a terveden, mivel a rendszer hiánya bizonytalanságot okoz. Hidd el hogy nehéz és nehéz lesz, hidd el hogy könnyű és hajlamos lesz könnyebbé válni. Gyakorold a relaxációt. Fegyelmezd meg magad, hogy ne halaszd holnapra azt, amit ma megtehetsz. Állíts be magad mellé egy segítő partnert – ISTENT.

Csatolakozz a Facebook oldalunkhoz:

Ajándék önfejlesztő eBook

KÉRD az AJÁNDÉK önfejlesztő eBook sorozatot INGYEN most:

Évek alatt összegyűjtött abszolút hihetetlen tippekkel és trükkökkel az önfejlesztés területéről, melyekkel garantáltan maradandó változást érsz el életedben. FOGADD NAGY SZERETETTEL.

Andrade Anita

A szerző

Andrade G. ANITA
Önfejlesztő tréner és EREDMÉNY COACH

További részletek >>

© Copyright  2020-2022   |   Andrade Anita by SikerGuru    |   Adatkezelési szabályzat    |   Általános felhasználási feltételek 
 Minden jog fenntartva   |   Email: anita@siker.guru