Kitől kérjünk tanácsot?

Válogasd meg a tanácsadóid!

A feltételezés a szegények szokása. Ki a tanácsadód? Gondosan válogasd meg kitől milyen tanácsokat fogadsz meg. Fontos megfigyelned, de legfőképp irányítanod, hogy kitől kérsz illetve fogadsz el tanácsot.

Pár éve egyik kedves szombathelyi ismerősömnek pár millió forintos befektetési tanácsra volt szüksége. Okosan össze is ült egy olyan emberrel, aki anyagilag már régóta függetlenítette magát a befektetései által és rettentő sikeres üzletember volt. Ez az ember elmondta az ismerősömnek pontról pontra, hogy s mit csináljon, ami valljuk be a mai világban nem mindennapi. Megosztott az ismerősömmel titkokat, miszerint a legjobb befektetés az ismerősöm helyzetében az ingatlan. Elmondta, hol vegyen ingatlant, miért, mit csináljon vele és hogyan. Én magam nagyon megörültem neki, mivel ez az ismerősöm egyáltalán nincs otthon a befektetések világában és örültem neki, hogy egy tapasztalt ember segít neki a döntésben.

Aztán valami szörnyű dolog történt, ami nagy nyomot hagyott bennem és a mai napig rémálomként kísért. Pár héttel később felhívtam ezt a bizonyos ismerősöm és megkérdeztem tőle, hogy sikerült e ingatlant találni és megvásárolni. Erre ő azt felelte, hogy nem és nem is fog ingatlanba befektetni soha az életben, mert hülyeség! Megdöbbenve kérdeztem, hogy ugyan mi történt. Mire ő azt felelte, hogy egyik ismerőse azt mondta neki, hogy az ingatlannal csak gondok vannak, nagyon rizikós és totál nem éri meg. Megkérdeztem tőle, hogy ki volt ez a nagyon „intelligens” ismerőse, aki ilyen szuper tanácsot adott neki, mire ő azt felelte az egyik kozmetikus barátnője. Ekkor borult el teljesen nálam a képcső és nagyon szigorúan ráförmedtem:

KÉRD az AJÁNDÉK önfejlesztő eBook-ot INGYEN most:

„Ha tanácsra van szükséged milyen árnyalatú smink állna neked jól, akkor menj egy kozmetikus specialistához. Ha egy első osztályú húslevest akarsz főzni, menj egy jóhírű szakácshoz. Ha tanácsra van szükséged hova fektesd be a pénzed, menj egy milliomoshoz.”

Mondanom sem kell ez jó pár éve volt, azóta, mint tudjátok, megtriplázódottak az ingatlan árak Magyarországon. Viszont, ami a legrosszabb ebben a kis történetbe, hogy az illető ismerősöm az égvilágon semmit sem tanult a hibájából és a mai napig nem tudta hova befektetni az azóta egyre fogyóban lévő kis megtakarítását. Elvesztegetett idő és pénz.

Ha valaki mindenképp tanácsokat akar neked adni, előbb nézd meg ki ők, milyen tapasztalattal rendelkeznek, és miben akar neked jó szándékkal tanácsot adni és onnan gondolkodj tovább. A másik lehetőséged és egy egyszerűbb mód, ha neked van tanácsra szükséged, akkor tudatosan felkeresed a szakembereket és a tapasztalattal rendelkezőket az adott témakörben. Meg fogsz lepődni, hogy a legtöbb ember szabadon elmondja, amit tud és segíteni akar. Igyekezz arra is odafigyelni, hogy ez a bizonyos személy sikeres legyen az adott témakörön belül. Egy többszörösen csődöt mondott ügyvéd, aki már 15 éve nem praktizál valószínűleg nem a legjobb tanácsadó jogi ügyekben.

Csatolakozz a Facebook oldalunkhoz:

Ajándék önfejlesztő eBook

KÉRD az AJÁNDÉK önfejlesztő eBook sorozatot INGYEN most:

Évek alatt összegyűjtött abszolút hihetetlen tippekkel és trükkökkel az önfejlesztés területéről, melyekkel garantáltan maradandó változást érsz el életedben. FOGADD NAGY SZERETETTEL.

Andrade Anita

A szerző

Andrade G. ANITA
Önfejlesztő tréner és EREDMÉNY COACH

További részletek >>

© Copyright  2020-2022   |   Andrade Anita by SikerGuru    |   Adatkezelési szabályzat    |   Általános felhasználási feltételek 
 Minden jog fenntartva   |   Email: anita@siker.guru