Mennyibe kerül neked a halogatás szokása?

A rossz szokásnak kemény ára van

Még mielőtt belemennénk a halogatás pszichológiai hátterének a megértésébe nézzük meg, mennyibe kerül neked a halogatás szokása.

Egyértelmű, hogy a halogatás ára nem jön mindig azonnal – a halogatás ára is halogatva jön, ami azért gond, mert agyunk nem képes huzamosabb ideig hosszútávon gondolkodni. Azonnali örömöket mindig előnybe fogja részesíteni a hosszútávú örömökkel szemben.

Pontosan milyen árat fizetsz ezért a drága és rossz szokásért?

Először is jelentősen alacsonyabb lesz a teljesítőképességünk, mivel nemcsak kevesebb idő marad egy feladat elvégzésére, de még stressz alatt is működünk, ami egyértelműen kihat negatívan az eredményre, mert összecsapjuk a feladatot.

Számolj le azonnal a halogatással

a könyvem segítségével! 

 

Továbbá a halogatás megbánása nagyon gyakori jelenség. Ilyenkor általában elképzeljük, hogyha nem halogattuk volna idáig, akkor már hol tartanánk a jelenben. Ez fájdalmas és önmarcangoló érzés.

hagyd abba a halogatást és így válj sikeresséNeked is biztos volt már jó párszor lelkiismeret furdalásod, mert valamit halogattál és helyette élvezhetőbb dolgokat csináltál, amik rövid távon jól estek. Egy edzés, egy házidolgozat, egy munkahelyi jelentés. Így persze az érzelmi állapotunk nyilvánvalóan szenved és sokkal negatívabb állapotból működünk egész nap.

Végezetül ne is beszéljünk az egészségkárosító hatásairól, mivel a halogatás hihetetlen mértékben hozzájárul a stressz kialakulásához, ami pedig másodkörben rettentően gyengíti az immunrendszert. Ez betegséget idéz elő testünkben. Nem beszélve arról, hogy a legtöbb embernél a rendszeres sport és az egészséges táplálkozás a halogatási lista legelején található.

Sokszor külső erők lépnek működésben, ami már sok esetben késő. Az egyik legjobb példa erre egy súlyos betegség diagnózisa. A gond az, hogy ilyenkor általában már késő és egy ilyenfajta eseményre várni nem éppen a legjobb stratégia.

A halogatásért a magánéletedben is keményen fizetsz az egészségeddel, a kapcsolataiddal.

Számolj le azonnal a halogatással

a könyvem segítségével! 

 

Egy fontos beszélgetés halogatása például növekvő haragot válthat ki és érzelmi eltávolodáshoz vezethet a kapcsolataidban.

A halogatás rossz hatással lehet pénzügyeidre is. Képzeld el mi lenne, ha késnél a hitelkártya tartozásod befizetésével vagy az adóbevallásod benyújtásával. Ha késlekedsz félretenni nyugdíjas éveidre, vagy későbbi egészségügyi kiadásaidra.

Ha elhalasztod az orvosi kivizsgálást vagy a testmozgást, akkor az egészségeddel fizetsz később.

Végül, de nem utolsó sorban a halogatás drága árát a szakmai életedben is megfizeted, ha túl sokat vársz önéletrajzod beküldésével egy állásra.

Csatolakozz a Facebook oldalunkhoz:

Ajándék önfejlesztő eBook

KÉRD az AJÁNDÉK önfejlesztő eBook sorozatot INGYEN most:

Évek alatt összegyűjtött abszolút hihetetlen tippekkel és trükkökkel az önfejlesztés területéről, melyekkel garantáltan maradandó változást érsz el életedben. FOGADD NAGY SZERETETTEL.

Andrade Anita

A szerző

Andrade G. ANITA
Önfejlesztő tréner és EREDMÉNY COACH

További részletek >>

© Copyright  2020-2022   |   Andrade Anita by SikerGuru    |   Adatkezelési szabályzat    |   Általános felhasználási feltételek 
 Minden jog fenntartva   |   Email: anita@siker.guru