Miért életbevágóan fontosak a célok?

Miért kellenek CÉLOK?

A célok fontosságáról szóló pontokat Zig Zilar – Viszlát, a csúcson című könyve alapján válogattam össze:

Ziglar szerint 7 fajta cél létezik:

Fizikai, pénzügyi, spirituális, karrier, család, mentális és szociális.

Kötelességed többet keresned, mint amennyire szükséged van, mert ha többet keresel, munkahelyeket teremtesz azoknak az embereknek, akik nem olyan tehetségesek, mint te.

Nagy célokkal kell, rendelkezz. Ha nincsenek óriási céljaid, akkor az átmeneti, kisebb akadályok rögtön frusztrálni fognak, kizökkentenek és feladod. Továbbá fontos, ahogy célod felé haladsz, felkészülj kisebb korrigálásokra az utadon.

Ziglar szerint a célkitűzésnek mindennaposnak kell lenniük, hisz a súlyemelő is tudja, hogy mindennap kell dolgozni az izmain ahhoz, hogy megerősödjenek.

sikerkönyv összefoglalás

19 Világhírű Sikerkönyv Összefoglalója 

Vásárold meg az eKönyvet ITT!

Írd össze az céljaid, majd rendezd őket prioritás szerint sorrendben. Amint ez megvan, sorold fel az akadályokat, amik és a céljaid közt állnak. Fontos, ha nem lenne semmilyen akadály közted és a céljaid közt, akkor már rég elérted volna őket.

Tudtad, hogy a jövő az a hely, ahol a hátralévő életed fogod leélni?

„A doki azt mondta, hogy azt eszek, amit akarok. Majd adott egy listát azokról a dolgokról, amit én enni akarok.” – Zig Ziglar

A bolha tréner

Egy üvegbe raksz pár bolhát és celofánnal lefeded az üveget, így nem tudnak kiugrani. Napokig fognak próbálkozni és nekiugranak a celofánnak. Majd egy idő után megtanulják, hogy meddig tudnak csak felugrani. Miután leveszed a celofánt két dolog fog történni: A bolhák továbbra is ugrálnak. A bolhák soha többé nem ugranak magasabbra, így nem fognak kiugrani az üvegből habár már kitudnának.

Mint, amikor kikötik egy kis fával a kiselefántot, hogy ne tudjon elmenni. Amire felnő és nagy, erős elefánttá vállik, ugyanazzal a fával van kikötve. Könnyen kitéphetné a hatalmas elefánt a földből, de nem teszi, mert nem tudja, hogy közben megerősödött és most már képes lenne rá.

A zárt ajtók csak és csakis az elmédben léteznek. Nyomás nélkül gyakorolj mondja Zig Ziglar és válj egy barátságos, sikeres emberré a fejedben. A külső világod idővel majd hozzáigazodik a belső világodhoz. Amint leveszed a célról a szemed, elkezdesz süllyedni! Maradj fokuszált. Maradj koncentrált. Ne vedd le a céljaidról a szemed!

További tippek:

  • Senkivel ne oszd meg céljaid, kivéve, ha teljesen biztos vagy benne, hogy ez a valaki illetve ezek a valakik hisznek benned, hogy el tudod érni a céljaid és azt is akarják, hogy elérd
  • Az emberek sokszor panaszkodnak időhiányról, miközben arról van csak szó, hogy iránytalanok.
  • Addig mész, ameddig ellátsz és ha odaérsz, akkor majd messzebb látsz.


Csatolakozz a Facebook oldalunkhoz:

Ajándék önfejlesztő eBook

KÉRD az AJÁNDÉK önfejlesztő eBook sorozatot INGYEN most:

Évek alatt összegyűjtött abszolút hihetetlen tippekkel és trükkökkel az önfejlesztés területéről, melyekkel garantáltan maradandó változást érsz el életedben. FOGADD NAGY SZERETETTEL.

Andrade Anita

A szerző

Andrade G. ANITA
Önfejlesztő tréner és EREDMÉNY COACH

További részletek >>

© Copyright  2020-2022   |   Andrade Anita by SikerGuru    |   Adatkezelési szabályzat    |   Általános felhasználási feltételek 
 Minden jog fenntartva   |   Email: anita@siker.guru