Miért fontos egy hatékony reggeli rutin kialakítása?

Reggeli rutin: Mik azok a szokássorozatok, amiket reggel csinálsz? Hogy tervezed meg a napod? Mert megtervezed, ugye?

Minél hatékonyabban tudod megtervezni a reggeli rutinod, annál könnyebb lesz koncentráltnak maradnod a nap folyamán. Mit értünk ez alatt? Meg tudod mondani egyes emberek reggeli rutinját néha első ránézésre.

• Ez az ember valószínűleg felkel, beleugrik a sportcipőjébe és edz. Könnyű megmondani, mert csak rá kell nézni. Jó formában van, kicsattan az egészségtől.

• Ez a másik pedig miután 5-ször megnyomta a „szundít” gombot, a telefonját, belegurul a cipőjébe, bevág 2 muffin-t és 1 liter cukros vizet, majd munkába menet még megáll a Starbucksban egy extra nagy Frappucsinora tejszínnel, sziruppal meg mindennel, amivel csak el tudod képzelni. Ezt is könnyű megmondani, mert ha ez nem így lenne, akkor valószínűleg nem így nézne ki…

KÉRD az AJÁNDÉK önfejlesztő eBook-ot INGYEN most:

Tekints úgy a reggeledre, mint amikor egy vizsgára készülsz. Minél jobban fel vagy készülve, annál sikeresebb lesz. A fittség, egészséges táplálkozás, sport stb. nagyban javítja a koncentrációs képességed. Ez nem titok, ezt mindenki tudja.

Tehát ha van választásunk, akkor miért is ne alakítanánk ki magunknak egy olyan reggeli rutint, amely elősegíti ezt? Mindössze a megfelelő szokásokat kell összeválogatni és felvenni. A régi reggeli rutinom katasztrofális volt: Miután kinyitottam a szemem, 2 Redbull, 3 szál cigaretta és 1 kávé után nekiálltam „dolgozni”. Ezt mind reggeli nélkül.

Jómagam pontosan tudom, milyen nehéz régi szokásokat megváltoztatni. Az új reggeli rutinom bizony nagyon máshogy fest. 5:30-kor kelek minden nap. Nálam vasárnap is napnak számít. Miután rögtön a konyhába veszem az irányt, ahol megiszok fél liter vizet friss citromot belefacsarva. 10 perc jóga, 10 perc meditáció majd a zöldség Smoothie elkészítése után 30 percet olvasok kedvenc mentoraimtól, hogy nemcsak fizikálisan, de mentálisan is ráállítsam magam az adott napra. Ezek után elkészülök és nekiállok az aznapi teendőknek, amit még előző nap szépen kidolgoztam. Szerinted mennyivel sikeresebb napokat tudok zárni egy ilyen reggeli rutinnal? Egész nagy a különbség, nem igaz?

sikeres nap - reggeli rutin

Hozzá kell tennem, hogy nem pár hetembe került ezeket az új szokásokat felvennem és nem kis motivációra és inspirációra volt szükségem egy ilyen éles változáshoz.

Pár dolog, amire a reggeli rutin idején nagyon figyelj oda:

• A TV maradjon kikapcsolva – felesleges kora reggel ostobaságokkal elterelni figyelmünk, ugyanis ez csökkenti koncentrációs képességünk rögtön a nap elején. Ezt nem akarjuk. Ráérünk este megtudni, hogy hol ki halt és milyen szőrnyű a magyarországi helyzet.

• Az újságot messziről kerüljük el – az újság rosszabb, mint a TV, mivel az csak szörnyhírekkel van tele. Kivéve, persze ha nem az „Economist” a reggeli újságod. Akkor viszont csak gratulálni tudok. Viszont sajnos a legtöbb embernek a gazdasági, tudományos folyóiratok nem tartoznak a kedvenceik közé. A szokásos szörnyhírekkel betankolsz kora reggel, akkor nemcsak az egész napodra rányomta a keserű, félelemmel és szomorúsággal teli bélyegét, hanem a koncentrációd is alaposan tönkreteszi. Ami fontos hír, azt meg fogod tudni időben ne aggódj! Továbbá mióta közlik a fontos híreket az újságokban? Nem igaz?

Csatolakozz a Facebook oldalunkhoz:

Ajándék önfejlesztő eBook

KÉRD az AJÁNDÉK önfejlesztő eBook sorozatot INGYEN most:

Évek alatt összegyűjtött abszolút hihetetlen tippekkel és trükkökkel az önfejlesztés területéről, melyekkel garantáltan maradandó változást érsz el életedben. FOGADD NAGY SZERETETTEL.

Andrade Anita

A szerző

Andrade G. ANITA
Önfejlesztő tréner és EREDMÉNY COACH

További részletek >>

© Copyright  2020-2022   |   Andrade Anita by SikerGuru    |   Adatkezelési szabályzat    |   Általános felhasználási feltételek 
 Minden jog fenntartva   |   Email: anita@siker.guru