Miért kell neked a passzív jövedelem?

Ha a pénzről van szó, akkor a legtöbb ember óvatosan játszik.

Óvatosan játszanak, hogy „biztonságban” érezzék magukat. Nem a szenvedély irányítja őket, hanem a félelem. A félelem miatt dolgoznak legtöbben egy munkahelyen. A félelem, hogy nem tudják befizetni a számlájukat. A félelem, hogy kirúgják őket. A félelem, hogy nem lesz elég pénzük. A félelem, hogy mindent elölről kell kezdeniük. Gyerekként mindig csodálkoztam, hogy a felnőttek miért rohannak a munkába. A félelem hajtotta őket, ezért nem is gondoltak soha a passzív jövedelem lehetőségére. Te is ismered ezt a félelmet?

Sok ember mondja: „Oh, engem nem érdekel a pénz.” Mégis felkelnek minden reggel és dolgoznak 8 órát egy munkahelyen, amit valószínűleg nem is szeretnek annyira. Félelem, hogy megszégyenülnek. Félelem, hogy kinevetik őket. Félelem, hogy megkritizálják őket. Félelem, hogy kitaszítják őket. Félelem, hogy te különböző vagy. Pont ez a félelem az, ami a legtöbb embert belekényszeríti egy 8-5-ig tartó munkába, amit nem is szeretnek. A félelem irányítja őket nem pedig a szenvedély.

Ne engedjük, hogy érzelmeink irányítsanak minket. Meg kell tanulni a félelem ellenére cselekedni. Amikor a félelem elhatalmasodik rajtunk, akkor rögtön munkakeresésbe kezdünk. Ha attól félünk, hogy nem lesz elég pénzünk, akkor ne keressünk munkát azonnal. Álljunk meg egy pillanatra és kérdezzük meg magunktól: „Tényleg egy munkahely lenne a megoldás erre a félelemre?” Szerintem nem. A passzív jövedelem annál inkább.

KÉRD az AJÁNDÉK önfejlesztő eBook-ot INGYEN most:

A munka csak egy rövid távú megoldás egy hosszú távú problémára.

Akármennyi pénzt kereshetsz, az még nem fogja megoldani azt a problémát, hogy félsz. A félelem a mókuskerékben fog téged tartani és sose fogsz tudni kitörni belőle. Csak egy nagyon jól megfizetett rabszolga maradsz. Ne essünk tehát soha abba a hibába, hogy azt gondoljuk, az anyagi függetlenség kulcsa a magasabb jövedelem.

Az esetek túlnyomó részében egy magasabb jövedelemmel magasabb kiadások párosulnak. Ha 300.000 forintot keresel havonta, akkor 300.000 forintot adsz ki. Ha 1 millió forintot keresel havonta, akkor 1 millió forintot adsz ki. Miért? Mert akkor nem VW-t vezetsz, hanem Mercedes-t. Nem 100 m2-en laksz, hanem 300 m2-en. Ez vitathatatlan. Így végeredményben ugyan ott vagy, csak az életszínvonalad emelkedett.

Ettől függetlenül még akkor is dolgoznod kell a pénzért. Ezen van a hangsúly. Ez az út nem visz soha anyagi függetlenség felé. A kulcs nem ez.

A kulcs az az eszközeid felhalmozása, melyek passzív jövedelemmel látnak el.

A számvitelben eszközről és kötelezettségről beszélünk. Eszköz, ami a pénzt hozza. Kötelezettség, ami a pénzt viszi. Robert Kiyosaki mindig gyönyörű szépen le tud egyszerűsíteni mindent. Eszköz például egy ingatlan, amit kiadunk, és havonta automatikusan hozza a pénzt. Amire buzdít, hogy építsük az eszközeink és tartsuk egy minimumon a kötelezettségeink.

Egy idő után az eszközök annyi passzív jövedelmet fognak nekünk hozni, hogy elérjük az anyagi függetlenséget. Eszközök például az ingatlanok, részvények, kötvények, váltók, jövedelemtermelő jogdíjak, szellemi tulajdon, mint zene, könyv vagy akár egy szabadalom. Üzlet, melyet mi birtoklunk, de nem mi vezetünk. Ha már mi vezetjük, akkor az nem eszköz, hanem munkahely. Továbbá minden, ami értékes, jövedelmet termel vagy idővel felértékelődik. Arany, ezüst, nemesfémek, árucikkek, foci kártyák stb.

Az egyik nagy tévhit, hogy az autó eszköz. Ez nem igaz. Az autó nem eszköz, hanem kötelezettség. Az értéke évről évre romlik. Költeni kell rá karbantartást. Költeni kell üzemanyagra. Egyértelműen nem eszköznek számít. A ház, amiben élünk szintén nem eszköz.

Tehát még egyszer:

Minden, ami pénzt rak a zsebedbe az eszköz és minden, ami pénzt vesz ki a zsebedből az kötelezettség.

Az anyagi függetlenséghez egyetlen egy út vezet, méghozzá az, ha kiépíted az eszközeid oly módon, hogy elegendő passzív jövedelmet termelnek neked. Ezért fontos a passzív jövedelem, ha anyagi függetlenséget akarunk kiépíteni magunknak.

Csatolakozz a Facebook oldalunkhoz:

Ajándék önfejlesztő eBook

KÉRD az AJÁNDÉK önfejlesztő eBook sorozatot INGYEN most:

Évek alatt összegyűjtött abszolút hihetetlen tippekkel és trükkökkel az önfejlesztés területéről, melyekkel garantáltan maradandó változást érsz el életedben. FOGADD NAGY SZERETETTEL.

Andrade Anita

A szerző

Andrade G. ANITA
Önfejlesztő tréner és EREDMÉNY COACH

További részletek >>

© Copyright  2020-2022   |   Andrade Anita by SikerGuru    |   Adatkezelési szabályzat    |   Általános felhasználási feltételek 
 Minden jog fenntartva   |   Email: anita@siker.guru