Mikor ne kezdj vállalkozásba?

Az elmúlt pár napban több könyvet olvastam, Youtube videókat néztem, hanganyagokat hallgattam. Nem csak a saját vállalkozásomon miatt, hanem új anyagokat is gyártok, méghozzá folyamatosan. Dan Lock, egy Vancouverben élő vállalkozó, aki segít márkaépítésben és felvenni a vállalkozói mentalitással járó gondolkodásmódot. Egy hihetetlenül sikeres üzletember és Youtuber is egyben. Egyik videójában arról beszélt, hogy mikor NE kezdj vállalkozásba. Ezt szeretném röviden magyarul visszaadni.

1. PÉNZ KÉRDÉS

Ne kezdj vállalkozásba, ha nincsen pénzed.

Egy vállalkozást elkezdeni pénz. Viszont ő mégsem erre gondolt. Inkább arra gondolt, hogy ne kezdjél vállalkozásba, ha szükséged van pénzre.

A szükség nagyúr. Ebben az esetben kétségbeesett leszel, ahonnan nem fogsz tudni jó döntéseket hozni. Továbbá fontos azt tudnod, ha elkezdesz egy vállalkozást, akkor nem fog a pénz azonnal beömleni.

Ha pénzre van szükséged, hogy befizesd a jövő havi számlád vagy, hogy tudj enni, akkor inkább előtte helyezkedj el egy munkahelyen és mellette kezd el a vállalkozásodat kicsi, bébi lépésekben.

KÉRD az AJÁNDÉK önfejlesztő eBook-ot INGYEN most:

Ha a vállalkozástól várod el, hogy téged fenntartson, az eléggé irreális dolog az esetek 99,9%-ban. Általában a vállalkozás nem fog pénzt hozni az első pár hétben, az első pár hónapban. Sőt vannak olyan vállalkozások, amik nem fognak neked pénzt hozni az első pár évben…

Tehát, ha pénzre van szükséged, akkor semmiféleképpen ne kezdj vállalkozásba, hanem keress magadnak egy munkahelyet.

Ha komolyan azt gondolod, hogy most elkezdesz egy vállalkozást és pár hónap múlva már folyni fog befelé a pénz, akkor neked alkalmazotti gondolkodásmódod van….

Amivel amúgy nincsen semmi gond, kivéve, ha vállalkozást akarsz nyitni. Általában hogyha alkalmazott vagy, hónap végén mindig bejön egy bizonyos mennyiségű összeg és az ott van a számládon. A vállalkozói életben természetesen ez nem így van. A fizetés olykor nagyon rendszertelen.

2. KNOW-HOW

Know-how-nak hívjuk a vállalkozásindítással, vállalkozásvezetéssel és vállalkozásfejlesztéssel kapcsolatos tudástárat.

Ne kezdj a vállalkozásba, ha nem vagy tisztában a rendszerrel. Ha nem vagy tisztában azzal, hogy honnan fog a pénz jönni, hova fog a pénz menni, az adónemekkel, mit, kinek kell fizetni, milyen vállalkozási formák vannak… stb.

Még mielőtt vállalkozásba kezdenél, ezeket mind-mind át kell nyálazni, ezeket mind-mind meg kell tanulni. Mivel hogyha nem tudod, hogy például a profitból mennyi fog ide meg oda menni adóra, akkor nem is fogod tudni kikalkulálni, hogy mennyi marad például marketingre vagy reklámra. Mennyi a hasznonkulcsod, mennyi hasznod marad és azt mire akarod fordítani?

A lényeg, hogy tudd mi fán terem a tidó és mi kell pontosan ahhoz, hogy te ne csak elkezdjél egy vállalkozást, hanem azt sikerre is vidd.

Persze sokan mondják, hogy majd csak el kell kezdeni rögtön az első kis bébi lépéssel és akkor az majd ki fogja magát forrni. Persze ez így is van, de az még nem ok arra, hogy kifogásnak használd azért, mert nem ülsz le naponta órákat olvasni arról, hogy mivel jár pontosan egy vállalkozáskezdés, mire kell odafigyelni, hogyan tudsz egy vállalkozást sikerre vinni. Egyszerűen a tudást meg kell szerezni, mert ha tapasztalatok által akarsz csak tanulni – felkötheted a gatyádat!

3. TÖBB IDŐT AKARSZ

time management, Hogy állsz az időgazdálkodással

Ne kezdj vállalkozásba, ha több időt akarsz.

Nagyon sokan esnek abba a hibába, hogy kijelentik, hogy ők nem akarnak többé alkalmazottak lenni és nem akarnak többé kilenctől ötig tartó munkahelyen dolgozni, hanem ők hattól tizenegyig tartó “munkahelyet” akarnak helyette.

A saját vállalkozásod a te kisbabád, amit fejleszteni akarsz. Ha el is mész nyaralni, akkor ott is a vállalkozásod körül fog forogni minden gondolatod.

Tehát, hogyha több időt akarsz, akkor mindenképpen alkalmazotti világ a megfelelő neked, mivel a vállalkozói világban általában AZ ELEJÉN!!! sokkal többet kell dolgozni.

4. GYORS MEGGAZDAGODÁS ÍGÉRETE

Attól függ, hogy az ember mit ért gyors meggazdagodás alatt. a pénz boldogít?

Biztos hallottál már a meggazdagodás azon trükkjéről, hogy ne vedd meg a napi kávédat, és azt a 600-800 forintot naponta félre tudod tenni, és akkor már majd, amikor itt fáj, meg ott fáj, meg nem tud kikelni az ágyból, akkor majd jaj, de tök gazdag leszel… VICC!

Én ebben abszolút nem hiszek, és mindenkit lebeszélnék erről a gondolkodási módról, erről a mentalitásról, mivel te nem hatvan meg hetvenévesen akarod élvezni azt a koktélt egy egzotikus tengerparton. Te nem hatvan, hetvenévesen akarod azt élvezni, hogy el tudod küldeni a gyerekeidet egy híres egyetemre és tudsz nekik fizetni, te nem hatvan, hetvenévesen akarod élvezni a Porsche-t a segged alatt, hanem te hamarosan élvezni akarod, igaz?

KÉRD az AJÁNDÉK önfejlesztő eBook-ot INGYEN most:

Igenis, hogy a mai gazdaságban meg lehet gazdagodni, hogyha befekteted a megfelelő időt. Ha esténként nem a tévét lesed, nem playstationozol vagy X-boxozol vagy mit tudom én mik vannak. Ha nem a haverokkal iszod magad hétvégén részegre meg grillezel minden hétvégén a haverokkal.

Ha tényleg oda teszed magadat, akkor valójában a gyors meggazdagodás Európában a lehetőségek kontinensén, igenis, hogy lehetséges. Senkire se hallgass, aki ezt máshogy állítaná, sőt távolítsd el magad a környezetéből, mert le fog magával húzni a negatív gondolkodásmódja. Csak azért, mert ő túlságosan fél tenni az álmaiért… ne te fizesd meg a tétlenség árát!

Tehát ne vond már meg magadtól azt a kávét, mert hogyha pár 100 forinton akarsz spórolni, és abból a hat-hétszáz forintból akarsz meggazdagodni, és arrafele megy a fókuszod, hogy hú a fenébe, már megint nem tudtam meginni azt a kávét… More power to you!

2 dolog fog történni:

  1. szarul fogod magad érezni, mert mondjuk meg akartad inni azt a rohadt kávét.
  2. 600 Forintból nem fogsz meggazdagodni, tehát aki ebben hisz, az az én véleményem szerint nagyon naiv.

Kivéve, ha a gazdagság nem a következőt jelenti neked: Nélkülözöl egész életedben és, amikor 65 éves leszel nem tudod mit kezdj a megtakarításoddal, mert nélkülöző mentalitásban élted le egész életed, tehát a pénz csak még nyomorultabbá fog tenni. Ennyi.

Tudod, hogy miből fogsz meggazdagodni?

Abból fogsz meggazdagodni, hogyha első körben megveszed az összes híresebb üzleti könyvet, leülsz a seggedre és elkezded olvasni, és amit ott tanulsz, kimész a nagyvilágba, és bevetet, kipróbálod félelem leküzdésével, az komfortzóna kihívások segítségével. Akkor fogsz meggazdagodni.

Tehát mindenképpen fontos itt megjegyeznem azt, hogy hallgass magadra!

Te tudod, hogyan szeretnéd leélni életedet. Sem én, sem más nem fogja neked megmondani, hogy TE mit akarsz.

Azt csináld, amit te úgy igazából érzed belülről, akár nevezhetjük hatodik érzéknek vagy hetedik érzéknek, ami súgja neked azt, hogy mit kell neked ahhoz tenned, hogy te meg tudjál gazdagodni, hogy te sikeres vállalkozást fel tudjál építeni.

Viszont, ha nem olvasod ki a könyveket, nem ülsz le mentorokkal beszélgetni, akik már létrehozták azt, amit te akarsz, akkor híreim vannak a számodra: Nem fog az elmé semmi mást súgni, csak azt, amit előzőleg már beletettél. És ha ez a tv sorozatok és az online játékok tömkelege… akkor sok jó nem fog belőle kijönni, igaz?

5. CSAK EGY ÖTLET KELL?

Hát csak egy szuper ötletre van szükségem…

Körülbelül 60 másodperc alatt adok neked 100 különféle szuper ötletet. Nem az ötlet a lényeg, hanem a tettek. Ötletem nekem is van. Minden nap több száz….

Tehát légy szíves, az Air BnB-t, meg a Steve Jobsot meg az Ubert, Paypal-t ne vegyük már alapul. Tényleg olyan nagy akarsz lenni, mint Steve Jobs, akkor javaslom, hogy kezd el 5 évesen, szüless jó helyre, jókor, legyél egy zseniális elme, dolgozz naponta 16 órát és ha beszerzel egy időgépet, már neki is állhatsz.

Általában nem egy jó ötlet kell egy vállalkozáshoz, persze kell egy jó niche market, egy jó rés piac, de nagyon sok odaadás, kitartás, pénz, energia, és tudástár kell hozzá.

Ne jó ötletet keress, hanem szenvedélyt, működő termékeket és tudástárat. Ne is beszéljünk arról, hogy sok embernek nem jön be az első vállalkozás. Úgyhogy kezd el most a “rossz ötlettel” és ha már benne vagy, akkor majd tovább látsz és meglátod, hogy az ötletek csak úgy özönlenek feléd és a te dolgod kiválasztani, melyik lobbantja lángra szívedet.

Csatolakozz a Facebook oldalunkhoz:

Ajándék önfejlesztő eBook

KÉRD az AJÁNDÉK önfejlesztő eBook sorozatot INGYEN most:

Évek alatt összegyűjtött abszolút hihetetlen tippekkel és trükkökkel az önfejlesztés területéről, melyekkel garantáltan maradandó változást érsz el életedben. FOGADD NAGY SZERETETTEL.

Andrade Anita

A szerző

Andrade G. ANITA
Önfejlesztő tréner és EREDMÉNY COACH

További részletek >>

© Copyright  2020-2022   |   Andrade Anita by SikerGuru    |   Adatkezelési szabályzat    |   Általános felhasználási feltételek 
 Minden jog fenntartva   |   Email: anita@siker.guru