T. Harv Eker: A milliomos elme titkai – rövid könyvösszefoglalás

T. Harv Eker egy amerikai üzletember, milliomos, író és motivációs előadó.

Ő a ‘Milliomos elme titkai’ című könyv szerzője, továbbá gazdag gondolkodásmódot tanít és világszerte híres szemináriumokat hozott már létre. A könyv egyike volt azoknak a könyveknek, amiket még a pályafutásom legelején olvastam, így számomra telis-tele volt új és csodálatos gondolatokkal. Épp ezért én nagyon nagyra becsülöm a könyvet.

A könyv elolvasása után kezdtem el megérteni, hogy valójában mit jelent az a szó, hogy hitrendszer és elfogadtam, hogy sok tévhitem van, amiket ki kell javítani. Alkalmazott voltam, így kevés szabadidőm volt könyveket olvasni, viszont már akkor megértettem, hogy ahhoz, hogy kitörhessek a mókuskerékből, ahhoz, hogy erőt gyűjtsek, tudnom kell azt, amit nem tudok. Ennek az egyetlen egy módja számomra az olvasás volt. Épp ezért kivettem 2 hét szabadságot, hogy otthon maradhassak és könyveket olvashassak.

Ezt a könyvet a szabadságom alatt olvastam egy esős hétvégén a meleg nappaliban. Rettentő nagy élmény volt. Két évvel a könyv elolvasása után kaptam egy e-mailt, hogy ingyen részt vehetek T. Harv Eker egyik 3 napos szemináriumán Londonban.

A szeminárium nagyon jó volt. Sok reklám volt, de sok értékes információ is.

Nem beszélve arról, hogy egy nagy teremben voltam 3 napon keresztül 2000 velem hasonló észjárású emberrel, ami csodálatos módja a networkingnek, a személyi fejlődésnek, a komfort zóna tágításának és új kapcsolatok kiépítésének.

De, ami a legfontosabb, hogy 3 napig dolgoztam a pénzzel kapcsolatos tévhiteimen és egy erősebb, magabiztosabb emberként térhettem haza. Úgy tűnik, hogy a mai ember azért kel fel reggel és csinálja azt, amit csinál, mert pénzre van szüksége. Pénzt keres, pénzt csinál és pénzt gyűjt a hét túlnyomó többségében és élete túlnyomó többségében. Mégis a mai ember hihetetlen keveset tud magáról a pénzről. Nagyon meghökkentő, hogy arról a dologról, aminek keresésével az ember élete nagyrészét eltölti, szinte semmit sem tud.

sikerkönyv összefoglalás

19 Világhírű Sikerkönyv Összefoglalója 

Vásárold meg az eKönyvet ITT!

A könyv a pénzzel való viszonyunkról szól.

Teljes mértékben a pénzzel kapcsolatos hitrendszerre épül.

Egy pillanatra sem szakad el a gazdagságra való programozástól. Előbb a fejben, a belső világodban kell gazdagnak lenned és utána jöhet a külső világod is. A könyv felnyitja az ember szemét, hogy mennyi mindent nem tud és nagyon hatásosan motivál arra, hogy elkezdje tanulmányozni a pénzzel kapcsolatos gondolatait. Hogy elkezdje tanulmányozni a pénzzel kapcsolatos hitrendszerét és abszolút érthető módon tárja fel fejezetről fejezetre azt a tényt, hogy a múltbeli programozásunk az oka annak, hogy annyi pénzünk van amennyi.

Ha meg akarjuk változtatni, akkor újra kell programozni a gondolkodásmódunk. Továbbá meg kell érteni, hogy mi az a pénz és hogy működik. A könyvet azzal kezdi, hogy a legtöbb ember öntudatlan állapotban él, nincs magánál. Mint amikor elbólintunk a volán mögött. Élünk, dolgozunk és felületesen gondolkodunk. Azt hisszük csak el, amit látunk és ezért egy vizuális világban élünk.

Mit csinálunk, ha a fa gyümölcse kukacos, ehetetlen, rossz?

Ha a fa rossz gyümölcsöt ad, akkor a gyökerét kell kezelni, a szabad szemmel láthatatlant. Ha meg akarjuk változtatni a láthatót, akkor a láthatatlannal kell kezdeni. Ok-okozati világban élünk. A gyümölcs következmény. A pénz egy következmény. A jólét egy következmény. A betegség egy következmény. Az alakod egy következmény. Igaz?

Az egyetlen egy módja annak, hogy megváltoztassuk a külső világunk az, ha előbb megváltoztatjuk a belső világunk. Ezt hívjuk programozásnak. T. Harv Eker például megerősítéseket használ az átprogramozásra. Itt viszont meg kell jegyeznem, hogy igen, a megerősítés nagyon erőteljes eszköz, de korántsem elég. Egy gyökeres változáshoz tettekre és cselekedetre is igazán szükség van.

De még több tucat más dologra is.

Mint például, hogy el kell fogadni, hogy nem mindig sikerül és hogy csalódni fogunk. Az egyetlen egy ember, aki sohasem csalódik, az az ember, aki soha nem csinál semmit. A csalódás kellemetlen, a csalódás fáj, de nincs nélküle változás. Nézzük most meg, a fontosabb pontokat és sztorikat Eker úr sikerkönyvéből. Az üres edény „Gondolataink formálják az érzelmeink. Érzelmeink formálják a cselekedeteink. Cselekedeteink formálják az eredményeink. Eredményeink pedig egész életünk és sorsunk.”

Minden a gondolatoknál kezdődik. Az üres edény az újszülött csecsemő. Gondtalan és gondolattalan. Igaz? A legjobb esetben… Azt gondoljuk, hogy a gyermek már egy pénzzel kapcsolatos hitrendszerrel bújik ki az anyaméhből? Nem. Meg kell töltenünk az üres edényt. Nézzük meg, hogy is történt ez veled és hogy csinálod saját csemetéiddel:

Feltárás

1. Verbális programozás

Mit hallottál gyerekkorodban a pénzről? Hallottad ezeket?

párkapcsolat: nők és a pénz

„A pénz nem boldogít. A gazdag emberek gonoszak és fukarok. A pénz nem a fán terem. Nem vagyok aranyból. Nem szarom a pénzt…Gyűjtögess, mert sose lehet tudni. A pénzért keményen meg kell dolgozni stb.”

Minden, amit gyerekkorunkban a pénzről hallottunk, beleépült a tudatalattinkba és a programozásunk részévé vált. Erről a programról „futunk” egész nap. Minden, amit gondolunk, a tudatalattinkból ered. Nem tudjuk azt gondolni, amiről nem tudunk, amit nem tanultunk. Azt tudjuk csak elővenni ebből a programból, amit előtte úgymond feltelepítettünk rá.

Ami nincs rajt, amiről nem tudunk, azt nem is tudjuk elővenni. A fejünkben lévő program alapján cselekszünk és mint tudjunk a cselekedek határozzák meg sorsunk és egész életünk.

Neked mi van a fejedben?

Milyen gondolatokat gondolsz naponta? Elégedett vagy az életeddel? Elégedett vagy a gondolataiddal? T. Harv Eker azt mondja, hogy nem tudunk megváltoztatni egy olyan korlátozó gondolatot, amiről nem is tudjuk, hogy létezik. Épp ezért az első pont a tudatosság – tudomásul kell vennünk, hogy mindennapi tetteink gondolatainkból erednek és egyenként fel kell fedni a korlátozó hiedelmeink, korlátozó gondolataink, amiket meg szeretnénk változtatni. Következő pontként a megértést hozza.

Meg kell értenünk, hogy honnan erednek ezek a korlátozó gondolatok és el kell fogadnunk. A programozásunk nagy részét a szüleink alkották. Soha ne hibáztassuk szüleinket egy-egy korlátozó hiedelem feltelepítése miatt. A szüleink a legjobb és legtisztább szándékkal neveltek fel minket és szeretnek bennünket. A saját életünkért most már mi vagyunk a felelősek.

Miért hívom erre fel a figyelmet? Mert bizony sok ember csak magában pöfékelve szidja a szüleit a saját nyomorúsága miatt és ez teljesen visszatartja őt attól, hogy valaha akármit is változtasson magán és a gondolkodásmódján. Végezetül pedig újrahuzalozzuk a tudatalattinkat átprogramozással. Éppen ezért az első megerősítés, amit használ a következő: „Amit a pénzről hallottam, az nem feltétlen igaz. Ezentúl én határozom meg gondolataim a pénzről, amik segítenek boldogabbá válnom.”

sikerkönyv összefoglalás

19 Világhírű Sikerkönyv Összefoglalója 

Vásárold meg az eKönyvet ITT!

2. Modellezés – leutánozás

Mit láttál a pénzzel kapcsoltban, amikor gyerek voltál?

Majom látja, majom csinálja, nemigaz? Az alma okkal nem esik messze a fájától. A szüleink tükörképei vagyunk, mivel ők programoztak minket. Ha tetszik, ha nem. A legtöbb szegény családból származó gyermek ugyanúgy szegény életet fog élni. A legtöbb milliomos családból származó gyermek pedig ugyanúgy gazdag életet fog élni. Te mit láttál?

Hogy bántak a szüleid a pénzzel? Fontos ezt tudatosítanunk magunkban, mivel nagy valószínűséggel mi is ugyanúgy bánunk a mi pénzünkkel. Mivel ok-okozati világban élünk – ugyanazok a tettek ugyanahhoz az eredményhez vezetnek. Hacsak nem akarunk magunknak ugyanolyan életet, mint amilyen életet a szüleink vezettek, ezeket a szokásokat is meg kell változtatni.

Megerősítés: „A szüleimtől tanultam a pénzzel való bánásmódot, ami nem feltétlen helyes. Ezentúl én magam határozom meg, hogy hogyan bánok a pénzzel.”

3. Tapasztalati programozás

Mit tapasztaltál gyerekkorodban a pénzzel kapcsolatban? Menj, kérj pénzt apádtól. Neki van pénze… Gondoljuk át, milyen gyerekkori élményünk volt a pénzzel kapcsolatban. Ezek hogyan befolyásolják a pénzhez való hozzáállásunkat? Arra lettünk beprogramozva, hogy spóroljunk vagy költekezzünk? Arra lettünk beprogramozva, hogy ügyesen kezeljük a pénzünk vagy hogy félrekezeljük azt?

Apropó programozás: Mi az az összeg, amit szerinted havonta keresned kell? Hol van beállítva a belső termosztátod? 200.000 forint? 2 millió forint? 20 millió forint? Figyelj! Minden ettől függ. Ha a lakásban a termosztát 26 fokra van beállítva és lecsökken a hőmérséklet 24 fokra, akkor bekapcsol a fűtés és felfűti ismét a lakást 26 fokra. Ugyanígy van a pénzzel is. Ha a belső pénzügyi termosztátunk csak 200.000 forintra van beállítva, akkor az életben nem fogunk ennél többet keresni, ugyanúgy, mint a lakásban sem lesz 26-foknál melegebb.

Mi a megoldás?

Helyre kell tennünk a belső termosztátunk annak átprogramozásával és beállítanunk egy olyan összegre, amit el szeretnénk érni. T. Harv Eker szerint fejleszthetjük magunkat. Tanulhatunk üzleti vezetést, marketinget, pénzügyet, managementet és amit akarunk.

A bevételünk mégis csak addig nő, ameddig a termosztátunk engedi. Neked hol van a termosztátod?

Ha nem tudjuk, akkor figyeljük meg magunkat. Figyeljük a gondolatainkat. Váljunk éberré, hogy mit hogyan és mit miért csinálunk. Tanulmányozzuk magunkat. De, ami a legfontosabb, ne higgyünk el mindent, amit gondolunk! Megerősítés: Megfigyelem a gondolataim és megtartom azokat, amik engem erősebbé tesznek.

Második rész – A programozás

Tudjuk hogyan gondolkodunk a pénzről. Tudjuk, hogy miért. Az első lépés ahhoz, hogy úgy gondolkozzunk, mint egy milliomos az, hogy megtudjuk, miket gondolnak a gazdag emberek, majd magunkévá tesszük. Eldönthetjük, hogy oly módon gondolkozzunk, hogy az támogassa boldogságunk és az életben való sikerünk vagy épp hátráltassa azt. Itt van 17 gondolat. Vizsgáld meg, melyiket szoktad te gondolni és úgy alakítsd a gondolataid.

Gazdag gondolat: Én formálom a jövőm.

Szegény gondolat: Az élet határozza meg a sorsom.

Tisztában vagy vele, hogy te vagy a felelős vagy mindig másokat okolsz a gondjaidért?

Amire fókuszálsz, az megnövekszik.

Sokat panaszkodsz és „szar mágnessé” válsz általa?

Fontos neked a pénz vagy inkább nem fontos?

Ha azt állítod, hogy nem fontos akkor biztos nagyon szegény vagy anyagilag… próbáld azt mondani a szerelmednek, hogy nem fontos számodra. Szerinted mennyi ideig fog veled maradni?

Az emberek panaszkodnak, másokat hibáztatnak és számukra teljesen logikusan érvelnek miért tartanak ott, ahol… Áldozatot játszanak. Miért? Mert úgy nem ők a hibásak és nem ők a felelősek.

Mert ők akkor csak a gonosz körülmények ártatlan áldozatai.

Gazdag gondolat: Nyerésre játszom.

Szegény gondolat: Arra játszom, hogy, hogy ne veszítsek.

Imádom ezt a gondolatot. Ez az egyik nagy kedvencem. Különösképpen szeretem, mert ez egyike a saját átprogramozásomnak. Való igaz, hogy régen olyan szemmel tekintettem a világra, hogy hol tudok „nem veszíteni”.

Mi lesz, ha belemegyek és akkor veszítek. Épp ezért sohasem kockáztattam. Amióta nyerésre játszom, sokat csalódtam és mondtam csődöt. De ennyire még nem éreztem, hogy életben vagyok és fejlődő. Soha!

Megerősítés: Gazdaggá válok.

Gazdag gondolat: Elkötelezett vagyok, hogy gazdagon élek.

Szegény gondolat: Gazdagon akarok élni.

Ez a gondolat egyszerű. Eldöntjük, hogy milliomosok leszünk vagy meghalunk miközben próbálkozunk.

Megerősítés: Elkötelezem magam a gazdagság mellett.

Gazdag gondolat: Nagyban gondolkodom.

Szegény gondolat: Kicsiben gondolkodom.

Ha kicsiben gondolkodunk, akkor nem szolgáljuk a világot. Minél több embernek segítünk, minél nagyobban gondolkodunk, annál gazdagabbak leszünk szellemileg, lelkileg, mentálisan és természetesen anyagilag is. Megerősítés: Nagyban gondolkodom. Úgy döntöttem, hogy több ezer embernek segítek.

Gazdag gondolat: A lehetőségekre koncentrálok.

Szegény gondolat: Az akadályokra koncentrálok.

A szegény gondolkodásmódban szenvedő emberek agya folyamatosan úgy vizsgálja a dolgokat, hogy mi az, ami miatt NEM sikerülhet. Milyen rossz dolog jöhet közbe? Mi van, ha nem működik? Mik a problémák egy ötlettel? A gazdag gondolkodásmódú emberek képezik magunkat, így körülbelül tudják, hogy valójában mire számíthatnak.

sikerkönyv összefoglalás

19 Világhírű Sikerkönyv Összefoglalója 

Vásárold meg az eKönyvet ITT!

Bíznak magunkban és nem félnek cselekedni. Röviden, ők meglátnak egy lehetőséget és rögtön lecsapnak rá, míg a szegény ember még mindig csak „felkészül”. T. Harv Eker azt tanácsolja, hogy arra fókuszáljunk, amink van, és hogy kezdjünk el most azzal amink van és ne várjunk egy jövőbeli időpontra, amikor majd több lesz. Teljesen jól fel vagyunk szerelkezve most is, ne halasztgassunk.

Megerősítés: A lehetőségekre fókuszálok az akadályok helyett. Felkészülök és rögtön tüzelek!

Gazdag gondolat: Csodálom a gazdag és sikeres embereket.

Szegény gondolat: Megvetem a gazdag és sikeres embereket.

Áldd meg azt, amit magadnak is szeretnél. Nézegess gyönyörű házakat, extravagáns kocsikat, boldog és kiegyensúlyozott családokat, egészséges, fitt embereket és áldd meg őket. A szegény gondolkodású ember megkritizálja és megveti őket, igaz? Mintha ettől az ő élete akárhogy is javulna…

Gazdag gondolat: Pozitív, sikeres emberekkel barátkozom.

Szegény gondolat: Negatív és sikertelen emberekkel barátkozom.

Ne találjuk fel ismét a spanyolviaszt. Vannak többszörösen kipróbált, bizonyítottan sikeres stratégiák, melyek szó szerint mindenkinek működnek. Az energia ragályos. Megölelnél egy fertőző betegségben szenvedő embert?

Ugyanez a helyzet a negatív energiájú, pesszimista emberekkel. Kivéve, hogy láz helyett frusztrált leszel, kiütések helyett káromkodsz és panaszkodsz. Tudtad, hogy nem keresel 20%-nál többet/kevesebbet, mint az az 5 ember, akivel a legtöbbet szocializálódsz?

Az író kijelenti, hogy ő egyszerűen megszünteti a negatív, vesztes emberekkel való kapcsolatot, viszont imád nyertesekkel együtt lenni és nyerteseket hallgatni. A lényeg, hogy ahelyett, hogy kifigurázod, kritizálod és elítéled a gazdag embereket, inkább utánozd le őket és tiszteld őket.

Megerősítés: Modellezem a gazdag, sikeres embereket. Szocializálódom velük, hiszen, ha ők meg tudták csinálni, akkor én is meg tudom.

Gazdag gondolat: Nagyra tartom magam és a belső értékeim és nem félek róla büszkén beszélni.

Szegény gondolat: Nem fényezem magam, mert az nagyon rossz dolog.

A vezetők többször több pénzt keresnek, mint a követők. Ez tény. A vezetők tudják, hogy kell eladni magukat és nem félnek odatenni magukat. Ha elhisszük, hogy értékesek vagyunk és tényleg tudunk segíteni, akkor kötelességünk reklámozni tehetségünk. Válj marketing szakemberré. Olvass ki pár könyvet, hallgass hanganyagokat és tanuld meg eladni magad.

Megerősítés: Szenvedéllyel és lelkesedéssel reklámozom magam másoknak.

Gazdag gondolat: Nagyobb vagyok akármelyik problémámnál.

Szegény gondolat: A problémáim mindig fölém kerekednek.

A szegény ember mindent megtesz a problémák elkerülése érdekében. Itt a titok nem az, hogy kerüljük el a problémáinkat, hanem az, hogy nőjünk és fejlődjünk nagyobbra, mint a problémáink.

„Sohasem a probléma nagysága a gond. Ami számít, az a te nagyságod.”

A külső világunk csupán egy tükörképe a belső világunknak. Ha nagy problémáink vannak, az csupán annyit jelent, hogy kis emberek vagyunk. Ne a problémára fókuszáljunk, hanem a céljainkra.

Megerősítés: Minden problémámnál nagyobb vagyok. Minden problémát tudok kezelni.

Gazdag gondolat: Kitűnő befogadó és elfogadó vagyok, akármit is kapjak.

Szegény gondolat: Nehezemre esik akármit is elfogadni, amit kapnék.

Rengeteg embernek problémája van az elfogadással. Nem érzik, hogy méltóak rá és érdemtelennek tartják rá magukat. Pedig senki sem jár körbe és bélyegez minket méltatlannak vagy érdemtelennek. Mi tesszük ezt saját magunkkal. Mi döntünk mit érdemlünk meg és mit nem.

Továbbá minden elfogadás másik felén ott van egy adó. Ha nem fogadjuk el, akkor megfosztunk egy másik embert az adás örömétől. Ezért fontos, hogy tanuljunk meg kapni. Ismerjük a szituációt: „De jól nézel ki.” Hogy reagálsz rá? A legtöbb ember megköszöni, majd megmagyarázza, hogy miért néz ki jól. „Köszi, de jaj ez csak az új ruha.” – „Ja köszönöm, de épp fodrásznál voltam.” Ezzel megfosztva a bók adót az adás örömétől.

Ha valaki megdicsér, minket, akkor köszönjük meg majd hallgassunk el. Így elismerjük az ajándékot és örömet okozunk az adónak is. De vannak olyan rossz befogadók, hogy „Jaj dehogy nézek ki jól, szörnyen nézek ki…” teljesen visszadobják az ajándékot. Nem kell megmondanom az ilyen emberek pénztárcájának a vastagságát.

sikerkönyv összefoglalás

19 Világhírű Sikerkönyv Összefoglalója 

Vásárold meg az eKönyvet ITT!

Ha azt mondod, hogy megérdemled, akkor megérdemled. Ha azt mondod, hogy nem, akkor nem. Utána csak beleéled magad a kis világodba akárhogy döntesz! Egy másik tipp, ahogy gyakorolhatod a befogadást:

Havonta egyszer kényeztesd magad. Menj el egy drága étterembe és ne nézd az árakat. Vegyél magadnak valami drágát, amit mindig is szerettél volna, de „sajnáltad rá a pénzt”. Ezek jó tippek T. Harv Ekertől személyesen csak neked, csak nekünk!

Megerősítés: Kitűnő befogadó vagyok. Nyitva állok arra, hogy kapjak és pénz folyjon be az életembe.

Gazdag gondolat: Engem az eredményeim alapján fizessenek meg.

Szegény gondolat: Engem órabérben fizessenek meg.

Semmi gond nincs a havi fizetéssel, kivéve, ha bezavar ott, hogy az értékünknek megfelelő összeget kapjuk. Márpedig általában bezavar. A következő gondolatot én nagyon keménynek tartom, de milyen igaz. „Biztonságban élni egyenlő félelemben élni. A milliomos emberek bíznak magunkban. A szegények nem, és ezért kell nekik „garancia”.

Megerősítés: Engem az eredményeim alapján fizessenek meg.

Gazdag gondolat: Mindkettőt megkapom.

Szegény gondolat: Vagy ez, vagy az, mert mindkettőt sosem kaphatom meg.

Egy sikeres karriert akarsz vagy egy boldog és kiegyensúlyozott kapcsolatot a családoddal? MINDKETTŐT! Az üzletedre akarsz koncentrálni vagy jól akarod magad érezni és játszani? MINDKETTŐT!

Jólétben akarsz élni vagy szeretni akarod, amivel foglalkozol? MINDKETTŐT! T. Harv Eker szerint az anyagilag szegény emberek mindig csak egyet választanak, míg a gazdagok mindkettőt. A pénz szabadságot hoz. Szabadságot, hogy akármit megvásárolhass. Szabadságot, hogy azt csinálj az időddel, amit akarsz. Gyakoroljuk ezt a fajta gondolkodásmódot! Mindig, amikor választási lehetőség előtt állsz, kérdezd meg magadtól:

Hogy lehetne mindkettő lehetőség az enyém?

Megerősítés: „Mindkettőben gondolkodom!”

Gazdag gondolat: A saját nettó értékemben gondolkodom.

Szegény gondolat: A havi fizetésemben gondolkodom.

Két fajta bevétel létezik. Az aktív bevétel, amely akkor történik, ha dolgozunk és a hónap végén ott van a fizetés a számlánkon, illetve egy vállalkozó haszna. Az aktív bevétel nagyon fontos, mert minden innen indul el.

A másik a passzív bevétel, ahol nem kell dolgoznunk ahhoz, hogy pénzt csináljunk. Kiadjuk az ingatlanunkat bérbe, a részvényeink értéke megnő, valaki vett egy könyvet, amit még régen írtunk stb. T. Harv Eker szerint nagyon fontos, hogy pénzt termeljünk, majd pénzt takarítsunk meg és ezt a megtakarított pénzt pedig okosan fektessük be.

Továbbá egyszerűsítésre buzdít. Mit is jelent ez? Úgy egyszerűsítünk, hogy tudatosan olyan életstílust építünk fel magunknak, ahol kevesebb pénzből is kijövünk. Ezt a Parkinson törvény is nagyon szépen megmagyarázza: ”A kiadások mindig egyenes arányosságban nőnek a bevétellel.” – ezt a hibát kell megelőzni azzal, hogy úgymond kisebb lábon élünk.

Gazdag gondolat: Jól bánok a pénzemmel.

Szegény gondolat: Félrekezelem a pénzemet.

perselyben a pénz - siker

„Majd nekiállok jól kezelni a pénzem, ha majd lesz annyi.” – Mintha azt mondanánk, hogy majd, ha lefogytam 20 kilót, akkor majd nekiállok sportolni. Őrület. Amíg nem tudjuk jól kezelni azt, amink van, addig nem lesz több. Maga a szokás, hogy jól kezeljük a pénzünket sokkal fontosabb, mint a pénzünk mennyisége. A titok itt ismét azt, hogy naponta figyeljünk oda, hogy úgy kezeljük a pénzt, hogy anyagilag függetlenek legyünk. Vagy te kontrolálod a pénzt, vagy a pénz fog kontrolálni téged.

Megerősítés: Kitűnően bánok a pénzzel.

Gazdag gondolat: A pénz keményen dolgozik értem.

Szegény gondolat: Keményen dolgozom a pénzért.

Amint tudjuk, hogy mit kezdjünk a pénzünkkel, azonnal elmozdultunk a kemény munkától az okos munka felé. Ne keményen dolgozzunk, hanem okosan. Igen. Valóban az elején nagyon keményen kell dolgozni a pénzért. De ezt hívják ÁTMENETI időszaknak. A szegény embereknek ez ÁLLANDÓ és egy egész életen át tartó küzdelem a megélhetésért.

A gazdag gondolkodásmódú emberek megértik, hogy minél keményebben dolgoztatják a pénzüket, annál kevesebbet kell nekik dolgozniuk. Tehát még egyszer: Előbb nekünk kell keményen dolgoznunk a pénzért, majd hagyjuk, hogy a pénzünk dolgozzon helyettünk. Arra tanítottak minket, hogy dolgozni kell a pénzért. Igaz? Épp ezért a passzív bevétel legtöbbünk számára ismeretlen fogalom.

Gazdag gondolat: A félelem ellenére is cselekszem.

Szegény gondolat: A félelem miatt sosem cselekszem.

A gazdagok a félelem ellenére is cselekszenek. A szegényeket lebénítja és megállítja a félelem. A tettek pedig a híd a belső és a külső világunk közt. Semmi sem történik tettek nélkül. Soha. A legnagyobb hiba, amit valaha is elkövethetünk, az várni arra, hogy a félelem megszűnjön. Ezek az emberek várnak állandóan a „megfelelő időre”, ami persze nem létezik. Nem szükséges, hogy a félelem eltűnjön. A félelem mindig ott marad.

Gyakorolni kell a félelem ellenére cselekedni, hisz gyakorlat teszi a mestert. A félelem ellenére, az aggódás ellenére, a bizonytalanság ellenére, a kétség és a kényelmetlenség ellenére cselekedni kell. Ekkor kikerülünk a komfort zónánkból és ekkor megy végbe a fejlődés.

Minél többet fejlődsz, annál nagyobb lesz a bevételed. Edzeni és gondját viselni az elménknek a legfontosabb dolog, amit valaha is tehetünk a boldogságunkért és a sikerünkért. Tanácsként ajánlja, hogy keressünk olyan szituációkat életünkben, ahol nagyon kellemetlenül érezzük magunkat. Menjünk ki gyakran a komfort zónánkból. Tegyünk úgy, mintha az életünk függene tőle, mert az függ!

Megerősítés: A félelem ellenére is cselekszem. A kétség és aggodalom ellenére is cselekszem. A kényelmetlenség és a nehézség ellenére is cselekszem. Akkor is cselekszem, ha épp nincs hozzá kedvem.

Gazdag gondolat: Folyamatosan növök, tanulok és fejlődöm.

Szegény gondolat: Én már mindent tudok. Ha tényleg megéled, csak akkor tudod igazán.

Olvasni róla, hallani róla és beszélni róla nem megélni és nem átélni. T. Harv Eker szerint is a leggyorsabb útja a meggazdagodásnak és a gazdagnak maradásnak az, ha saját magunkon dolgozunk. Azt tanácsolja, hogy minden hónapban olvassunk ki legalább egy könyvet. Hallgassunk hanganyagokat és képezzük magunkat állandóan. Járjunk el szemináriumokra és keressünk mentorokat magunk mellé.

Megerősítés: Állandóan elkötelezetten fejlesztem magam.

Csatolakozz a Facebook oldalunkhoz:

Ajándék önfejlesztő eBook

KÉRD az AJÁNDÉK önfejlesztő eBook sorozatot INGYEN most:

Évek alatt összegyűjtött abszolút hihetetlen tippekkel és trükkökkel az önfejlesztés területéről, melyekkel garantáltan maradandó változást érsz el életedben. FOGADD NAGY SZERETETTEL.

Andrade Anita

A szerző

Andrade G. ANITA
Önfejlesztő tréner és EREDMÉNY COACH

További részletek >>

© Copyright  2020-2022   |   Andrade Anita by SikerGuru    |   Adatkezelési szabályzat    |   Általános felhasználási feltételek 
 Minden jog fenntartva   |   Email: anita@siker.guru