Vállalkozó vagy alkalmazott? Mi valójában a különbség?

Exkluzív kiadás – Vállalkozó vagy alkalmazott? Mi valójában a különbség?
A siker és a boldogság beállítottság kérdése IS – mondja több ezer sikeres milliomos, több száz híres sikerkönyv. Figyelem a siker nem azonosítható a boldogsággal. Előre megjegyezném, hogy rengeteg sikeres ember boldogtalan és talán még több boldog ember sikertelen.

A célunk legyen a sikeres boldogság és a boldog sikeresség. Előtte skatulyázzuk be magunk gyorsan. Vállalkozó vagy illetve alkalmazott? De még mielőtt rávágnád az első választ, ami beugrik, olvasd végig a cikket, mert bizony ez nem olyan egyszerű kérdés, mint azt letöbbünk hinné. Amíg ezt nem tisztáztad le magadban nem lehetsz se boldog se sikeres. Tehát álljunk neki.

KÉRD az AJÁNDÉK önfejlesztő eBook-ot INGYEN most:

A kezdő vállalkozások 90%-a csődbe megy az első 2 évben mondja a statisztika. Semmi baj, mivel tudjuk, hogy az első általában sose jön be. Ha te vagy a kivétel, akkor gratulálok. Ha nem, akkor ne csüggedj, fel a fejjel és fel a következőre! Sőt, mi több, inkább örüljünk, mert minden egyes kudarc és bukás közelebb visz minket az álmunkhoz.

A sikeres vállalkozó beállítottsága nagyon fontos. Ha egy kudarchoz úgy állsz hozzá, hogy jaj de szuper, ma is tanultam valamit és legközelebb ezt már tudom és máshogy fogom csinálni, akkor már egy szinten nyert ügyed van. Ne hagyd abba és csak így tovább!

A világban 3 csoportra lehet osztani az embereket:

1. A törtető 1% – farkasok

sikeres vállalkozó

A siker csoport. Természetesen ezen a csoporton belül is vannak intenzitásban eltérő csoportok, de ebbe most nem megyünk bele. Tehát kik ők? Ők az igazi vállalkozók. Így születtek vagy saját maguk sajátították el a tulajdonságokat de ők azok, akiket mindegy mennyit rugdalja az élet, mindegy, mennyi visszautasítást kapnak, mindegy mennyi megszégyenülést kell elviselniük, mindegy, ha átmenetileg nem lesz pénzt vagy ha pénzt, időt és energiát veszítenek az úton (alapfeltétel). Nem adják fel. Soha.

Szívós egy csoport ez az első csoport. Tudják pontosan, mi az a rizikó és imádják. Minden nap ágyba bújnak vele. Gyors döntéshozók, még akkor is, ha tisztában vannak vele, hogy döntéseik 30% rossz lesz és negatív következményekkel fog járni. Ismerős?

Akik képesek és hajlandóak áldozatokat hozni és nem ijednek meg heti 80 órás munkabeosztástól, vasárnapi meetingektől. Akik csinálják és nem csak beszélnek róla. Szenvedélyes vezetők és nem félnek a kudarctól, sőt épp ellenkezőleg. Tisztában vannak vele, hogy a kudarc nem más csak egy lépcsőfok, mely közelebb viszi őket a sikerhez. Tudják mit akarnak és tesznek is érte, mindegy milyen áron. Az igazi, született vállalkozókról van szó hölgyeim és uraim.

Persze ezt még lehetne ragozni. A farkasok közt is vannak olyan farkasok, akik azt hiszik, hogy farkasok csak azért, mert a saját vállalkozásuk van. Ők hihetetlen keményen dolgoznak már évek óta vállalkozásukBAN és nem pedig vállalkozásukON. Habár megélnek a vállalkozásukból, de mégis egyhelyben toporognak. Ismersz ilyeneket?

Rögtön első példának nekem a hotdog árus ugrik be a sarkon. Saját vállalkozása van, mert egyéni vállalkozó, de ez még messze nem jelenti azt, hogy farkas. Ő azt hiszi, hogy ő farkas vállalkozó, míg ő átlagember (lásd később átlagember csoport). Ők olyan átlagemberek, akik saját vállalkozásuk alkalmazottjai. Tehát valójában véve alkalmazottak. Majd folyamatosan arról panaszkodnak, hogy manapság milyen nehéz vállalkozónak lenni…

KÉRD az AJÁNDÉK önfejlesztő eBook-ot INGYEN most:

2. A többség – átlagember

Ellentétben ezzel a nagyon rizikóképes, merész, de leginkább vállalkozói farkas beállítottsággal vannak a „mi kis alvó medvéink”, akik még nem jöttek ki az odúból és valószínűleg nem is fognak soha. Ők édesek, szeretni valók. Nem törtetők, nincsenek nagy álmaik és csak békében, szeretetben szeretnének élni egész életükben. Annyi időt eltölteni a családdal, amennyit csak lehetséges.

Konfliktuskerülők és soha nem mennének bele egy rizikós szituációba. A legfontosabb dolog az életükben a biztonság és aköré alakítanak ki mindent. Nagyon megbízhatóak és jó barátok. De a világért sem vállalkoznának és hagynák ott a „biztosnak hitt” munkahelyük.

Leginkább a.) onnan akarnak nyugdíjba menni vagy b.) egy idő után a cégen belül feljebb akarnak lépni. Ez teljesen rendben van, mivel őnélkülük semmi sem működne a világon. Ők társadalmunk szorgos hangyái, ha így tetszik. Gazdaságunknak szüksége van rájuk. Igaz?

A lényeg az, hogyha valaki az alkalmazotti világ csodáját választja, akkor örüljön neki, legyen boldog életében és ne panaszkodjon. A legrosszabb az, amikor egy valaki nem bírja abbahagyni a panaszkodást, hogy neki milyen rossz a munkahelyén és a főnöke milyen hülye.

Az ajtó mindenkinek nyitva áll a saját vállalkozás felé. Akárkiből lehet farkas megfelelő energiaráfordítással és áldozatkészséggel. Most akkor átmész rajt vagy csak panaszkodsz? Esetleg elfogadod és megpróbálsz boldog lenni és élvezni életed minden egyes percét? A te döntésed. Rajtad áll. De döntened kell ahhoz, hogy boldog légy. Természetesen mindig mindenhol sokat kell dolgozni és nem csak a munkahelyén, hanem saját magán is. Főleg, ha előléptetést akar. Igaz?

nyitva a vállalkozás

3. Nyuszipussyk

Majd van a harmadik csoportunk, mely a második leghatalmas csoportot képviseli az alkalmazotti világ után. A kis nyuszi, aki farkas akart lenni. Kijött az odúból. Majd az első kudarc beütött, mint általában és PUFF. Megijedt és visszafarolt. A „megijedtem és visszamentem a komfort zónámba” típusú emberekkel -jöttek, láttak, megpróbálták, feladták- az a baj, hogy ők nem boldogok. Soha.

Akármilyen sikereket is érjenek el a munkahelyükön, nem elégíti ki őket szellemileg, mert ők nem szeretnek alkalmazottak lenni, viszont félnek vállalkozni… Kijönnek megpróbálják, megégetik maguk majd az agyuk megerősíti „Na ugye én megmondtam” és el vannak ezzel vágva.

Rettentő sok köze van a nyuszipussy boldogtalanságához a tévhiteknek. Általában nem elég felvilágosodottak arról, hogy valójában mivel jár egy vállalkozás. Azt hiszik, hogy minden a szerencse kérdése és az első vállalkozás – PUFF – be fog jönni, mint Bill Gatesnek. Természetesen keveset tudnak arról, hogy Bill Gates már igen kis kora óta foglalkozott a témával és egy vállalkozás kiépítése saját magával kezdődik és ott is fejeződik be.

Általában rögtön az első kis akadálynál történik a baj és azóta arról beszélnek, hogy nekik milyen rossz volt és hogy ők megpróbálták, de nem volt SZERENCSÉJÜK!!! – mintha a sikeres vállalkozásnak akármilyen köze is lenne a szerencséhez.

Ezek az emberek nem tudják magunkat túltenni a kezdetleges nehézségeken se, akkor mit gondoltok, ha a komolyabb megpróbáltatások, problémák jönnének a vállalkozásában, akkor tudná kezelni? Mindenki ismer minimum egy nyuszipussy-t.

Ők azok, akik életük végéig őrlődnek, mert igazán egyik világhoz sem tartoznak. Természetesen számunkra is van megoldás – a megoldás ismét a tőlem már jól ismert és szinte lerágott csontnak számított ÖNFEJLESZTÉS művészete. Még egy nyuszipussy is képes túllépni saját árnyékát, ha felfejleszti magát, illetve, ha eldönti, hogy valójában melyik világhoz is szeretne tartozni.

A lényeg mindig az: Változtass rajt vagy fogadd el, de ne panaszkodj!

Mindegy, hogy vállalkozó vagy, alkalmazott vagy valami harmadik eddig még ismeretlen, nem definiált fajta. Ha nem vagy boldog és elégedett az életeddel és az életed menetével, mindennapjaiddal, akkor ott ette meg a fene. A kormány a te kezedben. Te vezetsz, te irányítasz, te vagy a felelős a saját életedért nem pedig más.

Fontos, hogy még mielőtt vállalkozásba kezdünk, tisztában legyünk azzal, hogy melyik csoportba tartozunk és ennek megfelelően alakítsuk magunk és beállítottságunk, mivel ahogy az elején elmondtam, a beállítottságod az egyik legnagyobb mérvadó tényező és a hatalmas szerepet játszik a sikeredben, illetve kudarcodban.

Csatolakozz a Facebook oldalunkhoz:

Ajándék önfejlesztő eBook

KÉRD az AJÁNDÉK önfejlesztő eBook sorozatot INGYEN most:

Évek alatt összegyűjtött abszolút hihetetlen tippekkel és trükkökkel az önfejlesztés területéről, melyekkel garantáltan maradandó változást érsz el életedben. FOGADD NAGY SZERETETTEL.

Andrade Anita

A szerző

Andrade G. ANITA
Önfejlesztő tréner és EREDMÉNY COACH

További részletek >>

© Copyright  2020-2022   |   Andrade Anita by SikerGuru    |   Adatkezelési szabályzat    |   Általános felhasználási feltételek 
 Minden jog fenntartva   |   Email: anita@siker.guru