A fejlődés 15 nélkülözhetetlen törvénye – John C. Maxwell 2/2

AZ ELSŐ RÉSZHEZ KLIKK IDE

VII. A tervezés törvénye

Hogyan maximalizáljuk a fejlődést stratégiák kifejlesztésével.

Ha szeretsz tervezni, akkor a tervezés törvénye neked való! Ide elég lesz egy egyszerű eleganciával bíró, de mégis abszolút mindent megmagyarázó idézetet kedvenc mentoromtól Jim Rohn-tól:

„HA NEM TERVEZED MEG SAJÁT ÉLETED, AKKOR NAGY ESÉLLYEL MÁSOK FOGJÁK NEKED MEGTERVEZNI. TIPPELJ, HOGY MIT TERVEZTEK NEKED? NEM TÚL SOKAT…” /JIM ROHN

VIII. A fájdalom törvénye

Ha felhasználod a rossz élményeket, akkor abból sokat fejlődhetsz.

Nem tudom te hogyan vagy vele, de én sem ismertem soha senkit, aki szerette volna a problémákat. Viszont jó pár embertől hallottam már, hogy a legnagyobb áttöréseket és fejlődést egy nagy pofon után élték át. Másnéven a fájdalom által is hatékonyan tudunk fejlődni. Ide illik azt hiszem a mondás, hogy ami nem öl meg, az megerősít. Milyen igaz.

Biztos te is voltál már krízis helyzetben és éltél át embert próbáló szenvedéseket. Nagy valószínűséggel azt is észrevetted, hogy miután kimásztál belőlük egy erősebb, ha nem is azonnal, de mégis egy magabiztosabb személlyé nőtted ki magad.

sikerkönyv összefoglalás

19 Világhírű Sikerkönyv Összefoglalója 

Vásárold meg az eKönyvet ITT!

IX. A karakter törvénye

A karaktered fejlődése határozza meg a személyiség fejlődésedet.

Egyszerűen megmagyarázva a nyerés a legtöbb embernek valami, amit csinálsz… az igazi nyerteseknek pedig valaki, aki vagy. Máshogy: Ki kell fejlesztenünk egy olyan karaktert, akikké válni akarunk, mivel karakterünk határozza meg döntéseink minőségét, amely azonnal meghatározza életünk színvonalát, ami cserében általában meghatározza boldogságunk és elégedettségünk saját magunkkal.

X. A gumiszalag törvénye

A fejlődés pont akkor fog leállni, amikor elveszíted a feszültséget aközött, ahol most vagy, és ahol lenni szeretnél.

a gumiszalag törvénye

Ez a fajta fesztültség jó és elengedhetetlen az éhséged fenntartására, ami pedig a tettekhez kell, hogy lendületbe hozzon téged. Mint az ékszíj a kocsiban. Ha túl laza, nem működik az egész rendszer, igaz? Hadd hessegessem el azonnal a tévhitet, miszerint hogyha nem vagy 100%-ig megelégedve az életeddel, akkor sose lehetsz boldog. Badarság. Ha ez igaz lenne, akkor nem létezne boldogság és öröm ezen a világon.

Csak azért, mert te állandóan többre vágysz, még messze nem zárja ki azt, hogy te a mostani állapotodban is tökéletesen boldog légy. Én ezt nap, mint nap saját magamon tapasztalom. Való igaz, hogy a végállomás számomra még olyan messze van, hogy csak nagyon homályosan látom azokat a távoli célokat és tudom, hogy még hihetetlen nagy út van előttem, hogy azzá az emberré váljak, akivé én válni szeretnék.

De szerintetek ez megakadályoz abban, hogy ettől függetlenül ugyan úgy szeressem és tiszteljem a mostani énemet? Persze, hogy nem. Mert a boldogság nem a cél elérése. Az csak egy pillanat. A boldogság az út odáig. Ezt általában nehéz megértenünk. Jómagam csak saját magammal állok versenyben és köztünk között szólva majdnem minden percét élvezem. Igyekszem magamat nem másokhoz hasonlítani, hanem az egy évvel ezelőtti énemhez. Figyelem: Nem a tegnapihoz, mert egy nap alatt nagyon ritkán lehet elérni jelentős változást, igaz?

AZ ÖNFEJLESZTÉS EGY ISTEN ADTA ESÉLYÜNK, HOGY TARTÓS BOLDOGSÁGOT HOZZUNK LÉTRE SAJÁT ÉS MÁSOK ÉLETÉBEN. NE PAZAROLJUK EZT EL! /ANDRADE GROPPE ANITA

sikerkönyv összefoglalás

19 Világhírű Sikerkönyv Összefoglalója 

Vásárold meg az eKönyvet ITT!

XI. A csere törvénye

Fel kell adnod, hogy fejlődni tudj.

Hány olyan embert ismersz, aki kétségbeesetten ragaszkodik a megszokott rosszhoz ahelyett, hogy feladná és minden bátorságát összeszedve váltana? Én sajnos túl sokat… A félelem, hogy valami még rosszabb vár rájuk teljesen lebénítja őket. Az igazság az, hogy fel kell adni és áldozatokat kell hozni egy jobb jövőért cserébe. A csere törvénye erről szól. Valamit valamiért. A „Semmi sincsen ingyen” közmondásnál frappánsabbat keresve se találnék. A különbség az, hogyha nem fizeted meg a változás árát, akkor a halálos ágyadon fogod megbánni azt, hogy nem mertél lépni. Ennél szörnyűségesebb véget jómagam sem tudnék abszolút soha se elképzelni. Ha nekem nem hinnél, akkor higgy annak a több tízezer haldoklónak világszerte, vallástól, nemtől, kortól és földrajzi hovatartozástól teljesen függetlenül, akik megválaszolták életük végső kérdését:

„Mit bánt meg az életében?”

„Azt, hogy nem mertem követni az álmaimat…”

Habár te sem mehetsz vissza az időben, hogy egy vadonatúj kezdést kapj, de elkezdheted MOST, hogy egy vadonatúj befejezést kapj. Az egyetlen egy munkahelyi biztonságot, amire valaha is ráteheted a kezedet, önfejlesztésnek hívják.

XII. A kíváncsiság törvénye

kíváncsiság törvénye

A fejlődést a legjobban a kíváncsisággal lehet serkenteni.

Hidd el, hogy te is lehetsz olyan kíváncsi, mint a nagyok, mivel a kíváncsiság egy fejleszthető tehetség. Jómagam is igyekszem rutinos kíváncsiskodó lenni időm nagyrészében. Ez tart ébren.

Érdekes gondolat a könyvből: Az író szerint az egyetlen egy nagy különbség azok között, akik kíváncsiak és akik nem, maga a hit, hogy tudnak tanulni, fejlődni és változni. Biztos te is ismersz olyan embereket, akiket teljesen hidegen hagy az önfejlesztés varázslatos eszköze. Majdnem olyan érzést keltenek, hogy cseppet sem érdekli őket a saját életük jobbá tétele, igaz? Régen engem különösképpen zavart, hogyha valakit nem tudtam meggyőzni az önfejlesztés erejéről.

Oké. Hazudtam.

Nem zavart, hanem egyenesen megőrjített a tény, ezért kétségbeesetten minden eszközt bevetve próbáltam felnyitni a szemüket, hogy van megoldás. Nem értettem, hogyan lehet valaki ennyire ignoráns saját élete és szerettei, sokszor gyermekei élete felől. Ma már viszont egyre jobban megértem őket.

Nem bíznak magunkban és nem tudják, hogy mi van a kerítés másik oldalán. Nem hiszik el, hogy ők is képesek változni és valójában olyan életet tudnak magunknak kialakítani, amelyet egyáltalán őt magunknak meg mernek álmodni.

Fejlessz ki magadban egy farkaséhes kíváncsiságot MINDENNEL kapcsolatban az életben és hidd el, hogy képes vagy változni, mert, ha a másiknak is sikerült, te nem vagy kivétel. Rád is ugyanúgy vonatkoznak a siker törvényei, mint a többire. Az igazság az, hogy nem vagy különleges. Emberek vagyunk mind ezen a Földön és mint olyanok a lehetőségink határtalanok.

Nyisd fel az elméd és kezdj el érdeklődni és kérdezni, minden nap egy picivel többet.

sikerkönyv összefoglalás

19 Világhírű Sikerkönyv Összefoglalója 

Vásárold meg az eKönyvet ITT!

XIII. A másolás törvénye

Nehezen fogsz fejlődni, hogyha magadon kívül senkit se követhetsz.

Ahhoz, hogy fejlődjünk többre van szükségünk, mint saját magunk és egy csendes szoba. Szükségünk van hiteles tanárokra, vezetőkre, akik többet tudnak nálunk. Őket lemodellezhetjük, lemásolhatjuk, ha úgy tetszik. A legtöbb ember, aki fejlődni szeretne és felismeri az önfejlesztés hatalmát, általában könyvekben találja meg az első mentorját, illetve tanítóját.

HOGY MEGISMERD AZ ELőTTED ÁLLÓ UTAT, KÉRDEZD AZOKAT, AKIK MÁR VISSZAFELÉ TARTANAK RAJTA.” / KÍNAI MONDÁS

Az önkiértékelés fontos, de a kiértékelés valaki mástól, akire felnézünk, elengedhetetlen.

XIV. A bővítés törvénye

Az fejlődés mindig kibővíti a kapacitásodat, illetve az erőforrásaidat.

Igen, való igaz, hogy önfejlesztéssel megnövekszel belül is és megnő a bíróképességet is. Jó hír? Nagyszerű! Ami a legjobb az egészben, hogy minden emberi lény potenciája határtalan és a legtöbb esetben sajnos kiaknázatlan marad. Úgy távoznak erről a Földről, hogy sose tudták meg valójában mire is képesek. Ha ebbe belegondolok, legszívesebben sírva fakadnék. Ez nagyon szomorú. De azért vagyunk most, itt, hogy ezen közösen változtassunk, igaz? Változtassunk a végzetünkön és írjuk meg mi a sorsunkat.

A TANULÁS NEM MÁS, MINT ANNAK A FELFEDEZÉSE, HOGY MI AZ, AMI SZÁMODRA LEHETSÉGES!” / FRITZ PERLS

Az élet egyik legnagyobb csodája, hogy holnap nem kell annak lennünk, akik ma vagyunk. Fejlődhetünk és holnapra már egy teljesen más ember tekint ránk vissza a tükörből. Itt fontosnak tartom megjegyezni ismét, hogy ne szó szerint értsük ezt. Egyik napról a másikra semmi se fog történni. Szépen, lassan, fokozatosan nagy kitartással és türelemmel felszínre törnek majd a változások, fejlődések, hogy azzá az emberré tudj válni, akivé te válni szeretnél.

MINÉL TÖBB IDőT TÖLTESZ EL AZ ÖNFELJESZTÉS BIRODALMÁBAN MA, ANNÁL TÖBBRE LESZEL KÉPES HOLNAP! /ANDRADE GROPPE ANITA

XV. A hozzájárulás törvénye

Ha fejlődsz, akkor a környezetedben élők is fejlődni fognak.

Ez a hozzájárulás, másnéven közreműködés törvénye. Jómagam ezt párkapcsolatomra szeretem levetíteni. Ahelyett, hogy nap, mint nap a páromat szapulnám, hogy ha valami nem tetszik, vagy valamit nyilvánvalóan rosszul csinál, több energiát fektetek önfejlesztésbe, mivel tudom, hogy annak ő is érezni fogja a hatását. Benjamin Franklin minden egyes reggel megkérdezte magától a következő kérdést. Milyen jót cselekedjek ma? …és minden egyes este pedig a következőt:

Milyen jót cselekedtem ma?

Egy igazi vezető bizony sokkal jobban retteg attól, hogy nem segít elég emberen és csalódást okoz nekik, mint magától a haláltól. Valójában a sikeredet nem aranyban mérik, sem Forintban, nem az ingatlanaid, autóid számában, nem a céged méretében, nem a szeretőid számában és nem is pedig a élt éveid számában… valójában a sikert azoknak az emberek számában mérik, akiknek életed folyamán segítettél.

„A LEGÉRTÉKESEBB AJÁNDÉK, AMIT VALAHA AKÁRKINEK IS TUDSZ ADNI, AZ A SAJÁT FEJLőDÉSED! / JIM ROHN

Egy gyönyörűszép és igaz gondolattal szeretnék búcsúzni tőletek: Hogyha van az életedben valaki, akit igazából szeretsz és törődsz vele, akkor a fejlődés a kötelességed.

Miért?

Mert csak akkor és csakis akkor tudsz többet adni szeretteidnek, párodnak, gyermekeidnek, hogyha te több leszel és folyamatosan fejlődsz.

Csatolakozz a Facebook oldalunkhoz:

Ajándék önfejlesztő eBook

KÉRD az AJÁNDÉK önfejlesztő eBook sorozatot INGYEN most:

Évek alatt összegyűjtött abszolút hihetetlen tippekkel és trükkökkel az önfejlesztés területéről, melyekkel garantáltan maradandó változást érsz el életedben. FOGADD NAGY SZERETETTEL.

Andrade Anita

A szerző

Andrade G. ANITA
Önfejlesztő tréner és EREDMÉNY COACH

További részletek >>

© Copyright  2020-2022   |   Andrade Anita by SikerGuru    |   Adatkezelési szabályzat    |   Általános felhasználási feltételek 
 Minden jog fenntartva   |   Email: anita@siker.guru