A siker kulcsa – tisztán, érthetően!

A mai nap témája a siker kulcsa. Hogy lehetünk sikeresek az életben?

Mint mindennek az életben, a sikernek is vannak szabályai és törvényszerűségei.

Ha az ember betartja a szabályokat, és a törvényeknek megfelelően játszik, akkor a siker elkerülhetetlen. Ez egy óriási téma. De én mégis megpróbáltam rövid, átlátható pontokba szedni nektek. Szeretnék veletek végigmenni az egyes részekhez, és mindegyikhez egy rövid magyarázatot adni.

Ne nézz tévét!

A szabadidőd aranyat ér. Munkából hazaérkezve készen állunk arra, hogy ügyesen befektessük a nehéz munkával megszerzett szabadidőt. Mégis, a legtöbb ember nem tudja jól kihasználni a lehetőséget. A szabadidő a munkával ellentétben, nem rendszerezett. Nincsenek bent szabályok, és nem olyan kihívó.

A legtöbb ember ezért nem tud vele mit kezdeni, és ezért nevezik a szabadidőt az emberiség legnagyobb időpazarlásának. A szórakoztatóipar az utóbbi évtizedekben hatalmassá nőtte ki magát, hogy segítsen az embereknek kitölteni ezt az űrt, amit szabadidőnek nevezünk.

Ennek ellenére ahelyett, hogy használnánk fizikális és mentális adottságaink, mégis órákat töltünk naponta, hogy ünnepelt sportembereket nézzünk óriási stadionokban a tévében, ahelyett, hogy magunk sportolnánk. Zenét hallgatunk ahelyett, hogy magunk komponálnánk. Festményeket csodálunk ahelyett, hogy saját magunk csinálnánk műremeket. Színészeket nézünk, akik megjátsszák a szerepeket, ahol jelentéktelen kalandokon mennek keresztül.

a siker kulcsa: ne nézz TV-t

Legalább átmenetileg kitölti az elvesztegetett idő ürességét. De jobb nem lesz ettől senkinek sem az élete. Passzív szórakozás sehová nem vezet. A tévénézés az igazi élet nevetséges és komolytalan helyettesítése. Gondolj bele, ha naponta csak két órát nézel tévét, az heti 14 óra, havi 56 óra, évi 672 óra, és tíz év alatt 6720 óra felesleges időpazarlás, ami még örömöt sem okoz. És ha ezt leosztod napokra, akkor 280, 24 órából álló napot kapsz.

Ez azt jelenti, hogy tíz év alatt majdnem egy teljes évet tévénézéssel töltesz. Ez komoly. S megfontolandó. A tévénézés a szegények szokása. Az energia, amit fontos célok eléréséhez, önmegvalósításhoz, igazi kikapcsolódáshoz kellene felhasználni, elvesztegeti az ember jelentéktelen dolgokra, amik nem is hasonlítanak a valóságra. Kimerülten, fáradtan hagynak itt minket.

Ha ugyanazokat az adókat nézed a tévében, mint a szegény emberek, akkor te is szegény vagy. Ez ilyen egyszerű. Nem több, nem kevesebb. Köztudott tény, hogy a tévé nem más, mint agymosás, és nem a jó értelemben. Elhülyít, elbutít, és elszegényít. Mind emberileg, szellemileg, mind agyilag lerombol.

Körülbelül 20%-a a gazdag embereknek néz … és tévét. 89%-a a szegényeknek. A tévénézés a szegények szokása. Ha jólétben akarsz élni, meg akarod a saját bőrödön tapasztalni az életet, a gyönyöröket, akkor okosan kell kihasználnod szabadidő, minden egyes percét. És a tévénézés egyszerűen nem fér bele, mivel az időd véges. Ne csapd be magad! A tévé nem szórakoztat, csak arra a pár kis órára el tudsz szabadulni a keserű valóságtól, és ha nem teszek semmit a jövőmért szindrómába merülsz.

KÉRD az AJÁNDÉK önfejlesztő eBook-ot INGYEN most:

Változtass! Sosem késő! Dobd ki a tévét és forgasd fel fenekestül az életed. Csatlakozz a gazdagok birodalmához. Sportolj heti négyszer! Nincs is jobb, mint egy reggeli kocogás a közeli parkban, utána egy kis jóga, vagy meditáció? A gazdagok 90%-a sportol folyamatosan, minimum négyszer hetente. A szegények 28%-a teszi ezt. Ez a statisztika tényleg önmagáért beszél.

Láttál már elhízott milliárdost? Nos? Én sem! Okkal. Ők tudják milyen fontos az anyagcsere, a folyamatos sportolás és az egészség megőrzése. Mi számít egészséges sportnak? Egyik nagy kedvencem a világhírű Tony Robbins így fejezte ki magát: Ha futás közben tudok egy normális párbeszédet folytatni, akkor tudom, hogy jó ritmusban vagyok. Aerob sportolásnak pont az a lényege, hogy szépen tudsz lélegezni, méreganyagok távoznak el a testedből. miközben nem erőlteted meg túlzottan szervezeted.

Miért is olyan fontos a sportolás?

Feltöltődsz energiával. Nem csak nő az önbizalmad, hanem jobban érzed magad a bőrödben, s jobban teljesítesz az életed minden egyes területén. A reggeli sportolás a legjobb. Már kora reggel felébreszted vérkeringésed, emésztésed, rögtön elkezdesz zsírt égetni, ami kitart neked egész napra. Persze az esti sportolás is szuper.

Csak csinálj valamit!

Közben hallgathatsz zenét, esetleg valami szuper motivációs audiót, mint például amit én részesítek előnyben. Szerezz egy sporttársat, akivel motiválni tudjátok egymást.

A tanulás a siker kulcsa

Olvass folyamatosan. Azt gondolod, hogy kikerültél egy jó hírű egyetemről, és életed jó pályán van? Híreim vannak számodra! Az igazi tanulás az egyetem után kezdődik. Utána van lehetőséged tényleg azt tanulni, tanulmányozni, ami téged igazán érdekel. Ami téged igazán lázba hoz!

Tanulj minden nap, tanulj minden nap, hogy jövőd könnyebb legyen. Járjál szemináriumokra, olvass könyveket. Szocializálódj nálad okosabb emberekkel, és tanulj tőlük. Hallgass audiókat. Tanulj! Nem csak mert a tudást senki sem veheti el tőled, hanem mert magadnak teszel vele szívességet.

A gazdagok tudják, hogy a tanulás soha nem érhet véget. Folyamatosan képezned kell magad, s a személyiségfejlesztés egyszerűen hozzátartozik a mindennapi életünkhöz.

Ez nem kérdés, ez nem statisztika, ez tény. Drámákat, novellákat, regényeket olvasni szép és jó. Csakhogy még senki nem gazdagodott meg belőlük. Hasonló a tévénézéshez. Lekötöd magad, hogy mások életéről olvasol, órákat fecsérelsz el életedből. Ismered Warren Buffet? Egyike a világ leggazdagabb emberének, immáron már a hetvenes éveiben. Egy ebéd Warren Buffet milliókba kerül neked, mivel Warren szerint az idő a legértékesebb kincse az emberi lénynek, így óvatosan bánik vele, és előre leszervez mindent.

Belegondolni is észt vesztő, mennyi időt pazarlunk el ostobábbnál ostobább szappanoperák nézésével, éneklős vetélkedők hallgatásával. Azok az órák, napok, úristen! Ha belegondolok, mennyi mindent lehetett volna inkább tanulni, tapasztalni, csinálni azzal az idővel, már valószínűleg rég milliomos lennél. Nem igaz?

KÉRD az AJÁNDÉK önfejlesztő eBook-ot INGYEN most:

Azt mondod nehéz? Majd kérdezd meg a húsz év múlva magadat, milyen nehéz lesz neked, ha most nem teszed. Az idő szalad. Mindegy mivel töltöd, egy év múlva így is, úgy is egy év múlva lesz. nem számít, hogy a tévé előtt töltötted-e csipszet zabálva, vagy az egészséges futásból hazaérkezve, egy szuper kis könyvet tanulmányoztál az emberi természetről, vagy épp, ami téged érdekel. Legyenek repülőgépek, marketing, politika, neveléstan, te nevezd meg! Tanulj, képzed magad folyamatosan, hogy később minden nevetségesen egyszerű legyen.

Arról, hogy hogyan szerezzünk hajtóerőt mindezek megvalósításához, egy későbbi előadáson lesz szó.

Ne bírálj, és ne panaszkodj!

Ez a kijelentés pszichológiai alapokra nyúl vissza. Nagyon röviden, ha nem bírálsz másokat, akkor egy idő után te is merészebb leszel. Mivel minden ember magából indul ki, ezért, ha te nem bírálsz, kritizálsz, akkor téged sem fognak. Így merészebb leszel a tettekre. A panaszkodástól sem lett még jobb senkinek sem az élete.

A gazdagok idejük 5%-át töltik a probléma meghatározásával, és 95%-át a megoldási alternatívák megkeresésével, és kipróbálásával. A szegények el sem jutnak az utóbbihoz a legtöbb esetben. Nem beszélve arról, hogy ha panaszkodsz, akkor még jobban, még erőteljesebben bevonzod azt, amiről panaszkodsz. Ezt nem akarhatod. Ne felejtsd el, amire koncentrálsz, az folyamatosan megsokasodik. Bill … a gazdag emberek egyik erkölcsi vezetője mondta: Minden bolond tud kritizálni és panaszkodni. És a legtöbb bolond csinálja is.

Válogasd meg a barátaid

Disznók közt disznóvá válsz. Tessék elfogadni a tényt. Csúnya mondás? De milyen igaz! Magyarázzuk meg egy picit! Ha jobb körökben mozogsz, többet látsz, többet hallasz, többet tudsz tanulni. El tudod lesni az okosabb, sikeresebb emberek szokásait, trükkjeit.

Ezzel szemben, ha nagyon alacsonyan határozod meg a mércét, akkor a szegénység lehúz magával. És azon kapod magad, hogy a Való világ tévésorozatról csevegsz órákon keresztül a barátaiddal. Persze kikapcsolódásnak számít ez is. Nem. Nos, nem. S jobb lenne kikapcsolódásként a saját jachtodon kortyolgatni a kedvenc koktélod a legjobb barátaiddal, akik ugyanúgy jacht tulajdonosok. Erre a kérdésre mindenki saját maga határozza meg a választ. Szabad választás van.

Mindig adj a megjelenésedre

sikeres emberek

Mert a ruha tesz az embert. Melyikre bíznád vagyonod? Melyikkel kötnél szívesebben üzletet? Melyik ébreszt benned nagyobb bizalmat és komfortot? Tegyek még fel ilyen egyértelmű kérdéseket? Mindig figyelj, hogy ápolt, jó megjelenésű legyél. Sose tudod, kibe botlasz bele a boltban, az utcán. A helyes megjelenés nem csak óriási mértékben megdobja az önbizalmad, hanem az emberek máshogy kezelnek, máshogy állnak hozzád, ami által sokkal magabiztosabb leszel.

Ápold kapcsolataid, és network

Ausztriában Vitamin D-nek nevezik a …, azaz kapcsolatok miatt. Ez a fajta vitamin elengedhetetlen, ha valamire is akarod vinni az életben. A social media most már nagy segítségedre van ezen cél kivitelezésében. Twitter, Facebook, Linkedin, Google, Instagram és még sorolhatnám az online világ által felkínált lehetőségeket. Kapcsolatok ápolására és új kapcsolatok kezdeményezésére.

Persze nem szabad a virtuális világra leszűkíteni a lehetőségeket. Járjál társasági rendezvényekre, válogasd meg milyen helyekre jársz el. Ahová a gazdagok járnak, ott valószínűleg sikeresebben ismerkedsz gazdag emberekkel. Igyekezz ismerőseidnek kivétel nélkül szülinapi üdvözlőkártyákat küldeni. Ha találkozol valakivel, rögtön próbálj megszerezni egy névjegykártyát, majd írj neki egy e-mailt, hogy örültél, hogy megismerhetted. Több tippet online találsz networking címszó alatt, illetve későbbi szeminárok keretén belül tőlem.

Tűzz ki célokat!

Kérjetek és megkapjátok.

A cél legyen pontos, nehéz, specifikus. Ha távoli cél, akkor szedd szét részcélokra, hogy legyen közben feedback és sikerélmény. A célkitűzés nélkülözhetetlen része a siker eléréséhez vezető úthoz. Rettentő fontos szerepe van. A cél segít téged, hogy fókuszált maradj.

Ha folyamatosan a célra és az elérésére koncentrálsz, miközben aktiválsz több univerzumi törvényt, akkor a siker elkerülhetetlen. Ilyen törvényünk például a vonzás törvénye. Ami kimondja, amire a legtöbbet koncentrálsz, az megnövekszik. Ha a fogyókúrádra koncentrálsz egész álló nap, egész álló héten, akkor biztos ledobsz pár kilót ezalatt az időszak alatt.

KÉRD az AJÁNDÉK önfejlesztő eBook-ot INGYEN most:

Specifikus. Óvatosan csak a célkitűzéseknél. Az, hogy legyél pontos és specifikus, nem félvállról venni! Több pénzt akarok. Nesze, itt van egy dollár, aztán most húzz el innen. Le akarok fogyni. Oké, lement egy kiló, aztán ennyi volt. Fogalmazz a lehető legpontosabban. Mit akarsz, mikor, hogyan és miért? Tedd fel a varázskérdést. Milyen életet kívánok magamnak, ha 100%-ig biztos lennék benne, hogy megkapom? Milyen lenne az az élet, ha nem lennének határok? És csak azt kívánhatnék magamnak, amit csak akarok.

Majd fogalmazzuk meg a céljainkat. Ha elterelődnél, akkor a cél az, ami visszaterel téged a helyes útra. A célokat mindennap vizitelni kell, különben feledésbe merülnek. Legjobb, ha az ember kimondja őket, és naponta kétszer-háromszor átolvasgatja őket. Ezt hívják autoszuggesszív agyprogramozásnak.

Vállalj önkéntes munkát!

Van nekem elég bajom, nem kell még ingyenmunkával terhelni magam feleslegesen. Mit képzel maga? Aha. Tévedés. Az önkéntes munkának, mint sok másnak, ismét rejtett pszichológiai háttere van. A gazdag emberek sok önkéntes munkát vállalnak, plusz sokat adakoznak. Nem csak a híres karma miatt, s nem csak mert adni szuper érzés, hanem azt mondják ezzel az agynak, hogy van. Sok van. Bőség van. Az agy nagyon hiszékeny. Elhiszi és bumm, a jólétet nem lehet visszatartani.

Felejtsd el, ami a szívemen a számon mondást

Ne mondd ki rögtön, amit gondolsz vagy érzel. Hagyj időt magadnak átgondolni a dolgokat. A híres mondás: Ne reagálj, gondolkodj. Magáért beszél. Sokkal többre viszed, ha megfontoltabb vagy, és nem ömlik a szó folyamatosan belőled. Többiek is sokkal többre fognak becsülni téged. A gazdagok megfontoltan beszélnek és minden gondolatot előbb átgondolnak, értelmeznek, megrágnak, mielőtt kijönne a szájukon. Így sikeresebbek lesznek.

Kelj fel korán. A siker biztos nem jön magától. S biztos, hogy nem attól leszel sikeresebb, minél tovább tudsz durmolni az ágyadban. Az alvás egészséges, hét-nyolc óra alvás bőven elég arra, hogy a tested regenerálódjon. Statisztikák mutatják, hogy a gazdagok bizony korán kelnek. Ki korán kel, aranyat lel, és ez ragyogó mondás. S milyen igaz! Kelj fel minimum három órával azelőtt, még mielőtt még elkezdenél dolgozni. Ez a szabály. Mert megérdemled. Egy kis én idő. Foglalkozz ebben az első pár órában csakis magaddal. Egészségeddel, lelki fejlődéseddel. Hidd el, a siker nem marad el, a siker garantált.

Fogadd el, hogy te vagy a felelős

A gazdag tudja, hogy ő a felelős a saját életéért. Minden ember a saját élete kovácsa. Kovács, patkó, szerencsepatkó. Hm. Micsoda érdekes összefüggés, nem igaz? A szegény a szerencsére bízza az életét. A gazdag tudja, hogy neki kell megcsinálnia a szerencséjét. Tovább folytatva ezt a gondolatmenetet, a gazdag egyáltalán nem hisz a szerencsében, hisz tudja, ha el akar érni valamit, akkor bizony keményen meg kell érte dolgozni. Nem látsz gazdag embereket szerencsejátékozni, vagy lottózni. Felesleges! Nem visz téged előbbre. Csináld meg a saját szerencséd!

Taníts, hogy tanulhass

siker és tanulás

Több ezer tanulmányt folytattak világszerte, miért sikeresek a gazdagok? Ugyanott kezdte, s mégis az egyik többre vitte, mint a másik. Így magyaráznám el: Láttátok a „Wolf of wall street”, magyarul a Wall street farkasa című filmet DiCaprioval? 180 perces film. Kihagyhatatlan moziélmény.

Figyelem! A film biográfiának számít. Szóval csak óvatosan vele. Na, szóval, az a rész a filmben, amikor a fiatal … odasétál egy kávézóban a szintén fiatal Doni, majd megszólítja. Hi, nem értem, ugyanott nőttünk fel, ugyanannyi idősek vagyunk, sőt, ugyanabban a házban lakom, az alattad lévő szinten, s nekem nincs semmim, te meg egy ilyen méregdrága kocsival rohangálsz a városban.

Most akkor hogyan van ez?

És akkor ez egy hihetetlen film. Minden pillanatát élveztem. Tudom nektek ajánlani. Leszámítva a drogokat, el a kezekkel a drogoktól gyerekek.

Na, és az egyik fontos dolog, amit minden jólétben lévő ember csinál, az a tanítás. Tanítás által te is jobban megjegyzed a dolgokat, miközben segítesz embertársaidnak, ami pedig egy felemelő érzés. A tudást senki sem veheti el tőled. A tudás anyja pedig az ismétlés. Tehát, minél többször írod le, magyarázod el, adod elő, tanítod meg másoknak, annál jobban berögződik, annál nagyobb lesz a tudásod, annál gazdagabb leszel.

Legyenek gazdag szokásaid

Mik a gazdag szokások? Minden reggel későn felkelni, legyűrni egy jó savas kávét, majd elmenni munkába, ahol agyon idegeskeded magad az idióta főnököd miatt. Veszekedni munkatársaiddal, kritizálni őket, hátuk mögött beszélni, majd, amikor hazaérsz, belehuppansz kedvenc foteledbe, amíg el nem alszol, ott lesed a Való világot, vagy akármi, ami éppen felkelti az érdeklődésedet úgymond, a tévében. Ezek akármilyen hihetetlen, de nem gazdag szokások. A szokás törvénye kimondja, hogy minden, amit ismételten csinálsz, végül új szokásoddá válik.

Függetlenül attól, hogy ezek gazdag, vagy szegény szokások. Ez a törvény nem tesz különbséget. Így igyekezz a gazdag szokásokból válogatni, és azokat felvenni. Korán kelni, tanulni, művelődni, könyveket olvasni, audiókat hallgatni, kapcsolatokat kiépíteni, sportolni. A lélek fejlődésével, a test fejlődésével, karbantartásával foglalkozni. Ezek mind gazdag szokások.

Az eddig elhangzottak közt lehet csipegetni, válogatni. Kinek épp melyik szokás tetszett meg, tetszik a legjobban, tessék nekiállni. Nem kell halogatni, vagy nevetséges kifogásokat keresgélni, mint például nincs időm kifogás, miközben mindenki számára világos, hogy az embernek pontosan arra van ideje, amire akarja, hogy l egyen. Mindig gondolj erre. Ha most valaki egy pisztolyt tartana a tarkódhoz, hogy keríts elő egymillió forintot két héten belül, mit csinálnál? Na? Éles a kép?

Egész motiváló, nem igaz?

Csatolakozz a Facebook oldalunkhoz:

Ajándék önfejlesztő eBook

KÉRD az AJÁNDÉK önfejlesztő eBook sorozatot INGYEN most:

Évek alatt összegyűjtött abszolút hihetetlen tippekkel és trükkökkel az önfejlesztés területéről, melyekkel garantáltan maradandó változást érsz el életedben. FOGADD NAGY SZERETETTEL.

Andrade Anita

A szerző

Andrade G. ANITA
Önfejlesztő tréner és EREDMÉNY COACH

További részletek >>

© Copyright  2020-2022   |   Andrade Anita by SikerGuru    |   Adatkezelési szabályzat    |   Általános felhasználási feltételek 
 Minden jog fenntartva   |   Email: anita@siker.guru