Hibázz végre!

Hibázz végre, ne félj a kudarctól!

Mindenki fél attól, hogy kudarcot vall. Mindenki el akarja kerülni a megaláztatást. Te is? Ha ezt már sikerült beismernünk magunknak, akkor jó úton haladunk. Ha nem barátkozol meg a gondolattal, hogy kudarcot is fogsz vallani méghozzá nem is egyszer, néha nyilvánosan, néha katasztrofálisan, akkor bizony nagyon kevés esélyed van a sikerre. Majdnem, hogy nulla. Hibázz végre, ne félj a kudarctól!

A sikertelen emberek túl sokat gondolkodnak és túlságosan a fejükben élnek. Képesek arra, hogy elképzeljék a kurdarcot. Ez egy nagyon veszélyes vizualizációs gyakorlat.

Nagyon fontos nekik, hogy mások mit gondolnak róluk. Továbbá fontos a becsületük megőrzése minden áron. Munkahelyi biztonságot, munkahelyi elégedettséget akarnak. A mások feletti uralmat nagyobbra becsülik, mint a gazdagságot. Végezetül nem tudnak ellazulni és tiszta fejjel gondolkodni, ha azt a szituáció megköveteli, mert tele van a fejük kételyekkel, és aggódással. Tapasztalatlanok. Csúnyán kifejezve, nem sérültek eleget és ezért a tapasztalatlanság fájdalmától szenvednek. Te nem tartozol közéjük, igaz?

Hibázz végre!

Vallj kudarcot bátran és örömmel! Hisz ez az egyetlen egy esélyünk a sikerre. Sokat halljuk a kifejezést, hogy a tudás hatalom. Ez így nem teljesen igaz. A tudás csak potenciális hatalom. Ha ez nem így lenne, akkor az összes könyvkukac multimilliomos lenne, igaz?

A sikert nem az évek alatt összegyűjtött tudás alapján mérik. A tapasztalat az, ami igazán számít. Viszont nincs tapasztalat kudarc nélkül. A kudarctól pedig rettegünk, mintha a halálunkat okozná. Ez az oka annak, hogy legtöbbünk nem mer cselekedni. Félnek. Ismételten elmondom, hogy tettek nélkül tényleg nincs siker. Nem mindig fogsz helyesen cselekedni, a rengeteg hibát fogsz elkövetni, amiből pedig utolsó kőrben, rengeteget fogsz tanulni. Minél többet cselekszel, annál többet hibázol, annál gyorsabban és többet tanulsz, annál sikeresebb leszel. Logikus?

KÉRD az AJÁNDÉK önfejlesztő eBook-ot INGYEN most:

Akárhány könyvet olvasol el, akármilyen kitűnő tanuló voltál az iskolában… ha nem állsz kész arra, hogy kudarcot vallj, soha nem leszel sikeres az életben. /Anita Andrade

Ne essék félreértés. Jó tanulónak lenni nem hátrány. Miért? Példának okáért, mert jobb egyetemekre kerülhetsz be, ahol ennek megfelelően jobb életre szóló kapcsolatokat alakíthatsz ki. De ez csak egyik nagy előnye volt annak, hogy jó tanuló legyél. De mégis a lényeg az, hogy a tudás nem helyettesíti a tapasztalatokat, sem a kudarcot. Mindenen át kell menned ahhoz, hogy igazán sikeres légy az életedben.

Értsük meg, hogy nem kell megelégedni azzal, ami van. Minden hatalmad megvan ahhoz, hogy teremts. Jobb életet, több pénzt, nagyobb boldogságot, egészséget stb. Végtelen sok mindenre képes vagy. Meg tudod változtatni hitrendszered, beállítottságod, saját magad. A döntés a tiéd. Ne engedd, hogy a hibázástól és a kudarctól való félelem lebénítson.

Mindig kérdezd meg magadtól: “Mi a legrosszabb, ami történhet?” – és ha a válasz nem halál, akkor csináld! Én ez alapján élek. Az egyetlen út tapasztalat és hibák sorozatán keresztül lehetséges. Nincsenek hirtelen megoldások. Nincsen hirtelen jött jólét és gazdagság. Ezért ne félj hibázni, mert minél többet hibázol, annál közelebb kerülsz álmaidhoz. Annál inkább azzá az emberré fogsz válni, akivé válni szeretnél.

Akármit elérhetsz, amit csak akarsz. Semmi sem lehetetlen. Nem az számít, hogy milyen jó vagy. Az számít, hogy milyen jó akarsz lenni. Mindössze hinned kell magadban és annyit hibáznod olyan korán és olyan gyorsan, ahogy csak tőled telik.

Csatolakozz a Facebook oldalunkhoz:

Ajándék önfejlesztő eBook

KÉRD az AJÁNDÉK önfejlesztő eBook sorozatot INGYEN most:

Évek alatt összegyűjtött abszolút hihetetlen tippekkel és trükkökkel az önfejlesztés területéről, melyekkel garantáltan maradandó változást érsz el életedben. FOGADD NAGY SZERETETTEL.

Andrade Anita

A szerző

Andrade G. ANITA
Önfejlesztő tréner és EREDMÉNY COACH

További részletek >>

© Copyright  2020-2022   |   Andrade Anita by SikerGuru    |   Adatkezelési szabályzat    |   Általános felhasználási feltételek 
 Minden jog fenntartva   |   Email: anita@siker.guru