Hogyan gondolkodnak a gazdagok?

Sikeresnek lenni nem csak lehetséges manapság, hanem sokkal könnyebb, mint régebben. Ma már az egész világ a miénk, ha akarjuk. Ötletekkel, új termékekkel és szolgáltatásokkal fejezhetjük ki magunkat, amiben tehetségünk van és kedvünket leljük. Ismerd meg a gazdagok gondolkodását és valósítsd meg önmagad!

A fejlődés titka, hogy elkezdjük valahol. Az elkezdés titka, hogy egy nagy feladatot részeire szedünk és elkezdjük az első részt.” / Mark Twain

A gazdagok szerint a tettek beszélnek

Minden, amit csinálunk, egy bizonyos mennyiségű energiát igényel. Azok a feladatok, amiket élvezünk, sokkal kevesebb energiát igényelnek, mint azok, melyeket nem csinálunk szívesen. Mégis a kudarcokból tudunk igazán nőni és a kudarc és csalódás az, amiből tanulunk, fejlődünk és növünk, mint emberi lények. Ezt fontos megérteni.

A kisbaba is addig próbálkozik a járással, mígnem tökéletesre fejleszti. Vajon te mennyi próbálkozást engednél meg a saját gyermekednek, amikor járni tanul? Hány próbálkozás után mondanád, azt, hogy ennyi elég, sose fog már megtanulni járni? Fejleszd ki magadban azt a hitrendszert, hogy addig próbálkozol, míg sikerül. Cselekedned kell! Cselekedned kell, most!

Korlátozó hitrendszered és tévhiteid tépd ki gyökerestől tudatalattidból

Az író szerint az elégedetlenség feltüzeli az álmaid és hajt előre. Minél kényelmetlenebbül érzed magad, annál nagyobb a felhajtóerőd. Próbálj meg úgy fagyizóba menni, hogy a régi már kihízott farmerodba passzírozd bele magad, hogy alig kapsz levegőt. Garantálom neked, nem lesz kedved fagyit enni. Tehát a pozitív beállítottság nem elég. Hinned kell magadban, hogy sikerre viszed azt, amit elterveztél. A magadba vetett hit a legfontosabb.

KÉRD az AJÁNDÉK önfejlesztő eBook-ot INGYEN most:

Továbbá autoszuggesztiót kell, használj, hogy megváltoztasd a régi programozásod, ugyanis, ha kételkedsz magadban, akkor az a gyér eredményeidben fog visszatükröződni. A korlátozó hitrendszer általában a legnagyobb ellenfeled, így agyprogramozással kell legyőznöd.

Először határozd meg a korlátozó hiedelmeid, majd tépd ki őket a tudatalattidból, hogy téged ne korlátozzanak soha többé. Nincs rájuk szükséged. Nem támogatnak, hanem épp ellenkezőleg, csak visszatartanak téged az álmaidtól.

Fontos megérteni, hogy a tudatalattid azokat a korlátokat fogadja csak el, melyeket te állítasz neki. Oké? Tehát te vagy a saját boldogságod vagy nyomorúságod teremtője senki más! Első pontban ezt kell elfogadni és megérteni, de menjünk tovább.

A megerősítések ereje és az önprogramozás hatalma

zsák pénz a gazdagoknak

Az író szerint a megerősítések garantálják sikered. Soha ne veszítsd őket szem elől, mert ez a siker képlete. Ezek a módszereket több néven ismertek az irodalomban. Mentális programozás, pozitív gondolkodásmód, önhipnózis, alfa módszer, Placebo hatás, megerősítés stb.

Az író is elmondja, hogy a tudatalattid sokkal befogadóképesebb a reggeli órákban, meditáció után illetve közvetlen álomba merülés előtt. A megerősítések legyenek rövidek. Figyelj a „nem” szóra és a szóhasználatra. Sose használj negatív szavakat.

Miért mondja ezt az író? Példának okáért, ha az a megerősítésed, hogy „Nem vagyok szegény”, akkor a tudatalattid a „szegény” szóra koncentrál, mert nem érti a „nem” szót. Mindenképp használd ebben az esetben a „gazdag” szót. Továbbá a „Gazdag vagyok.” megerősítés sem hatásos abban az esetben, ha szegény vagy, mert hihetetlenül elüt a valóság és a megerősítés. Használd inkább a „Napról napra gazdagabbá és sikeresebbé válok az élet minden területén.”

Válassz olyan szavakat, amelyekké válni akarsz és használd őket minden nap a megerősítéseidben. Például „Magabiztos vagyok, meggyőző vagyok, merész vagyok, tele vagyok energiával, lelkes vagyok, úgy gondolkodom, mint a gazdagok…” stb.

Minden nap szánj rá időt, hogy átprogramozd az elméd. Ne csak megerősítéseket használj, hanem vesd be a vizualizáció erejét is. Az álmodozás is vizualizáció, így csináld minden nap, akár többszőr is. Az álmodozás pozitív energiával tölt el és felhajtó erőt termel.

Fontosak a tiszta, egyértelmű képek is. Képek arról, amikor már elérted a kitűzött célt. Kivé akartál válni, mit akartál elérni? A nap 24 órájában fókuszálj arra, amit akarsz. Koncentrálj az emberre, akivé válni akarsz. Apropó kivé kell válnod, hogy megkapd azt, amit akarsz? Mit kell elhinned ahhoz, hogy megkapd azt, amit akarsz? Ezek aztán az erőteljes kérdések, melyeket én is majdnem minden nap felteszek magamnak.

Fontos, hogy figyeld gondolataid és szűrd ki a haszontalan, téged visszatartó gondolatokat. Nincs rájuk szükséged.

Hallgass a megérzéseidre

Hallgass rájuk és kövesd megérzéseid. A hatodik érzék nemcsak mese, hanem egy már bizonyított tény. Míg mások mindenben csak a hibát látják, és a problémát keresik, te addig használd ki rejtett tartalékjaid és hallgass megérzéseidre. Figyeld meg mi történik, ha megérzéseidre hallgatsz. Ha döntés előtt állsz, például dobj fel egy érmét. Dönts, miközben a pénz a levegőbe pereg és figyeld meg a reakcióid. Csalódott vagy? Ott a válaszod. Egy másik módszer, hogy aludj rá egyet. Az alvás sok mindent megold.

A sikeres embereknek több kihívásra van szükségük. Ha unatkozol, az a te hibád. Ha nyernél 100 millió forintot, akkor maradnál a mostani állásodban? A legtöbb ember valószínűleg nem, mert nem is szeretik, amivel eltöltik egész életük. Ez olyan szomorú. A boldogságnak egyetlen egy útja, ha azt csinálod, amit igazán szeretsz. Vedd észre végre, hogy csakis te állsz a saját utadban, senki más. Merj cselekedni és győzd le a félelmeid egyszer s mindenkorra. Old fel az érzelmi blokádjaid és sikerre fogod vinni, meglátod.

„Az üzlet egyetlen egy alapja a szolgálat.” / Henry Ford

Légy egyedi, légy eredeti és légy különböző. Ha a világ összes ideje és pénze rendelkezésedre állna, akkor mihez kezdenél?

Tippként adja az író a következőt: Minden lefekvés, illetve álomba szenderedés elött kérdezd meg a tudatalattid, hogyan viheted sikerre vállalkozásaid, céljaid, elképzeléseid? Majd aludj el tudva, hogy a válasz benned van.

Sokkal többet érsz, mint azt valaha is gondoltad volna. Az ember saját elméjével korlátozza be saját magát. Pont annyit érsz, mint amennyit elképzelsz, és épp ezért hagyd abba, hogy alábecsülöd magad és hidd el, hogy a lehetőségeid végtelenek. Egy ragyogó módszer erre az önbecsülésed és önbizalmad növelése.

KÉRD az AJÁNDÉK önfejlesztő eBook-ot INGYEN most:

A hibázás

Hibázz, mert csak azok nem hibáznak, akik semmit sem tesznek. Még akkor is, ha néha nagyokat buksz, el fogod érni a célod, mert a tudatalattid megfelelően be van programozva. Figyelj, a legtöbb ember annyira éhezik az úgy nevezett „biztonságra”, ami amúgy csak egy délibáb, tehát nem létezik, de annyira éheznek utána, hogy feláldozzák érte az egész életük. Egy nem létező dologért. Nem tudom eldönteni, hogy ez szomorú vagy ijesztő? Neked mi a véleményed?

A célkitűzés

Lerágott csont a célkitűzés, ha érdekel az önfejlesztés és a siker, de az író nemcsak megemlíti többször is a könyvben, hanem részletesen bele is megy. A célkitűzés a sikeres ember ismérve. Mutasd meg az 5 éves tervedet és megmondom, hogy sikeres vagy e vagy sem.

A legtöbb embernek ugyanis nemcsak 5 éves terve nincs, hanem 3 vagy 1 éves, 6 vagy 1 hónapos terve, de vannak, akik még nem tudják, mit csinálnak holnap. Szomorú vagy ijesztő? Fontos, hogy ne dolgozz egyszerre több célon egy területen, mert belekavarodsz. Viszont lehet fitnesz, egészség, család, emberi kapcsolatok, karrier, otthon területeken belül céljaid.

Ne félj és haladj előre miközben nem bánsz meg semmit se és ha hibázol, tanulsz belőlük. Minden területen végrehajtott javítás, illetve cél elérés kihat a másik területekre és segíti őket.

Te vagy életed és sorsod teremtője. Ha azt sem tudod, hogy mihez akarsz kezdeni az életeddel, akkor igen gyakran még a legkisebb napi döntések is nehezedre esnek. Tartsd észben, hogy ahogy mész az utadon maradj rugalmas, mert folyamatosan kell kisebb nagyobb változtatások, igazításokat végezned.

A karakter és a fegyelem

A karakter és a fegyelem a siker alapkövei.

Az összes sikeres nő és férfi egy erőteljes karakterrel rendelkezik és egy nagyon fegyelmezett életformát alakítottak ki magunknak. A fegyelmezett életforma alatt nem egy merev rutint értünk és nem is egy munkamániás életstílust, hanem fegyelmezettnek lenni ahhoz, hogy eleget aludj, eleget igyál és egészségesen táplálkozz, hogy tele legyél energiával. Hogy el tudj szakadni a munkádtól és ki tudj kapcsolódni és élvezd az életed. Ha túldolgozod magad ugyanis, akkor nem leszel valami hatékony és sikeres sem. Továbbá rengeteg olyan embert ismersz biztos, aki nagyon keményen dolgozik, és mégis hiányzik belőlük az önfegyelem.

Kitartás

A világon semmi sem történik kitartás nélkül. Ültess el egy gondolatot és arasd le a tetteket.

„Ültess el egy tettet és arasd le a szokást. Ültess el egy szokást és arasd le a karaktert. Ültess el egy karaktert és arasd le a sorsod.” /Mark Fischer

Fedezd hát fel, ami szeretsz és tedd azt hivatásoddá, mert, ha te nem teszed, és te nem tervezel, akkor mások fognak helyetted neked. És találd ki mit terveztek neked. Hát nem sok mindent. Tudd, mit akarsz és legyenek tiszta céljaid. Minden felesleges energiád a hivatásodnak szentelj.

Fordítsd a problémákat és akadályokat lendületté és vidd sikerre életed. A lehetőségeket lásd, ahol mások problémát látnak. Légy kitartó és következetes, mert csak az a kudarc, ha feladod. Adj másoknak és szolgáld a társadalmat, először ugyanis adnod kell ahhoz, hogy kapj. Azt az életet éld, amelyiket élni akarod, ne pedig azt, amelyiket mások határoztak meg neked.

Az összes eszköz a rendelkezésedre áll ITT és MOST. Csakis tőled függ, hogy használni fogod-e őket.

Csatolakozz a Facebook oldalunkhoz:

Ajándék önfejlesztő eBook

KÉRD az AJÁNDÉK önfejlesztő eBook sorozatot INGYEN most:

Évek alatt összegyűjtött abszolút hihetetlen tippekkel és trükkökkel az önfejlesztés területéről, melyekkel garantáltan maradandó változást érsz el életedben. FOGADD NAGY SZERETETTEL.

Andrade Anita

A szerző

Andrade G. ANITA
Önfejlesztő tréner és EREDMÉNY COACH

További részletek >>

© Copyright  2020-2022   |   Andrade Anita by SikerGuru    |   Adatkezelési szabályzat    |   Általános felhasználási feltételek 
 Minden jog fenntartva   |   Email: anita@siker.guru