Pár tipp John Assaraf-tól a sikerért! – A ‘Minden amit csak akarsz’ c. könyve alapján

Az író

A titok című film egyik kulcsszereplője. John Assaraf egy milliomos, amerikai coach és vállalkozó. Kétszeres New York Times Bestseller és világhíres gondolkodásmód szakértő. Több sikeres vállalkozást felépített és a mai napig nagyon aktív. Legismertebb könyve a Minden amit csak akarsz.

A könyv: Minden amit csak akarsz


Motivációs könyv és a siker gondolkodásmód elemei találhatók meg benne. John Assaraf nagyon szépen összegyűjtötte ebben a könyvben a leghíresebb siker tippeket és stratégiákat. Tekintve az író sötét múltjára nagyon elismerésre méltó, hogy ezt megosztotta velünk ebben a könyvében.

Személyes kapcsolatom a könyvvel


Új könyv után kutatva akadtam rá John Assaraf könyvére. Jó értékelést kapott, rengetegen ajánlották és hatalmas sikert aratott világszerte, ezért úgy gondoltam, ki kell olvasnom. Nagyon könnyű olvasmány és az író megdolgoztatja az olvasót, mivel folyamatosan ki kellett tölteni különféle feladatsorokat. Ily módon az ember együtt dolgozik Johnnal miközben jól szórakozik.

Bevallom a ‘Minden amit csak akarsz’ c. könyv olvasása közben voltak az elején kételyeim. Egy jól összeszedett műről van szó, de néha olyan érzésem volt, mintha egy összefoglalást olvasnék jó pár híres könyvből beletuszkolva ebbe a könyvbe.

  • Légy nyertes!
  • A nyertes mindig a válasz része.
  • A vesztes mindig a probléma része.
  • A nyertesnek mindig van terve.
  • A vesztesnek mindig vagy kifogása.
  • A nyertes azt mondja: „Hadd csináljam meg neked.”
  • A veszted azt mondja. „Ez nem az én munkám.”
  • A nyertes minden problémában a megoldást látja.
  • A vesztes minden megoldásban a problémát látja.
  • A nyertes azt mondja: „Lehet, hogy nehéz, de lehetséges.”
  • A vesztes azt mondja: „Lehet, hogy lehetséges, de túl nehéz.”


KÉRD az AJÁNDÉK önfejlesztő eBook-ot INGYEN most:

Két nagy igazságot olvashattam:

1. A legtöbb ember több időt tölt el nyaralásuk megszervezésével, mint amit az életük tervezésével és róla gondolkodásával töltenek.

2. A tudás csak potenciális hatalom, mivel ha a sikernek a tudás lenne az alapja, akkor minden könyvkukac multimilliomos lenne.

John Assaraf rögtön az elején letisztázza, hogy a boldogságunk egy döntés és semmifajta külső tényezőtől nem függ. Továbbá, hogy nem kell megalkudnunk egy percre sem, mivel olyan életet teremtünk magunknak, amilyen csak akarunk.

Utána egy kis ismétlés követezik, hogy minden energia és hogy az univerzum vibrál és folyamatos mozgásban van. Ahogy a sejtjeink, minden energia, még a gondolataink is. Felszólít, hogy bízzunk magunkban.

„Ha pénzt adsz aki, akkor pénz folyik hozzád vissza.”

Amikor nehéz idők járnak ránk, akkor bizony nehéz látni a jót, ami következik. Minél nehezebb most, annál könnyebb lesz a jövőnkben és minél könnyebb most, annál nehezebb lesz a jövőnkben.

Maradjunk rajta az ügyön– a cél a szem előtt maradjon!

Ne engedjük, hogy koncentrációnk lankadjon és figyelmünk elterelődjön a fontos dolgokról. Számomra nagyon nehéz volt az elején fókuszált maradni és koncentrálni a céljaimra egész álló nap.

Megerősítésekkel, vizualizációval és meditációval nagyban hozzásegítjük agyunk ahhoz, hogy fókuszált maradjon és ne veszítse el a célt a szeme elől.

Az agyprogramozást nagyon nagyra tartja az író. Egyrészről ott van az NLP, ami annyit tesz, hogy neuro linguisztikus programozás, mely új tudománynak számít. Másrészről a tudatalattinál kell mindig elkezdeni és egész nap bombázni kell pozitív megerősítésekkel írásban és szóban is.

Mivel mi választhatjuk ki szabadon, hogy mit hiszünk és hogy alakítjuk a hitrendszerünk, ezért olyan hiteket igyekezzünk összeválogatni, melyek támogatóan hatnak életünkre és próbáljunk meg minél több korlátozó hiedelmet egyszerűen kivágni életünkből. Egyszerűen utasítsuk őket vissza. Köszönöm, megértettem, de most elengedlek.

KÉRD az AJÁNDÉK önfejlesztő eBook-ot INGYEN most:

Személyes példám

Ilyen korlátozó hit volt nekem a következő:

„Könyvet csak idős, okos emberek írhatnak.”

Na próbáljak meg ezzel a hittel a fejembe nekiállni írni… Igen. Akármilyen bután is hangzik, ez volt az egyik hiedelmem. Nem csoda, hogy soha nem vágtam bele semmibe az írással kapcsolatban. És mivel nem kezdem el, ezért nem gyakoroltam így egyértelműen nem is lettem jobb. Azóta sikeresen átalakítottam ezt a tévhitemet a következőre és szorgalmasan gyakorlok minden nap:

„A jó író éveket gyakorol míg felfejleszti magát. Minél hamarabb elkezdem, annál hamarabb kezdek el fejlődni és annál hamarabb válok jó íróvá. Továbbá hibákból tanul az ember így igyekszem annyit hibázni amennyit csak tudok, mert én nagyon sokat akarok tanulni.”

Természetesen sok más hiedelmem is volt és biztos vagyok benn, hogy nektek is van jó pár. A korlátozó tévhiteket feltárni egy nagyon érdekes kaland. Ez az egyik kedvenc témám.

Folytatva a könyvvel

Továbbá rögzíthetjük saját hangunkat a megerősítésekkel és hallgathatjuk alvás közben, sport közben.

Ami fontos: használjuk több csatornát az új hitrendszer gyors rögzítése érdekében. Minél többet látja ,hallja és érzékeli az agy az új hiteket, annál elött fogja elfogadni, mint valóságát.

A minden amit csak akarsz c. könyvében, Assaraf felhívja a figyelmet, hogy mi vagyunk felelősek. Ha nem tetszik, amit szüleink, tanáraink vagy akárki más tanított nekünk és nincs rá többé szükségünk, akkor csakis saját felelősségünk megváltoztatni őket. Újjal mutogatás nem ér…

Még egyszer: Ha nem támogat egy hit, dobjuk el. Keressünk támogató hiteket. Miért? Mert más hitrendszerrel más gondolataink lesznek, így máshogy fogunk cselekedni, így a cselekedeteink eredménye is más lesz.

Tony Robbins coachom kedvenc kérdése ez volt: „Mit kell elhinned ahhoz, hogy számodra igaz legyen.” Például, amikor azzal szenvedtem, hogy nem volt motivációm egy ruha kiállítást megtervezni, felkészülni rá és sikerre vinni, akkor megkérdezte tőlem, hogy mit kell elhinnem ahhoz, hogy nekiálljak végre. A válasz hamar jött – hogy sikeres lesz. Bizonyosságot kellett csak szereznem és máris munkához láttam, mivel egy nagy löket motivációval látott el a HIT, hogy sikeres lesz a kiállítás.

TIPP

Mindig, amikor el vagy akadva tedd fel ezt a kérdést: Mit kell elhinned ahhoz, hogy igaz legyen, hogy megtörténjen, hogy nekiállj… stb.

Csatolakozz a Facebook oldalunkhoz:

Ajándék önfejlesztő eBook

KÉRD az AJÁNDÉK önfejlesztő eBook sorozatot INGYEN most:

Évek alatt összegyűjtött abszolút hihetetlen tippekkel és trükkökkel az önfejlesztés területéről, melyekkel garantáltan maradandó változást érsz el életedben. FOGADD NAGY SZERETETTEL.

Andrade Anita

A szerző

Andrade G. ANITA
Önfejlesztő tréner és EREDMÉNY COACH

További részletek >>

© Copyright  2020-2022   |   Andrade Anita by SikerGuru    |   Adatkezelési szabályzat    |   Általános felhasználási feltételek 
 Minden jog fenntartva   |   Email: anita@siker.guru