Irányíthatod az életed a hozzáállásoddal?

A HOZZÁÁLLÁS – az egyetlen egy dolog, amit TE valójában irányíthatsz az életben! Hogyan alakítja az életed a hozzáállásod? Hogy irányíthatod életed hozzáállásoddal?

Ez egy kivonat Zig Ziglar: Viszlát a csúcson c. könyvének összefoglalásából…

A ráfordítás meghatározza az eredményt.

Ahogy látod a dolgokat – a hozzáállásod – a legfontosabb faktor a siker felé. Ziglar szerint a tudásod folyamatosan fejleszteni kell, növelned kell, különben eltűnik. Mindenkinek az életében jelen van a frusztráció, a szívfájdalom, a csalódás és a kudarc. A különbség akkor keletkezik, amikor és ahogy reagálunk rá.

Mivel gyakran ez az egyetlen egy dolog, amit irányíthatsz az életedben. Hogy hogyan reagálsz a történésekre. A hozzáállásod az egyetlen egy dolog, amit te irányíthatsz. A hozzáállásoddal változtathatsz az életeden. Nem létezik olyan, hogy reménytelen helyzet.

Te nevetsz vagy sírsz a problémáidon? Tudtad, hogy van választásod? Tudtad, hogy van olyan, hogy jó hozzáállás és rossz hozzáállás. Én nagyon sokáig nem tudtam. Utána nagyon sokáig csak hallottam róla anélkül, hogy igazából megértettem volna, hogy miről is van szó. Majd évek után megérttem, hogy magam választhatom ki a hozzáállásom és megfigyeltem, hogy óriási változást eredményezett az életemben. Pozitív változást.

KÉRD az AJÁNDÉK önfejlesztő eBook-ot INGYEN most:

Hogyan alakítunk ki egy egészséges, nyerő hozzáállást?


Ha influenzás akarsz lenni, mindössze annyit kell tenned, hogy influenzás emberek közelében tartózkodsz. Ugyanúgy – ha pozitív, nyerő hozzáállást akarsz, mindössze annyit kell tenned, hogy a megfelelő hozzáállású emberek társaságában tartózkodsz. Ugyanis a hozzáállás ragályos! Az energia fertőző.

Hogy működik az agy? Az agy olyan, mint egy kert. Mindenki tudja, hogyha babot ültetsz, akkor nem fog a krumpli kinőni. Igaz? Bab fog kinőni.

Ha Kínában születtél, Kínában nőttél fel. Kínaiul beszélsz. Kínai ideológiát tanították neked az iskolában, akkor kínai vagy, mert te annak az összessége vagy, ami belemegy a fejedbe.

A lelkesedés ragályosabb, mint a kanyaró. Továbbá amit kapsz, amikor eléred a célod korántsem olyan fontos, mint amivé általa válsz.

Ha elégszer csinálsz valamit, az a valami beépül a tudatalattidba és egy idő után automatikus lesz.

Te kis favágó


Fontos tanulni és fejlődni. Miért? Vegyük a favágó példáját. Egész nap csak fát vágott. A kitermelése egyre hanyatlott és mindig keményebben és keményebben kellett doloznia. Hosszabb órákat minden nappal. A fakitermelése mégis hanyatlott. Miért? Mert nem állt meg, nem vette az időt, hogy megélezze a fejszéjét. Azt mondta, hogy nem ér rá megállni, többet kell dolgoznia, ahhoz, hogy fenn tudja tartani a termelést, mivel a fakitermelése folyamatosan csökken.

A szabály: Ha mozogsz, hallgasd, és ha ülsz, olvasd. De fejlődj állandóan és élezd az a fejszét, hisz azzal keresed a kenyered! Élezd a fejszéd, mert különben minél keményebben kell majd fát vágnod. Életlen fejszével nehezebb dolgozni, igaz?

KÉRD az AJÁNDÉK önfejlesztő eBook-ot INGYEN most:

Szokás


Az elején kiborítóan sok dologra kell figyelni autóvezetés közben. Tükrök, gázpedál, fék, kuplung lábbal, kézzel, gyalogosok, másik autós, lámpa, elsőbbség adás, száguldó mentőautók stb. De egy idő után úgy elérsz A pontból a B-be vígan beszélgetve valakivel, hogy nem is emlékszel már a megtett útra. Automatikusan vezettél. Így vált az autóvezetés egy szokássá. Fontos jó szokásokat kialakítani.

Amikor kiválasztunk egy szokást, akkor valójában egy eredményt választunk ki.

Az elménk egy hihetetlen gépezet. Felvesszük azoknak az embereknek a karakterisztikáit, akikkel a legtöbb időnk töltjük. Majd egy idő után olyanná válunk, mint ők, amíg ez olyan erős nem lesz, hogy már rettentő nehéz megtörni. Ugyanígy alakulnak ki a rossz szokások is. Jó hír, hogy minden rossz szokás tanult szokás, így a jó szokásokat is tanulással fel lehet venni és a rossz szokásokat pedig el lehet felejteni.

Tipp: Foglald le az agyad tiszta, szép, inspiráló és magabiztosság növelő gondolatokkal. Igen, neked sikerülni fog üzenetekkel. Olvasd ezeket nyomtatott papíron, hallgasd őket éjjel nappal. Töltsd meg velük az elméd! Meglátod a hozzáállásod is javulni fog, így életed napról napra boldogabb és teljesebb lesz. Igen, a hozzáállásoddal irányíthatod az életed!

Csatolakozz a Facebook oldalunkhoz:

Ajándék önfejlesztő eBook

KÉRD az AJÁNDÉK önfejlesztő eBook sorozatot INGYEN most:

Évek alatt összegyűjtött abszolút hihetetlen tippekkel és trükkökkel az önfejlesztés területéről, melyekkel garantáltan maradandó változást érsz el életedben. FOGADD NAGY SZERETETTEL.

Andrade Anita

A szerző

Andrade G. ANITA
Önfejlesztő tréner és EREDMÉNY COACH

További részletek >>

© Copyright  2020-2022   |   Andrade Anita by SikerGuru    |   Adatkezelési szabályzat    |   Általános felhasználási feltételek 
 Minden jog fenntartva   |   Email: anita@siker.guru