Tippek egy milliomostól a vállalkozók sikeréért!

Dennis Felix egy angol származású író, költő, előadóművész és filantróp milliomos. Saját kiadója, mely az első kiadó volt Angliában, amely megjelenített számítógép magazinokat. A szóbeszéd azt járja, hogy ő volt az első ember, aki élő TV adásban használta a nagyon illetlen és alpári „picsa” szót. Hirtelen vérmérsékletéről és szabad szájáról volt híres. Lássuk, milyen tippeket ad a vállalkozók sikerének eléréséhez.

A vállalkozók sikerének kulcsa: MAGABIZTOSSÁG

Az életben segít, ha vastag bőrünk van.

Mi a legértékesebb dolog, amit a gazdagság ad? Ez egyszerű! Idő! Időt az olvasásra, írásra, ha akarja az ember. Vagy könyvet írni, ha épp olyan kedvem van. Idő utazásra, sétálni, gondolkodni, olvasni, festeni, inni, haverokkal lógni vagy szerelmemmel lenni. De tényleg csak akármit csinálni, amíg nem kell irodában vagy gyárban nap nap után dolgozni a pénzért valaki másnak…

Ahogy kiderült a pénz ugyanolyan, mint a szex. Semmi másra nem tudsz gondolni, ha nem kapsz és mindig másra gondolsz, ha van elég.

Dennis Felix kijelenti, hogy ő csak nála okosabb embereket alkalmaz. Ezek az emberek azért dolgoznak neki, mert túlságosan félnek, hogy elveszítik azt, amit eddig megszereztek.

TIPP! Szerezz be magadnak egy fiatal, vakmerő partnert óriási kitartással.

KÉRD az AJÁNDÉK önfejlesztő eBook-ot INGYEN most:

„Ha a gazdaggá válás esélye elbátortalanít, akkor megérdemled, hogy szegény maradj!” – Dennis Felix

Bosszankodással nem megyünk semmire ugyanúgy, ahogy tétlenséggel sem. De ha már tudjuk, hogy a kudarctól való félelem az, amely visszatart minket, az már egy lépés a jó irányba. DE nem elég, mert a tudás az nem tett! Figyelj! A kudarctól mindenki fél. A vállalkozók is.

Ha nem vagyunk hajlandóak kudarcot vallani, néha nyilvánosan is…, néha katasztrofálisan is…, akkor nagyon kevés esélyünk van a meggazdagodásra.

Ha érdekel, hogy mit gondolnak rólunk a szomszédok, soha az életben nem leszünk gazdagok.

Ha nem vagyunk hajlandóak hosszabb órákat dolgozni, mint mindenki más, valószínűleg nem fogunk meggazdagodni.

Ha nem játékként tekintünk erre a kihívásra, akkor soha nem leszünk gazdagok.

De ha azzal töltjük napjainkat, hogy gondolkodunk és ezt a jó ötletet vagy azt a jó ötletet dolgozzuk ki az agyunkban, akkor nem jutunk sehova. Valószínűleg sok más embert gazdaggá fogunk tenni csak magunkat nem. Ez általában így van. Ötletektől nem fogunk meggazdagodni. A helyes végrehajtástól fogunk.

Az egyedüli emberek, akik egy hedge fund-ból (befektetési alap) gazdagodtak meg, hedge fund a menedzserei voltak…

Akik vállalkozók akarnak lenni, céget akarnak alapítani, és meg akarnak gazdagodni, nem várhatnak el ingyen fuvart. Továbbá ezerszer jobb megpróbálni és kudarcot vallani, mint meg sem próbálni.

„A feltételezés az elbaszott dolgok szülőanyja.” – Dennis Felix

TIPP! Egy szép, friss virágcsokor minden héten a recepciónál jobb benyomást kelt, mint egy méregdrága olasz bútor.

Csináld és higgy magadban!

Senki se válik jobbá csak azért mert megvett és elolvasott egy könyvet. Az egyedüli út a fejlődéshez, ha kipróbálja, amit olvasott és tettekké változtatja őket. Igaz?

Ha te nem hiszel magadban, akkor vajon ki fog?

#Önbizalom nélkül semmit sem lehet véghez vinni.

A kételyekkel és félelmekkel szembesülni kell! Írjuk le őket egy papírra. Vizsgáljuk meg őket. Tartsuk fel őket a fény felé. Majd emlékezzünk arra, hogy milyen egyediek vagyunk. Az összes tudós és kutató ezt neked alá fogja támasztani. Hogy ne tudnál magadban hinni? A természet hidd benned. A végzet hitt benned. És ha úgy gondolod, akkor Isten hitt benned.

#Hallgass a megérzéseidre

Felix Dennis egy igazi üzletember. Arra biztat minket, hogy mindig hallgassunk a megérzéseinkre. Sok híres emberrel találkozott élete folyamán és a legtöbben csak azért álltak vele szóba, mert gazdag volt.

#Start-up – Kezdő vállalkozás

vállalkozók: Dennis Felix

Arra is bíztat, hogy hozzunk létre több „fészket”. Richard Branson-t hozza példának, hisz ő is többféle vállalkozást alapított az évek során. Ő is több fészket rakott úgy mond. Építsünk ki magunknak annyi fészket, amennyit csak tudunk. Viszont óva int minket, hogy belekezdjük mindenbe és a végén semmit se viszünk véghez. Az elején próbálunk meg egy alaptevékenységnél maradni és aköré építeni.

Az elején gondoskodjunk az első fészkünkről. Úgy viseljük gondját, mintha életünk függene tőle. Úgy viseljük gondját, mintha első szülöttünk lenne. Majd ha  már megerősödött és elkezdett pénzt termelni utána rögtön kezdjük el a második fészkünk. Minél több fészek, annál jobb.

#Hallgass és figyelj oda

Mihelyst nem hallgatunk tovább, azonnal abbahagyjuk a tanulást.

A hallgatás a legnagyobb fegyver a kitartás és az önbizalom után, ha vállalkozók vagyunk. A hallgatás alatt nem azt érjük, hogy nem beszélünk, hanem azt, hogy hallgatjuk, mit mond a másik. Senki se szegényedett el, mert sokat hallgatott, tanult és figyelt.

Az udvariasság nem a legfőbb erény, ha jó üzletet akarsz kötni, de segít. Ha meetingekre kell, járj, akkor  viszont fogjuk rövidre, nagyon rövidre. Szóljunk valakinek, hogy 15-25 perc után szakítsa félbe a gyűlést.

Végezetül hallgass sikeres emberekre, figyelj, mit mondanak a jó befektetők és tanulj a legjobbaktól. A szerencse akkor történik, amikor az alapos felkészülés találkozik a lehetőséggel.

TIPP! Sose nevezzük ki pénzügyi vezetőnket más projektek élére.

#Válj ragadozóvá!

Ez a rész nagyon tetszett. Légy ragadozó! A sikertelen emberek túl sokat gondolkodnak, még mielőtt akármibe is belevágnának. Ők képesek elképzelni a kudarcot. Nagyon törődnek azzal, hogy más mit mond és fontos számukra a szociális presztízs. De ami a legfontosabb, nem tudnak tárgyalni, mert nem tudják kiüríteni a fejüket.

KÉRD az AJÁNDÉK önfejlesztő eBook-ot INGYEN most:

Ne felejtsük el, hogy a legtöbb ragadozó szerencsés egész élete során ellentétben a zsákmányukkal.

Ha sikeres vállalkozók akarunk lenni, ragadozóvá kell válnunk. Ez az egyetlen igaz út a gazdagság felé.

„A gyáva száz halált hal naponta.” – Dennis Felix

#Ne csináld egyedül

Delegáljunk, majd tanítsunk meg másokat delegálni. Mindenki ismeri azt a nótát, hogy „egyedül nem megy” – ez igaz! Senki se gazdagodott még meg egyes egyedül segítség nélkül.

Legyél hős. Hogyha a hősködés nem a stílusunk, akkor színleljünk. Egy idő után természetessé válik.

A delegáció által lehetőséget adunk másoknak, hogy a legjobbat hozzák, ki magukból miközben mi meggazdagszunk. Úgy éri meg meggazdagodni, ha közben segítünk másokon. Varázslat! Igaz?

Ha nincs sok tulajdonod, akkor szereted a hatalmat. Szeretsz másokat irányítani, élvezed, hogy megmondhatod nekik mit csináljanak. Ha ez a helyzet, akkor soha nem fogsz megtanulni delegálni egy feladatot vagy egy lehetőséget.

Különösképp a vállalkozásod legelején óriási jelentősége van a delegációnak és a reklámnak. Ez a kettő a legerőteljesebb fegyver a meggazdagodásért vezetett harcban.

Ha jól tudunk delegálni, akkor egy idő után már csak az lesz a dolgunk, hogy az embereket irányítsuk, és akkor válunk igazi vezetővé.

Figyeljünk! Nem mindenki azért dolgozik, hogy meggazdagodjon. Sőt, a legtöbb ember nem azért dolgozik.

Fontos odafigyelni delegáció közben, hogy ne törjük le a fiatal, ambiciózus menedzsereket. Meg kell nekik engedni, hogy hibázzanak. Ne okold őket, ha valami rosszul sül el. Ha tényleg olyan rosszak és folyamatosan bajt csinálnak, akkor még mindig kirúghatod őket.

Dennis kijelenti, hogy pár eladási menedzsere néha többet keresett, mint ő maga és ez teljesen rendben volt.

A jó munkát dicsérni kell, a töketleneket és a köcsögöket pedig ki kell rúgni a cégünkből. A vállalkozásodnak jó, nem beszélve arról, hogy jobb kedvre deríted a munkatársakat és a munkalégkőr is jobb lesz.

Fontos elismernünk, hogy a humántőke a legfontosabb része az egyenletnek.

Akár elhisszük, akár nem, de sokkal okosabb és értelmesebb emberek fognak eljönni és nekünk dolgozni, hogyha megkérjük őket. Feltéve, ha rendesen meg tudjuk őket fizetni, segíteni tudunk nekik fejlődésükben és vezetni tudjuk őket.

TIPP! Csak csináljuk végre! Sokkal egyszerűbb utána elnézést kérni, mint előtte engedélyt.

TIPP! Amikor delegálsz, vagy új embereket veszel fel, akkor 1. Legyenek nálad okosabbak 2.Ne saját tükörképed keresd.

 De nem csak a megfelelő alkalmazott kiválasztásán múlik. A munkatársaink, partnereink, beszállítóink és a vevőkörünk is nagyon okosan kell megválogatni. Ezek mind-mind hozzá tartoznak a humán tőkéhez, mely sikerre viszi a vállalkozásunk.

Csatolakozz a Facebook oldalunkhoz:

Ajándék önfejlesztő eBook

KÉRD az AJÁNDÉK önfejlesztő eBook sorozatot INGYEN most:

Évek alatt összegyűjtött abszolút hihetetlen tippekkel és trükkökkel az önfejlesztés területéről, melyekkel garantáltan maradandó változást érsz el életedben. FOGADD NAGY SZERETETTEL.

Andrade Anita

A szerző

Andrade G. ANITA
Önfejlesztő tréner és EREDMÉNY COACH

További részletek >>

© Copyright  2020-2022   |   Andrade Anita by SikerGuru    |   Adatkezelési szabályzat    |   Általános felhasználási feltételek 
 Minden jog fenntartva   |   Email: anita@siker.guru