3 szokás, mely megkönnyíti életed

1. Szokás: Ne kritizálj!

Akár hisszük akár nem, a kritizálás is csupán egy rossz szokás a sokból. Viszont minden éremnek két oldala van.

Vannak dolgok, amiket befolyásolni tudsz és vannak, amiket nem. Azt nem tudod például befolyásolni, hogy ki és mikor kritizál téged. Ebben az esetben figyeld meg, hogy viselkedsz. Ha megsértve érzed magad, akkor valószínűleg a beszélgető partnered egy kényes területre tévedt. Érzed, hogy nincs igazuk, de akkor vajon miért érintett rosszul? Ha teljesen alaptalan, miért fáj és bánt?

Személy szerint én azt vallom, hogy a kritika az egyik legjobb visszajelzés számunkra, hogy milyen szinten állunk személyi fejlődésünkkel. Persze itt is rettentő fontossággal bír maga a tény, hogy ki az, aki kritizál. Még mielőtt túlzottan belemerülnék az önelemzésbe és nekiállnánk magunkon dolgozni, nézzük, meg ki van a vonal másik végén. A kritika, habár nagyon hasznos dolog, lehet teljesen haszontalan, ha olyan emberektől érkezik, akik azon téren egyáltalán semmit sem tudnak felmutatni. Viszont, ha a személyre felnézel és bízol benne figyelj oda. Ha megbánt egy éles kritika, akkor tudod, hogy azon a területen van még mit dolgoznod magadon.

KÉRD az AJÁNDÉK önfejlesztő eBook-ot INGYEN most:

Sajnos a legtöbb ember nem így gondolkodik, hanem inkább bőrükből kikelve kezdenek el tiltakozni és próbálják igazolni, hogy a bizonyos elhangzott kritika nem igaz. Védekeznek vagy támadnak illetve mindkettő. Habár, ha jobban belegondolunk, ez inkább egy ingyenes tipp, hogy min kell javítanunk, változtatnunk.

Továbbá az egyedüli emberek, akiket soha nem fognak megkritizálni azok, akik soha nem csinálnak semmit… Gondolom, te nem akarsz közéjük tartozni? Nos, én sem!

Amit viszont befolyásolni tudunk mindannyian az az, hogy mi kit és mikor kritizálunk. Ha tehetjük, teljesen kerüljük el mások kritizálását. Elvonja a fókuszt saját életünkről plusz általában rosszindulatú, minthogy sem építő kritika legyen. Ha valaki kikéri a tanácsunk, véleményünk, akkor nyugodtan segíthetünk az illetőnek, mivel valószínűleg azért keresett fel minket, mert „ad a véleményünkre”.

2. Szokás: Sportolj rendszeresen!

szokás sportolj

Nem fér hozzá kétség, hogy a rendszeres sportolás az egyik leghasznosabb szokás, amit bárki is kialakíthat a mai világban. Számos előnye mellett a sportolás egy siker szokás. Mindent erősít, amire szükséged van egy teljes élethez – erősebb akaraterő, magasabb önfegyelem, jobb egészség, magabiztosabb kinézet, boldogabb élet stb. Nem hiába az egyik leghíresebb statisztikák közé tartozik, hogy a sikeres emberek 90%-a sportol, a szegényebb gondolkodásmódú embereknek pedig csak 26%-a. Ez tényleg magáért beszél.

Képzeld el, nemcsak jól fogod magad érezni a bőrödben, tested hálás lesz a törődésért, de mindemelett jobban fogsz kinézni és megnő önbizalmad is. Ez win-win-win-win szituáció!

3. Szokás: Kelj korán!

szokás kelj korán

Kutatások alátámasztották, hogy a korán kelő emberek sokkal optimistábban és tudatosabban élnek. Problémamegoldó képességük is nagyobb, továbbá sokkal lendületesebbek az életben. Számomra reggel 5:30 jelenti a korai kelést. Van, akinek 6:30, de van, akinek 4:30. Nem számít, hogy 8-ra vagy 9-re megyek dolgozni, vasárnap van vagy szerda, ünnepnap van vagy munkanap. Ha jobbá akarok tenni az életed, akkor ez az állásod, kötelezettséged és ez a munkád. A siker nem várat magára. Ha ezt megértjük, akkor az már fél siker. Minden, amire valaha is vágyhattál pontosan itt van előtted, rendelkezésedre áll, körülötted van, szolgálni akar téged. Ebben a világban minden adott, ami a sikerhez kell. Még soha a történelemben nem volt ilyen könnyű jólétet teremteni, mint most. Eszközök tömkelege áll nap, mint nap rendelkezésedre. Használd őket. Csak rád várnak. Mozdulj! Kelj fel korán és csináld!

Csatolakozz a Facebook oldalunkhoz:

Ajándék önfejlesztő eBook

KÉRD az AJÁNDÉK önfejlesztő eBook sorozatot INGYEN most:

Évek alatt összegyűjtött abszolút hihetetlen tippekkel és trükkökkel az önfejlesztés területéről, melyekkel garantáltan maradandó változást érsz el életedben. FOGADD NAGY SZERETETTEL.

Andrade Anita

A szerző

Andrade G. ANITA
Önfejlesztő tréner és EREDMÉNY COACH

További részletek >>

© Copyright  2020-2022   |   Andrade Anita by SikerGuru    |   Adatkezelési szabályzat    |   Általános felhasználási feltételek 
 Minden jog fenntartva   |   Email: anita@siker.guru