Mindannyian programozva vagyunk?

Képzelj el egy fát, melynek beteg a gyökere, ezért beteg gyümölcsök nőnek rajt. Ennek a fának annyit permetezheted a leveleit és a törzsét, ameddig csak akarod. Ezzel nem gyógyítod meg a gyökerét. Egy olyan világban élünk, ahol az emberek többsége a láthatót próbálja előbb kijavítani, habár azzal kéne kezdeniük, ami a felszín alatt van – a gondolkodásmóddal. Az egyetlen egy módja, hogy a külső világod megváltoztasd az, ha a belső világodat megváltoztatod. Ha a belső világod megváltozik, a példánkban ezt a gyökér jelképezi, akkor a külső világod automatikusan hozzá változik. Ezt pedig a gyümölcsök jelképezik.

Sokan mondják, hogy a pénz nem fontos és utána csodálkoznak rajt, hogy szegények. Mit gondolsz, ha a párodnak azt mondanád, hogy nem fontos számodra, meddig maradna veled? Sokan úgy gondolják, hogy a gyermek egy bizonyos értékrenddel és hitrendszerrel születik erre a világra. Nos, ez természetesen nem igaz. Minden egyes gyermeket megtanítanak, hogy hogyan gondolkodjon a pénzről, a világról és miként bánjon a pénzzel, minként viselkedjen. Ezt hívjuk gyerekkori programozásnak.

A te összes gondolatod is a múltbéli programozásodból ered. Majd, ha felnőttként nem kérdőjelezed meg a gyermekkori programozásod, akkor könnyen megjósolható az jövőd. Csak meg kell nézni honnan jöttél és automatikusan ugyan oda tartasz.

De hogyan vagyunk pontosan „beprogramozva”? Akármilyen misztikusan is hangzik, mégis nagyon egyszerű. A verbális programozás – Amiket hallottál fiatalabb korodban. Nem válogattál a siker gondolkodásmód és a szegény gondolkodásmód közt. Amit hallottál azt elfogadtad a te valóságodnak. Jó vagy rossz. Segítő vagy hátráltató.

KÉRD az AJÁNDÉK önfejlesztő eBook-ot INGYEN most:

„A pénz nem boldogít.” – „Nem vagyok aranyból.” – „Nehéz elhelyezkedni.” – „Az élet nehéz.” – „A gazdagok fukarok.” – „Ha van pénzed, akkor nincs szabadidőd.” – „Nem kaphatsz meg mindent.”

Nos, ha ezeket és ezekhez nagyon hasonló verbális behatások értek téged kicsi korodban és eddig még nem kérdő jelezted meg őket, akkor merszen állíthatjuk, hogy szegény vagy és a megélhetésért küzdesz.

„Mindent megkaphatsz, amit csak akarsz.” – „A pénz csak egy illúzió, pénz az van bőségesen.” – „A pénz könnyen jön.” – „Te vagy a felelős.” – „Bármire képes vagy, amit a fejedbe veszel.” – „Az lehetsz az életben, ami csak akarsz.” – „Te különleges vagy és légy rá büszke, mert a másságban van a pénz.”

Nos, ha ezek és ehhez hasonló verbális behatások értek téged kicsi korodban és eddig még nem kérdő jelezted meg őket, akkor merszen állíthatjuk, hogy életed jó irányban mozog, nincsenek és nem is lesznek anyagi problémáid hosszú távon.

A vizuális programozás – Mit láttál, amikor fiatal voltál? Majom látja, majom csinálja? Az alma nem esik messze a fájától. Ezek és még több száz hasonló mondat, kijelentés, értékrend és hitrendszer, amely mind-mind beleivódott gondolataidba kicsi korodban és a tudatalattidba elraktározódott. Olyannyira, hogy ma ezek a gondolatok vezérlik egész életed. Amikor ezt mondod, hogy ezt én gondolom úgy, akkor állj meg egy pillanatra és kérdő jelezd meg magad – igaz-e? Nem csak a régi programozásom beszél belőlem? Mindenki egy programon fut, ha úgy teszik. Ha keveset gondolkodunk rajt, és nem kérdőjelezzük meg, akkor csak autó pilótán vagyunk. Reagálunk dolgokra, átgondolás nélkül. A tudatalattink vezéreli életünk nem pedig mi.

Szemléltessük egy példával:

Hálaadás van, az feleség a konyhában készíti a sonkát. Megfog egy kést, levágja a sonka mindkét végét, majd belerakja a tepsibe. Férje érdeklődve odalép hozzá és megkérdi:

“Drágám, minek vágtad le a sonka széleit?”

Mire a feleség így felel:

“Azért mert édesanyám is mindig így csinálja”

Na mit ad Isten, anyós megérkezik a hálaadás vacsorára, így a férj megkérdi tőle:

“Drága anyósom. Minek vágja mindig le a sonka széleit?”

Mire az anyós így felel:

“Hát drágám, ezt már az én édesanyám is mindig így csinálja”

Hát a férjet csak nem hagyja nyugodni a dolog, így felhívja telefonon a dédi mamát.

“Drága dédi mama. Minek vágja mindig le a sonka széleit?”

Mire a dédi így felel:

“Hát drágám, azért mert kicsi a tepsim.”

Csatolakozz a Facebook oldalunkhoz:

Ajándék önfejlesztő eBook

KÉRD az AJÁNDÉK önfejlesztő eBook sorozatot INGYEN most:

Évek alatt összegyűjtött abszolút hihetetlen tippekkel és trükkökkel az önfejlesztés területéről, melyekkel garantáltan maradandó változást érsz el életedben. FOGADD NAGY SZERETETTEL.

Andrade Anita

A szerző

Andrade G. ANITA
Önfejlesztő tréner és EREDMÉNY COACH

További részletek >>

© Copyright  2020-2022   |   Andrade Anita by SikerGuru    |   Adatkezelési szabályzat    |   Általános felhasználási feltételek 
 Minden jog fenntartva   |   Email: anita@siker.guru