Siker tippek a mindennapokra

Végérvényben 2 dolog van, amitől bölcsebbek leszünk. A könyvek, amiket olvasunk és az emberek, akikkel találkozunk. Akármit is tegyünk, kerüljük a negatív, mérgező embereket. Kerüljük a hírújságokat, a híreket a TV-ben. Feltöltődni háborúkkal, gyilkosságokkal és katasztrófákkal? Nem, köszönöm szépen! Ezek csak leszívják az energiánk és kimerítenek. Nem beszélve arról, hogy lecsökkentik a motivációnk. De ami a legfontosabb, hogy stresszes állapotba helyeznek minket, ahonnan nem tudunk olyan hatékonyan dolgozni, mint egy pozitív, nyitott és boldog állapotból. Ezek a siker tippek segítenek neked is, hogy boldogabb és sikeresebb életet élj.

Siker Tippek és Tanácsok a mindennapokra:

Tanulj másoktól – tanulj azoktól az emberektől, akik már elérték azt, amit te is el szeretnél.

Sportolj – a világ összes pénze és családi harmóniája semmit sem ér, ha ki sem tudsz kelni az ágyból.

Élj egészségesen – tanulj a táplálkozásról. Tapasztald ki, hogy milyen ételkombinációk jók a te testednek. Bérelj fel egy személyi edzőt. Olvass kitűnő könyveket az egészséges életmódról.

Kerüld a mérgező embereket – rohanj! Ha ez azt jelenti, hogy egyes embereket ki kell vágnod az életedből ám, legyen.

Master Mind csoportok – vegyél részt 5-6 emberes Master Mind csoportokban. A jólét nem attól függ, hogy mit ismersz hanem, hogy kit ismersz.

KÉRD az AJÁNDÉK önfejlesztő eBook-ot INGYEN most:

Bízzunk magunkban – Attól félünk a legjobban, hogy óriási hatalmunk van. A fény és nem a sötétség, amitől rettegünk. Aki kicsiben játszik, az annyira nincs hasznára a társadalomnak. Ha nem vagyunk magabiztosak, akkor a félelem és az aggodalom fog eluralkodni felettünk. A félelem kétséget szül. A kétség pedig megöli az önbizalmat. Pedig minden, amit akarunk, a félelem másik felén van. Hogy legyőzzük a félelmet, bíznunk kell magunkban.

A legfontosabb dolog, amit tehetünk sikerünk elérése érdekében továbbá, hogy legyőzzük a félelemet, ha megismerjük magunk. Mitől félünk? Miért félünk? Minél jobban ismerjük magunkat, annál magabiztosabbak leszünk, és ezáltal kevésbé félünk, mert az önbizalom erősít.

A halálos halogatás – A halogatás egyenlő a stagnálással. Ha mindig van egy kifogásunk, miért nem teljesítünk, akkor nem jutunk sehova. Az író találkozott már tucatnyi olyan emberrel, aki folyamatosan halogatott. Ezeknek az egyéneknek az önbizalmuk nagyon alacsony volt és előjöttek különféle kifogásokkal, hogy miért nem teszik meg az első lépést.

Kijelenti, hogy az alacsony önbizalommal rendelkező emberek gyakran szabotálják saját sikerük, mert az elméjük azt mondja, hogy nem érdemlik meg. Míg másoknak teljesen kinn van a komfort zónájukon kívül és ők csak „biztonságban” akarnak élni. Maga a tudat, hogy mást csináljanak, halálra rémiszti őket. Minden változást nagyon ijesztőnek és fenyegetőnek éreznek. Mialatt nagyon jól tudjuk, hogy a legnagyobb jutalmak az életben a komfort zónán túl kezdődnek.

Ahogy a fenti siker tippek is sugallják, igyekezzünk tehát arra fókuszálni, hogy mi az, amit már véghez vittünk és ne pedig arra, hogy még mennyi mindent el kell végezzünk. Így motiváltabbak maradunk, nem beszélve a bébi lépésekről. Egy napot egyszerre. Fontos, hogy minden kis lépésünk, kis győzelmünk és teljesítményünk ünnepeljük meg. Ha fáradtak vagyunk, pihenjünk. Az álmunk nem megy sehová.

A könnyű dolgokat csinálod a feladatok helyett, amik garantáltan sikert hoznának?

Kis történet:

Tudod mit róka, b***d meg a fűnyíródat!

Ne féljünk a visszautasítástól, mintha a halállal lenne egyenrangú. A legtöbb ember azért nem kér, mert fél a visszautasítástól. De ha nem kérsz, nem kapsz, igaz? Mint a kis nyuszi, aki elindult kölcsönkérni a róka fűnyíróját és mire odaért, annyira felpörgette magát, annyit törte a fejét, annyira bebeszélte magának, hogy a róka úgyis nemet mond, hogy csak ennyit mondott, amikor bekopogás után a róka ajtót nyitott neki. „Tudod mit róka, b***d meg a fűnyíródat!”

Félelem

Miért is félünk ennyire a visszautasítástól? Canfield úr szerint ennek két oka lehet. Az egyik az, hogy önbizalom-hiányosak vagyunk. A másik az, hogy úgy érezzük nem illik kérni. Nos az egyiken lehet változtatni önbizalom növeléssel. A másikon pedig átprogramozással, mivel egyértelműen belénk nevelték ekkor ezt a magatartás módot és ezt az értékrendszert, amely kimondja, hogy kérni nem jó.

Ezt kizárólagosan tettekkel és megfelelő mennyiségű gyakorlással lehet megoldani.

A sikerhez nagy erőfeszítés és következetes tettek elengedhetetlenek. A lustaság nem része az egyenletnek. Az egy tiltott hozzátevő.

-Jack Canfield

Te melyik szinten vagy most?

  1. Gyermeki szint: Aki ezen a szinten van általában nem érdekelt a tanulásban, illetve hogy jelentősebb módon változtasson az életszínvonalán. Ők tudattalanul élnek. Számunkra az élet egy rutin és nagyon alap. A legnagyobb gondjuk a túlélés és biztonság. Hajlamosak másokat hibáztatni a sikertelenségükért, de nem állnak rá készen, hogy megváltoztassák saját magukat. Ennek következtében megragadtak egy szinten. Ismersz egy ilyen embert? Értsük meg, hogy ez nem rossz. Ez egy döntés. Mint tudjuk az életben minden egy választás. Ha ezt a szintet válasszuk, akkor itt ragadunk. A változás függőleges mozgást igényel.
  2. Felnőtt szint: Az ébredés folyamat megkezdődött. Kezdik megérteni. Nagyon kemény ember éli életét ebben a ritka atmoszférában. Minél tudatosabb vagy, annál kevésbé ragaszkodsz történésekhez és anyagi tárgyakhoz. Mások szolgálata sokkal fontosabbá válik, és nem érzékelsz annyi ellenállást.
  3. Átmeneti szint: A trükk az, hogy még mielőtt feljutnánk a gyermeki szintről a felnőttre, előtte el kell, engedjük az gyermeki szintet és ezt hívjuk átmeneti szintnek. Ezek a szinten még nem értük el teljesen a magasabb szintet viszont el kell engedjük az alacsonyabbat. Ez a legijesztőbb szint. Számolnunk kell a bizonytalansággal, hogy elérjük-e a következő szintet. Ez kétséget termel.

Az igazság az, hogy fel fogunk jutni, de ahhoz ugranunk kell…

Kezdetnek segítenek a fenti siker tippek, hogy felkészülj az ugrásra!

Csatolakozz a Facebook oldalunkhoz:

Ajándék önfejlesztő eBook

KÉRD az AJÁNDÉK önfejlesztő eBook sorozatot INGYEN most:

Évek alatt összegyűjtött abszolút hihetetlen tippekkel és trükkökkel az önfejlesztés területéről, melyekkel garantáltan maradandó változást érsz el életedben. FOGADD NAGY SZERETETTEL.

Andrade Anita

A szerző

Andrade G. ANITA
Önfejlesztő tréner és EREDMÉNY COACH

További részletek >>

© Copyright  2020-2022   |   Andrade Anita by SikerGuru    |   Adatkezelési szabályzat    |   Általános felhasználási feltételek 
 Minden jog fenntartva   |   Email: anita@siker.guru